niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Diagnostyka Diesla

Witam. Kto w Łomży zajmuje sie silnikami diesla. Prosze o podpowiedzi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Diagnostyka Diesla

To taki podział jest wśród mechaników?
pytanie raczej jakiego auta ta diagnosyka?

w lomzy silnikami diesla zajmuja sie mechanicy samochodowi.a u was?

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

1.Borawski-Kraska, nie polecam;2. Kępisty - zawadzka, w miarę ; 3. Chojnowski - Sikorskiego(obok mewy), dobry ale nie za tani; 4. Gosk-za prymą, w miarę ok.

http://www.centrumdiesla.com.pl <- chodzi mi o kogos kto specjalizuje sie w naprawach silników wysokoprężnych.
W Bialymstoku sa takowe w Łomży niebardzo wiem do kogo podjechac, a wiec informuje Pana Rolera i Pana kaligulika ze jest podzial. Jezeli sie specjalizuja w jednej robocie zawsze lepiej ja wykonuja jezeli ktos jest od wszystkiego zazwyczaj jest od niczego. Pozdrawiajm

L. Jaśkiewicz ul. Sosnowa 3
tel.: 512 148 226
Zadzwonisz i będziesz wszystko wiedział. Z mojej strony zdecydowanie polecam. Cena jak i robota super.

człowieku żaden mechanik się nie specjalizuje w żadnych silnikach ani samochodach, albo się uda albo nie tak czy tak zapłacisz xD

może żaden mechanik się nie specjalizuje ale tez nie każdy sie zna na tyle, żeby mu zostawić samochód. ludzie nowoczesny diesel z turbina i całą masą zaworów podciśnieniowych nie jest tak prosty jak silnik od malucha. Odnosząc się jeszcze do tego co pisałem na górze-jedź do goska!

To nie lepiej kupić se nowy a tego puścić do ludzi może trafi na dobrego mechanika

Przede wszystkim jaki to silnik. Byc może mam kogoś, kto mógłby Ci pomóc.

T. Smiarowski - ul. Nowogrodzka wyjazd do Nowogrodu .

Moze bys tak kolego markę chociaż podał.... to powiem co i jak i gdzie :DDD

polećcie kogoś do mercedesa c klasy 2,2 cdi. chodzi mi o próbę przelewową żeby wtryski sprawdzić.

Wtryski na początek poprzez diagnostykę sprawdź. Zobacz jak wyglądają korekcje na poszczególnych cylindrach.
Przelewami sprawdzi ci Pyszyński ul. Włościańska Piątnica. Nie wiem jak z jakością usługi, ale robi to.
Najlepiej jednak wtryski sprawdzić na stole probierczym. Niestety w Łomży z tego co wiem nikt nie dysponuje takim sprzętem :/

Pyszyński ul. Włościańska Piątnica no zapomniałem gość jest ok. zna się na rzeczy jak mało kto jeśli chodzi o diesle.

w którym to miejscu jest dokładnie?

Jak skręcisz z nowego mostu w prawo i może z 100 metrów jest garaż po prawej stronie, stoją jakieś auta na pewno obok.

aha, juz coś kojarze. dzięki za namiary.

polecam auto Kołakowski w konarzycach albo w piątnicy

.

W Łomży to są tylko tacy którzy podłaczą samochód do komutera usuną błędy po za tym nic innego nie potrafią i są bardzo dumni z tego a jak się cenią - pozdrawiam

Muszę stanąć w obronie trochę, nie chcę mówić o uczciwości albo nie uczciwości mechaników w Łomży. Może problem ten dotyczy wszystkich zielonych którzy nie mają zielonego pojęcia o autach, ale jeśli ktokolwiek cokolwiek się zna to jednak w Łomży nikt go w ch.. nie zrobi. Porównując, w wawie np. jest tak, nikt nikogo nie zna, patrzą tablice inne, że np. kobieta, i dopiero kasują za kasowanie błędów. A jednak czasami można przeczytać instrukcję do auta, forum o danej marce samochodu, poszperać trochę w necie. Wtedy jedziemy do mechanika i już wstępnie wiemy co ma zrobić, dobrze jest jak po prostu mówimy co ma wymienić, ustawić itd. Wiem że nie wszyscy się znają ale naprawdę na własne życzenie (z lenistwa często )ludzie się sami dają złapać - a każdy chce zarobić i się nie narobić.

Kolego w Łomży i okolicach nie ma dobrego warsztatu.Sam miałem problemy z mercedesem cdi i zjeżdziłen naszych pseudo mechaników.Oto moje doświadczenia:ci wszyscynie mają sprzętu do diagnostyki mercedesa.Zwykły laptop z interwejsem(czy jak to się nazywa)kupionym na allegro.Nie potrafią zlokalizować usterki,ajaką kasę sobie liczą.U nich sposób naprawy jest jeden.Wymiana części:ze sprawnych na sprawne.Oczywiście gdy się okaże,że to nie to,nie ma możliwości zwrotu.Zaktórymś razem może się uda,a może nie.Oczywiście za wszystko płacisz.Polecam Ci zakład w Białymstoku.Robią wyłącznie Mercedesy.Oto ich adres:Białystok ul.Gedymina 111.Tel.085 6761034.Przed wyjazdem do nich trzeba się umówić tel.Profesjonalizm,dobry sprzęt(komputer diagnostyczny dedykowany do mercedesa STAR DIAGNOSTCS,magazyn części zamiennych na miejscu,a przede wszystkim połna kultura i NIE BIORĄ PIENIĘDZY ZA NIEWYKONANĄ USŁUGĘ.
Naprawdę polecam. Mimo wyjazdu do Białego zaoszczędzisz kupę kasy,nerwów iczasu.

ŁOMŻA O.K

W 124 masz całkowitą rację .Ja też przez naszych mechaniorów miałem niepotrzebne wydatki.Warsztat ,wyposażenie to przeważnie z allegro wynalazek za 199zł i 4 kieliszki do sprawdzania przelewów wtrysków.Sory,jeszcze laptopa mają.Ja od roku podziękowałem lokalnym pseudo-mechanikom i ze swoją BMW śmigam do serwisu w Białymstoku i ogólnie mnie to taniej wychodzi.

.

anio1

:)

Wszyscy są do duuuu liczą sobie za godz. zrobią czy nie to se liczą pdłączą komp i kasują to są wymieniacze części starych na nowe lub nowych na nowe naprawdę nie mają pojęcia o elektryce takowych w Łomży nie ma

marek 12 --swieta prawda! zawsze tak robie.

bagrmosen

Tylko SERVIS - drogo ale pewne'

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org