Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Program do obróbki Video? |
Chcialbym sie zapytac jakie polecacie programy do obróbki własnego filmiku nagranego kamerą cyfrowa jaki i aparatem fot lub tel komórkowy.Chodzi mi o to zeby program miał możliwość wycięcia niektórych czesci video jak i dodania ścieżki dzwiękowej.Z góry dzieki :)Pzdr.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Program do obróbki Video? |
Ja polecam program Sony Vegas. Można w nim zrobić wszystko. Ma bardzo dużo opcji. Pozdrawiam
|
|
Windows Media Maker ! ;)
|
|
jak powiedzial razer sony vegas mam najlepsze jestem jaki jestem
|
|
Adobe Premier Pro
|
|
Jak widze to sami zamozni uzytkownicy forum sie wypowiadaja - programy od 400 $ w gore (ciekawe czy sa zarejstrowane :P ). Z tanszych to corel video studio ( najtansza wersja to Corel VideoStudio Express 2010 za 40 $) lub darmowy "open movie editor" albo media maker wbudowany w Viste
|
|
Wg mnie najlepszy jest Sony Vegas , ale trochę trzeba ogarniać żeby wyprodukować sensowny film. Jeśli potrzebujesz tony efektów specjalnych i masz mnóstwo czasu to Adobe After Effects. Windows Movie Maker właściwie ma to czego potrzebujesz i jest bardzo prosty (no i właściwie pod ręką). A jeśli chcesz trochę więcej niż movie maker i trochę łatwiej niż sony vegas to Magix Video Deluxe, ale ogólnie nie przepadam za nim.
|
|
Idąc drogą, którą poszedł D no to przesiadka na Linuxa (0zł) i program Avidemux (0zł) lub Cinalerra (0zł) :)
|
|
Jak większość polecam Ci sony vegasa.Super program ma ogromne możliwości i nie jest trudny w obsłudze,wystarczy kilka godzin na rozgryzienie podstawowych opcji,efektów itp.
|
|
ulead video studio- darmowy na 30 dni
|
|
a tak dla jaj, z drozszych programow to jest jeszcze Edius za okolo 650$ lub mozesz sie sprezyc na Avid Media Composer za minimum 2000$ (za ta cene mozesz kupic nowy telefon, kamere, komputer i na jakis program jeszcze zostanie ). No, ale vegas na torrentach jest bezplatny :P
|
|
Dziękuje za wszystkie otrzymane propozycjie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |