czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dekoloryzacja

Siemka mam takie pytanie gdzie w łomzy najlepiej wybrac sie na dekoloryzacje włosow mam czarne probowalam wychodzic brazami na gorze mam braz/czekolade ale polowa włosow nadal czarna ;( mam strasznego fioła na punkcie włosów gdzie najlepiej sie wybrac na ten zabieg i zeby włosy za bardzo nie ucierpiały jaka fryzjerke mozecie mi polecic ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dekoloryzacja

przestan tyle pic i kolory wroca do normy, tez tak mialem to dziala.a biale myszy wal mlotkiem miedzy oczka,tez dziala

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

Kazdy zakład.
Najlepiej "pod nakładkę" - odrosną w kolorze naturalnym. Mozna też zgolić, jeśli są zbyt krotkie odrosty.

Po jednej dekolaroryzacji nie rozjaśnisz sobie włosów, tym bardziej, że masz czarne... Potrzeba 3-4 razy. Pozatym zabieg ten niszczy bardzo włosy, gdyż kolor nie zawsze jest takii powinnien być, a włosy są tzw. "sianowate" i słabe. Poprostu stopniowe je rozjaśniaj... A i jeśli ktoś Ci mówi, że odrazu można z ciemnego wyjść np. na blond - fakt to prawda, ale kosztem włosów, które później nadają się tylko do krótkiego strżyżenia!!

Moim zdaniem to jest kilkurazowy zabieg. Polecam ci salon p. Grażyny Filipkowskiej na Bema 29. Kobieta zna się na chemii i na dekoloryzacji. Widziałam już nie jedną dziewczynę, której w jej salonie dziewczyny odbarwiały włosy i naprawdę byłam w szoku, oczywiście pozytywnym. Włosy nie są tak zniszczone po tych zabiegach.

Faktycznie p. Grażyna z salonu na ul. Bema, jako jedna z nielicznych zna się na tym co robi, ale i też się nieźle ceni, no ale coś kosztem czegoś :)

beauty lashes miałam ten sam problem
z czarnych chciałam powrócić do brązu

Moja fryzjerka nie poleciał mi dekoloryzacji tym bardziej że 1 raz to za mało
za to poleciła mi bardziej domowe sposoby
przez kilka tygodni myłam włosy szamponem przeciwłupieżowym, najlepiej najmocniejszym jaki dostaniesz
później przerzuciłam się na szampony do włosów blond
teraz moje włosy mają prawie naturalny kolor
jakbym miała ocenić ten sposób w skali 1-10 oceniam go na 8 ponieważ wymaga czasu

Zniszczysz sobie włosy i tyle to z tego będzie. Lepiej zachoduj i niech Ci odrosny albo własnie myj szamponem przeciwłupieżowym.

to fakt

Zniszczy i wyłysieje :-)

Zaara a nie mialas łat na głowie od tego blondu? ze np odrosty w blondzie a reszta ciemna? ja za kazdym razem maluje jasniejszym odcieniem brazu
i teraz widac juz roznice a jak umaluje jeszcze blondem to beda łaty ;)

ja myłam włosy dokładnie tym:
w kolejności

- Nizoral
-Joanna przeciwłupieżowy
-Timotei Bursztyn i Rumianek do włosów rozjaśnionych i blond

na początku wyglądało jakbym miała włosy farbowane kilkoma odcieniami brązu
nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć.. w zależności pod jakie światło patrzyłaś to widziałaś inny odcień, ale nie wyglądało to źle

po kilku tyg ścięłam końcówki których nie da się rozjaśnić w ten sposób
w tej chwili kolor jest jednolity z relaksami ciemniejszego brązu a moje włosy są zdrowe i mocne

Zaara ma racje... Na początku nie będzie super efektu... Ja również stopniowo rozjaśniałam włosy i w świetle różne miałam kolory, ale podcinanie końcówek wytrwałość i prawie już mam naturalny kolor włosków i nie było jakoś znać rzucających się w oczy odrostów...

tak jak już pisałam chciałam poddać włosy dekoloryzacji u mojej fryzjerki (A&K)
jednak z racji iż w tym roku mam ślub p. Ania odradziła mi to gdyż włosy nie wróciły by do zdrowia w tak krótkim czasie (ponad pół roku)
gdyby nie ten ślub to pewnie bym tak zrobiła jednak nie miałam zamiaru na własnym ślubie mieć "siana" na głowie i bardzo dobrze że zrezygnowałam z tego zabiegu
wydałabym kupę kasy a tak tanim sposobem pozbyłam się czarnego koloru a włosy mam w dobrym stanie

nie rób tego szkoda włosa

wiesz co?? ja sobie z czarnych rozjaśniłam to potem płakałam po nocach, nie dość ze mi sie włosy przezedziły to jeszcze strasznie wypadaja i wogole. teraz miesiecznie prawie 300 zl wydaje na odzywki balsamy zabiegi itp na dodatek mało pomaga, no i z powrotem wrocilam do ciemnych ale teraz zebym mogla cofnac czas nigdy bym tego nie zrobila

za glupote sie płaci

XxXLalkaXxX ja tez wczesniej sobie bardzo zniszczylam wlosy trwala krecenie itd mialam masakre na głowie ale mam swoja recepte na piekne wlosy jezeli chcesz to mozesz podac maila to Tobie wysle trzeba bazowac na naturalnych skladnikach bo w gotowych produktach jest wiecej dodatkow niz substancji ktore naprawde pomoga ;) ja uzywam tylko dwoch gotowych keratyny w sprayu (jest na krotkiej ok 30zł) i odzywki WAX a pozostale to naturalne mieszanki z produktow spozywczych

a jeszcze jedno Zaara ile czasu wychodzilas z koloru?

po 2 miesiącach zauważyłam różnicę w kolorze
po 3,5-4 mies efekty było widać na odległość
obecnie minęło jakieś pół roku i po czarnym kolorze nie ma śladu
jeszcze jedna rada, aby kolor szybciej się wypłukał możesz płukać włosy bardzo ciepłą wodą, tylko uważaj na skórę
dodam że włosy miałam farbowane farbą trwałą
tak jak pisałam, wymaga to czasu ale masz pewność że nie zniszczysz włosów

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org