niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego w Łomży jest tak syfny internet?

Wróciłem do łomży po studiach i założyłem net.Firma nie jest ważna ale to co otrzymałem za 49 zeta poraża.W na studiach miałem transfery po 6 Mb (bajtów nie bitów) spoza sieci wewnętrzenj(z finlandii) i płaciłem 32 zł.I wiem że nie blokowałem za mocno serwerów.Firma nazywa się Biaman.I jakoś nie zbankrutowali.To co się w tej Łomży dzieje to paranoja.Czy to wina tepsy czy choroba wie kogo?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego w Łomży jest tak syfny internet?

żeby taki internet w Łomży był hoho :o

aLE SZYBKI TEN INTERNET.

Azazel dodaj jeszcze, że taki łącze było dostępne tylko w akademikach i na uczelniach, a prywatna osoba mogła sobie o takich cenach tylko pomażyć... Dla użytkownika PRYWATNEGO za 30zł miałeś dostępne łącze do do 64 kbps....

Wniosek? Zbudujmy akademik ze stykiem 155MBit...

Pozdrawiam

A najlepiej od razu wpiąć ten akademik do sieci Internet2 i mieć na styku conajmniej 10Gbit/s.

Kiedyś zastępca prezydenta mówił coś o łomżyńskiej sieci szkieletowej (internetowej?), która ma/miała powstać za pieniądze UE.

No są takie zasyfione te internety.

Może i w akademikach.Ale jak dla mnie to powiew normalności.Dla zainteresowanych podaje link http://www.bostream.com/controller.php?action=orderBroadbandPrivate
Cennik za miesiąc łącza 26 Mbps to 398 koron.Stoją po jakieś 40 groszy.można policzyć że to psie pieniądze.Ale czego ja się dziwię.Eh polska, mieszkam w polsce.

>>Może i w akademikach. Ale jak dla mnie to powiew normalności.

Akademiki i uczelnie od zawsze mają dobre łączą, więc ameryki nie odkryłeś, to samo tyczy się oferty Bostream'u i innych dostawców netu w krajach skandynawskich... A w Polsce możemy sobie tylko pomarzyć o takich łączach....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org