Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do wszystkich jeżdżących po łomżyńskich drogach... |
...NAUCZCIE SIĘ DO K... NĘDZY, ŻE PRZY ZJEŻDŻANIU NA SĄSIEDNI PAS DAJE SIĘ KIERUNEK !!! - dzisiaj przy Trupku ostre hamowanie bo kolesiowi na BLM-ach wydaje się, że jeździ po swoje wsi i on przy zmianie pasa kierunku nie używa - NAUCZCIE SIĘ DO K... NĘDZY, ŻE PRZY ZJEŹDZIE Z ZAWADZKIEJ NA RONDO OD STRONY KOŚCIOŁA STOI ZNAK >>STOP<< czyli bezwzględne zatrzymanie się. Nie ch.j kobieta (blachy BZA) jedzie pod same koła bo ona przecież "zdąży"... Dziękuję za uwagę :D PS Możecie dopisywać swoje przygody z niedzielnymi driverami. _________________________________________________________
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do wszystkich jeżdżących po łomżyńskich drogach... |
Skoro zdążyła to zrobiła dobrze, ruch się chociaż mniej tamuje.
|
|
ANTY_BLM - w pełni popieram ! ________ Malachit
|
|
Mnie też przy trupku facet po 60-ce zajechał drogę bez świateł i jeszcze mocno pyszczył na mnie że zwracam mu uwagę.
|
|
rzal3 wydaje mi się że jesteś tą kobietą :) lub tym panem z samochodu na rejestracji BLM nie dającym kierunków przy zmianie pasa :)
|
|
To nie jeździj po Łomży jak Ci się nie podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Niema co sie dziwic ja wczoraj jechalem za elka na skrzyzowaniu Sikorskiego z Wojska Polskiego od dworca i elka stala na srotkowym pasie i jak zapalilo sie zielone to ruszyla tak ladnie po skosie na prawy pas Nowogrockiej takze pytanie .Czy pasy jazdy sie zmienia na skrzyzowaniu
|
|
hehe jak nie umiesz jeździć piechoto chodź albo w domu siedź haha!
|
|
Wyluzuj ANtyK_BLuM. Nie warto się żołądkować. Nigdy nie będziesz miał tak żeby wszyscy jeździli pod sznurek. Każdy jest inny, charaktery różne. Do tego jeden traktuje kodeks drogowy jak Biblię, drugi jak zło konieczne, a trzeci ma go głęboko w d..... Poza tym samochodów jest coraz więcej, okres przedświąteczny, wszyscy muszą gdzieś jechać, zakupy, prezenty, choinki - obłęd w ciapki. róbmy swoje
|
|
Dzisiaj przy PUB Piwosz kobieta wjeżdża w uliczkę a przed nią znak informujący iż jest to droga jednokierunkowa i ma ona tam zakaz wjazdu. Wjechała, a samochody jadące z naprzeciwka musiały wjeżdzać na chodnik. Oczywiście samochód z rejestracją BLM. VW Sharan czy coś podobnego srebrny kolor.
|
|
Na drugi raz już ta kobieta poczeka przed wjazdem na rondo, jak przyjdzie jej zapłacić mandat. przecież ten zjazd jest monitorowany przez kamerę.
|
|
może czyta to ktoś z tych którzy ok. 15 zostawiają swoje samochodziki na środku Sikorskiego i lecą po dzieci do przedszkola dzięki wam o tej porze ta ulica jest zatkana dzisiaj jeden burak jechał tam właśnie przede mną prawym pasem elegancko bez kierunku ***** po hamulcach zatrzymał się wysiadł i poleciał... raz już mało brakowało żeby gość Tirem nie wyhamował i by się posypały wasze graty i gówno mnie jak i innych których blokujecie obchodzi że tam nie ma parkingu...
|
|
Ok 50% kierowców z tablicami BL i BLM powinno się z powrotem wysłać na kurs, żeby nauczyli się w końcu jeździć. Jeździłem po połowie Europejskich krajów i takich niedouczonych kierowców nie widziałem nigdzie indziej. Niestety od niedawna też mam tablice zaczynające się od BLM ale unikałem ich jak tylko długo mogłem, bo to wstyd z takimi tablicami jeździć. Dla pocieszenia tabile Bi są o niewiele lepsze.
|
|
Że o złotówach już nie wspomnę... ________ Malachit
|
|
Mnie zastanawia gdzie są instruktorzy w elkach... Już któryś raz w tym tygodniu, elka skakała sobie po pasach bez kierunków, do tego widać, że kierowca chyba nie patrzył w lusterka, bo zmieniał pas w połowie długości samochodu... I do niektórych kierowców... Chyba pora dowiedzieć się do czego służy lewy pas, a może to wina opon, może nie zmienili, nie wiem :P ale jeśli jedzie się 40 to zapraszam na prawo, tym bardziej jeśli ktoś bez mrygania czy trąbienia po prostu podjeżdżając daje nam znak, że chce przejechać.
|
|
Co chcesz od 'elek' ? Instruktor gapi się w cycki a panna "jedzie" jak chce. ________ Malachit
|
|
Tylko tam siedziało dwóch facetów haha nie wnikam
|
|
a ja miałm taką przygodę. To bylo latem AL Legionów godz gdzie 13.00 - 15.00. Jadę sobie w kierunku Pisudskiego za mną jedzie stary GOLF ,gdzieś chyba z powiatu . W środku Golfa farmer z farmerką lat około 40 . Predkość w granicach 50 km/h . Dojezdżam do stacji paliw przy Donaldku. Widze korek więc hamuje , po lewej chodnikiem idzie ładna dziewczyna. Ponieważ już , mnie dwa razy wjechano w tył pojazdu hamując zawsze patrze co się z tyłu dzieje . I co widze? Farmer Golfem jedzie prosto mi w tył pojazdu i nie patrzy się na to co dzieje się przed jego Golfem tylko łeb ma wykrecony w bok , w lewo. Ślina mu kapie z jęzora i ślinii się na widok tej dziewczyny co idzie po lewej stronie. Grzywa mi się zjerzyła i wpadłam na pomysł aby trabić w celu zwrócenia jego uwagi. Wcisnęłam mocno klakson i dopiero to ,widziałam odwróciło uwagę farmera od tej dziewczyny. Odwrócił głowę i widząc co sie dzieje zaczął z piskiem hamować . Szczęściem zatrzymał się tuż przed moim tylnym zderzakiem i się farmer z farmerową śmeje od ucha do ucha ale mieli ubaw . I to tacy są kierowcy. Ja jadąc patrze dookoła i jestem bardzo nieufna ale i tak czasami wszystkiego nie zobacze i ocieram się prawie o słuczki. Dina
|
|
Dobre,według ciebie ci z BLM to pewnie egzaminy na prawko zdawali w Jednaczewie :) A mnie wkurzają barany, które jadąc lewym pasem na Sikorskiego przyśpieszają i wyprzedzają tych na prawym jadących 50-60 km/h. A potem po hamowni, kierunek w prawo i w Zawadzką. Do łba im nie przyjdzie,że ktoś musi wyhamować i nie zależy to od natężenia ruchu. Mogą być dwa auta na drodze. Ten typ tak ma. Czy jest się dobrym kierowcą nie zależy od blach. Kolega z postu wyżej jest tego przykładem. Ja miałem LMD, LML, WI, BL, WL i parę innych teraz mam BLM. Nie zauważyłem by miało to wpływ na sposób mojej jazdy. Każdy mądry u siebie, wystarczy spojrzeć na poczynania niektórych BL-ek w Białym. Żal patrzeć jakie gafy popełniają. I nie są to dziadkowie w kapeluszach.
|
|
Pewnie tatulo dali pojeździć... ________ Malachit
|
|
mam blachy blm i dzisiaj 2 razy bym walnął w samochód na szlachetnych blachach BL bo mi wyjechali przed samym nosem nie patrząc w lusterka i ustępując pierszeństwa... wielcy kierowcy...
|
|
Prawdą jest że nie rejestracja stanowi o człowieku. ________ Malachit
|
|
ja to pieeeerdole, jak mi ktos zajezdza doge lub cokolwiek innego to trąbie oporowo !! zauwazylem ze lomzyniacy uzywaja klaksonu tylko i wylacznie jak im pies na droge wskoczy [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
Ja spotkałem jeszcze lepszego buraka. Dojeżdżam do Łomży, przede mną za 100 metrów stacja BP po prawej. Widzę, że w oddali na skrzyżowaniu Legionów z Poznańską dla jadących na wprost zapala się czerwone światło. I nagle jakiś burak z piskiem hamulców mnie wyprzedza, potem ostro hamując zajeżdża drogę i skręca w prawo do BP. Po to tylko aby przejechać przez stację paliw wyjeżdżając na drogę do Mężenina. Następnie ponownie pognał na skrzyżowanie aby skręcić na nim w prawo, w kierunku centrum. Nie zauważyłem, czy miał zielone, może strzałkę ?! Rekord świata, bo tym karkołomnym wyczynem zarobił może z 5 sekund, a stworzył przynajmniej dwa poważne zagrożenia. Szkoda, że nie zapamiętałem nr blachy. Pajac !! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
ja to pieeeerdole, jak mi ktos zajezdza doge lub cokolwiek innego to trąbie oporowo !! zauwazylem ze lomzyniacy uzywaja klaksonu tylko i wylacznie jak im pies na droge wskoczy Chyba też tak zacznę robić, na chamstwo trzeba reagować chamstwem :D _________________________________________________________
|
|
czy wam sie wydaje ze to tylko kierowcy na BLM-ach??ku...a tak samo jest z BZA,BL,WO,WW,WD i reszta tablic.chociaz nie powiem BLM przegina pale momentami.ostatnio klient tez wje....l sie przede mna bez kierunku.musialam dac ostro po heblach a jechalam z dziecmi.szczyt chamstwa i glupoty Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Gdyby wszyscy jeździli zgodnie z przepisami to Łomża po 15 byłaby jednym wielkim korkiem. Więcej kultury jazdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może czasem trzeba wpuścić kogoś na pas, bo nie ma jak wjechać. Ale większość kierowców nie wpuści cię jak chcesz się włączyć do ruchu , a nawet przyśpiesza bylebyś broń Boże nie wjechał przed nim. Więcej wyrozumiałości i kultury jazdy, na zachodzie tego nie ma. Jestem Łomżyniakiem i też czasem widzę jak BLM walą Frana , ale nie jest to reguła. Jak się wetniesz mrugnij światłami awaryjnymi , to uspokaja innych kierowców i wiedzą że masz kulturę . Czy nauka Jazdy nie powinna uczyć takich zachowań NIE CHCĘ ALE MUSZEM
|
|
Czytam to i czytam i śmiać mi sie chce... z WAS . Wielcy miastowi sie znalezli, kilku z was zapewne prawko ma od niedawna ale pisze kuźwa jakby na rajdach jeździł. Nie zgodzę sie z tym ze kierowcy którzy maja rejest. BLM jeżdza fatalnie kazdemu kierowcy czy to z BL, czy z innna rejestracja zdarzyla sie prawdopodobnie niekomfortowa sytuacja na drodze. Dina - uwazasz ze ten kto mieszka w poblizu Łomzy to farmer? A ty to kto jesteś? Ksiezniczka ? Pewnie słoma ci z butów wystaje wiesniaczko. A jesli chodzi o przedszkole na Sikorskiego to tez tam parkuje po 15 i tez mnie gówno obchodzi ze robi sie korek i nie ma w poblizu parkingu . A do tych którzy zapewne pomysla ze mieszkam w poblizu Łomzy... moja odpowiedz. - W Łomży mieszkam ponad 30 lat ale mam rejestracje BLM ponieważ działalnośc którą prowadzę jest własnie pod Łomża. Reszta jet juz chyba jasna. Nie Pozdrawiam
|
|
Precz z L-kami i TAXI, to jest największe zagrożenie....
|
|
ktoś15 "A jesli chodzi o przedszkole na Sikorskiego to tez tam parkuje po 15 i tez mnie gówno obchodzi ze robi sie korek i nie ma w poblizu parkingu ." No to ktoś Ci kiedys w dupe strzeli jak bedziesz wsiadał ze swoim dzieckiem i wtedy bedzie płacz i lament. Bo samochod to sie wyklepie ale gorzej z człowiekiem... Myśl trochę... to jest dwu-pasmówka a nie jakaś tam osiedlowa/polna dróżka!
|
|
ktoś15 prowadząc działalność pod Lomżą jest to pewnie działalność rolnicza czyli jesteś Farmerem. Parkując na sikoraka stwarzasz zagrożenie i bardzo nie dobrze ze masz to gdzies. Rolnik, który mieszka w mieście. to pewnie dlatego tak w Łomży wiochą zalatuje he Pozdrawiam
|
|
parkowanie na Sikorskiego przy Przedszkolu i zagrożenie jakie z tego wynika to wina Policji < Straży miejskiej i Miasta. To Oni określają miejsca niebezpieczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To oni określają gdzie jast zakaz parkowania !!!!!!!!! Czy nie można w tym miejscu zlikwidować trawnika i zrobić zatoczki parkingowej ?????????????????????????????????????? Ci którzy tam parkujecie DLA DOBRA WŁASNYCH DZIECI złóżcie petycje do miasta o zrobienie tam parkingu !!!!!!!!!!!! KIEDYŚ SIĘ NIE ZATRZYMAM A MAM DUUUŻY SAMOCHÓD
|
|
To co mialem do napisania juz napisalem a wy domyslajcie sie dalszej czesci. I czytaj z uwaga moje posty rolniku PleasurmexC18 . Daleko ci do mnie chłopczyku, wytrzyj tego gila z pod nosa bo ci na klawiature kapie. A parkowac bede bo niestety nie ma innego parkingu na sikorskiego. Nie Pozdrawiam
|
|
Ale z was zakapiory. Skoro jeździcie po Łomzy to doskonale wiecie że rano i w środku dnia pod przedszkolami i szkołami będą zatrzymywać się rodzice. Doskonale też wiecie gdzie są te miejsca. Sam regularnie jadę Sikorskiego przed 8 rano i od razu staram się być na lewym pasie. Regularnie też wpuszczam ludeczków uciekających z prawego pasa na lewy. Odrobina tolerancji panowie kierowcy i wszystkim będa się kółka lepiej kręcić. róbmy swoje
|
|
nie raz już widziałem w tym miejscu na Sikorskiego wypadki (wjechanie komuś w tył) ktoś powinien coś z tym zrobić.
|
|
Wy wszyscy co się tu wypowiadacie.Z tego co tu czytam wynika że chłopcom z "powiatu" to powinno się zabronić jeździć po WASZYM "MIEŚCIE".Zgadzam się z tym że może faktycznie niektórzy farmerzy jeżdżą gorzej niż ci z"BL". Mam tylko pytanie: Czy jak idziesz jeden z drugim żywność kupować to nie przeszkadza ci że wyprodukował ją "farmer" ,"wiocha", "burak". Jedzcie na zdrowie. Wesołych Świąt.
|
|
Tak powinni coś z tym zrobić. Ale taka sytuacja jest nie tylko na Sikorskiego. Gdyby były miejsca parkingowe na tej ul. i pod przedszkolem sam bym tam nie stawał ale chyba nie zaparkuje pod Lidlem i nie bede zapierniczal po dziecko na piechte szczegolnie w taka pogode. Mi koleś nie raz wyjechał, i co mam mu kark skręcic za to. Trochę logiki. Nie Pozdrawiam
|
|
Nie chce sie tlustych dup kawalek na nozkach przeniesc.... Jest duto parkingow na przeciw malej piekarni kolo ambroziaka. Ale wielkim matronom nie chce sie przejsc kilka metrow z tego parkingu do przedszkola... A jesli chodzi ogolnie o kierowcow to najlepsi sa ci ktorzy dojezdzaja do ronda zatrzymuja sie mimo ze maja wolna droge... mysla mysla mysla i w koncu decyduja sie wyjechac pod nadjezdzajacy samochod... Tacy kierowcy ze spoznionym zaplonem. A do tego ktory cos tu pisal o ulicy farnej i tym ze ktos tam wjechal... Znasz Lomze na pamiec i tez jezdzisz na pamiec. Wiesz ze jest tam zakaz wjazdu od zawsze praktycznie i dlatego tam nie wjezdzasz. Chcialabym bardzo zobaczyc ciebie i jeszcze kilku innych takich madrych z tego forum jak poruszaja sie po innym miescie w ktorym bywaja bardzo zadko lub sa pierwszy raz. Jestem ciekawa czy wtedy tez jestescie tacy pewni i madrzy gdy nie mozecie znalezc jakiejs ulicy np i jezdzicie w kolko.... Gdy jedziecie wolniutko zeby zdazyc przeczytac nazwe ulice z tabliczki i znalezc te w ktora musicie skrecic... To ze ktos wjechal pod prad... Zlamal przepisy ok ale kazdemu sie zdaza i wam wszystkim napewno tez... _____________________________________________________
|
|
zakazu w tym miejscu nie ma więc możecie tam parkować, tylko jak dojdzie do jakiegoś nieszczęścia to później nie lamentujcie na forum że tam nie ma parkingu i musisz stawiać auto na środku prawego pasa. wiadomo-mądry polak po szkodzie. więc leży to w Waszym interesie by bezpiecznie doprowadzić swoją pociechę do przedszkola i spowrotem i zrobić coś żeby wkońcu zrobili tam jakiś parking. do gondoljerzy: miejscowi wiedzą a ktoś będzie niemiejscowy i nie będzie wiedział i co wtedy powiesz?
|
|
A to norma. Wystarczy spojrzeć na parkingi gdzie stoi BLM... nawet maluszek zajmuje 3 miejsca. Rolnicy tak mają, oni po prostu są przyzwyczajeni do parkowania na łące gdzie jest zawsze dużo miejsca. Te wieśniaki myślą że przyjechali na łączkę po krowy. Taki burak nie wie jakie zasady są w mieście, bo skąd ma wiedzieć jak on jest przyzwyczajony do jazdy ciągnikiem po polu. Pawel
|
|
pawulon !!! ty bury kundlu !!!! do budy.Pieprzysz tu durdymały wiesniaku zaje....ny!!!! Jak pojedziesz do babci na wies to jej nie zapomnij powiedziec że jest burakiem ze wsi co jeździ z dziadulem ciagnikiem po polu. Popaprańcu stul ten swój świński ryj. Nie poznałeś jeszcze życia to sie nie wypowiadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
A co powiecie na BL-acharza jadącego 20km/h po Legionów od stacji BP do banku PKO SA. i W nie dało się go wyprzedzić bo jechał przy środku jezdni? Białą Astrą starą. A BL-achara wymuszająca pierszeństwo na rondzie z Poznańskiej na W. Polskiego? Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
Idioci trafiają się wszędzie, niezależnie od numerów rejestracyjnych :) _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
Do ANTY_BLM |
Słuchaj buraku dm sobie faje uciac ze samn nie raz zrobiłes za kułkiem jakies przewinienie i sam o tym nie wiesz hahhah a czy blachy blm to juz jakies fatum poprostu zdazaja sie jakies ubytki teraz gówniaz robi prawko i tatusie i mamusie kupuja fure dla tzw.kierowcy który jezdził tylko L jest niedoswiadczonym kierowco który gówno wie o jezdzie i mysli ze jes królem szosy niestety ja jezdze na blm i prawie cały czas zawsze sie trafi jakis palant ale trzeba miec silne nerwy i robic swoje czasem zjebac:) w Polsce teraz tak sie zdaje prawo jazdy http://www.youtube.com/watch?v=QtooHNhLNw4 zeby byc dobrym kierowco trzeba miedz do tego smykałke jak ze wszystkim!!!!!! kamil
|
|
O że byś nie żałował ,bo będziesz bez fajki chodził. A co do BLM to jest BLM i nic tego nie zmieni. Większość Łomżyniaków ma taką opinię o BLM-mo podobnych. Jeszcze zapomniałem dodać, że nie którzy traktują samochody na parkingach jak krowy (same podejdą) heheheheheh Pawel
|
|
ktoś15 Gdziesz bym śmiał się z Tobą równać. hehe Rolnik to nie burak tylko businessman. Burak zaś to cham mieszkający na wsi z prostackim zachowaniem niezdający sobie sprawy z tego kim jest. Każdy z Łomży wie, że plagą są tu "L" i "BLM" i co by się mówiło, pisało, tłumaczyło to dalej tak będzie jak jest.
|
|
pawulon and PleasurmexC18 wiesniaki a gnój już przezucony??? Macie wy nasrane we łbach. a wziasc sie do roboty za widly , popaprance. No ku....wa zeby sie Gówno takie na forum wypowiadalo. Najpierw smarkacze to zrobcie sobie prawko potem kupcie dobre fury!!! anie rozklekotanymi rzechami łomzyniakow straszycie. Co za sciewo . **** jeszcze obsrana a zuca sie jedno i drugie. Widzisz : PleasurmexC18 komus sie lepiej powodzi od ciebie i juz cie nerwy ponoisly. HAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
|
|
W odniesieniu do poprzednich dywagacji a priori , w zalozeniu ,ze subdominanta ex cathedra w czasie rzeczywistym jest nieskoncznie indoktrynatywana , to uwazam , ze nalezy wprowadzic postmodernistyczne rozwiazania w zakresie pelnej dominacji fakultatywnej :-)) Pawel
|
|
pocoinaco Ja urodziłem się w Łomży i tu mieszkam. Na maturze sprawdzają umiejętność czytania ze zrozumieniem, polecam powtórkę. Ortografia też siada. Ciekawe co rozumiesz przez "dobre fury" he i na koniec tachaj słonego.
|
|
... PleasurmexC18 , k , a co to jest : " tachaj słonego " ?? he ?? Pawel
|
|
k - oczywiscie - znaczy KOCHANIE :-))) Pawel
|
|
Witam. Jak sie jezdzi bez celu po miescie to zawsze sie zdarza ze ktos nie ogarnie i zlamie przepis lub zrobi cos co komus innemu na drodze nie odpowiada. Jezdze duzo po Polsce i moge smialo powiedziec ze w lomzy jest kultura na drodze nie to co w innych miastach. Aczkolwiek tez jestem uprzedzony do rejestracji BLM poniekąd, ale nigdy nie wiesz kto wsiada za fajere pozdrawiam
|
|
tak tak ta debata nei ma konca, a to ze fury se kupcie a to ze blm ... tylko ciekawi mnie dlaczegop gosciu majacy skoda octavie czy vectre b rzuca sie do innych ze jezdzo zenhami .kazdy jezdzi czym chce lub na co go stac a jak jezdzi to od kierowcy zalezy .wielu z was nie nadaje sie w ogule dojazdy to fakt,ale nei mowcie ze blm nie umio jezdzic bo znam ludzi z blm ktore fszedzie pojado i so bardzo dobrymi kierofcami,ja uwarza ze jezdze dobrze ale nie jestem jakim tam driwerem i tesz czasem cos sie palnie ,.,,,,, tesz mnie denerwujo ludzie ale ftesy nie gonie ih aby zobaczyc czy jado na blm bo to nie ma nic do zeczy . kropka .
|
|
....pocoinaco... ty cioto. Pewnie o tobie tu mowa , bo się tak zburaczyłeś. Kartoflu zgniły Pawel
|
|
pawulon ciotą to możesz być ty, jak cię w pace posuwali to kwiczałeś z rozkoszy. Mnie to co najwyżej mozesz po szpilkach całować ale to i tak przez chusteczkę abym sie przypadkiem świńskiej grypy nie nabawiła hehehe... z takimi cwelami to nawet mi dyskutować nie przystoi. Uderz w sół a nożyce sie odezwą i taki daun się własnie odezwał. pawulon-TurboDebiloMan - najnowsza odmiana debila występująca w Polsce.
|
|
poczytajcie sobie hehe. jaja jak berety. http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091217/REG20/472281753
|
|
PleasurmexC18 kilka zdan do ciebie. Nawiązujac do twojego postu. Moi rodzce są z Łomży ja sie tu urodziłem jak i moje dzieci. Wiecej lat od ciebie tu mieszkam niż liczy twoja metryka. I z całym szacunkiem kolego ale dzieki temu czyli tej mojej jak to piszesz działalnosci farmerskiej moge pozwolić sobie na spędzenie świat w Alpach. Na koniec dodam iż parkowanie na Sikorskiego mi też sie nie podoba ale jak wyzej napisałem nie ma innej możliwości parkingi przy piekarni tez nie raz sa zastawione. Moze kiedys to sie zmieni, ale wtedy moje dziecko przestanie juz uczęszczać do tego przedszkola. A problem pozostanie. Temat dla mnie jest zakończony. Nie Pozdrawiam
|
|
Zazdrościta że my wieśniaki mamy lepsze samochody bo my że sie na mleku dorobili a wy dalej jeździta tymi 20letnimi escortami HAHAHAHAAAA
|
|
A bo Łomża to taka metropolia, że nie ma co :P Całe życie tutaj mieszkam, ale żeby się wywyższać z tego powodu? I na BL i BLM jeździ pełno pajacy, którzy łamią przepisy, albo patrząc na nich odnosi się wrażenie, że boją się własnego cienia... Nie blachy zdobią kierowcę (przeinaczając). Zamiast wylewać smutki na to jak jeżdżą kierowcy BLM warto spojrzeć na to jak Łomżyniacy jeżdżą i co sami potrafią. Trochę samokrytyki. Rolnicy się z nas śmieją :)
|
|
taa a wy wiesniaki tesz ***** mata,stare ałdi 80,100 nei jest tym czym mozna siem hfalic
|
|
Do pawulon |
nie wiem czemu akurat tak sie wszyscy uczepili BLM moze i tak zreszto mnie to wali sa rozni ludzie na swiecie tak samo i za kułkiem ,,ludzie i taborety,, wiekszosc ludzi zdaje prawo jazdy tylko fartem a nie dla tego ze juz umie jezdzic mnie denerwuja tak zwani,, niedzielni kierowcy ,,którzy w raz w tygodniu wyjada do koscioła ... mozna by na ten temat dyskutowac i dyskutowac ... odpuscie sobie bo do tych ludzi i tak to nie dociera.:) POZDRO kamil
|
|
Do pawulon |
nie wiem czemu akurat tak sie wszyscy uczepili BLM moze i tak zreszto mnie to wali sa rozni ludzie na swiecie tak samo i za kułkiem ,,ludzie i taborety,, wiekszosc ludzi zdaje prawo jazdy tylko fartem a nie dla tego ze juz umie jezdzic mnie denerwuja tak zwani,, niedzielni kierowcy ,,którzy w raz w tygodniu wyjada do koscioła ... mozna by na ten temat dyskutowac i dyskutowac ... odpuscie sobie bo do tych ludzi i tak to nie dociera.:) POZDRO kamil
|
|
lepiej escortami niz polonezami lub maluchami... to sie tyczy do rzal3
|
|
Wielkie tu łomżyniaki kozaki na BL, rajdowcy bombowcy wytykają błędy osobom z innymi blachami,czy to BL czy BLM,BKL,BZA... różnicy nie robi,zawsze kierowca jest winny a nie blachy jego auta.Selekcja się wielka znalazła.Niech każdy pilnuje siebie.Jeżdżę na BLM,mam siebie za kulturalnego kierowcę,bardzo często przepuszczam kierowców i to dość często tych z blachami BL i co?tego nikt nie widzi,widzi się tylko negatywne sytuacje a potem się je wypomina.
|
|
pocoinaco baranie. Widać, że grypsy masz wieśniackie ( w placy posiówali hehe) młocie. Możesz mnie jąderka liznąć wielce hrabio. Nie przystoi z cwelami, a sam cwel. Przyj.... kocioł garnkowi. Jesteś komiczny chłopie czy babo bo h.... wie kto ty. Może i to i to. Pawel
|
|
pocoinaco to kobieta jak się nie mylę,trochę kultury.
|
|
Ja nie twierdzę, że wszyscy tak jeżdżą na BLM, ale więcej niż BL. Jeżdżę w pracy cały dzień po mieście i gdzie samochód na parkingu stoi to w większości BLM. U mnie pod domem jest gimnazjum i też to widać. Parking ma 100 m, a stoi 5 samochodów a ty ku.... człowieku nie masz gdzie postawić, bo szlachta się zjechała. Pawel
|
|
Miej pretensje o to że braknie parkingów a nie do tych którzy tam parkują,bo niby gdzie mają parkować,na drzewach?wielki oburzony bo nie ma gdzie się wcisnąć.trudno co poradzisz.
|
|
Nie na 100 m można zaparkować 20 samochodów, a nie 5. Tylko jak jeden od drugiego stoi 2metry i na ukos. Jak jechał tak zostawił w poprzek to przepraszam. Pawel
|
|
I nie dziwne że brakuje parkingów. A linie nawet biedaki narysowali tylko ciekawe po co Pawel
|
|
To niech się nauczą parkować.Niedbalstwo niechlujstwo i samolubstwo rozkraczyć się na miejscu gdzie dwa auta spokojnie by weszły.ludzie czasem to takie młoty że aż szkoda słów. Ja mam lepszy przykład jak typ zaparkował obok mnie od strony kierowcy w takiej odległości że ledwo przecisnąłbym się do drzwi a co dopiero je otworzyć i wsiąść do auta,myślałem że wyjde z siebie wchodząc do auta od strony pasażera.
|
|
pawulon tak,tak w pace cie posuwali slepy cwelu. Nawet czytac nie potrafisz. pawulon-TurboDebiloMan - najnowsza odmiana debila występująca w Polsce.
|
|
latem szedłem sobie ul Sienkiewicza i i na parkingu przed tym małym kosciółkiem pewna kobieta wyjezdza sobie z tego parkingu....kierownice na maksa przekręca, patrzy się do tyłu....i ups zarysował całe tylnie drzwi i mało tego jeszcze zaczepiła przednim zderzakiem o tylne nadkole....nie moze sie odczepić to daje do przodu do tyły i tak pare razy....po paru minutach sie udaje i odjezdza spokojnie...a rejestracja BKL(byle komu loda) normalnie jak tak mają jezdzić inni to ja samochodu nie bede uzywał szkoda nan naprawy karoseri, bo takie cos to nie jest rzadkościa
|
|
ktoś 15 bo to byli farmerzy - to nie ja lecz ty masz jakis kompleks i nie napinaj się bo ci cisnienie w pompie spadnie. Zamiast farmer mogłam napisać rolnik , roztrzasacz gnoju itp. Wybrałm farmer jako najbardziej na czasie określenie. Dina
|
|
Zauważył ktoś kiedyś jak nieczynne są światłą na skrzyżowaniu al. Legionów i Sikorskiego? co tam się wtedy dzieje? Od razu widać kto zdał prawko za kopertę. hehe Zawsze uważałem, że nie ważne są literki na rejestracji tylko osoba za kółkiem do czasu jak w przeciągu miesiąca mało nie zaliczyłem 5 kolizji z furami BKL, może to przypadek ale nie raz widziałem do czego zdolni są kierowcy z Kolna i to jest masakra.
|
|
a ja ciekawy jestem co za tuman mial problem do taksowkarzy bo do elek to rozumiem. Powiem sam tez pracowałem w tym zawodzie jest i tam paru ułomkow ale chlopie czym ty sie porownujesz zycie wymusza czasem szybko i dosc brutalna jazde ty pewnie po dniu bys sie zaplakal a co do umiejetnosci to rocznie min 50 000 km a nawet 70 000 w roznych warunkach czasem w trasie predkosciami blisko 200 i tylko zobacz ile jest wypadkow z udzialem taxi bo trzeba tez umiec naprawiac bledy innych a nie sie zalic na blm itp.Bo czasem kazdy ma gorszy dzien,
|
|
idiotów jest pełno nieważne czy na BLM BL czy BKL _________________________________________________________
|
|
A ja uważam, że nikt nie jest idealny i każdy może popełnić jakiś błąd podczas jazdy samochodem, mniejszy lub większy... Liczy się odpowiednie podejście do zaistniałej sytuacji a mianowicie wymusisz mi pierwszeństwo itp. - przeproś włączając awaryjne... Mała rzecz a np. dla mnie dużo znaczy... Niestety ostatnio natrafiam właśnie na kierowców na BL jeżdżących po Łomży jak po polu... Co wcale nie oznacza, że wszyscy na BL pokupowali prawka... Widocznie trafiłem na "kolegów" którzy są trochę w tyle ze znajomością przepisów lub nie mają wyobraźni... Jedno jest pewne jazda samochodem nie polega tylko na siedzeniu w fotelu, trzymaniu ręki na kierownicy i wciskaniu gazu lecz również na myśleniu a przede wszystkim przewidywaniu jaki błąd może popełnić inny uczestnik ruchu...
|
|
WO klnie na WOS, BL na BLM, a WD na WPR, BS na BSU, BI na BIA; nic nowego ;]
|
|
...no i takie to Polaków... wróć... Łomżyniaków rozmowy. ________ Malachit
|
|
Drodzy nasi radcy i prezydenci!!!!!!!!!!!! Przedszkole jest pod waszą juryzdykcją i to Wy odpowiadacie za bezpieczeństwo dzieci które idą do przedszkola . Więc zamiast się kłócić, zróbcie tam parking i po problemie czy tak dużo trzeba !!!!!!!!!!!!!
|
|
co coz ze z siedlec ;>
|
|
pocoinaco zamknij du.....pe szm....to. O jakim ty więzieniu gadasz sieroto. Chyba lubisz jak ciebie w zadek pos.... bo bez końca o tym nawijasz... Pawel
|
|
Nie nawijam o tym ciągle tylko , tylko cie uświadamiam, jesli nie umisz czytac tekstu ze zrozumieniem,A sz***ta to twoja matka widac zycie cie nie rozpieszcza skoro taki sfrustrowany jesteś. pawulon-TurboDebiloMan - najnowsza odmiana debila występująca w Polsce.
|
|
pocoinaco twoja matka szczeka na samohody i liże się pod pacho .
|
|
Dobra pocoinaco.. już zamknij ten swój śmierdzący pysk sz...to, bo wali na całe forum zboczeńcu. Bo tobie powiem co z twoją matką robiłem durniu tempy. Pawel
|
|
Już Panowie dajcie na spokój, się ***** martwmy o to jak wyglądają ulice w Łomży i ile aut musi się rozwalić, zanim ktokolwiek ruszy dupe i zrobi coś z tym co się u nas dzieje.
|
|
to temat odm stanie dróg czy arena obrzucania się błotem , co my łomzyniacy potrafimy konstruktywnego zrobić jak zamiasta dyskutowac zaraz obrzucamy sie błotem. Dina
|
|
anty blm jak bys nie wiedział na wsi panują te same zasady ruchu drogowego i skoncz zgrywac miastowego cwaniaka bo sam wieśniak dobry jestes
|
|
drogowcy nie sypią solą bo to i tak nic nie da. za duży mróz jest.a pługiem przejedzie to troche zgarnie a lód dalej zostanie. trzeba czekać do odwilży. P.A.- nie tylko u nas takie warunki, cały kraj jest sparaliżowany.wiec auta zostawić na parkingu a przesiąść się na coś innego np rower,narty itp ;P
|
|
No wszędzie pada, ale chociaż gdzie indziej widać, że odśnieżają :)
|
|
pawulon wróc do swoich porzednich postów i przeczytaj je jeszcze raz z uwagą, pierwszy zaczoles de dretwą dyskusje, obrazajac innych. Teraz nie udawaj swietoszka zboczencu. Niem zamiaru z toba prowadzic debaty, bo nie wart jesteś uwagi. A szmate znajdz w swojej rodzinie głąbie. Amen.
|
|
takie usprawiedliwianie drogowców to jak gadka palacza w starej polskiej komedii ...pani kierowniczko jest zima to musi być zimno... czemu kiedyś jak były naprawę przejeb.ane zimy drogowcy dawali radę dysponując starymi ruskimi gratami? co do tematu pozdrawiam panią ze srebrnego Fiata Albea która jako jedyna (bardzo dziwne) stała na prawym pasie pod przedszkolem na Sikorskiego, dzięki tobie debilu kierownik Tira musiał się zatrzymać a że był załadowany oporowo (sądząc po wyglądzie naczepy) nie mógł później ruszyć skutecznie blokując innych...
|
|
Słuchajta ludziska! W Łomży narzekają na BLM -y,w Ostrołęce na WOS -y i WOR -y.Prawdą jest,że ci z "miasta" mają się za lepszych.Czy słusznie - się okaże.Nie jestem rodowitym łomżyniakiem( czy łomżaninem?) i muszę stwierdzić,że w tym mieście jest tak samo jak w innych.Ktoś tu napisał,że "nasi" nie trąbią...a co mówi kodeks drogowy na temat używania sygnałów dźwiękowych...czytał ktoś?Ktoś inny zauważył,że każdy ma inny temperament...zgoda ale przepis jest przepis.No chyba,że ktoś chce naśladować posła Kurskiego.Tylko,że on ma immuniuniu(cytat).Podzielę się jednym spostrzeżeniem chyba z czwartku: jechałem Al. Legionów od strony Piątnicy,przy szkole drzewnej(dawnej)stały auta na czerwonym świetle.Jeden złotówa tak się spieszył,że wyprzedził stojące auta,przejechał przez przejście dla pieszych (zielone dla pieszych) i zatrzymał się za przejściem.Po co to było?Złotóweczki uciekały?Idiota!!Dziś też miałem ciekawy przypadek,który utwierdza mnie w przekonaniu,że myślenie boli.Wyjeżdżałem z dzieckiem od strony przedszkola na ul. Wojska Polskiego.Przy ul. Polowej było czerwone światło.Samochody zaczęły się zatrzymywać.Mógłbym wyjechać,gdyby jakiś kołek nieciosany nie zatrzymał mi się przed maską.Chciałem skręcić w lewo a z Polowej jeszcze nie ruszyli.Zacząłem mu migać światłami.I co z tego?On ważny pan a ja co?Musiałem czekać,aż przejadą do następnej zmiany świateł.
|
|
A co powiecie o sklepie motoryzacyjnym na Przykoszarowej? Wystarczy jeden klient i połowa ulicy zablokowana. A że ostatnio Przykoszarowa to taka mini obwodnica tych wszystkich osiedli to i ruch tam spory. Ten dziadek z wąsami wydałby parę złotych na zatoczkę to jego szanowna klientela nie blokowałaby połowy ulicy.
|
|
wiekszosc wypowiadajacych sie tutaj osob to kierowcy po h.ju zobacza ze spadnie troche bialego puchu i juz panikuja wlokac sie 20-30 km jak ma ktos zamiar tak jezdic to wypier...lac do autobanu i nie zawalac drogi pajace i nie wazne czy ktos jest bl czy blm czy h.uj wie z kad najwazniejasza jest kultura za kierownica i cierpliwosc i nie ma co tutaj dyskutowac a to ten lepszy a to ten gorszy ktos tu napisal ze jezdza po miescie a jakie tu kuwa miasto wiocha zabita dechami, dziura w srodku bardzo wielkiej du.y i nic po za tym i nie ma co sie wywyzszac i dyskutowac jest jak jest i predko to sie nie zmieni albo nawet i wcale............ teks troche hoatyczny ale musialem sie wyladowac :) pozdrawiam i zycze dobrej nocki
|
|
halo tu pablopavo dzwonie do Ciebie ze snu ....
|
|
piszesz o cierpliwości i kulturze a zaraz "panikuja wlokac sie 20-30 km jak ma ktos zamiar tak jezdic to wypier...lac do autobanu" ogarnij się po części się z Tobą zgadzam ale nie tu
|
|
''....teks troche hoatyczny ale musialem sie wyladowac...'' za kierownica jak widze takiego osobnika zaciskam zeby i jak nie ma mozliwosci wyprzedzenia to jade za nim no niestety tak musi byc, bardzo podoba mi sie jazda we wsiowsiawie nie ma tak jak tutaj ze dajesz kierunek na zmiane pasa ruchu to ktos przyspiesza zebys sie przed niego nie wcisnal i stoisz tak na pasie az ktos sie zlituje i cie wpusci i blokujesz pas sa tez wlasnie tacy ludzie jak opisalem bez kultury,identycznie jest w sledziowie na wyjezdzie z elewatorskiej z strone zambrowa mozna stac do usranej smierci i jak sie nie wpie.lisz to nie wyjedziesz rzadko sie zdaza ze ktos cie wyposci, w naszym ciemnym grodzie jest za duzo zawisci i zazdrosci dlatego tak jest no i jeszcze te L-ki i te BLM'y i te wszystkie gminne i powiatowe i te wszystkie ktore nie sa BL :)
|
|
hah znam ten ból, to jest masakra jak na zawadzkiej prawym pasem biorę na letnich gumach typa w Fronterze przy 50 km/h tak jest wszędzie tyle, że tu mamy 3-4 duże ulice na których 3/4 miasta się spotyka i starczy jeden idiota żeby wszystko się posypało pisząc idiota nie mam na myśli L i osób którym akurat auto nawaliło...
|
|
Ludzie ku*wa lewy pas służy do wyprzedzania. Jak macie zamiar zapierda*ać lewym pasem 20km/h to zjedźcie na prawy albo niech was ch*j strzeli.
|
|
A mnie nikt nie wkur*** tak jak BKL o zesz ***!!! jade sobie dzisjaj al. Legionow, jestem na skrzyzowaniu z Polowa i jade w strone ronda przy Jantarze i taki zrobil sie korek ze stalam zaraz przed pasami dla pieszych, przede mna samochod,a z prawej z Polowej wlacza sie do ruchu BKL kur** Bemka oczywiscie i w srodku 3 karkow i jeb wciskaja sie przede mnie, bo im nie podpasilo, ze beda musieli dluzej postac. Takich sytuacji jest mnostwo albo cie wyprzedza i ci zjezdza na maske bez kierunku w dodatku, albo wyjezdza spod stokrotki nie patrzac na boki, ze ruch niemaly, to samo wczoraj L-ka zjezdza z rodna i zaper** po srodku 2 pasow ani jednym ani drugim i tak spory kawalek az trabnelam to wtedy instruktor sie obudzial
|
|
pocoinaco. no K.... tępaku sam/a zaczęłaś/eś mnie obrażać, a co doszmaty to już znalazłem. To dla przypomnienia kartoflu: pawulon !!! ty bury kundlu !!!! do budy.Pieprzysz tu durdymały wiesniaku zaje....ny!!!! Jak pojedziesz do babci na wies to jej nie zapomnij powiedziec że jest burakiem ze wsi co jeździ z dziadulem ciagnikiem po polu. Popaprańcu stul ten swój świński ryj. Nie poznałeś jeszcze życia to sie nie wypowiadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pawel
|
|
mandrzejczuk było walnąc granat do tej BeMKi to by była sałatka z buraków. hahahahah Pawel
|
|
W tamtym roku policja waliła mandaty na piłsudskiego za jazdę lewym pasem. Teraz jakoś przestali a szkoda. Pewnie dużo łomżyniaków jeździ na wyspy i pozapominali, że u nas obowiązuje ruch prawostronny. Pawel
|
|
Autor: pawulon " co doszmaty to już znalazłem" najwidoczniej nie znalazłeś, rozejżyj sie dookoła,,,,,, I zakończ już ten drętwy temat kapiszonie. Ostatnie słowo musi należeć do Ciebie???!!!!!!
|
|
http://www.prisonwars.pl/77652/
|
|
Tak Burakowcu. Musi i ch..... Pawel
|
|
hehe ale ty jestes porąbany, litości, coś cie chyba opętało "Burakowcu" hehehehehehe........................................................................................
|
|
W związku ze zbliżającymi się świętami życzę wszystkim kierowcom więcej kultury,wyrozumienia na drodze i tego żeby wszyscy szczęśliwie dojechali na wieczerzę wigilijną.
|
|
jak to wszystko się czyta to aż oczy bolą, sprzeczacie się jak dzieci w przedszkolu o samochodzik, jakby to coś miało zmienić, BL nie jeździ wcale lepiej od BLM, a gdyby BLM zwracało więcej uwagi na znaki, to też by rozwiązało wiele nieprzyjemnych bądź niebezpiecznych sytuacji (to tyczy się również BL,W., itd). BL uważają się za dobrych kierowców, a od kiedy zjeżdża się z ronda wewnętrznym pasem (rondo k. ZUS nagminnie), i tak jak ktoś pisał BL się mądrzy bo jest u siebie a wpuścić takiego do wa-wy bądź innego większego od łomży miasta to by nie byli lepsi od BLM u nas. To jest chory temat, czy BL, BLM, BZA, BI, W., czy jeszcze jakieś tam, kto jak jeździ nie ma znaczenia od blach, trzeba mieć oczy na około głowy i przewidzieć co może się zdażyć gdyby..... A na zachodzie nie trzeba się przyglądać na blachy, bo z daleka widać, że POLAK jedzie!!!
|
|
Gdy czytam te wasze wypociny "najlepsi na świecie kierowcy" to przypomina mi się pewien dowcip zasłyszany w Krakowie... "Co zrobić żeby zakorkować Wawę, ale tak żeby już stanęła i sie nie ruszyła??? Pozwolić wjechać do niej w piątek stu łomżyniakom..." A prawda jest taka, że aby mówić że się umie jako tako jeździć, to trzeba minimum wyjeździć ze 200 tysięcy kilometrów... A tych którzy uważają, że pieprze bez sensu można między innymi oglądać na przydrożnych krzyżach, tudzież w TVN-owskim "wypadku- przypadku"... Życzę wam na te święta szczęścia, zdrowia, umiejętności i rozwagi... kierowca 8 letniej Octavi 1.9 TDI - przebieg 268 tys. km., rejestracja DW, Ilość wypadków 0, ilość kolizji 0, ilość mandatów 0 ;)))
|
|
wunia00, poczytaj lepiej kodeks :-) Tylko eLki uczą zjeżdżania na prawy pas na rondzie co nie dość, że jest bez sensu to jeszcze stwarza się w ten sposób kolejne zagrożenie.
|
|
marcin135: Skoro z ronda możesz w prawo z lewego pasa to także z np. Zawadzkiej w prawo też możesz z lewego pasa. Niektórzy mogą więcej... Wesołych świąt wszystkim zmotoryzowanym, wszystkim dużo szczęścia na drodze, więcej tolerancji, sprawnych samochodów i rzadkich kontaktów ze stróżami prawa.
|
|
Czemu tak jest, że im gorszym syfem ktoś jedzieć i im wolniej to tym bardziej albo przy osi jezdni albo lewym pasem ? No niech ktoś wytłumaczy czemu ?
|
|
Ano dlatego że ci co jeżdżą tym lepszym syfem nie są wcale lepsi.Marka tu nie ma znaczenia jak i to kto na jakich blaszkach jeżdzi........."Trza umić jeżdżić"haha...
|
|
wunia00 widać, że nie znasz przepisów. Właśnie jak objeżdżasz rondo więcej niż połowę powinnaś wjechać na wewnętrzny pas i z wewnętrznego zjeżdżasz w prawo. To wcale nie jest głupie tylko pod warunkiem, że się wszyscy do tego stosują. Nie byłoby ścigania się kto pierwszy ten lepszy i zajeżdżania drogi.
|
|
"BL uważają się za dobrych kierowców, a od kiedy zjeżdża się z ronda wewnętrznym pasem (rondo k. ZUS nagminnie)" Właśnie sama podałaś dobry przykład znajomości przepisów. Ci BL nagminnie co zjeżdżają z wewnętrznego pasa gdzie zus poprostu znają przepisy i jadą prawidłowo. zastanów się co piszesz.
|
|
popieram Kkostrz min200 tys a znam takich co po 20 tys sa najlepsi i chca wszystkich uczyc a to kalecy drogowi
|
|
a wlasnie wracajac do tematu Warszawy i naszych kierowcow tam to czesto mi wstyd ze mam BL bo jak widze co tam robia to istne dno a u siebie mistrzowie bo mi akurat po stolicy to sie jezdzi super tak zeby bylo wszedzie tylko
|
|
annex: Nie ma takich przepisów. Choć to głupie ale można jeździć w kółko prawym pasem. Tak jak przy jeździe na wprost wielopasmówką - jedziesz prawym, chyba że zajęty (albo wpuszczasz kogoś wjeżdżającego z prawej). Żeby zrozumieć zasady dotyczące ronda to wyjaśniam - takie zasady nie istnieją. Jeździ się tak jak na zwykłej drodze. Rondo jest multiskrzyżowaniem. Zamiast stawiać znaki o pierwszeństwie przed każdym zjazdem z ronda stawia się jeden znak przed rondem. I tyle... Żeby było jaśniej można rondo "wyprostować" - np. zamieć je na wielki kwadrat z czterema drogami z boków (są takie ronda). Całe zamieszanie spowodowane jest tym, że w Polsce obok znaku "rondo" stoją też znaki "ustąp pierwszeństwa przejazdu". Gdyby tego znaku nie bylo wszystko staje się jasne - ustępujemy tym z prawej w każdym kolizyjnym miejscu (czyli pierwszeństwo mają nie ci na rondzie lecz ci co wjeżdżają). Takie ronda wydają się być bezpieczniejsze a nie ma to wpływu na ich przepustowość. Oczywiście jeździ się inaczej jeśli tak nakazują znaki pionowe (rzadko) lub poziome - np. ronda turbinowe lub "magiczne". P.S. Co prawda tak jak pisałeś uczą chyba w Białystoku i w Ełku - kiedyś słyszałem w TV instruktora z Białegostoku, który takie historie opowiadał. Przykre, że instruktor może być takim dyletantem.
|
|
Jako rzekł Malachit - nie rejestracja stanowi o człowieku :) Mieszkałam w Łomży, miałam blachy BL, teraz mieszkam pod Łomżą, mam BLM więc z tego wynika że pewnie jeżdżę jak cesiek ;) Zastanawiałam się dlaczego nagminne po łomży jeździmy lewym pasem po dwupasmówkach. Przecież prawe pasy są wiecznie POBLOKOWANE! Na Sikorskiego z obydwu stron, a to przy przedszkolu, a to przy dworcu, przy cmentarzu, za dworcem w kierunku woj. polskiego - przy sklepach....Notorycznie! I co tu się dziwić że poginamy tylko lewym, na prawy nie opłaca się w ogóle wjeżdżać! Na górce zawadzkiej i na piłsudskiego prawe pasy są tak powybijane, że tylko chlasta się zawieszenie. A skrzyżowanie przy dworcu, mickiewicza z al. legionów to gniot jakiś mało. Pas do skrętu w lewo i jazdy prosto powinien być tylko do skrętu w lewo. Później ci co jadą wolniejszym pasem muszę wpuszczać tych cwaniaczków co myśleli że sobie przyspieszą, zamiast stać grzecznie w kolejce.
|
|
ja pitolee czytam to wszystko i aż się płakać chce. Bo Łomża jest tak wielka i zakorkowana że przejechać się nie da.hahahha śmiech na sali. no ludzie gdzie wy tam korki macie? zastanówcie się? to ze dwie minuty na światłach stoimy to ma być korek? hahahahaa:D a jak na rondzie ktoś się wciśnie przed was to już tragedia? to weźcie się w końcu ogarnijcie i jak macie jechać to jedzcie a nie się głupio patrzycie czy ruszyć czy nie?nic dziwnego ze wam sie wcinają do ruchu bo niktuzy jakby mieli czekać tyle to by i przez trzy dni nie dojechali do celu. pozdro dla wszystkich normalnych:) kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Po kilku akcjach w korkach (5km w 2-3godziny, to norma w szczycie w Wawie) to na Łomżę nie ma co narzekać... ale pewne jest to, że kiedy widzi się kierowców w Łomży, czy to BL czy BLM itd to chamstwem leci na kilometr, zawiść i walka o długość samochodu to po prostu podstawa. Dużą część tych narzekających wysłałbym żeby pojeździli sobie gdzieś indziej i dał im dodatkowe godziny jazdy, bo widać, że po paru latach już zapominają o przepisach, a z tymi trzeba być na bieżąco. Tak narzeka się na młodych, że niedoświadczony i wogóle, ale zapomniał wół jak cielęciem był, poza tym duża część tych młodych kierowców chociaż pamięta przepisy i się do nich stosuje, nie to co Ci wielcy "doświadczeni".
|
|
Jeśli nie chcemy zjechać pierwszym zjazdem to możemy wybrać pas wewnętrzny, ale uważając by nie zajechać drogi użytkownikom ronda. W żadnym wypadku nie sygnalizujemy kierunkowskazem zmiany pasa ruchu na samym rondzie. To tylko wywołuje dezorientację. Lewego migacza nie należy używać, bo rondo to z zasady ruch lewostronny, prawy ma sygnalizować zjazd z ronda – dodaje T. Gidaszewski.
|
|
Przepisy na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym tak naprawdę nie są dokładnie sprecyzowane, ale nie można mówić, że pojazd jadący wewnętrznym pasem źle jedzie. http://www.kulka.pl/bezpieczniej.htm
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |