Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dentysta- wyrwanie żeba |
Muszę wyrwac ząb, sprawa jest ciężka- została jedna ściana i korzeń. Dentysta musi byc silny i sprawny, żeby nie złamac tego, co zostało z zęba. Nie piszcie, że każdy dentysta wyrywa zęby, bo niektóre dentystki twierdziły, że się nie podejmą. Polecajcie, najlepiej na podstawie własnych doświadczeń.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dentysta- wyrwanie żeba |
Ja polecam Głuszkowskiego przyjmuje na polowej. Przyjmuje i na NFZ i prywatnie. Prywatnie jest lepsza obsługa wiadomo, ale ja wyrywałam na NFZ i znieczulenie było ok opatrunek także. Polecam
|
|
a gdyby tak odłamać tą ostatnią sciankę? i przyszlifować? ;p hehe ja polecam na hipokratesa na samym koncu tam gdzie weterynarz
|
|
Dr Tryniszewska w szpitalu, na kase chorych. Doświadczona osoba.
|
|
Głuszkowski jest specjalistą w swej dziedzinie, no i jest też chirurgiem. Silny jest bo mi mało szczęki nie wyrwał hehe. Miałam podobny problem, złamała mi się na pół 6 dolna.
|
|
polecam również dr Głuszkowskiego. Większość dentystów go poleca do wyrwania "trudnego" zęba, lub części, która została.Z tego co wiem to on chyba jedynym chirurgiem stomatologicznym (o innych nie słyszałam) pozdrawiam
|
|
tak to jest jak sie zebow nie myje Życie to nie je bajka, nie podrapie cie po jajkach
|
|
Budzanowska na wyszyńskiego
|
|
Polecam dr.Głuszkowskiego, natomiast zdecydowanie odradzam na hipokratesa...
|
|
myje myje tylko jak dentysta nie potrafi zęba wyleczyć jak należy i z malej plamki rozwierci ci cały to potem tak jest że się zęby łamą.
|
|
Polecam dr Głuszkowskiego, fakt Pani Tryniszewska jest dobra, ale ze skomplikowanym wyrywaniem też odsyła...
|
|
Nie ma co kombinować, Głuszkowski(ojciec) jest w wyrywaniu zębów najlepszy. Fakt, on się nie patyczkuję ale przynajmniej szybko. Napewno nie polecam dr. Budzanowskiej, żonie zrobiła z zęba pobojowisko a i tak nie wyrwała. Na lewo most, na prawo most a dołem Narew płynie ;)
|
|
Na jednej wizycie wyrwał mi dr GLuszkowski 4 zęby, przeżyłam i polecam nie było tzk strasznie.
|
|
A ja mam inne pytanie. Jak dentyści wyrywają zęba.. a właściwie korzeń, który został, gdy ząb się zupełnie połamał? muszę iść wyrwać, ale panicznie się boję, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak dentysta ma tego dokonać :P A co do wyrywania. Ja wyrywałam na Słowackiego. Ogólnie pani poszło całkiem sprawnie.. ale policzyła sobie za to nieźle. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
rozcina dziąsło
|
|
Też słyszałam o Głuszkowskim, podobno ma rękę do takich rzeczy. Powodzenia :) Siedzę na brzegu świata, macham nogami.
|
|
jak trudna sprawa to Głuszkowski + dobre znieczulenie i po bólu, zgadza sie jest chirurgiem szczękowym.
|
|
Nie polecam Głuszkowskiego, rwałem u tego pana, fakt że mam zęby ciężkie do rwania, i w moim przypadku się nie popisał. Spędziłem na fotelu ponad pół godziny, a goiło się 2 miesiące. podobne osiągnięci ma ta pani ze szpitala. sprawdził się w rwaniu już nieżyjący Kryński, zaś z obecnie praktykujących Pióro choć na kasę nie robi chyba. Temid
|
|
Polecam Panią Leończak na Hipokratesa. Jak leczy zęby to bardzo bardzo solidnie.
|
|
dr. Gluszkowski jest chirurgiem szczekowym i zna sie na rzeczy 8-semki wyrywa chyba tylko on i co najwazniejsze nie patyczkuje sie kolzance wyrwal 2 osemki na raz w bardzo krotkim czasie, z tego co slyszalam to synka za bardzo nie polecaja...ale do ojca warto isc. A same korzenie nie wyrwie sie inaczej jak poprzez naciecie dziasla i potem zszycie go tak samo wycina sie osemki jeszcze nie wyzniete do konca
|
|
Jestem przerażona :D dziękuję za informacje :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
żeba mówisz? dobrze że nie żebra hehehe :D ___________________________________________________________ Even when the road is hard, never give up - Keep Ya head Up ^^ ___________________________________________________________
|
|
zęba :P
|
|
wiem wiem, taki żarcik :) ___________________________________________________________ Even when the road is hard, never give up - Keep Ya head Up ^^ ___________________________________________________________
|
|
jak na rwanie polecam faceta Pewna ręka Głuszkowski Kobiety do leczenia ząbków są dobre
|
|
Potwierdzam !!! - sama przyjemność . Inni się chyba bali a Ona zrobiła to bez bólu nie wiem kiedy. Pozdrawiam.
|
|
Oczywiście w szpitalu P. Dr. Triniszewska. zapomniałem dodać.
|
|
Pióro na Hipokratesa .
|
|
Jeśli ząb ułamany jest przy samym dziąśle to dr Głuszkowski niczego nie nacina.
|
|
Jeśli ząb ułamany przy samym dziąśle i nie ma zmian okołowierzchołkowych to zamiast usuwać ząb wystarczy włożyć wkład do zęba i odbudować koronę. Można to zrobić na jednej wizycie. :>
|
|
Dr G jak mi wyrwał to nie wiedziałem w którym momencie miał tego zęba w kombinerkach. Profesjonalnie to zrobił. Znieczulenie tak mocne że 2 dni odchodzi
|
|
Witam, czy mógłby ktoś udzielić informacji, ile mniej więcej kosztuje prywatnie wyrwanie takiego "trudnego zęba"?
|
|
|
Centrum Demed na Słowackiego od 120zł bez zakładania szwów do 200 (gdy zatrzymany ząb niewidoczny w jamie ustnej) :>
|
|
Polecam Pióro na Hipokaratesa Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Odświeżam temat. Chciałabym wiedzieć gdzie dr Głuszkowski przyjmuje na NFZ, bo w Internecie przeczytałam, że na Polowej 15 lok. 76 mieści się NIEPULICZNY Zakład Opieki Zdrowotnej. Ktoś wyżej napisał, że lepiej iść do ojca a nie syna. Który z nich ma na imię Bogusław, ojciec czy syn? Jaki jest cennik jego usług? Czy ktoś z Was ma do niego nr komórkowy? "I see humans but no humanity." Banksy
|
|
http://www.pkt.pl/s/lomza/1844841/gluszkowski_b_lek_chirurg_stomatolog_gabinet.html W linku masz numer telefonu. A do jego syna również odradzam iść.
|
|
idz do szpitala super babka wyrwala mi 8 tak ze nic nie czulam bardzo miła i na nfz
|
|
Tylko, że na NFZ będę czekała pewnie bardzo długo. Poza tym mi chodzi o usunięcie/spiłowanie zdrowego zęba i wstawienie korony lub licówki, bo 2 zęby rosną poza łukiem i myślę, że aparat nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Dlatego chcę usunąć oba zęby i coś z tym zrobić. Myślę, że na nfz zdrowych zębów mi nie usuną. A jeśli chodzi o 8 to jak się nazywa ta kobieta, która Ci je wyrywała (do beauty lashes)?
|
|
P. Dr. Triniszewska nie wiem ile sie czeka ja jestem w 6 miesiacu ciazy jak dzis do niej poszlam po raz pierwszy w celu umowienia sie a ona to niech pani siada zaraz wyrwiemy tylko potrzebne jest zdjecie rtg (ktorego nie robi sie w ciazy) gorne 8 usuwaja nawet bez zdjecia ale do dolnych najlepiej miec zdjecie
|
|
Ja też jestem okropną panikarą i się bałam ale rok temu musiałam wyrwać i to dwa. Zdecydowałam się na Bodent na Sybiraków- polecam!!!! szczególnie do tego młodego lekarza z Białegostoku- mega przystojny i super fachowiec- dał mi podwójne znieczulenie i tak wyrwał ze nie wiedziałam kiedy, dokładnie wyczyścił kość- (żaden wcześniej stomatolog o niczym innym takim nie wspomniał), potem założył szwy, bo po wyrwaniu najlepiej jak je założą- po ok 2 tyg wracasz i ci zdejmują- nie powiem trochę kosztowało ale warto było wydać każdą złotówkę by nic nie bolało- naprawdę. młodego Głuszkowskiego nie polecam- moja siostra była u jego syna- pokaleczył jej cała buzię, a stary to mówią ze rzeźnik- on dla tych co się nie boją i ponoć nie zakłada szwów a to się dużo gorzej goi- powodzenia.
|
|
olivka-2010, ile kosztowało Cię usunięcie tych 2 zębów w Bodencie?
|
|
gluszkwski jest dobry raz i go nie ma bez bolu i niespodziewanie to sie nazywa chirurg szczekowy
|
|
dr Bogusław Głuszkowski nie jest chirurgiem stomatologicznym, a nie szczękowym.
|
|
Autor: zippo synek wlasnie sie mylisz jest chirurgiem stomatologicznym
|
|
ma ktoś numer do Tryniszewskiej? ---------------------------------------------
|