Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
router |
witam ,mam problem a polega on na tym ze posiadam router thomsona z wi-fi w Vectra i nie moge uzyskac poloczenia z laptopem system window7 przez wi-fi.laptop odbiera sygnał bardzo dobrze ale nie mozna uruchomic internetu.prosze o podpowiec john40
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: router |
U mnie na viscie było tak samo. Laptop pokazywał że sygnał jest wręcz idealny a co do czego to neta tak czy siak nie było. Co jest nie tak nie mam pojecia. Dzis mi neta ist zakładają bo vectra to gówienko. Napisze jak mi administrator wytłumaczy co mogło byc nie tak
|
|
a moze router nie współgra z windowsem7 john40
|
|
ok dzieki i czekam na podpowieć john40
|
|
a moze powinieneś w ustawieniach routera dodać adres mac laptopa do filtracji adresów MAC
|
|
a co to jest mac laptopa bo zbytnio sie nie znam.dzieki john40
|
|
długo by gadać ale wiem na czym polega problem i wiem co zrobić! :p
|
|
dawid mozesz podpowiedziec. cos jest nie tak bo sygnał jest ale wyskakuje informacja ze siec jest niezlokalizowana i brak dostepu do www john40
|
|
juz wszystko ok.dzieki i pozdrawiam john40
|
|
:P
|
|
ja nie chce _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
john40 co było przyczyną?? Był Pan dzisiaj w biurze vectry?? Jak się nie mylę to miałem zajść do Pana, ale niestety zabrakło czasu.
|
|
wystarczyło zresetowac i po problemie teraz jest ok john40
|
|
A to to podstawa. Pawel
|
|
Trochę dziwne bo te routery mają zezwolenie na 2 komputery. Ale jak się często zmienia mac adres trzeba zresetować.
|
|
annex napisał(a): > Trochę dziwne bo te routery mają zezwolenie na 2 komputery. > Ale jak się często zmienia mac adres trzeba zresetować. serio? na 2 komputery? w biosie sa zablokowane? moze trzeba cos innego zamontowac i tylko MAC sklonowac :)
|
|
One pracują w trybie switch-a tak że wszystkie komputery są widoczne za nim, a w vectrze są przydzielone tylko dwa IP. Niestety
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |