Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Laptop i WiFi |
Witam :) Posiadam Laptopa firmy Dell , który posiada system Viste, ale mam pewien problem z połączeniem go do internetu przez Wifi z Routerem , ponieważ wyskakuje mi "Łączność ograniczona" a gdy się polącze przez kabel to jest wszystko ok :)Jeszcze jak sa dostępne sieci inne bezprzewodowe bez ogrniczeń to tez wyskakuje mi błąd. Czy ktos by mógl mi cos poradzic co mam z tym zrobić ?Pozdrawiam !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Laptop i WiFi |
|
No własnie mam identyczny problem, wszystko bylo ok do czasu gdy zalozylam sobie internet radiowy. Czy to moze miec jakis zwiazek? i jest fajnie
|
|
A czy na karcie bezprzewodowej masz włączone DHCP?
|
|
Sprawdź czy masz automatyczne/manualne przypisywanie IP na routerze i takie samo musi być w Viście.
|
|
Automatycznie przypisywanie IP, na początku jak włączam kompa to pisze w centrum sieci ze adres Ip jest pobierany ,a potem ze połączono z ograniczonym dostepem i co jest tam wyżej taka mapka co jest narysowany kompa ikona routera i neta to tylko jest na zielono do routera a do neta nie mam połączenia :(
|
|
Hmm , ja kupując router musiałem podać w IST nr MAC routera , całkiem możliwe ,że i Ty musisz podać MAC-a u swojego dostawcy . Pozdrawiam .
|
|
na początku jak łączyłem 1 raz to wpisywalem MAC-a (10 ostatnich liczb :)
|
|
wystarczy poczytac http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44827#44827
|
|
|
Dziękuje ja wszystkie otrzymane podpowiedzi , jakos mi sie udalo, jeszcze raz dzięki :) Pzdr
|
|
Dobry sygnał wifi ma ten laptop HP - https://www.morele.net/wiadomosc/hp-elitebook-1030-recenzja-dane-techniczne-czy-warto/4068/. Nie mam w domu problemu ze złapaniem neta, a w innym lapku byla zaledwie jedna kreska.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |