Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZAKŁADAMY FIRMĘ- Warsztaty z przedsiebiorczości |
Polecam uwadze zainteresowanych: 40 osób bezrobotnych i zagrożonych bezrobociem z Łomży i Powiatu Łomżyńskiego skorzysta w okresie kwiecień - wrzesień z bezpłatnych szkoleń z zakresu przedsiębiorczości . Głównym celem proponowanych szkoleń będzie przekazanie wiedzy na temat prowadzenia samodzielnej działalności gospodarczej, a także kształtowanie postaw przedsiębiorczości u osób bezrobotnych. Podczas szkoleń jego uczestnicy wzmocnią swój wewnętrzny potencjał, będą w stanie zdiagnozować swoje własne predyspozycje, umiejętności i zainteresowania. Nauczą się posługiwać technikami kreatywnego myślenia oraz jak minimalizować ryzyko w biznesie. Każdy uczestnik kursu będzie miał za zadanie przedstawić projekt koncepcji swojej firmy oraz opracować projekt biznes planu. Dzięki szkoleniom osoby w nich uczestniczące dowiedzą się kto i w jakim zakresie będzie mógł im pomóc przy zakładaniu firmy, co przyczyni się do powstania szczegółowego rozkładu działań, które trzeba podjąć, aby zarejestrować działalność. Projekt finansowany jest ze środków programu Unii Europejskiej Phare oraz ze środków budżetu państwa - realizowany na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości oraz Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Białymstoku Jeżeli jesteś osobą bezrobotną zapraszamy na szkolenia z przedsiębiorczości dzięki którym: * dowiesz się "krok po kroku" jak otworzyć własną firmę * sporządzisz "biznes plan" własnego przedsięwzięcia * poznasz obowiązujące przepisy prawne * nauczysz się wypełniać wnioski o dotacje * zaplanujesz kampanię reklamową własnej firmy * zdobędziesz wiedzę jakie instytucje w regionie wspierają nowe przedsiębiorstwa * otrzymasz pomoc doradcy biznesowego informacje: www.poz.info.pl, infolinia: 085 653-78-57 od poniedziałku do piątku w godz. 8 - 16.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZAKŁADAMY FIRMĘ- Warsztaty z przedsiebiorczości |
Wszystko ładnie, pięknie na papierze. Niektórzy pobrali kredyty na założenie własnej działalności nie wiedząc że za ten kredyt trzeba będzie płacić podatek. Przy pobieraniu kredytu nie było wzmianki w umowach o podatku, a teraz Urzędy Pracy przysyłają pit-y do rozliczenia podatku. Pozdrawiam.
|
|
Tak a bedą tam pracowali ci co dadzą w łape.
|
|
Wyraźnie napisałem, że jest to do zainteresowanych. Reszta niech czeka spokojnie na zasiłek. Zapewne nie jest to droga usłana płatkami róży. Czy poza zrzędzeniem macie jednak inne, bardziej oryginalne propozycje ? Poza socjalizmem oczywiście.
|
|
Czyżby Pan w socjalizm już nie wierzył?
|
|
Nawet jesli wierzę, to na niego nie liczę. Obawiam sie, ze Pan zupełnie na odwrót. "Kto w młodości nie był socjalistą. ten na starość często bywa łajdakiem" I chyba coś jest na rzeczy.
|
|
„Każdy porządny człowiek w młodości był socjalistą”. Winston Churchil "Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie łajdakiem" Podobno Bernard Shaw. Nawet Bismarck twierdził, że kto w młodości nie był socjalistą a na starość konserwatystą, nigdy nie był porządnym człowiekiem. Ostrożnie z tym socjalizmem ! Poreg
|
|
Hitler też był socjalistą. to w/g powyższych filozofii póżniej był bardzo dobrym człowiekiem. A z naszej łączki : Pan Aleksander, Miller, Oleksy, Urban itp. Ci mędrcy tezę tę Panie Tadeuszu tworzyli 1- kwietnia. Niech więc pan nie popada w samouwielbienie, bo teza wątpliwa gdyż dowodów na jej poparcie dotychczas brak.
|
|
Ptysiu91 do szkoly a nie na forum, nie masz pojecia o szukaniu pracy a wypowiadasz sie.Czas zebys zaczal robic cos co przyniesie Ci korzysci!! Lex
|
|
Panie Zibi 1. Nie mamy o czym rozmawiać. Przeciez Pan nic nie proponuje, zrzędząc na wszystko i wszystkich. Trudno maszerować z głowa odwróconą do tyłu ( a nawet bardzo niewygodnie). Skoro Pan to lubi - szczęść Boże. Mnie to nie interesuje i raczej nie do Pana kieruję swoje posty. Przestudiowałem wiele pańskich wpisów i nigdzie nie znalazłem niczego konstruktywnego. Umie Pan tylko zrzędzić i wybrzydzać. Współczuję. Poza tym, do tej dyskusji bardziej odpowiednie jest inne forum. Wybaczy Pan, ale dalej nie bede tu polemizował. Uwazałem, ze nalezy przekazać ludziom istotną informację i wierzę, że wielu z niej skorzysta. Kto chce robić, zawsze szuka sposobu. Kto nie chce lub nie potrafi, ogranicza się do pretekstów, wymówek i zrzędzenia. Pozdrawiam
|
|
Ja więcej robie niż ty
|
|
Zdajac sobie sprawe, ze to moze nie w temacie, poczulem sie jednal zmuszony zareagowac. A wiec: Hola! hola! panowie, z ta proba przypiecia etykietki socjalizmu osobie Winstona Churchilla. Nie majac tego pod reka, wydaje mie sie jednak, ze jego znany cytat to: "If you're young and not liberal - you have no heart, but if you're old and not conservative - you have no brain". Co w luznym tlumaczeniu : Jezeli za mlodych lat nie jestes liberalem/idealista to brak ci serca, a jesli w podeszlym wieku nie zmieniles pogladow na bardziej conserwatywne to brak ci rozumu (kolokwialnie: tos przyglup). No i gdzie tu mowa o socjalizmie? Znajac troche poglady Lorda Winstona, choc one moze tak z centymetr w lewo od punktu zerowego na tej osi pomiaru mysli politycznej, to jednak one nadal kilometry od pogladow Marksa, Lenina, czy tych naszych szubrawcow z PZPR. Bo liberalizm i socjalizm to jak ten przyslowiowy piernik z wiatrakiem; liberalizm to mniej wiecej sposob myslenia, a socjalizm, no coz .... czyz to nic innego jak czarna plama na mapie historii ludzkosci? Ale kim to ja, zeby Was o tym pouczac? W porownaniu, kapitalizm, jak to ktos zauwazyl, to taki najgorszy ustroj w historii, oprocz ... tych wszystkich innych. Dodajac, otoz wlasnie 'dzieki' temu socjalizmowi pisze do Was, no coz ... skad pisze, nie mowiac juz o tym, ze niektorzy na tym forum nawet probuje wymazac ze mnie ta resztke Polskosci, ktorej ciagle kurczowo sie trzymam (cyt: "Bo polonia to juz nie Polacy ...."). Socjalizm? Tfu!!! wychu
|
|
ptysiu91,jested niedouczonym gowniarzem i w tym temacie nie powieniens sie wypwiadac majac zaledwie 13-14 lat.Jak konczylem szkole podstawowa to matka zmieniala ci pieluchy i ciagales "cyca"!!Ja wiem co znaczy praca i jak jest ciezko jak jej sie nie ma.A wracajac do tematu popieram Pana T.Z!!! Go back to school!!! Lex
|
|
Ale nadejdzie taki czas ze ja bede też musiał pracować.
|
|
zgadza sie, wykorzystaj swoj czas jak najlepiej bo bediesz wspominal ze lata szkolne to sa najlepsze lata naszego zycia-przynajmniej chyba dla wiekoszosci!! Lex
|
|
ptysiu91 czytając twoje wypowiedzi zauważyłem że czas ten nadejdzie bardzo szybko skoro opowiadasz się za likwidowaniem szkół. Może załapiesz się nawet na wiosenną przycinkę kasztanów.
|
|
hahahah...ptysiu91 do dziela...lol Lex
|
|
Napewno bedzie tłok na te warsztaty i dostana sie tylko nieliczni.
|
|
Tak najpiekniejsze lata to są lata szkolne zgadzam sie z wami.
|
|
.....bingo........... ........Polska szara żeczywistość jak coś dostałeś od państwa to część i tak oddaj !!
|
|
Sukces! Ptysiu nie czyta książek , ale czyta wszystkie posty. To duża sprawa , bo On jednak coś zaczął czytać. To dobrze , dobrze...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |