czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Światła !!!

Nie dawno w radio słyszałem, że w jednym z miast niemieckich zmieniono na przejściach dla pieszych kontury świateł. Po prostu kontury świateł w kształcie mężczyzny, zamieniono na kontury świateł w kształcie kobiety w spódniczce mini i z długimy włosami. Projekt tak się spodobał, że Holendrzy chcą odkupić projekt i zastoswać u siebie. A może by tak u nas zatosować coś takiego, ale jak zwykle u nas jest problem z kasą.

Pozdrawiam!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Światła !!!

Niewiem co to da

To może jeszcze zróbmy tak, że kobieta na czerwono, a facet na zielono, a po drugiej stronie na odwrót, żeby nie było dyskryminacji.

W tym niemieckim mieście, to oni chyba naprawdę żadnych problemów nie mają, żeby się takimi rzeczami zajmować...

Ja oczywiście nie mam nic przeciwko równouprawnieniu, ani kobietom, ale to już się robi chore... No chyba, że to miała być tylko forma promocji miasta. Ale też conajmniej dziwna forma.

Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej
(Nie mylić z Wielką Polską :-)
WWW.WIELKA.NET

Ptysiu!
Dla oka będzie przyjemniej, jeżeli w Niemczech to zamontowali, to chyba zdaje egzamin, a Niemcy pieniędzy z byle powodu nie wyrzucają.

Pozdrowienia!

A co to da czy Chłop czy Baba ? jak to róznica i po co wydawać kase ?

Maciek popieram cie w 100%

Witam!
Ptysiu, po co wydawać pieniądze na tramwaj w Łomży? Ty to proponujesz. Matyjasz, tobie jak się post nie podoba to nie musisz jego czytać, i później jeszcze odpisywać, dla ciebie to widocznie zbyt trudne tematy, może coś z poziomu przedszkola, żebyś nie musiał wysilać główeczki. A w ogóle to po co jest to forum, żeby móc dyskutować na wszystkie tematy i te błahe i poważniejsze, zależy od gustu każdego z forumowiczów.

Uła, toś mnie zjechał, chyba kompleksów dostanę...

Może najpierw poczytaj, spróbuj zrozumieć, a potem pisz.

Gdzie ty tu widzisz jakiś komentarz odnośnie tego, że mi się post nie podoba? Po prostu napisałem, że takie innowacje wydają mi się śmieszne. Piszesz "A w ogóle to po co jest to forum, żeby móc dyskutować na wszystkie tematy". A jak ty chciałbyś dyskutować bez ludzi którzy mają odmienne zdanie?

WWW.WIELKA.NET

I znów ostra dyskusja. Czy to forum musi być polem popisu dla ludzi uwielbiających konflikty, gdy ja tu się dziwię, z jakiej przyczyny wszyscy są tacy zawistni?
A światła... ciekawe :) sama się kiedyś nad tym zastanawiałam, bo czemu tylko znaczki: toaleta damska, ustąpić miejsca kobiecie w ciąży w mpk i temu podobne mają mieć ludzika w spódniczce? :)

NiemoralnieNormalna

Witam!

W tym masz rację, że bez odmiennego zdania nie ma dyskusji. Zwracam honor. Ale dlaczego zaraz śmieszne, jeżeli Niemcy to zastosowali i zdaje u nich egzamin ta innowacja. Dlaczego u Nas czegoś takiego nie zastosować.

Pozdrawiam.

Po pierwsze: zróbmy cos z bezrobociem, z drogami, z bezpieczeństwem na ulicach, a potem sobie będziemy malować kobiety na światłach drogowych.
Najzwyczajniej w świecie, uważam że są ważniejsze problemy, na których należy sie skupić.

Zresztą powiedz mi jedno - co chcesz przez to osiągnąć?

A skoro już się w to zagłębiamy, to ludzik nie symbolizuje mężczyzny, czy kobiety, tylko człowieka/pieszego/obywatela. Tam gdzie jest jakaś różnica (wc, autobus) maluje się płcie. Tak już się utarło, że człowiek to ludzik i nie widzę sensu tego zmieniać. A jak chcemy zabłysnąć, to, nie wiem, pomalujmy chodniki na zielono, na jedno wyjdzie.

"Czy to forum musi być polem popisu dla ludzi uwielbiających konflikty, gdy ja tu się dziwię, z jakiej przyczyny wszyscy są tacy zawistni?"

To do mnie? Ja taki od razu zawistny nie jestem, po prostu odparłem zarzut. A co do pierwszego pytania - tak. Przykro mi :]

WWW.WIELKA.NET

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 19-02-05 20:48

(...)Ale dlaczego zaraz śmieszne, jeżeli Niemcy to zastosowali i zdaje u nich egzamin ta innowacja. Dlaczego u Nas czegoś takiego nie zastosować.

Bo Niemcy maja na to widocznie pieniadze, a nas nie stac na takie innowacje, ktore nic przeciez istotnego nie wnosza chociazby w sprawy bezpieczenstwa.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Witam!

Jak napisałem w poprzednich postach , że napewno na przeszkodzie staną pieniądze, których u nas zawsze brakuje, ale przecież to tylko propozycja do dyskusji, mamy w tej chwili dużo ważniejszyh spraw. Niemców rzeczywiście stać na takie kontrowersyjne nowinki.

Pozdrawiam.

Pewnie niemieccy geje nie będą już z taką przyjemnością przechodzić przez jezdnię na światłach :)

Pozdro

Widzę, że niektórzy z forumowiczów pachną rasizmem, jeden z nich nie zatrudniłby do pracy kolorowego , bo nie będzie patrzył się na odmieńca, drugiemu nie podobają się geje na przejściach, może ci "ODMIEŃCY " są bardziej myślącymi ludźmi, jak ci co na nich krzywo patrzą.

Maciek nabierz trochę dystansu do treści przekazywanych w niektórych postach. Tak jak zapoczątkowany przez Ciebie temat (w łomżyńskich warunkach) można traktować z przymrużeniem oka tak samo mój komentarz był w tonie żartobliwym. Nie bierz za dużo do głowy szkoda nerwów

Pozdrawiam

Nie mają naco kase inwestować !! unas tego nie zrobio bo ledwo ich stać na nowe światła z facetami.

Jak oni na nic kasy niemaja !!

Ci Niemcy, to normalne debile. Bawiliby się jak małe dzieci bombkami na choince.

ADALL

Bombkami na choince bawić się NIE WOLNO!!!!
Są na to zbyt delikatne!!!

C.K! Masz rację szkoda nerwów, to jest pole do popisu dla ryskago i ADALLA, Oni i tak ze wszystkiego drwią i ironizują.

Pozdrowienia!

Przepraszam bardzo!
Z bombkami nie żartowałam w żadnym wypadku!
Tutaj jestem śmiertelnie poważna.

maciek: normalnie - wyraziłem tylko swoją opinię. No przecież - to nie Ty chłopie te "laseczkowe" światła zainstalowałeś na przejściach !! A z bombkami to faktycznie trzeba ostrożnie. Łatwo spadają !

ADALL

Macieju Macieju (to jak w piosence ludowej) a może i Ty dołączysz do ludzi optymistycznie nastawionych do świata ? Najlepsza jest ta forma ironizowania, która bezpośrednio nie dotyka kokretnych osób a daje możliwośc oderwania się od szarej i tak przecież przytłaczającej codzienności. Taką formę (również samoironii) reprezentują wymienione przez Ciebie osoby.
Uśmiechnij się ... :)

Pozdrawiam

T i g e r

thx again, Tiger...

Maciek: zrozum chłopie, że nawet posty dzielą się na bardziej poważne i takie, które czuć klimatem ogórkowym w przysłowiowym lipcu. Bo pomyśl rozsądnie.... Bieda tu u nas, aż piszczy, roboty nie ma, w sklepach drogo........ a Ty wypalasz tu na forum z jakąś mrugającą laską. Jak jadę wieczorem, to połowa sygnalizacji wogóle nie działa, latarnie uliczne wyłączają z "oszczędności", a Ty masz laseczkowy problem. Mogę to zrozumieć i rozumiem za post, który bardziej należy potraktować jako ciekawostkę, ale nie po to, żeby przez takie duperele kłócić się i obrażać ! Pozdrowienia dla wszystkich - myślących !

ADALL

Czy budowa tramwaju to jest do przyjęcia. Nie byłoby forum , żeby nie było takich tematów, Powiedz jaki temat ty zaproponowałeś. Zadnego. Czy temat budowy tramwaju był na czasie , czy Łomżę stać nana budowę linii tramwajowej. W życiu. A Ty to popierałeś. W/g ciebie trzeba tylko dyskutować o takich tematach , żeby można byłoby ich zrelizować. Po co nam wtedy dyskusja. Wyciągam kasę i płacę.

Pomyślnej dyskusji. i tematów godnych Twojej uwagi.

A te światła będą obowiązywały tramwaje ?

ADALLissimo!
Dzięki za pozdrowienia :DDDDD

Pozdrawiam

dobra, odpuszczam ten temat. Aczkolwiek, jeżeli będzie zgoda na ptysiowe tranwaje to popieram także światełka na przejściach w kształcie panny z dużymi cyc...., tfu -- włosami, chciałem powiedzieć. I wogóle dziś jestem za: Gierkiem, MAKRO, ZOMO, ŁKS-em i Radiem Ojca niejednokrotnie przełożonego - Borowika, czy jak mu tam (jakoś grzybowo czy ch..owo- ale zapomniałem). Pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru !!

ADALL

po temacie!!!! nie mam pytan!!!

Hehe....A moze by tak przy każdym sygnalizatorze postawić po sexownej panience! Na zieolne mrugalyby oczkami a na czerwone staly smutne! Dla przechodnia przyjemny widok, kobietki sobie zarobią (spadek bezrobocia), problem (wysokich cen ) taksówek dla niektówych też po części będzie rozwiązany, sprawność fizyczna społeczeństwa łomżyńskiego wzrośnie itd. Dużo by można było kombinować przy tym!
Może ma ktoś pomysł jak podpiąć do tego jeszcze hipermarkety............??

P.S.

Żeby paniom - przechodniom nie było smutno to na następnym skrzyżowaniu faceci przy sygnalizatorku...........!!!!

........... będziemy lepsi od niemca....................!!!!

spock

spock: pomysł dobry. Gdzieś tam w prasie dziś piszą, że nie można strzyc w stringach, ale chodzić po pasach - chyba mozna ?! Więc lepiej byłoby, gdyby one nie mrugały tylko normalnie zauwały w stringach na zielonym po tych zebrach. Na czerwonym tańczyłyby na rurze sygnalizatora. Ale ten Maciek jest niesamowity. Toż ten jego pomysł to kasiora jest - nie z tej ziemi !!!

ADALL

A co z kierowcami będą poszkodowani, a jeszcze jak się co niektóry zagapi na laskę tańczącą na rurze sygnalizatora , wypadek gotowy. Ale to nie do mnie te pretensje, to pomysł sciągnięty od ADALLA. Kiedyś w zaufaniu opowiedział o takim pomyśle, bo sam wstydził się o tym napisać, a ja to opisałem za jego zgodą .

Tak i co jeszcze wybudują ?

Kwadratowy cyrk.

prostokatne koło chyba.

Maciek: Ty chyba balona ze mnie robisz ?! Ale niech Ci będzie !! Jeżeli wprowadzą to w Łomży - to w nagrodę wszyscy łomżyńscy kierowcy Ci pomnik postawią ! Nie bądź taki skromny, wszyscy wiemy, że prowadziłeś tu na forum wielką akcję promowania swojego pomysłu !! I muszę przyznać - bezbłędnie to rozegrałeś !!

ADALL

ADALL-ku . Zakończmy to zbyteczną dyskusję, bo to jest nie możliwe z tymi światłami jak budowa linii tramwajowej w Łomży. A, Ty może skończ już z tymi żartami, i czas już wydorośleć i wziąść się za poważną i rzeczową dyskusję, bo niektórzy forumowicze chcą opuscić łamy forum, twierdząc że został zrobiony śmietnik, i mają rację. ArT popieram Ciebie

Pozdrowienia.

od dzis to "bez swiatel" po ulicach jezdzimy:PP

°°°°°°°°°°
... evaa ...

wow, evaa ! <cmok> A ja dureń zapomniałem i akumulatorek niepotrzebnie forsuję.
maciek: masz rację ! Ale tak naprawdę to ciągle zachwycony jestem i nie mogę w tej całej euforii pojąć, co Ci do łba przyszło, żeby taki cudny post wymyśleć, fiu, fiu. Milczę już jak grób ! I nie bądź niesprawiedliwy, bo od dawna piszę tylko na temat, tzn. jak już wypalisz coś o porządkach, to piszę o nich..........., jak przywaliłeś tutaj centralnie o światełkach, to też tylko o tym skrobię. Takim już mnie wychowano: krótko i na temat !!

ADALL

ADALL-ku. Przestań pastwić się już nad tym tematem. Już tutaj zostało wszystko powiedziane , a Ty ciągle wracasz, do niego jakbyś nie miał innych tematów o wiele poważniejszych do dyskusji. Lubisz ciągnąć takie tematy jak budowa "tranwaju", czy zmiana profilu swiateł, które są nierealne. Dlaczego nie dyskutujesz w takich tematach jak , bulwary nad Narwią,, budowa hipermarkietu , czy jak zadbać o swoje miasto. Ciebie interesuje tylko zabawa. Wydoroślej.

tak jest maćku. Już milczę !

ADALL

Do czasu... :DDDD

Ryskago

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org