niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Flash mob

Któtko mówiąc dziwna rzecz zorganizowana przez duuużą liczbę nieznających się nawzajem osób - w jednym miejscu, w jednym czasie, nagle. Każdy wie, co ma robić, kiedy i jak, nie wie zaś z kim :)))
Jak na przykład wspólne zdejmowanie i zakładanie czapki na Starym Rynku :) jeśli są tutaj ludzie, którzy chcą się powygłupiać (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), to co Wy na to, by zejść się dnia 27 lutego o godzinie 13.00 (co do minuty, żeby nie było spóźnień) i przez równo trzy minuty bawić się swoim nakryciem głowy? :P oczywiście to pomysł wymyślony naprędce, pewnie będą ciekawsze propozycje (o ile ktoś odpowie..), ale to jest przykład. Tak więc są chętni?

NiemoralnieNormalna

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Flash mob

ja jestem za :D może być ciekawie:D tylko trzeba zebrać troche luda, bo jak będzie mało to troche kiszka...

każdy inny, wszyscy równi

(A)

Ja przyjde ale napewno ?

Ptysiu czy napewno? To nie zależy ode mnie, ale od forumowiczów i reszty. chodzi o to, żeby:
-Tutaj zgłosiło się sporo osób
-Żeby ci co się zgłoszą poprosili swoich znajomych, a powiadomieni znajomi kolejnych itd...
-Żeby ci, co się zgłoszą, nas nie wystawili i przyszli

Jeśli zbiorę mniej niż dwadzieścia osób, to gdzie w tym sens?..
Ale jeżeli się uda, to wszystko będzie cacy.

Ps: Chyba jednak z tą czapką to mało ciekawe, możemy być bardziej oryginalni...
Mam jeszcze taki pomysł, żeby wszyscy ze wszystkimi się przytulali, bez względu na płeć, wiek itd.. Ale jakoś nic wystrzałowego mi nie przychodzi na myśl :( nie mam weny..

NiemoralnieNormalna

Kiedyś słyszałem o akcji ping-pong. Dwie grupy ludzi jedna na parterze, druga na pietrze (w super-hiper-extra markecie). Jedni mówią ping druga część odpowiada im pong ;]

SxxxK, pomysł dobry, ale trzeba coś po swojemu zrobić :)
Tylko szkoda, że jakoś nie widzę tutaj wielu zapaleńców na podobną rzecz...
Jest jeszcze ktoś, kto powie: ja chcę? ..

NiemoralnieNormalna

Podobno kiedyś ktoś próbował cos zorganizowac i nie wyszlo...
Ja jestem jak najbardziej za tylko jest problem- ja nie mam czapki :( ale poza tym jestem pozytywnie nastawiona :)))

Wciągnij chustkę :)

NiemoralnieNormalna

Ja mysle ze to na 100 % że to wypali.

Ja też jestem za, tylko trzeba dobrego pomysłu bo jakoś przytulanie sie do kogoś i bawienie czapką mnie nie przekonuje. A moze spotkamy sie i zatańczymy makarene;)?

W Katowicach zebrali się pod Spodkiem, kilka minut pokazywali na niego palcami i wołali UFO, UFO,... :)

Uwielbiam dowiadywać się o kolejnym flashmobie, to nieźle odjechane akcje dla pozytywnie zakręconychludzi. :]

27 wyjeżdżam, każdy inny dzień jestem za :)

Tak to jaki macie pomysł ?

Najlepjej poytajcie sie znajomych co by mozna bylo tu zrobić w tej Łomzy jakisz flash mob tylko co ?

Nie 27-my? To 28-my w takim razie :)
Mówiąc szczerze to te pomysły z czapką i przytulaniem mi też nie pasowały jakoś nadzwyczajnie, ale, jak widzicie, nie jestem niezwykle kreatywna i nie miałam ciekawszej koncepcji... Powiem wam jedno: nie mówcie, co już było, powiedzcie, czego jeszcze nitk nigdy nie zrobił :)
Robienie pajacyków? Podrzucanie pluszowych misiów?
Makarena też może być :) tylko że dobrze by było, żeby była jakaś muzyka, bo ten taniec wyobrażam sobie tak sobie bez tła dźwiękowego :)
A teraz krótkie podsumowanie: zbój, ptysiu91, poprostu_ja, Abcd, kaschia są jednoznacznie za :) Łącznie ze mną to 6 osób. 6-osobowy Flash-mob to chyba trochę mało..
I coś jeszcze: gdybyście namówili znajomych, to najlepiej byłoby, żeby podać im adres forum i temat postu, coby sobie w spokoju śledzili, jak w danej chwili wygląda akcja :) To chyba tyle. Pozdrawiam farumowiczów :)

NiemoralnieNormalna

No ja juz mam 1 osobe

Spotkajmy się na starym rynku o 18, wejdzmy na skwerek, wyciągnijmy jakiś soczek, wypijmy i rozejdźmy się. Ale żeby to miało sens musi nas byc przynajmniej z 50 osób ;)

Wydaje mi się, że żadna akcja, w której ludzie mówiliby coś nie wyjdzie. Czuję, że większość wstydziłaby się i stała z boku. Soczki (batoniki, kanapki, i... cokolwiek jeszcze można tu wstawić) to taka lightowa wersja, potem można pokusić się o coś bardziej widocznego. :]

mozecie poprostu zaczac sie drzec stanac w kołko tak zeby nei bylo widac co w srodku wtedy to przyciagnie uwage ludzi

i czego to czytasz maślaku :)

HEEHEH na rynku kilku gości codziennie robi takiego fleszmopa z soczkiem;)

Fajowe pomysły. Ja bym to połączył z akcją poparcia dla naszych władz (rynek, bądź co bądź - to przedpokoje ratusza). Wczesnym przedpołudniem idziemy na bigosik do jednego z nielicznych, łomżyńskich barów. Punktualnie o 12.00 zbieramy się na placu czerwonym. Wszyscy rytmicznie się kołysząc puszczają gazy - instrumentalnie w ten sposób wykonując kultowy utwór z refrenem "wstań, powiedz nie jestem sam". Dajemy tym samym wyraz poparcia włodarzom naszego miasta w ich nieustających zabiegach dotyczących zmniejszenia bezrobocia, pozyskania jakiegokolwiek kapitału na inwestycje, etc. Gdyby połączyć to z efektem "fire" i zaprezentować wieczorem, może wypadłoby lepiej niż fajerwerki serwowane przez miejski ratusz ?!

ADALL

co do soczka jestem za :P tylko to nieoryginalne:P
a jesli flashmob niewyjdzie to możemy przeciwko czemuś zaprotestować przed ratuszem :D

(A)

Na przykład hmmm.... mozemy zażadac kary śmierci dla dziur w jezdni, albo obniżenia ceny wina, ewentualnie o wykopanie basenu na starym runku . Jest tyle rzeczy do zmienienia :P

(A)

hehe

To w takim razie kto jest za soczkiem, a kto przeciw?
Pomysł, jaki zaproponował ADALL też jest kuszący :) ale nie wiem, jak wielu ludzi potrafiło by go z łatwością wykonać :)
A soczek to chyba najmądrzej by było każdy jednej firmy, a już rewelacyjnie ten sam smak, chociaż prawdopodobnie nie każdy lubi jabłko czy pomarańczkę.. :)
Walcie dalej z pomysłami, a ja spróbuję je jakoś ogarnąć w kupę.
I proszę, niech chętni JEDNOZNACZNIE popierają. Bo ktoś, kto mówi, że fajny pomysł i nawet podaje swoje propozycje wcale nie musi mieć ochoty na wlasne uczestnictwo..

NiemoralnieNormalna

A o co dokladnie chodzi z soczkiem ?

Nie raz ktoś próbował organizować flashmob'a, niestety bez skutku. Nie chcę Was zniechęcać, ale Łomża to nie Katowice. Życzę powodzenia.

No wŁaśnie Łomża to nie Katowice czy tam Warszawa.

Ptysiu: Z soczkiem chodzi o to, coby go pić.
Projekt może nie wypalić, bo.... jakoś nie widzę tutaj wystarczającego odzewu. Ten temat powoli schodził już w dół listy.. :(
Ale trzymam kciuki, że będą jednak jeszcze jacyś chętni :)

NiemoralnieNormalna

Też tak mysle ale by bylo treba sponsora na te soczki.

Ptusiu! Po co nam sponsor? Każdy zaopatrzyłby się w jeden jedyny soczek i kosztowało by go to pewnie koło złotówki, a napewno nie więcej niż 2 złote. Sponsora szukajcie we własnych portfelach, bo mam wrażenie, że nikt nam pieniędzy ot tak nie da.
Tak więc z soczkami nie ma problemu. Gorzej z ludźmi :( ...

NiemoralnieNormalna

Nic z tego. Ludzie nie rozumieją chyba jaki cel ma taka akcja, doszukują się pobudek politycznych, chcieliby zaraz sponsora, a w ogóle to przecież wstyd tak wyjsć z domu i coś zrobić. Nie mówię, ze każdy musi popierać i chętnie brać udział we flash mobach, ale po co marudzić? Nie chcę, nie komentuję. Szkoda, bo miałam wielką ochotę. :]

Innym razem, przy lepszych wiatrach. :)

pozdróweczka
kasia

Siemano, jestem z Kolna i szczerze popieram takie akcje, sam brałem udział w jednej z nich w Białymstoku. Spotkaliśmy się przy ratuszu, Każdy miał przynieść ze sobą banana. punktualnie o 15.00 wszyscy wyciątgnęli te banany i zaczęli przez nie rozmawiac jak przez telefon komórkowy, każdy mówił bardzo głośno. Po czym po 3 minutach każdy się rozszedł w swoją stronę, jak gdyby nigdy nic się nie wydażyło. Fajna zabawa, myślę że wŁomży też by mogło coś takiego wypalić. Gdyby przynajmniej raz coś takiego zrobić i uwiecznić to fotka następnie zamieścić w Necie, myślę że zachęciło by to ludzi. pozdrawiam

Dla zainteresowanych polecam stronkę: http://fmbialystok.republika.pl/index.html

Dzięki, Marcelus, bo o fotografiach nie pomyślałam. Tak więc, gdyby ktoś miał aparat cyfrowy, to byłabym bardzo szczęśliwa, jeśli ów zrobyłby nam kilka zdjątek :) dziękuje :)
Naprawdę, nie wierzę, żeby nie było w Łomży ludzi chętnych na organizację flash moba. Szkoda, że jeżeli oni są, nie trafili jeszcze na to forum...

NiemoralnieNormalna

ja jestem za taką akcją, ale tylko w jakiś wolny dzień. A i bez aparatu nie przyjde :D

(A)

SUUUUUPER POMYSŁ!! CZYTAŁAM KIEDYŚ O TYM W GAZECIE!! popieram!! tylko godzina mi nie odpowiada!! proszę o 15:35!! i orginalnie i ludzie z liceów kończą lekcje o 15.20; więc 15 min. po dzwonku powinno być dobrze :) pomyśl!! a co do pomysłu to mi się makarena podoba!! :) hehe

Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?!
I Have Someone =) He Is My Secret.....

a mogę jakieś ogłoszenie w szkole powiesić? będzie więcej ludu.... :) ?? mogę??

GoSieŃkA: Jasne, że możesz powiesić :) Tylko na tym plakacie odnoś wszystkich do tego postu, bo inaczej jakoś słabo będzie jeśli na przykład akcja nie wypali, a chętni z twojej szkoły o tym się nie dowiedzą, a poza tym gdyby wpisywali się na forum, to łatwiej byłoby obliczyć, ilu ludzi weźmie udział :) a co do daty, to chyba wybierzemy weekend, czyli 26/27 lutego, a że Kaschia wyjeżdża 27, to odpada. Komu pasuje 26 (sobota) ? I każda godzina byłaby odpowiednia, w końcu nikt do szkoły chyba nie idzie :)

NiemoralnieNormalna

Mi to by bardziej pasowało godz. 14

Pomysł spox ale nie wieże ze się zorganizujecie do 26 czy 27ja np. wyczailem to dopiero teraz i z tego co wiem, to mało kto o tym wie ze coś takiego się szykuje. Proponował bym rozdmuchanie tej akcji typu łańcuszki na gg, radio mechaniak, czat na wp itd. Jeśli chcecie coś dobrego zorganizować bo może i jestem trochę złośliwy ale czaicie się do tego mało profesjonalnie i mało zorganizowanie.I raczej przełożenie akcji na późniejszy termin np. za 2 tyg było by bardziej praktyczne tak mi się zdaje przynajmniej. Chyba ze dasz rade to teraz szybko poskładać do kupy. A jeszcze jedna mała uwaga Nienormalna załóż se pocztę czy jakiś nr gg na którym wpisywać się mają osoby chętne będziesz wiedzieć na czym stoisz. Pozdro :D

No własnie zgadzam sie z tobą Greatest_DeMoN a kiedy by to bylo mozna zrobić ?

Greatest_DeMoN ma bardzo dużo racji.
Ogólnie jestem wrogiem wszelkich łańcuszków na gg ale jeśli trzeba się poświęcić dla dobra sprawy, to może być. Kto tylko może, niech powiadomi swoich znajomych z gadulca :) nie będę podawała konkretnej treści jaką macie im wysłać, bo chyba to potrafi każdy, ale koniecznie dajcie im adres tego tematu :)
Odzywajcie się na pocztę, bo nie dochodzą do mnie wiadomości wysyłane przez gg kiedy mnie nie ma :( a że zawsze jestem niewidoczna, to ciężko by było. Tak więc niemoralnienormalna@wp.pl :)
Przy okazji przekładamy datę na 7 marca :) i jeszcze coś: głosowanie - soczki czy makarena?

NiemoralnieNormalna

Ale o co właściwie chodzi ?? Czy będziemy wreszcie pić soczek, czy też puszczać gazy, jak wcześniej proponowałem ???? Cytuję wcześniejsza swoja wypowiedź:
" Fajowe pomysły. Ja bym to połączył z akcją poparcia dla naszych władz (rynek, bądź co bądź - to przedpokoje ratusza). Wczesnym przedpołudniem idziemy na bigosik do jednego z nielicznych, łomżyńskich barów. Punktualnie o 12.00 zbieramy się na placu czerwonym. Wszyscy rytmicznie się kołysząc puszczają gazy - instrumentalnie w ten sposób wykonując kultowy utwór z refrenem "wstań, powiedz nie jestem sam". Dajemy tym samym wyraz poparcia włodarzom naszego miasta w ich nieustających zabiegach dotyczących zmniejszenia bezrobocia, pozyskania jakiegokolwiek kapitału na inwestycje, etc. Gdyby połączyć to z efektem "fire" i zaprezentować wieczorem, może wypadłoby lepiej niż fajerwerki serwowane przez miejski ratusz ?! " Bez względu na wybór repertuaru mogę przynieść aparat cyfrowy. Jako, że dla idei wszystko darmo: cena fotki - tylko 5 zł.

ADALL

ja proponuję zeby jeszcze raz założyć temat na forum bo komu będzie się chciało czytać ok 50 postów i nic się praktycznie nie dowiedzieć!! niemoralnienormalna załóż nowy post tylko weź w tytule wpisz datę miejsce i jakieś hasło typu "Przybywajcie" (zeby zachęcić!!) i proponuję zebyś była naszym "Liderem" czyli osobą która zbierze to wszystko do kupy!! co do 7 marca to mi pasuje tylko ze zawsze (!!) koncze o 15.20!! więc ok 15.35 było by dobzr bo jeśli chodzi o st rynek to ok tej godziny jest tam najwiecej ludu bo II LO i III LO (któe są w sąsiedztwie) kończą akurat lekcje!! załóż nowy post, wktórego tytule bedzie wszystko!!!! papa :* pozdro jeszcze tu powróce :* pozdro dla zainteresowanych :) i ja mam nową propozycję!! założymy okulary przeciw słoneczne i bedzie pokazywac palcami na herb Łomży i krzyczeć "OOoooOoOo... " :) hehe kto jest za?! pozdro i pa

niemoralnienormalna zostaw mi swoje gg lub napisz do mnie na ulica@o2.pl !! papa

bedzie każdy pompował balony przez 3 minuty i potem wypuścimy je w powietrze kto jest za ????????

przez trzy minuty to mozna trzy balony na pompowac :P hehehe ja jestm za tymi okularami :)

Czy chcieć to móc???
Jak robote kończe o 15 to na 15:30 nawet helikopterem bym nie dotarła...

Ryskago a tramwajem ? no woiesz :D a może taki pomysl kazdy przez 3 minuty będzie malowal tramwaj na kartcce papieru :P hehe

Ptysiu,
He he, przedszkolne zabawy, co? Moja córcia robiła coś takiego... :)

oooooo i jak tramwaj ? wypali taki pomysł ?

Cześć :)
Kochani moi:
www.cossiedzieje.webpark.pl
Tam jest nasze forum i wszystko to, co być musi. Rozprzestrzeniajcie wśród znajomych tą właśnie stronę. Dziękuję.
Nie wiem, czy warto zakładać nowy post, ale być może tak. Chyba zaraz za to się zabiorę.
Co do stronki, to będzie bardziej urozmaicona. Narazie wygląda jak wygląda, bo zrobiłam ją na poczekaniu :)
Pozdrawiam wciąż zainteresowanych :)

NiemoralnieNormalna

No no no to mi się podoba :D mnie ofk możesz pisac na to :D

No a to stronke chyba trza rozmieścic gdzieś co ?

Od teraz czytajcie na temat FleszMoba pod tym adresem :) :
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=23751&t=23751

NiemoralnieNormalna

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org