czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Konkurencja

Dlaczego w Łomży nie ma żadnej konkurencji , czy to w handlu ,czy między TAXI , i wieloma innymi dziedzinami usług . Wszyscy się dogadują ,zamiast między sobą konkurować ?????.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Konkurencja

No są konkurencje ze to w tym sklepie smalec 1.70zł a w tamtym 1.20zł i jest konkurencja.

W handlu może nie, ale za to widzę zażartą konkurencję na tym forum... polega na prześciganiu się w pisaniu coraz głupszych postów.

no wlasnie ale od tego jest forum ogolne czyli i do glupot.

Ice mysle ze nie masz racji.Co do taxi nic nie stoi na przeszkodzie zebys ty,twoj powiedzmy brat ,tata czy wujek kupił auto i postawił na taxi .J juz mamy konkurencje ,Jesli zrobisz nizsza cene rozleklamujesz sie po wiekszych biurach,to sam z checia bede z toba jezdził.To ze sie ludzie dogaduja w takich korporacjach jest wynikiem wojny jaka toczyli długi czas.O braku konkurencji mozemy porozmawiacw takich zawodach jak adwokat,lekarz,czy komornik.Sprobuj im zrobic konkurencje.Co do naszego podwórka,gdyby nasi panowie kupcy mniej interweniowali przeciw innym sklepom,a ziednoczyli swe siły,zeby np nie tonac w błocie na naszym super ryneczku,zadbali o jego wyglad rozbudowali wiecej asortyment(z trzech typow spodni na cztery,i z dwoch kolorów sukienek na cztery)to moze nie straszny by był dla nich ten superhiper...

Chodzi mi również o notariusz, adwokatów lekarzy i komorników, że wszyscy mają takie same ceny, a dla przykładu u notariusza jeśli człowiek upomni się o obniżkę to wogóle nie chce rozmawiać i gdy się pójdzie już do innych to żądają wyższej ceny.

Masz racje tylko zawody które wymieniłes nigdy nie beda miały konkurencji ,o która pytasz sie na poczatku tego tematu,bo sa to całe kasty,grupy ludzi powiazane wzajemnymi interesami i sami ustalaja swe ceny na dane usługi.Natomiast taksiarzom mozesz jutro ty zrobic konkurencje oferujac nizsze ceny.Tu nie trzeba stawac przed komisja(brat,siostra ,ciocia Jadzia,wójek Mirek,tylko szkoda ze to nie moja rodzina,tylko tego Kowalskiego.Ale jak sie naucze to napewno mnie nie obleja i zdam na adwokata)zeby cie przyjeli.Jdziesz na egzamin z geografii Łomży,badania lekarskie i jedziesz na maxa.

Zgadzam się z tobą, ale myślę, że jako klient powinienem mieć możliwość targowania się w sprawie ceny. Nie może być tak, że nawet na rynku, jeśli ktoś obniży cenę to prosi żeby nikomu niemówić, bo inni handlowcy zabraniają obniżana cen.

Autor: keicam (80.51.63.---)
Data: 01-03-05 19:00

Ice mysle ze nie masz racji.Co do taxi nic nie stoi na przeszkodzie zebys ty,twoj powiedzmy brat ,tata czy wujek kupił auto i postawił na taxi .J juz mamy konkurencje (...)

No z ta taxi keicamie to chyba przesadziles, bo jak wiesz sa korporacje ktore to byc moze sie ze soba dogaduja. Nie znam tematu, ale ciezko jest chyba komus zalozyc swoja wlasna taxi- i nie nalezec do zadnej z nich... A co za tym idzie byc konkurencyjnym:)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wiecie Wogóle nie ma konkurencji :|... tylko same reklamy że zniżka to tu to tanto że tu rabacik a tam o 5 000 zł tańszy samochód i inne pierdoły. ja myśle że wszystko ma swoich własnych stalych klijentów np.sklepy albo cafejki no jest tego

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org