wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
trawka nieszkodliwa dla zdrowia?

Prawie 80 % młodych Brytyjczyków uważa, że marihuana jest zupełnie nieszkodliwa dla zdrowia. Tymczasem prawda jest zupełnie inna. Najnowsze badania brytyjskich naukowców wskazują na to, że palenie tego narkotyku jest bardziej szkodliwe niż palenie papierosów.

Ludzie palą marihuanę inaczej: głębiej zaciągają się dymem i dłużej przetrzymują go w płucach. W płucach odkłada się zatem więcej szkodliwego dla zdrowia tlenku węgla i substancji smolistych.

Badania wykazały, że w "trawce" jest o 50 % więcej substancji rakotwórczych niż w tytoniu. Trzy skręty z marihuany czynią takie same spustoszenia w organizmie jak 20 papierosów.

Wyniki innych badań wskazują też na możliwość wystąpienia schizofrenii u osób bardzo często palących marihuanę.

A jak osoba pali papierosy i nie zaciąga się to ma wieksze szanse na raka czy odwrotnie ??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: trawka nieszkodliwa dla zdrowia?

Zalatuje mi tu młodzieżą wszechpolską...

Polak (vel Bartez, vel śledczy, vel blokersi - o ile się nie mylę, Bartek popraw mnie) nie ma bladego pojęcia o MW, szkodliwych związkach i Wlk. Brytanii. Bardzo dobrze zna się za to na tirach, drogach, tramwajach, alternatywnej poezji i samolotach oraz lotniskach. I za tu jemu chwała. jak na swój wiek jest nieźle obcykany.
Pozdrawiam.

:D

T i g e r

hihihihihihi - adamus, dobra wypowiedź !

ADALL

Śledczy napisał:

"A jak osoba pali papierosy i nie zaciąga się to ma wieksze szanse na raka czy odwrotnie ???

I jaki to ma wpływ na miesiączkowanie Pygoscelis antarctica??

Ryskago

fiu, fiu: Jak jeszcze raz przeanalizowałem wypowiedź Śledczego, to muszę stwierdzić:
a) jest mistrzem nonsensu
lub
b) jest bardzo inteligentny
lub
c) a+b i oznacza to, że robi nas wszystkich równo w młota !!

ADALL

"Tymczasem prawda jest zupełnie inna. Najnowsze badania brytyjskich naukowców wskazują na to, że palenie tego narkotyku jest bardziej szkodliwe niż palenie papierosów."

dobre to ale możesz podać tytuły czasopism w których to wyczytałeś?Jakieś fachowe czasopisma, coś z medycyny, fizjologii, biochemii, itp.Jeśli to Focus to odpuść sobie.
Nie jestem palaczem czegokolwiek ale sprawa mnie interesuje.ADALL napisał(a):

Autor: ADALL (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 02-03-05 12:19

fiu, fiu: Jak jeszcze raz przeanalizowałem wypowiedź Śledczego, to muszę stwierdzić:
a) jest mistrzem nonsensu
lub
b) jest bardzo inteligentny
lub
c) a+b i oznacza to, że robi nas wszystkich równo w młota !!

ADALL

No przecież powiedziałam, że ze śledczego beda jeszcze ludzie...

:)

Rysakgo

adamushehe z kąd wiesz że tirami się interesuje :> mnie interesują wszystkie środki lokomocji :) i oczywiście dobrym hip hopem a nie DP.

>Napisz czym ty się interesujesz :) może palenie zioła ;> hehe

ryskago może i bendą zemnie ludzie a może bende prochem. :) :(

Armatnim??? :D

Z prochu powstałeś i w proch się obrócisz jak każdy z nas...

I wybij sobie z główki ziółka, chyba, że rumianek ew. jaka szałwia na ból zęba... :)

Cholerka, miałam się nie oddzywać...

Ryskago

A czemu miałaś się nie oddzywać ?? :>

A bo mi się gęba? nie zamyka... :)

Ryskago

Ryskago: a nie boisz się, że w firmie manko będzie?? Miałaś czuwać nad finansami a tu ostatni bankomat wynoszą. Ocknij się, otwórz oczy !! :)

ADALL

Spoko w Pueblo! Rączka na pulsie...

Ryskago

bartek: interesuję się hobby :)
Pozdro.

adamus a z kąd wiesz że mam na imie Bartek ?

:/

No jak nie jest szkodliwa jak jest to jest narkotyk.

Oni niewiedzą co robią.

Kulesza jest Bogiem, Palenie nałogiem , miłość kłamstwem ... nie ma co kryć Butel (wódka) jest Git !!(najlepsza)

Zgadzam sie z toba polak

ptysiu91 nie zauwazylas ze nei zwracasz najmiejszej uwagi na tym forum...starasz sie brac czynny udzial w rozmowie ale jestes jakos tak zjebana ze ci tonie wychodzi ;) lae pozdrawiam :) w koncu bawełna rulez :) buhahahahahahahah

heh.... Butel rulez :):)

Nie zgadzam się z Tobą Cycq (świetny nick:)), ja zwracam ostatnio baczną uwagę na wypowiedzi +polaka+...

Ryskago

PS.
Autor: +polak+ (---.lom.vectranet.pl)
Data: 04-03-05 17:52

Kulesza jest Bogiem, Palenie nałogiem , miłość kłamstwem ... nie ma co kryć Butel (wódka) jest Git !!(

Bartuś, pitolisz!!!

Zioło było jest i będzie jarane....heheheheehee

NIestety...
:(

Ryskago

Dziewczyną i chłopaku palisz trawe jesteś brachu :D

Dziewczyną i chłopaku palisz trawe jesteś w piachu !

ADALL

A JA LUBIE PALIC TRWAKE...MAM 21 LAT, MAM JA ZAMIAR PALIC W PRZYSZLOSCI I NA EMERYTURZE TEZ.wiem ze wiecej w trawce jest dobrego niz w wudce,co prawda lubie tez sie wudzi napic,ale okazyjjnie(ale duzo;).alkohol przeciez nie jest smaczny... naprawde... to np czemu wudke sie zapija albo zagryza?? zeby zniwelowac jej smak...a jak jest z marihuana?? delektujesz sie jej zapachem i aromatem.ja lubie palenie i ten stan po paleniu, nie lubie pic , ale lubie stan bezposrednio po wypiciu.proste.

pozatym wkurwia mnie to ze ktos osobe palaca czasami trawke odrazu uwaza za cpuna lub narkomana?? tu trzeba sie nauczyc odruzniac osoby klubiace miekkie narkotyki i palace je dla przyjemnosci, niz cpuna heroiny ktory niemoze zyc jak sobie nie przypizdzi po kablach.

pozdrawiam wszytskich szanujacych zielen :-]]]] KEEP HIGH !!!!!!

Tak a zycie ci niemile ? ze palisz ?

a zycie ci niemile ze pytasz??

a zycie ci niemile ze pytasz?? ;P

KEEP HIGH !!!!

masz rację cycq. Mnie też dziwi, że ludzie nie potrafią odróżnić przyjemności od innych zboczeństw. Dużo jeszcze czeka trudów i wyrzeczeń aby tą hołotę nauczyć, że palenie dla przyjemności różni się od palenia bez przyjemności. I tak trzymać !!

ADALL

ADALL napisał:

"...że palenie dla
przyjemności różni się od palenia bez przyjemności..."

czegos tu nierozumiem...palenie bez przyjemnosci?? to po co w takim razie palic skoro nie sprawia to przyjemnosci?? komus sprawia to pali,komus innemu nie i nie pali, PROSTE ;-]]

Bo to dla mnie skomplikowane rzeczy są. Piszesz, że picie wódy sprawia Ci przyjemność (bezpośrednio po spożyciu), potem dopiero rzyganie. Dalej radośnie stwierdzasz, że możesz nic nie robić przez całe życie, jeźdżić dla przyjemności MPK, nosić głęboko w sercu pogardę dla kanarów, palić TRWAKE (nie wiem, co to?) do emerytury i po śmierci też. Piszesz, że studiujesz, aczkolwiek chyba resocjalizację, bo język, którym się posługujesz - polskim nie jest. I myślisz, że rodzicom będzie chciało się żyć wiecznie, aby legata i śmierdziela (od wiecznego popalania) utrzymywać ??

ADALL

Ja tam Nie pale ale pije :D:D musze tekile se wypić tako samo jako mam na pulpicie :D:D

http://polak.pl/extras/zoom.php?foto=desk3 Tapetka :D

i tak trzymać polak ! Też bardziej wolę sobie golnąć, niż zapalić. A jak chce mi się delektować i wąchać..... marynaty, to kupuję ogórki konserwowe na zagrychę !

ADALL

Polak fajna tapetka.

Jest jeszcze jedna :D http://polak.pl/extras/zoom.php?foto=desk4

:D:D Polak Potrafi !

ADALL bo jestes za glupi i zbyt ograniczony zeby rozumiec pewne zeczy...a pozatym wkurwiasz mnie i chyba przydaloby sie zeby ktos ci w y j e b a l blaszke w czulko !!!!!

cycku - przestań ! Sio do domu, sio do mamusi, bo znowu ktoś ci kopa na przystanku MPK zasadzi ! Nawąchałeś się tego kleju (na trawkę to trzeba kasiorkę mieć) i wrzeszczysz txty rodem z trybun piłkarskich. Widocznie nie jeden raz pomasowali ci pałą plecy. Dlatego i pod sufitem już nie tak. Idź do domciu, posłuchaj Ich Troje, wypij na kaca soku z ogórków i spać ! Pozdrowienia - takie jest moje zdanie nie na temat !

ADALL

nie no....ten text o "kasiorce" (kto muwi na pienmiadze kasiorka??? no comment) to mnie roz jebal.ADALL wachac klej to beda twoje bekarty, bo jezeli tatus nie ma nawet na bilet, i zapie dala z buta to dziec tym bardziej nie bedo mialy i bedo lazily brudne i glodne.
adall a moze ty chcialbys mi zasadzis takiego kopa ????? chyba nie bardzo bo sadze ze jestes strasznym lamusem i musialbbys przyjsc z kim kto by ci rozbujal najpierw rece...szkoda gadki.... i jeszcze jedno "byles...jestes i bedziesz lamusem " tyle z mojej strony

ADALLku!! Już lecę na odsiecz!!

Co złego w byciu lamusem?? Wcześniej czy później i ty nim będziesz niechybnie... Rozważ to może.
Jeśli idzie o palenie trawy to paliłam i owszem - trawę w postaci siana na wsi ku rozpaleniu ogniska - fajnie pachnie mmmmm!!

Umysł wolę mieć jasny i niezaćmiony coby chłonąć świat wszystkiemi zmysłami... Prawda Grzesiu??

Rysakgo

... exactly

Ave

Grzesiek_Mazurek czy byłbyś tak miły i mógłbyś poprawić te "byki" występujące w skrypcie który podpinasz pod swoje posty? Jakoś mnie to niezdrowo drażni. ;-)
Dzięki.

A wolałbyś aby Ciebie zdrowo drażniły ??. I poza tym to nie są skrypty.

Ave

Jak zwał tak zwał... ale gramatyka języka angielskiego w lesie.

A może zwyłe przeoczenie? Ja jakoś zakumałam, że to Present Continuous a nie Present Perfect. Tym bardziej, że błąd jest jeden, wcześniej PC w normie...:)

Ryskago

Gdybyś zadał sobie minimum trudu wiedziałbyś że nie odemnie to zależy.

Ave

Minimalnym trudem jest sprawdzenie przed zamieszczeniem czy Twoja "wizytówka" jest poprawna. Ja wstydziłbym się podpisywać z błędem i jeszcze mieć pretensje do zwracającego uwagę. Ale to Twoja sprawa...

Błędy są dwa: " I (I am) watching you" i "running on (under)"

Sama mam kłopotu z czasownikami "łączonymi" - przeważnie nie wiem kiedy "on" kiedy "under" etc.

Ryskago

obiecuję poprawę :). na pierwszy błąd mam wpływ i poprawię ale na drugi niestety nie.

Ave

No i co? Coldcut, zadowolony??

Rysakgo

Tak.
No i co ryskago? Czym zbulwersowana? Że koledze ktoś uwagę zwrócił?

Tak, jestem formalistą (lecz nie przesadnym - taka praca) bo zauważam, że większośc błędów jakie są popełniane i nie chodzi tu tylko o języki obce, bierze się z przeświadczenia "bo ja wiem i już" i nie zadania sobie trudu sprawdzenia informacji jaką się posługujemy. Jesteśmy skłonni bronić do upadłego nawet najbardziej mylnych i absurdalnych stwierdzeń, gdy atak na nie przyjmujemy jako atak na własną osobę.
Moim zdaniem warto pamiętać, iż treść i forma są współzależne. I ta pierwsza bez tej drugiej to tylko ciąg liter/zgłosek.

Autor: Coldcut (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-03-05 12:55

Tak.
No i co ryskago? Czym zbulwersowana? Że koledze ktoś uwagę zwrócił?

Tak, jestem formalistą (lecz nie przesadnym - taka praca) bo zauważam, że większośc błędów jakie są popełniane i nie chodzi tu tylko o języki obce, bierze się z przeświadczenia "bo ja wiem i już" i nie zadania sobie trudu sprawdzenia informacji jaką się posługujemy. Jesteśmy skłonni bronić do upadłego nawet najbardziej mylnych i absurdalnych stwierdzeń, gdy atak na nie przyjmujemy jako atak na własną osobę.

Coldcut,

Mogę Cię zapewnić, że Grześ do takich person nie należy. :)
Zbulwersowana? Niezwykle ciężko mnie zbulwersować. Ale zgadzam się w pełni, że treść i forma są współzależne. Śmiem nawet twierdzić, że to taka ...symbiozeczka...

Ryskago

ale o co chodzi ???? Ja fszystko zrozómiałem. Nie ma co dzielić włosa na 8. Weźcie spróbujcie poprawić teksty cycq. Hehehehhe. Dobre na pracę dyplomową :))

ADALL

Cycku jak będzie chciał to sam się poprawi - TYLKO OD NIEGO SAMEGO TO ZALEŻY!!!!

Ryskago

trawka jest napewno szkodliwa d;a zdrowia jeden papieros to 8 minut krótszego życia jeden buch ciekwa ile ?

Ptysiu a z kad wiesz że bedziesz żył do 100 lat i jak dożyjesz to ci odetno te minuty za palenie i co bexziesz np: 80 lat żył ??? a może tak sie wydarzyć oczywiscie nie życze cia ale moze tak być że możesz miec wypadek albo jakaś choroba cie złapie nie musi być związana z paleniem i wtedy mozesz pozyc np: tylko do 20 lat ...

Ale tak jest że papieros skraca zycie.

Widziałem coś na temat wszech polaków w tym temacie to macie strone ich

http://lomza.wszechpolacy.pl/

adall ale powiedz mi jedna rzecz...jak to z toba jest...sciemniales sam nieweim po co... raz piszesz ze nie masz na bilet a drugi raz ze szukales swego samochodu przysypanego sniegiem ??? nie wiem czy specjalnie lae jakos umiejetnie omineles odpowiedz.czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz ;-]]]

...a tu nic

cycq: a dlaczego ważna dla ciebie ta wiedza. Czy ważne jest, aby klient na forum posiadał samochód, czy też nie ? Czy ma jeszcze na 3 bułki, czy też już musi chodzić na Sikorskiego na darmowe obiady ? Powiedz szczerze, dlaczego to dla Ciebie takie ważne ??

ADALL

cycq no wlasnie interesuj sie soba anie jak ktos nie ma na te 3 bulki to niema.

ja nie wiem czy ty specjalnie zle interpretujesz moje wypowiedzi i pytania...chodzi mi o to ze po prostu przylapalem cie na klamstwie...bo raz twierdzisz ze nie masz na bilet ( nie ma znaczenia ze nie masz kasy) a zaraz stwierdzasz ze zasypalo ci samochod.... to jak to jest?? a swoja droga miec samochod i chodzic z buta to tak samo jakby za ostatnie pieniadze kupic portfel

: ptysiu91 a twoje zdanie zwlaszcza mnie nie interesuje... i to nie dlatego ze mieszkasz na bawelnie ...a skad ;PPPP buhahahahaha

cycq: dla mnie to nie ważne. Jestem fantasta, jak już wcześniej napisałeś. A fantazje są różne. Jedni marzą, żeby mieć samochód, inni go mając marzą aby żyć normalnie......., np. pojeździć autobusem.... zobaczyć - jak to jest, być takim normalnym pasażerem....

ADALL

w temat... zwłaszcza ostatnie wypowiedzi :]

Re: Marzenia Forumowiczów :/

T:)

Fantaści żyją dłużej!!

Ryskago

a zwłaszcza Ci od Jamesa White'a :) prawda ?!

Ave

Fantasta żyje dluzej dlaczego ?

Niewiem co to da dla kogos jak bedzie sie śmiał ze np Kowalski jedzie autobusem a Nowak nowym mercedesem ? niekazdego stać na wszystkie wygody.

Marcedes jest tańszy od autobusa :P:P:P więc Kowalski ma lepszy konfort i stać go na droższy transport niż Nowak ( miesięcznik Transport 2/05)

I Ci od S. Sniegowa... :))

Ryskago

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org