Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńska młodzież. |
Wiem jakie są problemy z łomżyńską młodzieżą. Te wszystkie przesiadywanie na klatkach. palenie. picie. napady. Chciałabym wiedzieć co wy sądzicie o zachowaniu młodzieży i czy znacie jakieś ciekawe sytuacje. Ja powiem osobiście mam 15 lat. Ale nie jestem taka. Nie przesiaduje nigdzie itp. Niektórzy biorą mnie za taką co wyprawaia takie rzeczy , ale nie życzę sobie tego. Więc jeśli widzą państwo młodzież nawet nietaktownie ubraną lub z nie takim słownictwem jakim trzeba to proszę nie zwracać uwagi bo nie każdy nastolatek taki jest a ubiór o tym nie świadczy. Ja jestem spokojna , siędzę w domu, a jak wyjdę to sie szlajam. Idę na basen, lodowsiko, do restauraji. W szkole jestem wzorową uczennicą i wgl. Ale ostatnio dostałam słabszą ocenę 3. I szłam z koleżanką po mieście i po cichu powiedziałam " Holera, mogłam się nauczyć ". Nigdy nie klnę, ale zdarzyło się. Szedł pewien pan i wyleciał z takim tekstem : "Ah ta młodzież. Tylko klną. Jeszcze pewnie pali, pije i za chłopakami lata" . Tym razem nie powiedziałam nic, ale apeluję do was żebyście nie osądzali młodzieży jednoznacznie, bo nie każdy taki sam jest -----------------------------------------------------------
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńska młodzież. |
Pogadaj do Joli jak masz 15 lat...A na te restauracje to ci pewnie tata daje....Co ty wczoraj pilas?????? Chcesz byc dowciapna powodzenia ja tego nie kupuje......
|
|
ej ja też tak chce . daj troche tego sprzętu. :D
|
|
Nic nie piłam. Człowieku. Nie piję, nie palę. Tak. Daje mi tata i mama ? A co ?
|
|
"a jak wyjde to sie szlajam" ahahaha
|
|
mmm... jakie wyznania. Ja tam w bloku nie mieszkam to nie mam takich problemów, a i też nie pale :) AutoPokaz.pl
|
|
miało być nie szlajam.
|
|
A ja mam. Bo mnie to denerwuje. Te zaczepki na schodach i inne. Palą. Oddychać nie można. Stoja puszki . butelki. Ja nie mam zamiaru sprzątać za takie osoby.
|
|
OmG kaja ty masz chyba z 40 lat a nie 15 ;]
|
|
nie. no cos tyyy. niecałe 15 . ;dd
|
|
hehe ;dd Nie no tez mam 15 ale nic nie zmienisz ;p
|
|
Hehe. widzisz kaju tak to jest .. U mnie tez na klatach siedża ale mnie to nie przeszkadza... Ich wola.. Jak mnie forsy nie dadzą to też łażę po dworzuu.. ale nie to żeby sie napić czy coś.. ;d Tylko ja mam 13.. wszystko przede mną, ale postaram się żeby mnie to ominęło.. ;d Sakosxd. Święta prawda xdd. Fajne podejście do życiaa... pozdro . ;]] ------------------------------- - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
no wiem wiem ;dd Mi tez sie zdarzy ze sie posiedzi na klatówie bo jak pizdziawa to co bede łaził ;p;p Ale nie pale ani nic wiec raczej nie przeszkadzam he ;d
|
|
można sobie siedzieć, ale żeby się czepiać innych... niech sobie żyją w spokoju xD AutoPokaz.pl
|
|
ootuusz to ;d CO tam laski ? xd
|
|
Nie no spokoo.. ;d Ja tak samoo .. ;d Ale to nasza wola jest ;pp. No znaczy sie niedługo 14 lat mam ;p - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
Nie dziwie sie ze 3 dostalas za "Holere" ;-P
|
|
no a ja 19 lutego 15 xd
|
|
Hehe.. 3 to nie tragiczna ocena.. lepsza niż 1 .. ;dd - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
Nie no spokoo.. To rok starszyy . ;d Ale z tymi klatkamii.. zależy gdzie jeszcze... ;dd No i jakie towarzystwoo ;pp. Bo nie na każdym osiedlu tak siedzą.. ;dd No i z kim .. bo dla popisu to niektórzyy zrobią coś "niedobrego" . :P - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
NO ja tam siedze na pięknej zwyklee xdd.
|
|
Kajaa.....Dzis jestes najleprza hahaha..... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Kajaa taka rada jeśli już przeklinasz "Holera" to chociaż staraj się to robić przez "Ch" ;)
|
|
Noo... A mnie to jantar sie kłaniia... ;D - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
Benny nie zamulaj xdd. Kaja dasz gg ? xd
|
|
dobre dobre:) Pozdrawiam hehe
|
|
Kaska * xd
|
|
Ej. no spoko.. tylko nie tuu.. wiesz.. nie chce jakiś porytych wiadomości.. ;d Na e-mail moge napisać ?. ;P - Umiesz liczyć? - spytał. - Tak - Odpowiedziała zaskoczona. - Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł
|
|
9814574 he masz napisz ;PP
|
|
pp, dd, xd, lol, xdd, :P, i te wasze sweet rozmówki, jeszcze tego brakowało na tym forum.
|
|
ktostamsobie nie pasuje to wypierdalaaj ;]
|
|
Czytajac te posty dochodze do wniosku, ze wiekszosc uzytkownikow tego forum to dzieci
|
|
jedna przeżywa, że dorosły człowiek zwrócił jej uwagę, druga pisze bo nie ma z" kim poklikać" na gadu gadu, a trzeci uważa, że znajdzie sobie dziewczynę na tym forum i jeszcze mi grozi. DZIECINADA
|
|
Ogarnij downa człowieku ;]
|
|
ktostamsobie popieram.... jakby malo tu bylo jeszcze wszystkiego
|
|
"Ogarnij downa człowieku ;]" - a można językiem zrozumiałym dla normalnych a nie tylko dzieci neostrady?
|
|
lomzynska mlodziez tro ma lupierz ... a ty jestes glupia i zryta i rozumeisz ten tegez majonez rozjebundo (:
|
|
no dzieckiem neostrady jestes ty skoro nie kAmpisz o co chodzi ;]
|
|
to jak jestes najmadrzejszy, to moze wytlumaczysz co to znaczy ogarnac downa?
|
|
Co chcecie od sweetaśnego pokolenia Hanny Montany i tym podobnych. Zastanawia mnie co z nich dalej będzie. Nie pamiętają jak to się wyludniały place zabaw po 15 jak dragon ball albo slayer's leciało :D Nie wiedzą w jakich przesranych czasach przyszło im żyć :D
|
|
;]
|
|
Dziś dla dzieci te internetowe neologizmy wyrażają więcej niż tysiąc słow : :pp xd ;S ;D .W wieku 15 lat cały wieczór spędzało się na sankach.Ile ja bym dał aby te beztroskie wieczory wróciły.
|
|
Zenit xd . Kiedys na sankach teraz przed kompeem ;d;d
|
|
pol dawkiii bierz
|
|
i oczywisscie bez xd sie nie obedzie
|
|
Ja to nie wiem ***** na chu* taki szczylom internet zakładać. Mnie do szału doprowadza te "xD" "xP" "zal" "lol" w ogóle kto to wymyślił? I pomyśleć że tylko kilka lat wstecz a dzieci/młodzież była inna. Tyle ciekawych zabaw, piłka kopana na mordach była zawsze jakaś radość np ze strzelonego gola przeciwnemu "placowi":) A dzisiaj? Wory pod oczami od komputera i wielkie JP na 100% z "ziomalami". Można by pisać w nieskończoność szkoda gadać...
|
|
To jak szkoda gadac to sie nie wypowiadaj ;]. Ktostamsobie xd to z przyzywyczajenia jak ci nie pasuje to nie pisz i nie pruj japy ze ktos tak pisze ;]
|
|
Dziewczynko Ty lepiej zacznij bloga pisać, a najlepiej na jakąś terapię grupową się wybierzcie. I koniecznie przestań jarać!!!!! to minie wrażenie że się wszyscy na Ciebie dziwnie patrzą .
|
|
no ja mam lat 19 i z tego co tu kolerzanka napisala jest dozo prawdy lecz podeszla do tego z zlej strony i opisala troche zle, bo nie szata czyni czlowieka kiedys ktos przeciez powiedzial a nie raz przez to ze sie nosi szerokie spodnie czapke zulowke itp to ludzie cie maja za dno spoleczne i od razu pytaja w jakiej zawodowce sie uczysz czmu cpasz itp chociaz lomzynska mlodziez nie jest najlepsza i z pokolenia na pokolenie gorsza to czasem mozna znalesc kilka osob ktore swoim zachowaniem i racjinalnym mysleniem wyrozniaja sie sposrod innych
|
|
Ale czemu mówiecie ze tylko w łomzy taka młodziez? Wszędzie taka jest i nie gadajcie głupot ze tylko w łomzy ;]
|
|
"kolerzanka" Nowik w jakiej zawodówce się uczysz? Sakos ogarnij się bo to jest forum i jeżeli będe chciał to będe się wypowiadał. Nie tylko w Łomży (piszemy z dużej litery) ale to nie zmienia faktu że nie można zacząć od siebie/własnego otoczenia.
|
|
dzisiejsza młodziez jest coraz bardziej tragiczna. jakie tatki,matki-takie dziatki.
|
|
Kolerzanka, holera, lupierz, najleprze. Pisownia młodzieży nie tylko łomżyńskiej
|
|
A znacie takie powiedzenie "jak Cie widza, tak Cie pisza"? Skoro ubieracie sie jak zulerka i patologia, to sie nie dziwcie, ze ludzie tak Was oceniaja... Sami tworzycie swoj wizerunek, wiec jesli nie chcecie byc kojarzeni w ten sposob, to sie do takich ludzi nie upodabniajcie i zaczna Was inaczej oceniac.
|
|
Jakie miasto,taka młodzież.. Nie mają czym się zająć,to przesiadują gdzie się da. Nawet roboty nie ma dla nich,wiec jak mają zarobić jakieś chajsiwo.. Pomysłowo.
|
|
takie miasto,jaka mlodziez sprzed 50 lat :D
|
|
Właśnie kiedyś były fajne czasy,a teraz?niedługo to będą się tworzyć związki przez gadu i smsy.młodzież wyuczy się głupich nawyków a po 20stce jak dojrzeją będą mieli problemy z nawiązywaniem podstawowych kontaktów,ale nie mówię o wszystkich,żeby nie było...
|
|
Dobromil co Ty piszesz za bzdury że nie mają się czym zająć. Jak ja byłem "młodzieżą" to ciężko było mnie do domu zagnać, bo jak nie gra w piłkę, to gra w kapsle (starsza wiara pewnie kojarzy). I co istotne wtedy nie było żadnych Orlików i innych boisk jak teraz, za to trawniki przy blokach były wydeptane i nogi poobdzierane od grania w piłkę. Na brak zajęć nikt nie narzekał, a raczej na to że dzień za krótki.
|
|
wiesz powiem ci tyle to jakie bledy robie to nie swiadczy o mnie... jako czlowieku Dran wiesz jednemu sie to podoba drugiemu to.. a po zatym tredy mody sa po to zeby je ustalac widze ze nie zrozumieliscie moich wypocin trudno milego!
|
|
o rany sama dziecinada, żadnych pożytecznych rzeczy teraz tych dzieci nie ucza
|
|
haha naprawde jestes jeszcze dzieckiem takie tematy zakladac tlumaczysz sie komus z czegos bo tak to odbieram pewnie dowiedzialas sie czegos na swoj temat i teraz tlumaczysz sie w rozpaczy na forum hehe daj spokoj ostatnio dostalam 3 oj a moze jeszcze powiesz kiedy ostatnio bylas w lazience dziewczyno zal sie kolezankom
|
|
Trudny temat, szczególnie bryluje tu młodzież dorastajaca w wieku niedojrzałym, która uważa że swiat nalezy do niej. Niedouczona bo po co się uczyć, uciekająca w świat nierzeczywisty bo obecny jest do kitu, używki bo chce być już dorosła, kariera za wszelką cenę ale bez żadnych podstaw, łatwe pieniądze ale bez pracy, przyszłość to nie dla nich... itd. Wniosek spoko ...żaden, przyszłość spoko...tragiczna bez wyrazu.
|
|
A mnie jedno zastanawia.Język polski!Uczycie się angielskiego,niemieckiego a co z j.polskim?Wstyd żeby Polak tak pisał.Wstyd!Nie ważne ile macie lat.Komputer sam pokazuje błędy,ale pewnie nawet wtedy nie wiecie o co chodzi.Co do tematu...młodzież nasza jest różna.Ogólnie bardzo fajna,ale jak zawsze są wyjątki.Jak to mówią-jak rozumem nie zabłyśniesz to choć wyszukanym ubiorem,fryzurą czy mową"kwiecistą".Każdy lubi być zauważony.Osobiście żal mi tych głośnych,pustych małolatów,ale to tylko garstka.Pozdrawiam fajną,mądrą,ambitną część młodego pokolenia.Głowa do góry!.Śmieci zawsze spadną na dół.
|
|
Iest Swętaśnie !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Ja chcę dobrze, ale jeśli ktoś tego nie rozumie to nie moja wina.
|
|
Benny nie mądrzyj się.Też to pamiętam.Czas idzie do przodu,czasy się zmieniają.Młodzież potrzebuje rozrywki,jakiś miejsc pracy dla nieletnich(ulotki to nie wszystko).W Łomży tego nie ma,bo tu nic nie ma...żal gadać Pomysłowo.
|
|
Dobromil tylko sens wypowiedzi Benny'ego byl taki, ze kiedys ludzie sami sobie organizowali czas, a teraz jest "bo nic nie ma" "bo mi nikt nie zapewnil rozrywki" itd. Postawa roszczeniowa wobec zycia, nic z siebie, tylko przekonanie, ze to inni maja mi cos dac... A tak szczerze, kogo to obchodzi? Dlaczego ktos mialby sie przejmowac, ze sie nudzisz? Jesli juz, to do mlodych powinna nalezec inicjatywa, z pewnoscia wiele osob chetnie by pomoglo, gdyby zglosili sie do nich mlodzi, ze chca cos robic/organizowac. Ale skoro sie nie zglaszaja, to i nikt sie nimi nie przejmuje. Duzo razy juz widzialem, jak calkiem fajne inicjatywy padaly z braku chetnych, bo kazdy byl w tym czasie zajety narzekaniem, ze w Lomzy nic nie ma. I kiedys mlodziez potrzebowala rozrywki tak samo jak teraz. Nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo. Po prostu ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja sobie znalezc zajecie i na tych, ktorzy cale zycie beda narzekac. Zajec i mozliwosci jest mnostwo. Jest tylko jeden problem... Najpierw trzeba miec jakies zainteresowania. Bo co mozna zaoferowac komus, kogo nic nie interesuje i nie bawi? Marazm jest w ludziach, a nie w miescie.
|
|
Nie ma gdzie wyjść.Na miasto?Nie wiem czy to można nazwać miastem.. Rozrywki żadnej.Jakie zajęcia?Hobby i zainteresowanie to jedna sprawa,a co miasto daje dla mieszkańców to druga sprawa.Ta druga sprawa stanowi problem. Pomysłowo.
|
|
Nie rozumiem, co ma dac miasto dla mieszkancow? Moglbys sprecyzowac? Zadnej rozrywki? Jakie zajecia? No wlasnie o tym pisalem. Jesli ktos ma jakies zainteresowania, to zajec wynajdzie sobie mnostwo. Jesli nie ma zadnych, to o jakich zajeciach mowa? Dam Ci prosty przyklad. Popatrz ile razy na tym forum pojawia sie pytanie o sporty walki w Lomzy. Polowa odpowiedzi jeszcze jakis czas temu byla standardowo "tu nic nie ma", chociaz pewnie nawet nikt nie sprawdzal. Paru chlopakow sie zawzielo i juz od jakiegos czasu ciagna we wlasnym zakresie sekcje bjj, z tego co sie orientuje pomogl im trener Kyokushin udostepniajac sale, chyba nawet nieodplatnie. Co raz przyjezdza prowadzic seminaria jeden z najlepszych zawodnikow w Europie, w zajeciach moze uczestniczyc kto chce. Przejdz sie zobacz, ilu jest chetnych... Piec osob na krzyz na sali. I to samo dotyczy calej masy innych rzeczy, ludzie ktorzy maja zainteresowania maja i mozliwosci, zeby je realizowac. A pozostali siedza i narzekaja. I czego by im pod nos nie podsunac, to i tak narzekac beda. Powiedz mi konkretnie, jakich zajec Ci brakuje w Lomzy?
|
|
"prawdziwego" kebaba brakuje.....
|
|
Nie ma gdzie wyjść? Zaraz padnę ze śmiechu, interesujesz się sportem masz halę, boiska ze sztucznej nawierzchni, lodowisko, skate park, basen, możliwość trenowania karate, judu itd. Interesujesz się sztuką jest MDK, szkoła muzyczna, orkiestra dęta, widzę że coraz więcej ludzi znów zaczyna zakłądać kapele (co mnie osobiście bardzo cieszy) a nie tylko Hip Hop (do którego nic nie mam). Spewnością nie wymieniłem mnóstwa rzeczy. Także nie wiem czego jeszcze marudzisz. Skoro optujesz że miasta ma Ci zapewnić "coś" to może podzielać się z nami co to jest, bo skoro Ty sam nie wiesz co to jest to juz napewno nikt, tam "wyżej" na to nie wpadnie. Generalnie rozbudowałem tylko wypowiedź Drana.
|
|
Nie pisze się Spewnością tylko Z Pewnościa xdd
|
|
Pyśkaa nie pisze xdd bo zaraz pape będa pruc nobkii ; dd
|
|
Nie pisz *
|
|
Droga Młodzieży wbijać na stronę i klikać w reklamy google. Pozdro :) AutoPokaz.pl
|
|
Tak, pamiętam zajęcia z boksu, trwały 3-4 miesiące i PAN trener zaginął. Dajcie mi namiary choć na jeden porządny klub boksu lub kickboxingu w Łomży.
|
|
A młodzież jest lepsza niż być powinna. I z kogo tu można brać przykład, kupa przekrętów i obłudy.
|
|
nyga gangi
|
|
tak nastolatkowie to samo zuuoo ;)
|