czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomóżcie zwierzętom

Zwracam się do wszystkich forumowiczów z apelom pomocy zwierzętom. Tylko ze względu na wielkie mrozy. Zostawmy chociaż uchylone wejścia lub klapy zsypowe śmietników. Bez naszej pomocy niewiele przeżyje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomóżcie zwierzętom

a bezdomni ludzie to mają wyginąć? Ratujmy psy, a ludzi zostawiajmy bez pomocy?

Zwierze to nie człowiek. Człowiek odpadkami się nie żywi, więc spójrzmy na to z innej strony.

czlowiek bedzie chcial to znajdzie sobie schronienie bo pojdzie do schorniska lub cos podobnego.. i wyjasni sprawe..
a ze zwierzetami naprawde ciezko...
ja swoje 2 psy 3mam w garazu... spia na starych korzuszkach wiec wiem ze napewno nie zmarzna

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

czlowiek bedzie chcial to znajdzie sobie schronienie bo pojdzie do schorniska lub cos podobnego.. i wyjasni sprawe..
a ze zwierzetami naprawde ciezko...
ja swoje 2 psy 3mam w garazu... spia na starych korzuszkach wiec wiem ze napewno nie zmarzna

nie raz blizny!
ale nigdy pęknięcie

a moze by tak straż miejska zajęła by się tymi bezpańskimi psami.
Człowiek chodzi z duszą na ramieniu jak podbiega takie bydle i szczeka.

Jeden z takich bezdomnych psów spędził dzisiejszą noc w naszym domu.

Biedna psinka ,zmarznięta, z soplami w sierści.Pies miał dwie obroże jedną czarną drugą kolorową.

Może komuś uciekł ???

Ponczek

Tu nie chodzi tylko o psy , są jeszcze koty, ptaki. One też mają swje role do spełnienia. My przeważnie tylko potrafimy narzekać. Wszyscy razem jesteśmy sobie potrzebni.

Po co odrazu wciskac tu bezdomnych załóż odrębny temat i pisz niech im zostawią otwarte klapy zsypowe!!!

Ja też pomagam i zachęcam innych do tego. Ptakom wystarczy nasypać ziaren np słonecznika lub kaszę pęczak, można też wywiesić słoninę (nie może być solona). Kotom można zostawić uchylone okienko do piwnicy. Jeśli widzicie bezdomne psy to dzwońcie do Straży Miejskiej albo do Urzędu Miasta, stamtąd schronisko dostaje sygnał i wtedy mogą działać.

dzwonic do strarzy miejskiej

Straż miejska haha ,szedłem ze swoim pieskiem na smyczy ,a za moim psiakiem biegł bezdomny ,sm podjechali i sie zapytali czy ten drugi piesek tez mój,odp.że nie ,, i sobie pojechali.
Ale zapytacie o co chodzi ,otóz o to : że gdyby ten piesek bezdomny był mój to sm wlepiłaby mi zapewne mandat za to że pies bez kaganca,luzem itp.
Oni tzn sm mają to gdzieś im tylko zależy żeby komus wj..ć mandat .

psy sa lepsze od ludzi.

the thruth tracker

mixTura cos sie tak oburzyl? Czy ktos tu powiedzial zeby ludziom nie pomagac? Czlowiek sobie moze sam poradzic. Kazdy bezdomny moze isc do schroniska gdzie jest cieplo i ma jedzenie. Jeden warunek ze musi byc trzezwy... Zwierzeta same sobie nie poradza. A przy tych mrozach maja naprawde nie wielkie szanse na przezycie.

Dokładnie - zwierzę się nie poskarży, nie zwróci do nikogo o pomoc, tak jak człowiek. Do schroniska nie można ot tak przywieźć psa - trzeba to zgłaszać do SM - czasem do skutku.

Pomożecie ?- Pomożemy !

pomożemy

anio1

jak piesek wyglądał? ;]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org