czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Idealny świat

Jak by wyglądał waszym okiem ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Idealny świat

Chyba bez ludzi, wtedy zyskałby pełen blask.

Apokalipsa 21 rozdział 3-5wers
3:Wtedy usłyszałem donośny głos od tronu, mówiący: „Oto namiot Boga jest z ludźmi i On będzie przebywać z nimi, a oni będą jego ludami. I będzie z nimi sam Bóg. 4 I otrze z ich oczu wszelką łzę, i śmierci już nie będzie ani żałości, ani krzyku, ani bólu już nie będzie. To, co poprzednie, przeminęło”.
5 I Zasiadający na tronie rzekł: „Oto czynię wszystko nowe”. Mówi też: „Napisz, ponieważ słowa te są wierne i prawdziwe”.

Tak będzie wyglądać.

Tak, tak będzie wyglądać skubi18. Ale czy wam się podoba to co jest teraz? Bo na przykład mi się nie podoba.

Nikomu się nie podoba. Co to za świat co są wojny, głód , co róż nowe choroby, ale jakoś trzeba żyć

co róż to róż ale ja wolę fiolet

co fiolet to fiolet ja wole jodynę ;-]

a mi sie podoba,jest super!!!!!!!

A ja myślę,że czasami jesteśmy zbyt marudni.Fakt - bezsensowne wojny,gierki polityczne,ważny pieniądz nie ważne życie ludzkie,głód,choroby.Człowiek rodząc się jest skazany na zło,cierpienie,ból.Ale jest też w nas coś tak "fajnego" co pozwala rozchmurzyć niebo,zniwelować najgorszy ból,przezwyciężyć najgorsze zło.
Świat zdecydowanie nie jest idealny!Nie ma takiej osoby na Ziemi,której wszystko by pasowało od początku do końca.To my kreujemy ten świat i to od nas zależy jak on wygląda.
Faktem też jest że Polacy są narodem z natury marudnym,kąśliwym,zazdroszczącym i bezczelnym.Może to nas gubi,nasza natura.
Trochę więcej uśmiechu,optymizmu i bezinteresowności :) a żyć się będzie troszkę lżej.

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

jedyne co bym zmienił to żeby życie ludzkie trwało 1000 lat.

...

anio1

żeby gorzała staniała !

w dzień bez kobiet i byłby idealny świat

koziol0

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org