Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
golf 3 brak ciepłego powietrza |
Witam od jakiegos czasu moj golf nie chce grzac ciepłego powietrza ciagle leci zimne tylko od czasu do czasu troche cieplego powietrza poleci i znowu jest zimne a do tego nie chce mi sie przezucac z bezyny na gaz. ma ktos jakis pomysł co to moze byc??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: golf 3 brak ciepłego powietrza |
Jedź do mechanika. Prawdopodobnie termostat.
|
|
Sprawdź stan płynu chłodniczego, prawdopodobnie jest za mało płynu..
|
|
Jedna z bardzo częstych przyczyn to brak płynu chłodniczego ;). Także sprawdź.
|
|
albo zapchana nagrzewnica.a jaka masz temperature na wskazniku płynu chlodniczego?
|
|
mi tesz pokazuje ze jes na gazie a jezdze na benzynie i leci zimne powietsze ... niewiem co jest
|
|
a i mi to pali jak samolot.. 10 km i 10 litry benz niema
|
|
Zapowietrzony układ chłodzenia lub niski poziom płynu. Jeśli płyn nie do chodzi do reduktora gazu to nie odpalisz na gazie lub odpalisz ale będzie szarpać autem.Proponuję odpowietrzyć układ i sprawdzić poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym.Jeśli chodzi o centralne to może też być wina nagrzewnicy.Ogólnie przyczyn może być wiele. Jeśli nie przyniesie efektu to zostaje ci wybrać się do fachowca.
|
|
a ile powinno byc tego płynu chlodniczego w zbiorniczku??
|
|
Średnio między maximum a minimum bo wiadomo płyn zwiększa przy temp swoją objętość i jak za dużo wlejesz to może korkiem wyrzucić.
|
|
Po pierwsze sprawdź korek od płynu tam jest uszczelka zobacz czy dobrze siedzi ,możliwe ze to jest termostat ,ale ja stawiam na przedmuchy w uszczelce pod głowicą jeżeli znika ci płyn i tworzy się podciśnienie sprawdź korek równierz od pokrywy jeżeli masz maż na nim to na pewno uszczelka niesluchaj sie ze to normalne bo jak wymienilem w swoim glofie to do dzisiaj nie widze tej mazi a stoi nonstop na powietrzu P.S jak bedziesz wymieniał uszczelkę odłacz akumulator .pozdrawiam dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |