czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
lokale

mam takie pytanko, a mianowicie: jakie lokale w łomży są otwarte tak po 24? Fajnie by było, jakby można było posiedzieć i posłuchać muzyki, a dodatkowo, nie do końca sprawdzali dowody.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: lokale

tam gdzie alkohol tam i dowody sprawdzaja a tam gdzie nie ma alkoholu to nie maja tak pozno otwarte

heh żeby dowodów nie sprawdzali ciekawe czy Ty majac bar narażał byś sie dla paru złotych nieletni o takich porach to w domu powinni siedzieć !

Do nauki!!!!!!!!!!!!!!

Szczerze? z deka leje na to gdzie iśc nie mogę i dlaczego. Raczej chodzi mi o to, czy jednak takie miejsca są. Poza tym - małe pytanie - w hattricku zawsze sprawdzają? No właśnie.

A co do tej niepełnoletności, to mi chodzi o to, że mam dziewczynę młodszą ode mnie i teoretycznie może ze mną przebywać gdzie chcemy, o której porze chcemy, bo ja już mam 18-nastkę i mogę być jej "opiekunem". Tyle że może być problem z jej wpuszczeniem. Wersja na zasadzie, że ja pokażę, a ona "zapomniała" raczej nie przejdzie, nie?

a może porozmawiamy o kebabach?

Nie możesz być jej opikunem :P to na wstepie a taka opcja nie wchodzi w grę z tego co się orientuje lokal "czarny kot" na żabiej tam jest chyba do 23 i spokojnie Twoja dziewczyna bedzie mogła wypić piwo

jeszcze jakieś propozycje?

@up mi chodzi o to, że ona nie może przebywać po 22 sama, a ja jestem w takim wypadku tą pełnoletnią osobą, która w sumie, sprawuje nad nią pieczę :P

te melinę czarny klaker dawno powinni zamknąć, chyba dają komuś w łapska żeby dzieci miały gdzie się upijać...

te żeby z tej nadopiekuńczości panna przepukliny nie dostała :D

Nie zamnka a małolaty niech sie upijają to nie wina lokalu a rodziców

borostwor, zdecydowanie masz racje co do tego, ze mozesz byc jej tzw. "opiekunem" i powinni Was razem wpuscic wszedzie pod warunkiem, ze zadeklarujesz sie jako jej "opiekun" i sam pokazesz dowod. W normalnym przypadku alkohol bedziesz mogl kupic tylko Ty, ale znajac zycie pewnie i jej sie uda. Tyle tylko, ze jesli ja przylapia, to nie tylko lokal bedzie mial problemy, ale rowniez Ty jako jej "opiekun".

bejbe i tutaj sie mylisz bo prawnie opiekunowie sa rodzicami bądz też jeśli sad rodziny zadecyduje to rodzina zastepcza jako jej chłopak nie może być opiekunem nie wprowadzaj chłopaka w bład a deklaracje tego typu że nie bedzie piła też nie ma czegoś takiego i oczywiście najważniejsze jeśli osoba jest nie pełnoletnia nie powinna przebywać w takich lokalach po 22 dlatego jak wspominałem "czarny kot" jest do 22 dlatego nieletni spokojnie tam mogą wejść

To wlasciciele lokali decyduja kogo wpuszcza i od ilu lat. To nie sa lokale panstwowe tylko prywatne i jak sie wlasciciel uprze to i dwudziestolatka nie wpusci.

Kola dobrze gada LAĆ MU WÓDKI !!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org