Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego w Łomży jest tak syfny internet? |
Wróciłem do łomży po studiach i założyłem net.Firma nie jest ważna ale to co otrzymałem za 49 zeta poraża.W na studiach miałem transfery po 6 Mb (bajtów nie bitów) spoza sieci wewnętrzenj(z finlandii) i płaciłem 32 zł.I wiem że nie blokowałem za mocno serwerów.Firma nazywa się Biaman.I jakoś nie zbankrutowali.To co się w tej Łomży dzieje to paranoja.Czy to wina tepsy czy choroba wie kogo?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego w Łomży jest tak syfny internet? |
żeby taki internet w Łomży był hoho :o
|
|
aLE SZYBKI TEN INTERNET.
|
|
Azazel dodaj jeszcze, że taki łącze było dostępne tylko w akademikach i na uczelniach, a prywatna osoba mogła sobie o takich cenach tylko pomażyć... Dla użytkownika PRYWATNEGO za 30zł miałeś dostępne łącze do do 64 kbps....
|
|
Wniosek? Zbudujmy akademik ze stykiem 155MBit... Pozdrawiam
|
|
A najlepiej od razu wpiąć ten akademik do sieci Internet2 i mieć na styku conajmniej 10Gbit/s. Kiedyś zastępca prezydenta mówił coś o łomżyńskiej sieci szkieletowej (internetowej?), która ma/miała powstać za pieniądze UE.
|
|
No są takie zasyfione te internety.
|
|
Może i w akademikach.Ale jak dla mnie to powiew normalności.Dla zainteresowanych podaje link http://www.bostream.com/controller.php?action=orderBroadbandPrivate Cennik za miesiąc łącza 26 Mbps to 398 koron.Stoją po jakieś 40 groszy.można policzyć że to psie pieniądze.Ale czego ja się dziwię.Eh polska, mieszkam w polsce.
|
|
>>Może i w akademikach. Ale jak dla mnie to powiew normalności. Akademiki i uczelnie od zawsze mają dobre łączą, więc ameryki nie odkryłeś, to samo tyczy się oferty Bostream'u i innych dostawców netu w krajach skandynawskich... A w Polsce możemy sobie tylko pomarzyć o takich łączach....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |