czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
TELEWIZOR

mam pytanie,przywiozlam tv z usa i nie dziala u nas w polsce.czy jest mozliwosc zeby go przerobic zeby dzialal ?
z gory dziekuje za odpowiedzi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: TELEWIZOR

Tak,jest taka możliwość.w stanach jest inne napięcie prądu w gniazdkach niż w Polsce,musisz kupić przetwornik tzw. przejściówkę.być może da radę zakupić w jakimś sklepie elektrycznym.za złe nazewnictwo pojęć z branży elektrycznej z góry przepraszam.

przetwornik to nie przejsciowka:P

ale troche masz racji

przejsciowka jest potrzebna, by zmienic wtyczke na nasza:)

przetwornik aka zasilacz, ktory zmieni plad z 230 na 110V o ile sie nie myle...polaczyc jedno z drugim, moze sie akurat trafic, ze jedno z drugim bedzie... sprawdz w sympatii na krotkiej

pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item889261866_zasilacz_transformator_240_110_v_300_w_z_usa.html

sprawdz ile Wat ma tv

http://www.allegro.pl/item868843709_transformator_3000_wat_220_240_110_volt_ce.html
http://www.allegro.pl/item868843158_transformator_2000_wat_220_240_110_volt_ce.html

jesli to ldc czy plasma, to raczej w tej cenie trzeba patrzec;) jak ma 1500-2500 wat :P

czasami jest przełacznik gdzieś z tyłu telewizora może, ja miałem taki w komputerze

luz

Poszukaj starszych watkow. niedawno bylo to walkowane i nie, nie da sie tego zrobic, gdyz byloby to calkowicie nie oplacalne

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=232664&t=232664

http://www.zse.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=236126&t=236126

Autor: latozdurex (---.elomza.pl)
Data: 21-01-10 22:13

http://www.allegro.pl/item868843709_transformator_3000_wat_220_240_110_volt_ce.html
http://www.allegro.pl/item868843158_transformator_2000_wat_220_240_110_volt_ce.html

jesli to ldc czy plasma, to raczej w tej cenie trzeba patrzec;) jak ma 1500-2500 wat :P

he he - przeciez to chodzi o telewizor a nie grzejnik :)

telewizory w granicach 130 (dla okolo 32 cale lcd) - <500 watow dla jakiejs 56 cali plazmy (lcd sa oszczedniejsze)

a no faktycznie:P

u mnie 180 w.. wiec pomylilo mi sie hahaha

mam transformator i kostke na nasze gniazdka,ten tv ma z tylu napisane ze chodzi pod 110 jak i 240,tylko chodzi mi o ten system nadawania czy jak to sie nazywa,NTSC i PAL.
czy mozna cos z tym zrobic ? normalnie tv dziala tylko nie moze znalesc zadnego kanalu,wiec pewnie chodzi o ten system. mozna cos zrobic ? pomocy !!!
dzieki !!! :-)))

serduszko w jaki sposob przewiozla ten tv?? ja chce zabrac tv z Polski do innego kraju i sie zastanawiam jak, chcialabym zeby dotarl w jednym kawalku

powiem tak: tez mialam troche obaw zeby wziasc ten tv,kupilam taka folie (nie wiem jak sie to dokladnie nazywa) ale taka bąbelkowa,cos takiego jak w środku koperty bąbelkowe,zawinelam bardzo grubo i scislo,potem w ciuchy i na moje szczescie nic sie nie stalo,ale balam sie ze moglaby sie zlamac podstawka od tv.ale jak mowie mialam chyba szczescie:-) nie,no naprawde mowie zrob tak jak ja zrobilam i nie powinno byc zadnego klopotu.
powodzenia

z tego co napisalas to wynika ze telewizor jest dosyc maly. jedyne rozwiazanie to chyba uzyc jakis zewnetrzny tuner telewizyjny lub podlaczyc to do komputera z wbudowanym telewizorem telewizyjnym.
a folia to bubble wrap :)

jaki jest dokladny model tego tv?

Wydaję mi się, że większość nowych telewizorów ma możliwość pracy w NTSC jak i PAL. Powinna być mozliwość przełączenia w MENU. Ja ma LG kupiony w polsce i bez problemu mogę przełączać dowolnie.

POLSCE

W starych tematach było już wszystko opisane. Może Ci służyć za dekorację. Są możliwości . ale finansowo to nie opłacalne. Nowy kupiony w Polsce będzie tańszy.

Tak, ja tez mysle, ze powinnas miec taka opcje (w menu) przelaczenia z NTSC na PAL i wszystko powinno byc ok. Tylko wazna jest zmiana napiecia i kostka. A swoja droga, to mialas wielkie szczescie, ze sie nic tv nie stalo, bo ja raz mialam taka przygode, ze dwa czy trzy dni po powrocie z USA dowozili mi jedna z walizek rozdarta na pol (!!), wlozona do wielkiej torby foliowej. Jakos tak im sie "porwala" moja walizka...

ja niestety do walizki zapakowac nie moge bo sie nie zmiesci :( nie wiem moze zapytam w dhl,

zmien system, wyszukaj programy

Gdyby była taka możliwość (opłacalna) , cała Polska zawalona by była TV z USA. W Stanach wielosystemowy kosztuje tyle co u nas w Polsce. Tylko z NTSC , jest prawie dwukrotnie tańszy. Popatrz w internetowe sklepy w USA np. Amazon.

Autor: marek12 (---.chello.pl)
Data: 22-01-10 08:33

Wydaję mi się, że większość nowych telewizorów ma możliwość pracy w NTSC jak i PAL. Powinna być mozliwość przełączenia w MENU. Ja ma LG kupiony w polsce i bez problemu mogę przełączać dowolnie.

i dobrze napisales, ze sie tobie wydaje, a nie ze napewno. Nowe telewizory w pal (a dokladnie wiekszosc z nich) jest w stanie odtworzyc sygnal ntsc z zewnatrznego zrodla, ale nie ma taki telewizor wbudowanego tunera do odbioru sygnalu w ntsc. odwrotnie to najczesciej nie dziala - telewizor w ntsc nie jest w stanie odtworzyc sygnalu w pal (niektore modele potrafia wyswietlic czarno-bialy obraz) i nie maja wbudowanego tunera do odbioru sygnalu w pal. jedyna mozliwosc uzycia tego telewizora w Polsce to podlaczenie zewnatrznego tunera (tel. kablowa, satelitarna itp) ktory mozna przelaczyc aby mial na wyjsciu sygnal ntsc.

czyli nie ma takiej mozliwsoci??

czyli nie ma takiej mozliwosci ?

nope

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org