środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
problem z komputerem

mam taki problem, od jakiegoś czasu nie mam głosu w komputerze w zadnym programie ani za żadnej stronie nie mogę słuchać muzyki. w tym głośniku który znajduje się na pasku po prawej stronie jest ustawiony głos na max więc nie wiem jaka jest tego przyczyna.
Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę bo nie znam się na tym:(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: problem z komputerem

wsadz wtyczke do kompa

Tam gdzie masz ten głośniczek jest takie pole "Wycisz" - sprawdź czy nie ma ptaszka.

wywal kompa za okno

nie ma ptaszka sprawdziłam to i nadal nie ma głosu:/

głośniki dobrze podłączone i skonfigurowane? co robiłaś jak przestał dźwięk grać?

tzn głośniki mam w laptopie i innych już nie mam bo i to w zupełności wystarczało. a co robiłam to trudno mi powiedzieć bo było wszystko ok a po jakimś czasie już nie działało.

PPM na mój komputer --> właściwości --> sprzęt --> menedżer urządzen. Zobacz co pisze w zakładce inne urządzenia, tam gdzie jest oznaczenie żółty znak zapytania...

sprawdź w ustawieniach(start- ustawienia- panel sterowania) tam znajdziesz dźwięk i ustawienia audio
jeśli wszystko masz podłączone, to pozostało sprawdzić sterowniki, prawym na ikonę ,,mój komp" - właściwości-zakładka sprzęt- menadżer urządzeń-lewym klawiszem na kartę muz i aktualizuj sterownik
( wypada w między czasie włożyć płytkę ze sterownikiem)

Zobacz czy w laptopie gdzieś na obudowie nie ma przycisku od wyciszania (Taki głośnik przekreślony) ....

maxi_king co ona głupia ? Jeżeli by miała tego laptopa 2 dni to może by o tym przycisku do wyciszania nie wiedziała ale jak ma go od dawna to napewno wiedziała by o tym .!!!

ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS

sterowniki zainstaluj od nowa.... i po problemie

albo formata strzelić :P format to lek na całe zło ;)

klikam prawym przyciskiem na kartę graficzną i wybieram aktualizuj sterownik to pojawia mi się informacja ze sterownik działa poprawnie;/ nie mam pojęcia o co w tym chodzi

nie karte graf tylko dźwiękową chyba... dostałaś na pewno taką płytkę do kompa, tam powinny być sterowniki dźwięku!

przepraszam zle napisałam, chodzilo mi o dzwiekowa

ja miałem też taki problem i musiałem kartę dźwiękową nową kupić bo ta się padła i dlatego nie było dźwięku

adriano

miałem podobny problem, odinstalowałym wszystko i ponownie zainstalowałem i było po problemie

tylko u mnie jest dźwięk jak włączam komputer i takie standardowe dźwięki tylko nie ma jak słucham muzyki, oglądam filmy itd

jak sluchasz muzyki to nie ma dzwieku ? ;-))

powazne macie akcje ... sluchac muzyki bez dzwieku :))

hmm dziwna sprawa. Głupie pytanie ale w programie do odtwarzania masz zglosniony poziom dźwięku?

Odinstaluj sterownik i zainstaluj jeszcze raz.

w programie do odtwarzania mam poziom dźwięku na maxa ustawiony. tez mnie to dziwi i nie mam pojęcia co zrobić bo się nie znam na tym.

Lapki mają często dodatkowo Realtek'a HD Audio, sprawdź czy u Ciebie tego nie ma (taka pomarańczowa ikonka głośnika obok standardowej ikony głosu) wejdź w to i zobacz czy wszystko jest włączone tj. nic nie jest przekreślone.
Wejdź też w głośność główną, bo może masz wyciszoną zakładkę Wave lub coś.
Na koniec zostanie Ci odinstalowanie i zainstalowanie sterowników jeszcze raz.

nieh moc bendzie z tobom

a moze lokezanka w programie do muzyki i filmow ma wybrana tzw inna karte muzyczna :D

sprawdz w winamp czy aimp'ie nie wiem co tam uzywawsz jakie urzadzenie masz na OUTPUT
moze przestawione masz na cos innego niz twoj realtek HD o ile taka masz karte albo na DirecSound, nie wiem, jesli masz dzwieki przy uruchamianiu to kwestia tylko ustawienia programu do muzyki i video.
.

y

dziewczyno... o takich rzeczach nie pisze sie na forum ogolnym, predzej pomogą ci na forach komputerowych, tak w ogóle to mialem ten sam problem... wystarczy pogrzebac w googlach na forach jest pelno takich tematów.

wywal za okno !!!

sprobuj wpiac sluchawki i zobacz czy masz dzwiek. jezeli tak to problemem jest gniazdko sluchawkowe - glosniki w laptopach sa najczesciej automatycznie wylaczane gdy wpina sie sluchawki. czasami prosta manipulacja wtyczka w gniazdku pozwala pozbyc sie problemu, a czasami trzeba wymienic gniazdko sluchawkowe

http://www.pchell.com/support/no_active_mixer_devices_available.shtml

http://www.mydigitallife.info/2007/08/15/youtube-dailymotion-google-video-flash-games-and-applications-no-sound-and-audio-in-windows/

panie D.

kolezanka napisala ze:
Autor: moniczka19 (---.lom.netster.pl)
Data: 17-02-10 18:02

tylko u mnie jest dźwięk jak włączam komputer i takie standardowe dźwięki tylko nie ma jak słucham muzyki, oglądam filmy itd

wiec nie wiem co dy masz do gniazda sluchawkowego. skoro gdziek ma przy rozruchu Win

no chyba ze ty widziales takie gniazda co mozna sterowac z PC ze maja nie dzialac lub dzialac loll to dopiero bylby bajer taki ze w dupie by nie znalazl zadnego celu

y

sorry:)
rzuc okiem na linki ktore wczesniej wrzucilem gdzie jest jak naprawic wpis w rejestrze w razie braku dzwieku

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org