Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
strona 4 lomza |
Mam pytanie do forumowiczów Czy jak wchodzicie na stronę j.w pojawiają sie bardzo małe literki ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: strona 4 lomza |
nie
|
|
|
Do : mysi_wór : Jednak "forumowiczów " , bo :"forum" . "Forowicze" raczej nie, bo od : " foara ze dwora " !
|
|
mysi woru: forumomowiczow kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
|
potwierdzam, forowiczów :)
|
|
nie prosciej napisac milosnikow kebaba???? kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html?qs=forum&tr=pol-all&ch=1&x=0&y=0
|
|
Sebo19:bylo pic ruski spiryt??????????? kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Aż sprawdziłem na stronie Pwn: "Formę forumowicz można bez trudu znaleźć na forach. Brzmi podobnie jak klubowicz, plażowicz, wczasowicz, wycieczkowicz – i podobne wywołuje skojarzenia. Forumowicz bywa na forach – tak jak klubowicz w klubach, a plażowicz na plaży. Nie z obowiązku, lecz dla przyjemności. Jest w użyciu też forma forowicz, dużo rzadsza i nielubiana przez forumowiczów (forowiczów?), popierana zaś przez niektórych moich kolegów językoznawców, odwołujących się do analogii for-um → for-owicz jak lice-um → lice-alista. W obu wypadkach, jak widać, przyrostek -um jest nieobecny w wyrazie pochodnym. Z argumentacją opartą na analogii nie sposób się nie zgodzić, zwłaszcza że przykładów podobnych do licealisty jest mnóstwo, bo dołączają do nich pochodne przymiotniki, np. plen-um → plen-arny. Skoro jednak forowicze uważają się za forumowiczów, to nie widzę powodu, żeby im tego zabraniać. W słowniku można by przytoczyć obie formy, ze wskazaniem na forumowicza jako wariant wprawdzie częstszy, ale środowiskowy. "
|
|
kaligulik zostało mi jeszcze dwa litry jak coś zapraszam D
|
|
korzystasz z przeglądarki Internet Explorer?
|
|
nie mozila >polecam
|
|
male literki?? jaki masz system?? jesli masz W siodemke jest mozliwe ze masz ustawione czcionki na jakis procent wilekosci ja tak mialem
|
|
nie VISTĘ nie było problemów ąz do teraz proszę o pomoc .
|
|
Ctrl i + ?? U mnie tak sie powieksza strony.
|
|
dzięki za pomoc ;):) lolek
|
|
heh a te blędy literackie ortograficzne i interpunkcyjne widzicie czy tylko u mnie sie pokazuja:D?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |