Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Archiwum |
Czy ktos orientuje się z jakich lat sa dokumenty w łomżyńskich archiwach?Czy zachowały się te sprzed IIwojny?I czy jest możliwy dostęp do tych dokumentów.Szukam informacji o swojej babci, która w 1941 została wywieziona na Sybir.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Archiwum |
najlepiej jeśli wiesz gdzie się urodziła i w którym kościele byla chrzczona bo wtedy parafia ma wszelkie dane. Tyle że z reguły za takie informacje trzeba księdzu zapłacić, ale ile tego nie wiem (pewnie co łaska) ale może być też i tak że będzie to nieodpłatne. noi chyba najważniejsze to czego chcesz się o babci dowiedzieć? jeśli np chcesz się dowiedzieć z jakiego domu była to będzie to wlasnie w parafii gdzie była chrzczona. Pozdrawiam.
|
|
Dziekuje Norbert, Niestety dokładnej daty urodzenia nie znam,ale faktycznie w parafii może uda mi się cos znalezc.Jednak bardziej interesują mnie dokumenty ,ktore mogły być jej wydane np.dowód osobisty.Najbardziej intersuje mnie czy w takich dokumentach mogłoby znajdowac sie jej zdjęcie.:)
|
|
hmm raczej wątpie żeby łomżyńskie archiwum miało właśnie takie rzeczy jak dokumenty różnych osób ale na serio to nie wiem co oni tam 3mają, ale jeśli mają takowe dokumenty to myślę że i fotografie by mieli( jeśli maja jej dowód bo w innych dokumentach to raczej zdjęć nie ma) W parafii twojej babci raczej też bardzo znikome żeby mieli jej fotografie.Ja sam szukałem informacji o swoim drzewie genealogicznym i kiedy byłem u kapucynów(bo tam przynależeli moi dziadkowie) to niestety ale nie mieli dokumentów ponieważ kiedyś tam gdzieś spłoneły i nie ma możliwości odtworzenia ich. mam nadzieje że jakoś pomoglem a jakby co to pytaj;)
|
|
Wybiorę sie do archiwum i wszystkiego się dowiem.Jeszcze raz dzięki!:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |