Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Własny interes |
Planuje ktos rozkrecic jakis wlasny interes ? Moze ktos ostatnio to robił ? Jestem bezrobotny mam troche srodkow finansowych. Dodatkowo dotacja z UP. Jaki jest koszt wynajaceia lokalu na osiedlu poludniu ? Jakie sa koszty rozkrecenia interesu (nie wliczajac lokalu i zakupu towaru, sprzetu) ? (-_-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Własny interes |
Nie wydaje Ci sie, ze pytanie jest nieco roztropne ?
|
|
Moze troszke tak. Poprostu niemam pracy i mysle o wlasnym interesie. Zastanawiam sie co by tu otworzyc i jakie sa koszty otwarcia takiego interesu bo nigdy czegos takiego nie robilem. (-_-)
|
|
ja też o tym myśle. a dostałeś już dotacje z UP?
|
|
nie jeszcze nie. slyszalem ze srodki maja byc okolo marca. Musze sie przejsc dokladnie dowiedziec jak to jest. Czy np. 2 osoby bezrobotne moga razem cos otworzyc i czy wtedy dostana 2 dotacje ? (-_-)
|
|
troche srodkow finansowych - czyli ile, 100 zł, 1 tys, 5 tys, 20 tys, 50 tys, to jest chyba najistotniejsza rzecz z jakim kapitałem startujesz? Jaki jest koszt wynajaceia lokalu na osiedlu poludniu ? - jakego lokalu, jaki metraż ? Jakie sa koszty rozkrecenia interesu (nie wliczajac lokalu i zakupu towaru, sprzetu) ? - o jakim interesie wogóle mówisz, bo nic z tego nie można zrozumieć, a pod pojęciem "sprzęt" mam rozumieć łapatę, frytkownicę, ksero, czy jeszcze coś innego, sprecyzuj może wszystko dokładnie.
|
|
urodzony15maja- a widziałeś wniosek jaki trzeba złożyć? możesz sobie wydrukować ze strony urzędu pracy. musisz mieć wszystko wyliczone, co ile, za ile, + poręczenie 2 osób. też się tym interesuję bo też mam zamiar z tego skorzystać. co do 2 bezrobotnych- jeśli chodzi Ci o spółkę to wątpię. jak chcesz pogadac to wal do mnie na maila.
|
|
Nie ma możliwości łącznei dotacji, ani poprzez żadne spółki ani z innych programów pomocowych.
|
|
Ta spółkę akcyjną musicie założyć i najlepiej ją od razu na giełdę wprowadzić, ewentualnie możecie jeszcze otworzyć trzeci supermarket pod nazwą Weneda BIS
|
|
Myslalem o swoim bracie rowniez jest bezrobotny i rowniez zarejestrowany w UP. Widzialem kiedys program w tv upadla jakas fabryka chyba bombek, zebralo sie6 czy 7 osob (bylych juz pracownikow)kazdy z nich dostal dotacje (moze jakas inna) ale bylo tego cos okolo 80tys i wspolnie zaczeli produkowac te bombki. Ja przejde sie jutro osobiscie do UP i dowiem co i jak. A jesli chodzi o interes to mysle o sklepie monopolowym. Wracajac do wczesniejszych watkow (srodki finansowe okolo 20tys zł lokal mysle okolo 30 metrow osiedle poludnie) Tylko jak jest z tymi koncesjami, pozwoleniami czy wogle je dostane. Orintuje sie ktos jakie sa szanse jakie sa koszty i ile to wszystko trwa ? (-_-)
|
|
20 tys. na monopol? chyba wstawisz po dwa piwa w lodowy i po flaszcze na wystawe za taka kase. samo zatowarowanie w granicach 50-60tys. za 20tys. mozesz fajki sprzedawac.
|
|
Odnośnie tych środków z UP to kształtują się one w granicach 18 tys PLN, warunkiem jest że Twoja firma musi istnieć przynajmniej rok czasu i być dochodowa (Pani w UP powiedziała mi że firma powinna być na plusie chociaż nigdzie nie jest sformuowane ile, tak więc możesz być na plusie nawet 1 zł). Tak jak pisałem wcześniej to są pieniądze tylko na Twoją działalnośc a więc o żadnym wspólniku nie może być mowy (chyba że to będzie jakiś wspólnik "po cichu" a więc bez żadnej umowy formalno-prawnej między wami, taki który wspomoże Cię finansowo na starcie). Jeżeli już dostał byś środki z UP to o żadne inne już nie możesz się ubiegać.
|
|
z tego ci wiem niebardzo chca dawac dotacje na biznes, który na dziendobry wymaga koncesji na sprzedaz alkocholu,a zdobycie jej na sklep podobno niejest łatwe
|
|
i tu się Villenevue mylisz. 20tys. zł. to jest nie za dużo, wręcz mało jak na alkohol, ale na fajki to zdecydowanie za mało bo dla Twojego śmiesznego przykładu,że se chłopak 2 piwa na wystawę postawi, to powiem Ci że te Twoje 2 piwa w hurtowni kosztują jakieś 5zł. a paczka jakiś tam fajek 9-10zł. Także wbrew pozorom, fajki to drogi i mało dochodowy interes (czytaj: malutka marża). Aaa i chłopak napisał że ma swoje 20 tysi i czeka na pieniądze z UP.
|
|
po pierwsze z tego co on napisal to wnioskuje, iz nie te 20tys. to ile bedzie mial razem z dotacja z UP a nie wklad wlasny. A o fajkach napisalem tak dla picu, bajeru. Bo na pelne zatowarowanie sklepu na pewno mu nie wystarczy.
|
|
Benny to ktoś Ci naopowiadał bzdur, dotacja jest na założenie firmy a jak już masz to gózik dostaniesz. 20 tys, to troszkę za mało na łapówkę za taką koncesję a gdzie jeszcze opłaty roczne i opłata za koncesję,
|
|
a i jeszcze jedno, z tego co sie orientuje pieniadze z UP moga byc przeznaczone wylacznie na wyposazenie, a nie na towar.
|
|
Fanka bocianów o czym Ty wogóle piszesz, czytaj ze zrozumieniem co się pisze. Co wogóle masz na myśli pisząc "a jak już masz to gózik dostaniesz", co niby mam???
|
|
Jak masz zarejestrowaną firmę, Mojej znajomej też tak w up poradzili a potem okazało się że by dostała ale niepotrzebnie zarejestrowała firmę ( na dwa tygodnie wcześniej ) i dotacja jej przepadła. BO TO JEST na uruchomienie działalności której jeszcze nie prowadzisz a zaczniesz jak dostaniesz dofinansowanie, ( teraz Ty czytaj ze zrozumieniem ) albo się domyąlaj troszkę ,, przecież myślenie nie boli,,
|
|
Ja akurat czytam ze zrozumieniem tylko jak zamotasz to się nie dziw że ktoś potem nie rozumie twoich mądrości. Widzę że dalej nie załapałaś o czym pisałem, mówiąc o tym warunku że firma musi istnieć rok czasu, chodziło o to, że jak już dostaniesz tą kasę z UP to oni stawiają takie wymagania, że nie możesz "zwinąć interesu" szybciej niż po roku działalności, czyli musisz ją prowadzić przez rok czasu nawet jakby interes kiepsko Ci szedł, bo jak nie to będziesz musiała zwrócić tą kasę. Zrozumiała już?
|
|
A ja swój interes rozkręcam bez pieniędzy.
|
|
widze ze sami biznesmeni bezrobotni na forum.otwierajcia swoje dzialalnosci tylko ze za 20 tys to mozna otworzyc sklep z zapalkami.lokal 30 m na poludniu w dobrej lokalizacji to okolo 2-2,5 tys. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Jak ktos nie zrozumial to 20tys zł moj wklad wlasny + to co dostał bym z UP. Najtrudniejsza sprawa to chyba ta koncesja (jej dostanie) oplaty nie sa az tak duze z tego co wyczytalem na innych forach. Nie mam teraz zadnej działalnosci. Moze jakis inny interes, niewiem. Narazie tak gdybam. Wszystko juz jest. Najwazniejszy jest dobry pomysł. (-_-)
|
|
kebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kebab!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
chinczyka albo mexicana.
|
|
M@ster można prosić o maila? mam pytanko
|
|
Villenevue > a i jeszcze jedno, z tego co sie orientuje pieniadze z UP moga byc przeznaczone wylacznie na wyposazenie, a nie na towar z tego co wiem to na towar można przeznaczyć 50%
|
|
macius: pio600@wp.pl
|
|
no to mozew koncu czesc forumowiczow wezmie sie za prace zamiast wylewac swoje zale na forum.powodzenia(za rok i tak bedziecie bankrutami) kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
ostatnio i ja sie zastanawiam nad jakas wlasna dzialalnoscia, w UP dowiedzialem sie tyle ze dotacja na ten rok bedzie w wyskosci mniej wiecej 17500zl ale dokladnie co i jak bedzie wiadomo na poczatku lutego mi chodzi glownie o jakas jednoosobowa firme uslugowa ( remontowa, wykonczeniowka, ), czy ktos zakladal tego typu firme z dotacja, czy da rade cos takiego? moze sie ktos podzielic wiadomosciami jak to wyglada od A do Z?
|
|
a i jeszcze jedno do kolegi kaligulik: z takim podejsciem to napewno nikt daleko nie zajdzie, niestety nasz okoliczny rynek pracy to masakra i kazdy kombinuje jak moze a czy padnie czy nie padnie probowac trzeba
|
|
urodzony... myślę że to forum to nie jest miejsce gdzie dostaniesz takie informacje. jeśli chciałbyś porozmawiać o własnej działalności, proponuję spotkanie przy kawie i rozmowę. Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na e_biznes@interia.eu Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy
|
|
do kolegi redbull:prowadze wlasna dzialalnosc okolo 12 lat i widze jak sie zmienia rynek i to niestety nie sa zmiany na plus,i moje podejscie w kwestii otwierania dzialalnosci wynika z doswiadczenia.jak sadzisz dlaczego tak czesto zmieniaja sie sklepy?przewaznie sa otwierane za dotacje,ciagna rok i zostaje kupa dlugu.proponuje rozejrzec sie dokladnie po naszym lokalnym rynku handlu i uslug. kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
nie twierdze ze nie masz pojecia o prowadzeniu dzialalnosci 12lat czegos Ciebie nauczylo ale sklep to zupelnie co innego i mnie on nie interesuje bo trzeba miec lokal ( a tanie to nie jest) i napewno duzy wklad wlasny w towar ( i napewno max dotacja 17500zl to przy takim interesie kropla w morzu) a co do mojej dzialalnosci to takie np.17500zl to nawet za duzo ale skoro daja to trzeba brac i wykorzystac ( jesli oczywiscie da rade w moim wypadku), kokosow nie wymagam i rok jakos by wytrzymal, o robocie pojecie mam, chcialbym dzialac legalnie ale gorzej z papierkami i biurokracja ktora odstrasza
|
|
jedyny sposob na papierki to ksiegowa(okolo 200-250zl m-c) kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
_Maly_!!! A ja swój interes rozkręcam bez pieniędzy. Domyślam się o jaki interes tobie chodzi. hehe. Tym interesem to faktycznie można kręcić bez pieniędzy.
|
|
?
|
|
Temat stary, ale aktualny, Dzieciaki za biznes się biorą , z TAKIM podejściem ? Na forum informacje z poczty pantoflowej zbierają , zamiast pójść do żródeł , do PUP. urodzony15maja, na taką koncesję to ludzie latami czekają, nie z takim kapitałem początkowym, kaligulik, napisał :" dlaczego tak czesto zmieniaja sie sklepy?przewaznie sa otwierane za dotacje,ciagna rok i zostaje kupa dlugu.proponuje rozejrzec sie dokladnie po naszym lokalnym rynku handlu i uslug." i : " powodzenia(za rok i tak bedziecie bankrutami) "
|
|
ZS skoro jestes w tym taki obcykany,to moze udzielibys kolegom paru lekcji. Wiesz,irytuja mnie tacy glupi-madrale jak ty,nic tylko sie wymadrzaja. Wiem,wiem pojedziesz teraz po mnie.Czekam,ale w polemike z toba nie zamierzam sie wdawac.
|
|
Za czym coś napiszesz, to się najpierw zastanów ,
|
|
Hoduj larwy pająki świerszcze i inne robactwo i sprzedawaj na allegro sporo tego idzie :)
|
|
Jestem zorientowany, bo próbowałem coś otworzyć córce. Jak dają kasę, są fundusze to czemu nie brać ? W tym roku będą OSTATNIE dotacje na uruchomienie działalności. Od następnego roku tylko pożyczki. Fundusze są dla ok 57 beneficjentów. Preferowane : produkcja, usługi, gastronomia. Już jest po herbacie, za póżno. Wnioski przyjmowali od początku roku. Więcej chętnych , jak kasy.
|
|
niedawno niejaki chlopakkk udzielał się na tym forum, znawca miejsc i pomysłów na biznes w Łomży - określał się jako świetny handlowiec z dużymi finansami (zarobkami), może nawiąż z nim kontakt
|
|
... no na 99% wypali
|
|
chlopakkk pomóż, toż ty najlepszy znawca handlu w Łomży
|
|
Zezuś jak byś chciał to ja Twojej córce mogę interes rozkręcić-:)
|
|
lody na patyku czy watę cukrową chcesz na rynku sprzedawać ? kręć z chlopakkk , o swój interes sam dbam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |