niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet

Od dzis wszedłw w życie 22% vat na internet ale nie we wszystkich firmach jakie macie swoje zdanie? Ciągle tylko trzeba płacić i płacić nic nie ma za darmo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet

Bo ja to mam internet z Inetu i tam sie dowiedziaem że będa podwyżki.

A jak się tam dowiedziałeś...? Przesłali Ci maila, zadzwonili, wysłali list.... czy może sam się do nich pofatygowałeś?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

PTYSIU.
Ale za to będzie można odliczyć maksymalnie 760 zł od podatku. Po odliczeniu okaże się że więcej dostaniesz zwrotu, jak zapłaciłeś VAT-u .

Ale za to będzie można odliczyć maksymalnie 760 zł od podatku. Po odliczeniu okaże się że więcej dostaniesz zwrotu, jak zapłaciłeś VAT-u .

maćku
może że nie wszyscy mają wystarczająca kwotę podatku i jeżeli zrobili np. remont mieszkania i skorzystali z ulgi(w dodatku kwota rozłożona na 3 lata) to faktury od dostawcy łącza mogą sobie w buty wsadzić.

Oj lepiej by było żeby nasze wypłatki poszły w góre o 22% bo jakoś cienko wypadamy w sadażach jeżeli chodzi o ilość internałtów w Polsce.

Pozdrawiam tych co jeszcze nie majo internetu.

Ja za net rowniez bede wiecej placil o ten piepszony VAT. Mi sie wcale nie usmiecha odliczanie netu od podatku bo to wiecej zachodu niz to warte. Napewno na tym nie zyskamy, my podatnicy ale Ci co siedza na gorze, oby ich koniec nadszedl jak najszybciej!!
Ptysiu91,a propos ile placisz za net?Umnie suma z 49 wzrosla na 59-60zl

Lex

A ja do końca umowy nic nie bende wiecej płacić :) ale napewno bedzie drożej np. dlatych co bendą zakładać a ci co mają umowe to nie pałacą szkoda bo chciałem se przedłuzyc umowe jeszcze o rok bo fajnie tutaj ile ja tu miesięcy pisze :D:D a ile nicków mam :P hihi

A tak na marginesie co do VATu,jezeli zarabiam dyche na miesiac i w tym mam podatek, zus itp,to na czysto zostaje mi 6 stówek.Jezeli teraz przyjmiemy ze w kazdym towarze jest 22% VAT-uto kupujac rózne towary (mięcho,mleko,ciuszki i internecik)wywalam na podatek22%*600zł.To ogólem z moich zarobkow na podatek idzie ze 40% .Moze łatwiej by było tym na gorze zabrac mi na dzien dobry te 40% i wtedy wszystko było by bez VAT-u.Tylko co te panie w skarbonce(czyt. skarbowce przyp.aut.)by robiły?

>>Ale za to będzie można odliczyć maksymalnie 760 zł od podatku. Po >>odliczeniu okaże się że więcej dostaniesz zwrotu, jak zapłaciłeś VAT-u .
>>
>>maciek

Nie wprowadzaj ludzi w błąd;-) Możesz odliczyć od ogólnej podstawy opodatkowania 760zl. Przypuśćmy, ze twój roczny dochód to 10000zl, normalnie byś płacił 19% podatku od niego czyli 1900zl, a tak zaplacisz (10000zl-760zl) * 19% czyli samego podatku 1763zl. Czyli zyskasz 136zl

Bylem u nich i sie pytałem czy będa podwyzki a ona mi powiedziala że od marca.

ludzie ja bym sie tym vat-em tak nie podniecał zaczyna się taka konkurencja na rynku że ten kto za bardzo podniesie a nic w zamian nie da to popłynie rynek to wymusi

Nieźle, nieźle. Co drugi to prymus z matematyki. Wszyscy rachmistrze.... przeliczcie jeszcze raz te podatki i zamiast poprawiać jeden drugiego, podajcie prawidłową kwotę odliczenia :((( - wstyd !!

ADALL

>>Nieźle, nieźle. Co drugi to prymus z matematyki. Wszyscy rachmistrze.... >>przeliczcie jeszcze raz te podatki i zamiast poprawiać jeden drugiego, >>podajcie prawidłową kwotę odliczenia :((( - wstyd !!

No to popraw nas... miszczu...

Mistrz i Małgorzata

Moze i mistrze nie potrafil tego zorbic odrazu skoro nie poprawil nikogo, ja liczyc nie bede bo szczerze nie interesuje mnie ten zwrot bo za net nie place.:)

Lex

nemo: po co to tak przekombinowałeś ze swoimi słupkami ??
Nie prościej od razu: 760 zł x 19% = 144,40 zł
Ty zacząłeś kombinować to tak: " 10000zl x 19% = 1900zl
Potem (10000zl-760zl) * 19% = 1763zl. 1900-1763 = 136zl "

A w jaki Ci to sposób wyszło te 136 zł ???
Może przelicz to jeszcze raz, bo mi ciągle wychodzi te nieszczęsne 144,40

p/s Lex nie chciał się bawić w liczenie, ale od razu trafnie wyliczył swój VAT od kwoty 49 zł

Reasumując: przy kwocie Lex`a za inter (49 zł) zapłacimy w skali roku więcej o VAT = 10,78 x 12 = 129,36 zł. Zwrotu dostaniemy 144,40 zł.
Podsumowanie: opłacić się będzie przy płatnościach za inter do wysokości: ok. 54 zł miesięcznie netto.
Rację miał też maciek, który ma inter z vectry, płaci więc zapewne najniższą stawkę, tj. wspomniane wyżej 49 zł. Jemu więc przypadnie zwrot większy niż zapłacony podatek VAT. Pozdrawiam - Wasz Główny Księgowy ....

ADALL

Autor: nemo (---.net-serwis.pl)
Data: 01-03-05 21:03

>>Nieźle, nieźle. Co drugi to prymus z matematyki. Wszyscy rachmistrze.... >>przeliczcie jeszcze raz te podatki i zamiast poprawiać jeden drugiego, >>podajcie prawidłową kwotę odliczenia :((( - wstyd !!

No to popraw nas... miszczu...

Autor: +polak+ (---.lom.vectranet.pl)
Data: 01-03-05 22:31

Mistrz i Małgorzata

----------------------------------------------------------

Małgorzata nic nie będzie poprawiać - zostawia to Wam , Panowie... :)

Ryskago

a nie lepiej byłoby: miszcz ADALL i Małgorzata ??

ADALL

>>nemo: po co to tak przekombinowałeś ze swoimi słupkami ??
>>Nie prościej od razu: 760 zł x 19% = 144,40 zł
>>Ty zacząłeś kombinować to tak: " 10000zl x 19% = 1900zl
>>Potem (10000zl-760zl) * 19% = 1763zl. 1900-1763 = 136zl "

>>A w jaki Ci to sposób wyszło te 136 zł ???
>>Może przelicz to jeszcze raz, bo mi ciągle wychodzi te nieszczęsne 144,40

No rzeczywiście machnąłem się w liczeniu powinno wyjść 144,40 zł , ale nie zmienia to faktu, że mój sposób liczenia jest dobry

>>Reasumując: przy kwocie Lex`a za inter (49 zł) zapłacimy w skali roku >>więcej o VAT = 10,78 x 12 = 129,36 zł. Zwrotu dostaniemy 144,40 zł.

Według GF: "W zależności od progu podatkowego, w którym znajduje się osoba fizyczna, w ten sposób podatnik będzie mógł odzyskać rocznie od 144 zł (19 proc.) do 304 zł (40 proc.)."

ADALL-ku . Dziękuję za poparcie, nie chciałem się odzywać, bo znów bym dostał opier...... od Pana ArT-a, że nie potrzebnie się wtrącam, ale wyszło na moim, bo więcej dostanę zwrotu , jak zapłaciłem podatku VAT za internet. Nie będę bawił w wyliczanki. ADALL MASZ RACJĘ. Panowie księgowi, gdzie skrucha. Padać do nóg Panu ADALL-owi.

Jeju, jak czytam te Wasze obliczenia to mi się we łbie zawraca!!!!

Ryskago

ryskago: Tobie się już dawno w główce przewróciło :)))

ADALL

ADALLku,

Eeeeeeeeeeeee, zdaje Ci się..
Może tylko wirtualnie...:)

Ryskago

TERAZ OD PODATKU BEDA ODLICZAC ?

Dzień Dobry!
Ryskago, co tam u Ciebie słychać, jaka pogoda u Was, u Nas bardzo zimno, chyba spóźniłaś się do pracy , kiedy jeszcze nie odzywasz się. Tak naprawdę to chyba nie poróżnilaś się z ADALL-kiem. Wczoraj coś między Wami zaiskrzyło, w negatywnym tego słowa znaczeniu. Chyba ja nie byłem tego sprawcą?

Pozdrowienia.

Maciek......
Wczoraj byłem słuzbowo w Krakowie. Wróciłem przed chwilą. Mieliśmy też to szczęscie aby się ze sobą spotkać (z ryskago). Iskrzyło do północy, aż wióry leciały !! Musisz bardziej wczytywać się w korespondencję aby poznać realne intencje autora danej wypowiedzi.

ADALL

Maćku,

Nie zwykłam spóźniać się do pracy. Wraz z wybiciem 7:00 odpalam kompa i ...do dzieła!
Pogódka iście zimowa, 9 stopni poniżej zera, gdzieniegdzie śnieżek...
Niechno spojrzę na podwórko... Słonko wychodzi, smog nad Krakowem - nawet Wawel za mgłą, choć bardzo blisko leży, więc o widocznych Taterkach można jeno pomarzyć, albo zagooglować i w internecie się ponapawać...:(

ADALLku,

A cóż to Ci iskrzyło w tym Krakowie?? Chyba nie miałeś bliskich spotkań 3-go stopnia z instalacją elektryczną or sth like that??
Wiesz trochu się martwię o Ciebie, bo zaczynasz mieć omamy...
Noooo, chyba, że to wynik odmmiennych stanów świadomości spowodowanych... nadmiarem promilków???

Pozdrawiam

Ryskago

ADDAL-ku. Dobrze się wczytałem i dobrze zrozumiałem, ale odczytuję i przekazuję tak jak dla Mnie pasuje. Tylko winni się tłumaczą.

Pozdrowienia.

Maćku,

A kto się tłumaczy, bo nie bardzo rozumiem??

Ryskago

Zaraz, zaraz. Więc to był tylko sen ?? Nieeee, niemożliwe, nie piłem wczoraj. Chyba, że to te skręty z "maryśki". No, ale przecież się nie zaciągałem...... hmm.

ADALL

dzięki Maćku - widzę, że zrozumiałeś, kto tu winien.
Ryskago: za późno się tłumaczyć !!

ADALL

No to już się nie tłumaczę...
Wygraliście!

Ryskago

Może niedlugo to internet bedzie z 100% vatem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org