czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Program do obróbki Video?

Chcialbym sie zapytac jakie polecacie programy do obróbki własnego filmiku nagranego kamerą cyfrowa jaki i aparatem fot lub tel komórkowy.Chodzi mi o to zeby program miał możliwość wycięcia niektórych czesci video jak i dodania ścieżki dzwiękowej.Z góry dzieki :)Pzdr.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Program do obróbki Video?

Ja polecam program Sony Vegas. Można w nim zrobić wszystko. Ma bardzo dużo opcji.

Pozdrawiam

Windows Media Maker !

;)

jak powiedzial razer sony vegas mam najlepsze

jestem jaki jestem

Adobe Premier Pro

Jak widze to sami zamozni uzytkownicy forum sie wypowiadaja - programy od 400 $ w gore (ciekawe czy sa zarejstrowane :P ). Z tanszych to corel video studio ( najtansza wersja to Corel VideoStudio Express 2010 za 40 $) lub darmowy "open movie editor" albo media maker wbudowany w Viste

Wg mnie najlepszy jest Sony Vegas , ale trochę trzeba ogarniać żeby wyprodukować sensowny film.
Jeśli potrzebujesz tony efektów specjalnych i masz mnóstwo czasu to Adobe After Effects.
Windows Movie Maker właściwie ma to czego potrzebujesz i jest bardzo prosty (no i właściwie pod ręką).
A jeśli chcesz trochę więcej niż movie maker i trochę łatwiej niż sony vegas to Magix Video Deluxe, ale ogólnie nie przepadam za nim.

Idąc drogą, którą poszedł D no to przesiadka na Linuxa (0zł) i program Avidemux (0zł) lub Cinalerra (0zł) :)

Jak większość polecam Ci sony vegasa.Super program ma ogromne możliwości i nie jest trudny w obsłudze,wystarczy kilka godzin na rozgryzienie podstawowych opcji,efektów itp.

ulead video studio- darmowy na 30 dni

a tak dla jaj, z drozszych programow to jest jeszcze Edius za okolo 650$ lub mozesz sie sprezyc na Avid Media Composer za minimum 2000$ (za ta cene mozesz kupic nowy telefon, kamere, komputer i na jakis program jeszcze zostanie ). No, ale vegas na torrentach jest bezplatny :P

Dziękuje za wszystkie otrzymane propozycjie :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org