niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
łomżyński street-racer :[

Witam!
Chciałbym poruszyć pewien temat, mam nadzieję, że będzie to dyskusja na pewnym poziomie:)
Mianowicie jakiś krótko ostrzyżony koleś w ciemno-zielonym, dwudrzwiowym fiacie punto I postanowił za wszelką cenę udowodnić, że jest mistrzem kierownicy. Całą sytuacja miała miejsce na ul. Zawadzkiej i ów chłoptaś z punto cały czas zmieniał pas i zajeżdżał mi drogę, żeby tylko nie dać się wyprzedzić... próbując zajeżdżać drogę mało nie uderzył w inne samochody, w tym jeden stał na poboczu na awaryjnych. Gościa sobie odpuściłem, a gdy w końcu na krzyżówkach ustałem obok niego i chciałem go nazwać wariatem i debilem, to stwierdził "że cienki jestem bo on ma tylko 55 koni". Na tym skończyłem z nim dyskusję i odjechałem. Widocznie chciał żebym albo go przeskoczył albo przepchał.
Całą sytuację opisałem w auto-klubie, do którego należę i wszyscy stwierdzili jedno... żałosne zachowanie. Potrafię zrozumieć różnego rodzaje krótkie sprinty, ale skoro ktoś nie może wygrać, to niech honorowo odpuści, a nie zachowuję się jak dupek. Pierwszy raz spotkałem się z takim zachowaniem, wg mnie gość nie zasługuje nawet na to, żeby móc rywalizować z rowerem na drodze.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: łomżyński street-racer :[

jeżdżąc po naszych drogach wielu "dupków" można spotkać i to w różnym wieku.

porponuje przestawiać numery rejestracyjne samochodów ktorymi poruszają sie tacy smieszni i niebezpieczni kierowcy . Co wy na to.?

nazis

DROGA TO NIE TOR F1 ALBO wRC dajcie spój chcecie się wyścigować to jezdzcie na STaro Łomże albo do Jednaczewa i tam se róbcie takie bajery a nie po drogach po których jezdzą samochody rowery i ludzie przechodzą. Ja dużo razy się spotkałem z róznymi takimi warjatami dużo razy na Piłsudskiego tam zazwyczaj robio od tych nowych świateł i do Al.Legionów no ostatnio se ide to się ścigał Duży Fiat z VW Pasatem.Miałem jedno przygode jechałem do Augustowa i jechali tacy młodzi typy takim Fiatem i na czerwonym jechali a z nad przeciwka wyjechał Tir a oni nie mieli gdzie sie schowac bo to było na odcinku remontowanej drogi tylko jeden pas był to wiec skoczyli w lewo do rowu a Tir se jechał dalej a ci goscie lezeli w rowie i dobrze im bo tylko wyprzedzali i jezdzili na czerwonym szkoda ze nie walneli w tira by było bardziej zabujczo :)

Nie zadobrze im jest ? Jak chce poszaleć niech jedzie obwodnica do warszawy i niech sie wyszaleje aż paliwa zabraknie albo niech sie rozbije o barierki.

Witam!

Panie śLeDcZy, to są jednak ludzie, nie trzeba im życzyć aż tak źle, "Nie życz bliźniemu swemu, co Tobie nie miłe". Po takim przeżyciu może się opamietają, i będą jeździć bezpiecznie.

ciekawe :/ pomyślo hoho jaka jazda była no nic sie nie stało tylko strachu nałapalismy się a my kochamy strach !! to jedziem dalej zrobic szaleństwo !. Napewno tak myślo heh

A GDZIE MAJA JEZDZIC LUDZIE KTORYCH SAMOCHODOY NIERZADKO MOGA OSIAGNAC PONAD DWIE SETKI??JEDNAK TA VIA BALTICA TO NIEGLUPI POMYSL:)

bigi2004

Witam.

Jeżeli stać go na taką furę to niech przeniesie się na zachód Europy, albo nawet do USA, tam będzie miał większe możliwości, bo tam ma autostrady , może też załapać się do F1.

Pozdrawiam.

Świetne myślenie. Widać jesteś jednym z tych ludzi, którzy podobnie jak nasz rząd, ciągle uważąją że auto to luksus. Pewnie uważasz, że biedny powininen wyprowadzić się na wschód, bo tam mają słabe drogi, więc nie będzie go bolało, że nie ma auta.

Co ma piernik do wiatraka. Luksus trzeba dostosować do stanu polskich dróg, a człowiek myślący czy ma dobrą furę czy słabą nie wyżywa się na drodze, dostosowuję się do tego co jest. A co do rządu , to nie słyszałem żeby chcieli opodatkować dobry samochód jako luksus, a przydałoby by się, wpłynęło by trochę grosza do kasy państwowej, może odżyłaby służba zdrowia ,oświata i kultura.

Pozdrawiam.

Do posiadania prawa jazdy potrzeba jeszcze odrobiny rozumu.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

po łomży jeździ jeden street racer żóltym renault twingo. normalnie wariat.

Autor: evaa (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 19-02-05 13:51

Do posiadania prawa jazdy potrzeba jeszcze odrobiny rozumu.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Racja, dlatego ja nie miewam prawa jazdy...:D

Gocha

Przydałyby się. Trzeba w lecie odwiedzić Łomżę i na własne oczy zobaczyć uroki naszego miasta i porozmawiać z przyjaciółmi.

Marzę o tym, ale marzenia, a rzeczywistość...

też marzę ......

ADALL

Pociąg do Bollywood...

Napewno drogi w miescie to nie miejsce na wyścigi!!!
A jeżeli ktoś ma auto z dużymi osiągami i chce się wyszaleć niech znajdzie do tego odpowiednie miejsce, pamiętajmy że przez ulice przechodzą dzieci i ludzie starsi,oni nie mają szans przy spotkaniu z rozpędzonym autem.
Bycie kierowcą zobowizuje do wyobrażnim, a nie tylko bezmyślnego wciskania gazu!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org