Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Współczesne ZOMO |
Może są na forum osoby, które miały kontakt z Agencjami Ochrony. Mam takie pytanie. Dlaczego pracownik, od którego wymaga się przede wszystkim muskularnych mięśni i artystycznego władania pałą winien mieć przy tym wyższe wykształcenie? Zatoczę cytat dla tych, którzy nie czytali: "Jest praca w Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze. Placówka poszukuje pracowników do działu ochrony. Kandydaci muszą spełnić kilka warunków. "Wiek nie przekraczający 35 lat, wykształcenie min. średnie i kat. zdrowia A". Kiedyś, osoby marzące o wstąpieniu do słynnych brygad ZOMO nie mogły wręcz afiszować się wykształceniem choćby średnim. Musiało być podstawowe, góra zawodowe. Czyżby obecnie instrukcja na pojemnikach z gazem paraliżującym jest pisana po angielsku a pały są skomputeryzowane ???? ADALL
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Współczesne ZOMO |
facet ty masz porąbane w głowie - czytam i nie wierze ,ze może być ktoś tak naiwnie głupi nazis
|
|
Nazis, Ty nie widziałeś takich ewenementów: sprzątaczka z wykształceniem wyższym i znajomością trzech języków obcych, albo przyjmę do pracy wiek do 20 lat, wykształcenie wyższe, znajomość kilku języków obcych i mile widziany staż na stanowisku pracy 15 lat. Pozdrowienia.
|
|
hahahah Macku, urechotalam sie... rzeczywiscie czasem ktos zamieszcza taaaakie idiotyczne ogloszenia poszukując pracownika ale jako pracodawca powiem Ci, ze mozna posmiac sie tez w drugą strone: - pytanie do kandydata, który musi miec uprawnienia do kierowania wózkiem widłowym. Czy ma pan doswiadczenie? Tak, ale lekkie Co to znaczy lekkie? Moj szwagier jezdził..... bez komentarza News
|
|
nazis: może jaśniej. Oświeć mnie, bo nie rozumiem z kolei Ciebie ! ADALL
|
|
czasy sie zmiejaja, swiat idzie do przodu, wymagania rosna...:) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Właśnie, czasy sie zmiejają, świat idzie do przodu, wymagania rosną...:) Te ogłoszenie jest jak najbardziej racjonalne i uzasadnione. Do więzienia w Czerwonym Borze potrzebni są strażnicy więzienni, czyli pracownicy ochrony. Jest to bardzo odpowiedzialna praca, stresująca i wymagająca biegłego czytania i pisania, dlatego konieczne są takie wymogi. Nie dodano tu jeszcze, że konieczne jest zaświadczenie o niekaralności z Centralnego Rejestru Skazanych, które kosztuje dodatkowe 50 zł. ADALL niesłusznie porównuje "klawiszy" z ZOMO - (to dla nich krzywdzące). Twoje skojarzenie na temat gazu i pały pasuje bardziej do bramkarzy z dyskoteki lub salonu masażu. - Oto mniej więcej chodziło nazisowi. Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
ADALLku, Ktoś kto ma w przyszłości używać "pały" jak to nazwałeś, dobrze byłoby żeby używał też głowy i nie bił co i gdzie popadnie, więc myślę, że stąd te "wygórowane" wymagania... :) W końcu żyjemy w cywilizowanym świecie, jak sądzę... Chociaż... wciąż za mało, oj, za mało... Ryskago
|
|
brawo ryskago News
|
|
News, wejże Ty się wreszcie odezwij do mienia, bo ja jakoś nie śmiem... :) Ryskago
|
|
Ryskago, Wieśmin, nazis: 1. Jak inaczej nazwać - "pałę" ? Przyrząd z mas żywicznych na ruszcie stalowym do masażu plecy ? 2. Nie znam z autopsji (całe szczęście) wymagań dotyczących pracowników ochrony zakładów zamkniętych. Powiedz Wieśmin osadzonym, że powinni bardziej szanować "klawisza" (takiego użyłeś nazewnictwa) od funkcjonariusza ZOMO. Ciekawe jak na to zareagują? 3. Faktem jest, że to praca stresująca. Na pewno wymaga też pewnych uzdolnień humanistyczno-matematycznych (podpis na liście obecności oraz przeliczenie pieniędzy z wypłaty). 4. Pytanie do całej trójki. Mamy jakieś odniesienie do "ochroniarzy" tzw. bramkowych. Ale dlaczego nagle taki rwetes odn. "tych drugich"? Pytam, dlatego, że szanuję każdy zawód, który pozwala zgodnie z prawem zarobić na rodzinę. Moje pytanie było proste: po co wyższe ?? 5. A może wszyscy mylą pojęcia: strażnik więzienny - wychowawca więzienny (ten po resocjalizacji) ??? KROPKA ADALL
|
|
ADALL, no co Tys sie tak zjeżył? Ryskago, witam milo News
|
|
ADALL CO JA CI BEDE TŁUMACZYŁ JAK TY GŁUPI. GŁUPI NIE W ZNACZENIU ABYM CIE TYM OKREŚLENIEM CHCIAŁ OBRAZIĆ ALE OKREŚLAJĄCYM STOPIEŃ POJMOWANIA PRZEZ CIEBIE OTACZAJĄCEGO SWIATA I ISTNIEJĄCYCH W TYM ŚWIECIE ZALEZNOŚCI ITP. nazis
|
|
- Moje pytanie było proste: po co wyższe ?? - ADALLo pyta. - Sam napisałeś "wykształcenie min. średnie", więc może być a nie musi... - rzekła Ryska w odpowiedzi. - Osobiście byłabym zaszczycona, gdyby czuwał nad moim bezpieczeństwem taki wrażliwy i oczytany, hmm... romantyk... Jednakoż mam to szczęście, że taki Guardian Angel czuwa nade mną stale... :) Ryskago
|
|
News, Bo Adallo to taki... jeżozwirz... i niech tak pozostanie :) Ryskago
|
|
Autor: nazis (---.lom.vectranet.pl) Data: 03-03-05 10:13 ADALL CO JA CI BEDE TŁUMACZYŁ JAK TY GŁUPI. GŁUPI NIE W ZNACZENIU ABYM CIE TYM OKREŚLENIEM CHCIAŁ OBRAZIĆ ALE OKREŚLAJĄCYM STOPIEŃ POJMOWANIA PRZEZ CIEBIE OTACZAJĄCEGO SWIATA I ISTNIEJĄCYCH W TYM ŚWIECIE ZALEZNOŚCI ITP. nazis Nazis, Z całym szacunkiem, ale odpimpaj Ty się od ADALLka i nie krzycz tak! Ryskago
|
|
nazis: now zrozumiał`em. Wreszcie mnie oświeciłeś. Najpierw stwierdziłeś, żem głupi, a potem w drugim poście przepraszając, żem może nie tyle głupi co po prostu głupi. Swoista metoda dyskursu :((( Jeżeli będziesz chciał napisać III wersję, że przepraszasz, ale ....... coś tam, ble, ble... ale w sumie nie przepraszasz, to moze daj se spokój chłopie i nie pisz wogóle. ADALL
|
|
a co wy na tym samym poziomie??????????? nazis
|
|
A słoneczko, którego wykształcenia nie znam przebija się swymi promyczkami przez chmurki :) Uśmiechnijmy się do siebie dyć nie ma o co się kłócić :) Pozdrawiam T i g e r ![]()
|
|
No to już :))))))))))))) Ryskago
|
|
Autor: nazis (---.lom.vectranet.pl) Data: 03-03-05 10:34 a co wy na tym samym poziomie??? (retoryczne pytanie do Ryskago i News) hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nobel, nazis, Nobel -----------> dla Ciebie ! ADALL
|
|
Ryskago, News: dzięki moje Kochane za obronę :)) Zgodnie z wezwaniem News i Tigera .... koniec jeżenia, zęby ku słonku ! ADALL
|
|
No to ja tera podejdę do okna skąd doskonale widać pn-wschód i całuski ślę for everybody!!!!!!!!! Rysakgo
|
|
ADALLku wcale nie wzielam Cie w obrone... zwyczajnie zapytalam po co sie jeżysz... Ryskago udzieliła mi odpowiedzi za Ciebie... i juz wiem a dla TIGERka, co sie dzieli promieniami slonca medal sie nalezy :) tez sie usmiechnę :) a co mi tam News
|
|
News, Dodać jeszcze muszę, że jeżozwirz to jest taki gat. na wymarciu... Baaardzo ekspresyjna burzliwa natura, ale serce - gołębie...:) I z tej to przyczyny nie należy nań rzucać obelg w rodzaju "głupiś', bo to nie jest zgodne z prawdą. Słyszysz Nazis?? Pozdrawiam mr
|
|
to nie jest obelga to jest stwierdzenie faktu podobnie jak piękny i brzydki tak mądry i głupi. Ja staram się zawsze mówic prawde. A prawda ta nwet najgorsza i najcięższa zasługuje na szacunek nazis
|
|
czekałem, czekałem nazis. Myślałem ..., każdy ma tam jakieś napady furii, złego samopoczucia, wot, zdarzyło się i temu młodemu człowiekowi. Ale chciałeś się doigrać ? - to się doigrałeś !! Jeżeli stwierdzasz, że moja (wg Ciebie) głupota jest faktem i powtarzasz to po raz trzeci - to coś Ci zacytuję ......... patrz post niżej ADALL
|
|
Komentuje twórczość DaSto osoba światła, znawca kultury i sztuki, lew salonowy, gawędziarz - nazis Autor: nazis (---.lom.vectranet.pl) Data: 03-03-05 10:33 DaSto pisze jasno i przejżyście więc jak nie możesz wiedzieć o co chodzi. Fakt ,że w jego tekstach dużo jest odwołań do jego doświadczęn w dziedzinie kutury i sztuki Panie ....... widzisz a nie grzmisz :(((((((((((( ADALL
|
|
Autor: nazis (---.lom.vectranet.pl) Data: 03-03-05 12:37 to nie jest obelga to jest stwierdzenie faktu podobnie jak piękny i brzydki tak mądry i głupi. Ja staram się zawsze mówic prawde. A prawda ta nwet najgorsza i najcięższa zasługuje na szacunek nazis Nazis, Co prawda zgadza się ... Tyle, że to nie jest prawda co Ty mówisz, że jest prawda. Takie jest moje zdanie, a mogę chyba mieć odmienne, prawda? Ryskago
|
|
No napewno nie ja.
|
|
jesoooo nazis!!!!!!! blagam Cie miej litosc dla czytających..... News
|
|
Ten Ptysiu jest uroczy... :))) Ryskago
|
|
Ryskago, dobrze, ze uroczy, a nie głupi... ;) pozdrooo weekendowe juz dla wszystkich znów znikam z Waszego miasta na dni podróżnych kilka News
|
|
Szeeeerokiej drogi zatem i trzymaj się ... kierownicy...:) Ryskago
|
|
wcale mnie to nie uraziło , dzięki wiem wale byki trudno taki jestem. Pa nazis
|
|
i nie zamierzam udawać innego. Natomiast ty tak dużo poświęcasz swego czasu na coś co i tak udowodnić ci się nie da. I tu wcale nie staram się być złośliwy bo mi wytknąłeś moje błędy ortograficzne. Hej nazis
|
|
Jaki z tego morał ? Nie nazywaj kogoś głupcem, sam nie będąc doskonałym ! Zauważ, że Twoimi argumentami były wypowiedzi: głupi, głupi i tak kilka razy. Nie podałeś żadnych innych. Temat uznaję za wyczerpany, no bo jak mam walczyć? Twierdząc: "A prawda ta nwet najgorsza i najcięższa zasługuje na szacunek" ?? Dzięki Ryskago :) ADALL
|
|
Choć rzadko zgadzam sie z nazisem, tym razem musze go poprzeć wypowiedz ADALLa jest dla mnie głupia, a jej treść ma nie wiele wspólnego z rzeczywistością. (po za cytatami) Jestem ciekaw skąd zna tak dobrze służbe więzienna żeby komentować wykształecie jej członków.
|
|
Ryskago wiem ze jestem uroczy
|
|
Ryskago a co ze jestem uropczy ?? odpowiedz rozszerzając tą odpowiedz Ptysiu jest uroczy.
|
|
abcd: no właśnie nie znam jej wogóle. Pytam po raz 52: po co tam wyższe wykształcenie ??? Qźwa......, czy ja sam nie potrafię czytać tego - co piszę?? Ludzie !! - nikt nie odpowiedział ani razu. Bez względu czy idiotycznie, czy mądrze (wyjątek - wieśmin). Wszyscy twierdzą, że ja bredzę, kiedy oprócz pierwszej wypowiedzi (z prowokacyjnym na swój sposób tytułem) nie rozwijałem dalej tematu. Czyżby wszyscy tymi pałami w Łomży na codzień machali ??? ADALL
|
|
dobra, ręcę opadają. Gadam tylko z ptysiem91. Jesteś ptysiu uroczy. Tak wielokrotnie mówiła o Tobie Ryskago. ADALL
|
|
a morał z tego taki ,że jesteś jaki jesteś , i nic tu się chyba nie da zrobic. nazis
|
|
"Do podstawowych zadań Służby Więziennej należy: 1) prowadzenie działalności resocjalizacyjnej wobec osób skazanych na kary pozbawienia wolności, przede wszystkim przez organizowanie pracy sprzyjającej zdobywaniu kwalifikacji zawodowych, nauczania oraz zajęć kulturalno-oświatowych, 2) wykonywanie tymczasowego aresztowania w sposób zabezpieczający prawidłowy tok postępowania karnego, 3) zapewnienie osobom skazanym na kary pozbawienia wolności lub tymczasowo aresztowanym przestrzegania ich praw, a zwłaszcza humanitarnych warunków, poszanowania godności, opieki zdrowotnej i religijnej, 4) ochrona społeczeństwa przed sprawcami przestępstw osadzonymi w zakładach karnych i aresztach śledczych, 5) zapewnienie w zakładach karnych i aresztach śledczych porządku i bezpieczeństwa, 6) wykonywanie aresztów zastosowanych na podstawie innych przepisów oraz pomocy prawnej z tytułu umów międzynarodowych" Więc nie porównuj jej do ZOMO
|
|
Moral z tego taki ze zambrowiaki to buraki.
|
|
nazis: niestety nic się nie da zrobić z tobą Abcd mogę pogadać. Zacytuję Ci wypowiedź wieśmina: "Do więzienia w Czerwonym Borze potrzebni są strażnicy więzienni, czyli pracownicy ochrony". Służba więzienna to zapewne jak pisałem wcześniej tzw. wychowawcy po resocjalizacji. I zapewne to o ich kwalifikacjach piszesz w swoim poście. Ale nie ważne............ nie kontynuuję tego tematu. Faktycznie jest bez sensu i tak naprawdę gówno mnie obchodzi. Koniec, koniec, koniec koniec .................... nie robię, jestem zmęczony, do końca roku nie przyjmuję roboty, zepsułem się........... Ptysiu, gdzie jesteś ??? ADALL
|
|
Ptysiu rozmyśla o Lanym Poniedziałku. Nie przeszkadzaj !!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
Qrdeczka, tak czytam, czytam i nie wiem w co mam najpierw ręce "włożyć"... Przede wszystkim tak: News, Ptysiu nie jest głupi, o nie! Ptysiu, No uroczy i już - ADALLek to wie! Dalej: Autor: Abcd (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 03-03-05 19:51 Choć rzadko zgadzam sie z nazisem, tym razem musze go poprzeć wypowiedz ADALLa jest dla mnie głupia, a jej treść ma nie wiele wspólnego z rzeczywistością. (po za cytatami) Jestem ciekaw skąd zna tak dobrze służbe więzienna żeby komentować wykształecie jej członków. Może i nie znam się na "służbie więziennej", ale w swoim życiu m.in. pracując w osiedlowym sklepie spożywczym w charakterze stojaka miałam styczność z osobami pełniącymi funkcję ochroniarzy. Jakie moje wnioski? Oprócz jednego Kamila, z którym obgadaliśmy kupę fajnych tematów (w międzyczasie klientela kradła te makarony :DD), który równocześnie nie bał się położyć jedną dłonią delikwenta na ladzie z koszykami, no więc oprócz tego jednego gościa nie było ani z kim pogadać, ani też nie można było się czuć bezpiecznie... :( Był jeden taki "gwiazdor", który nosił kucyka, często spoglądał w lustro i wydawało mu się, że wszystkie POWINNY na niego lecieć... Kiedyś wykładałam mydełka na stoisku, a ten podchodzi do mnie z gumką (do włosów :)) i rzecze: - Gosia, a ty umiesz wiązać kucyki?? Tylko dobre wychowanie powstrzymało mnie od ulokowania mydełka Bambino w jego gębie i wycedziłam przez zęby: - Nnnnniee, zupełnie nie umiem wiązać kucyków... Finał tego był taki, że Rolandzik (bo tak miał na imię) wygadywał po sklepie żem jest brzydka i paskudna, a to że jeszcze jako tako wyglądam to skutek nałożenia ogromnej ilości TAPETY na twarz... To tyle. Już milknę. Przynajmniej w tym temacie... :) Ryskago
|
|
tak więc do pracy potrzeba ludzi dobrze wykształconych i wyszkolonych. I masz racje bo ja jak patrze na tych ochroniarzy to tez mam powazne wątpliwości w jakim on tu charakterze wystepuje ? nazis
|
|
agdzie ty ryskago pracujesz obecnie nazis
|
|
A w banku.. Ryskago
|
|
Ryskago pracuje w Banku. A tak naprawdę to w całej sieci jednego z nich. Jak udacie się do banku na ul. Z-------ej, to przejrzyjcie reklamy. Na jednej z nich jest taka ślicznie upudrowana pani z dwójką sympatycznych bobasów. To właśnie Ryskago ! (to chyba puder, albo po prostu gra cieni na naturalnej twarzy) ADALL
|
|
Ryskago niewiedziałem ze jesteś taka slawna.
|
|
Mowa... Ryskago
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |