Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pg4 w pg3 |
Jak myślicie czy powinni pg4 przenieść do pg3 ?? grzybek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pg4 w pg3 |
Powinni pomyśleć jak rozwiązć kwestię szkół w obliczu niżu demografcznego. Obecnego stanu nie da się zachować a w związku z tym należy to wszystko przemysleć i zrobić.
|
|
Moim zdaniem kto chce to może przyjść do pg3 ale napewno sporo osób pójdzie do innych szkół.
|
|
a nie mogą się wogóle nie uczyć ? niech siedzą w domach.
|
|
Powinien być plan perspektywiczny tego typu działań , a nie totalne zaskoczenie rodziców.
|
|
Ja znam takiego co do niego nauczyciele na chate przychodzą . grzybek
|
|
Wogle niech polikwidują szkoły i bedzie dobrze.
|
|
O to by było git!!Ale byś nie umiał pisac ani czytać to by był problemik!!Jak by nie było szkół to bys się tu teraz nie wypowiadał!! grzybek
|
|
Powinni dać wolny wybór a nie na siłę przenosić do pg3. Ja bym tam wolał do pg1.
|
|
Fakt ale nikt nie mówi o śile i tak wieksza część ucieknie do innych szkół!! grzybek
|
|
Do klas pierwszych 1 IX br. w Łomży przyjdzie o 362 dzieci mniej niż w roku ubiegłym. I co nadal trzeba utrzymać wszystkie szkoły?
|
|
Za dziesięć lat ma być podobno w Łomży 2 szkoły podstawowe i 1 gimnazjum i liceum. Niestety dzieci rodzi się coraz mniej.
|
|
Światowi globaliści na tym od dawna myśleli aby polaków nie było wiecej niz 17 mln. Widać że ich zamierzenia się spełniają, tylko czy nam to wyjdzie na dobre???
|
|
Jak czytam niektóre wypowiedzi zamieszone w tym poście, to dochodze do wnosku ,że piszą je dzieci...Co wy za bzdury piszecie!! POmyślcie logicznie (jeśli nie jest to wam obce) co wy pleciecie!! Zlikwidować szkoł??!!??!! I co wy będziecie potrafić zrobić , jak podejmiecie pracę??!! Nie myślicie perspektywicznie i jest mi was żal. Może kiedyś to zrozumiecie, ale wtedy już pewnie bśdzie za późno.... --------------------------------------------------] Zawsze pozdrawiam, ale nie tym razem....
|
|
Powinni połączyć PG 4 z PG3, jeśli ma to przynieść oszczędności. Do Zibi 1: chyba nie będzie tak źle z naszym narodem. przypominam, że wyż i niż demograficzny mają miejsce na przemian. Niedługo rocznik z lat 80. zaczną robić dzieci i będzie spoko :)))
|
|
Uważam Tor , że nie masz racji. Mniejsze placówki są korzystniejsze nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale też i ekonomicznych. Ja nie wyobrażam sobie nauki w szkole gdzie jest około 700 uczniów-dla mnie to jest moloch , który nie tylko nie nauczy ale jak zdemoralizuje. W szkole Nr 3 każdy wie jak jest a ja nie życzyłbym sobie aby moje dziecko tam chodziło i uważam , że tu akurat najwięcej do powiedzenia mają rodzice bo to są ich dzieci i tylko oni wiedzą jaki sestem nauki byłby korzystniejszy czy szkoła dwustu osobowa czy siedmiuset osobowa. A może pozamykać wszyskie Gimnazja i zrobić jedno kilkutysięczne, bo przecież Łomża to nie wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej. I wtedy będą warunki naprawdę korzystnie ekonomicznie, tylko, że zaprocentują negatywnie za kilkanaście lat. TRZEBA MYŚLEĆ PERSPYKTYWICZNIE a nie co będzie lepsze teraz.
|
|
No w sumie job masz rację. PG 3 nie ma zbyt dobrej renomy. ale zmniejszanie liczby szkół w najblizszych latach jest nieuniknione.
|
|
Moim zdaniem nie powinni likwodować pg4. Przecież tam jest o wiele bezpieczniej niż w innych szkołach, a już napewno pg3. To od rodziców i dzieci w dużej mierze powinno zależeć, jakie będą dalsze losy tej szkoły, z wieloma tradycjami.
|
|
Ja wam powiem jedno jestem z pg3 i to jest git buda!! grzybek
|
|
yiuilol;'
|
|
Weź grzyb ty wylaź z tego forum bo lipe robisz.
|
|
I co jeszcze?? grzybek
|
|
skoncz
|
|
Weś bo mie juz denerwujesz !!!! grzybek
|
|
Grzybku! Nie odpowiadaj na pytania Ptysia i nie będzie miał z kim dyskutować. A, co do pg4 czy tą sprawą nie może zająć się Edukator, chyba że jest to za duża szkoła dla nich. Pozdrawiam.
|
|
spox:) grzybek
|
|
Ja jestem z tzw. wyżu demograficznego, wiecie, lata siedemdziesiate, dzieci kwiaty etc. Czy uwierzycie, że w podstawówce chodziłam do klasy I k? A były jeszcze l, m, n, o... Panie Emerycie2005, Od razu żem wiedziała, żeś Pan jest swój człowiek :) Pozdrowienia
|
|
re:ryskago a teraz klasy sa góra do "E"
|
|
Witam riskago! Ja za to jestem człowiek powojenny, jak chodziliśmy do szkoły, to nie było żadnego gimnazjum, a w klasach było po sześć , siedem osób i każda wioska miała swoją szkołę, bo może wam nie wiadomo ,ale pochodzę ze wsi i było tylko siedem klas. A co do tytułowania, myśle że na forum wszyscy, młodsi czy starsi, meżczyźni, czy kobiety jesteśmy kolegami, i dlatego też proponował bym żeby nie używać tytułu Pan/i, co Ty na to "ryskago". Pozdrawiam!
|
|
Ja uważam , że dzieci kwiaty , hippisi to lata 60-te. Niedługo nie będzie komu zapracować na emerytury , ich pieniądze dawno zostały przejedzone. Płacz i zgrzytanie zębów przy likwidacji szkół dopiero się zacznie. Teraz to jest tylko preludium , a już tyle wrzawy. Za 2-3 lata nawet "EDUKATOR" nie będzie miał racji bytu. Przypuszczam , że do pracy będziemy zmuszeni ściągać pracowników ze wschodu , tak jak to robiły i robią kraje Europy Zachodniej .
|
|
:) grzybek
|
|
Taka prawda:) grzybek
|
|
Grzyb ja patrze zre ty robisz minki dla postów spryciarzu
|
|
Niechc władze robią co chcą !
|
|
hehe i tak ci nie dorównam:) grzybek
|
|
Moim zdaniem w obliczu takiego niżu, nie ma sensu utrzymywać więcej gimnazjów, niż jest to konieczne. Powinno się o tym pomyśleć, kiedy zakładano je po reformie. Według mnie, całkowita likwidacja pg4, to zły pomysł, lepszym byłoby zawieszenie działalności do czasu zakończenia problemu. Łomża to nie jest wieś, w której po likwidacji szkoły trzeba dojeżdżać do innej kilkanaście/kilkadziesiąt kilometrów. A jeżeli kogoś tak bardzo odpycha od pg3, to zawsze może wybrać inną szkołę (a tych ci u nas dostatek). I mały ciąg przyczynowo skutkowy: Szkoły są likwidowane, bo rodziny rzadziej decydują się na więcej niż jedno lub dwoje dzieci Rodziny nie decydują się na dzieci, gdyż jest bieda i bezrobocie Bezrobocie jest (między innymi) dlatego, że X lat temu był wyż demograficzny i mniej stanowisk jest zwalnianych niż nowych chętnych na te stanowiska Więc, kiedy dzieci urodzone w czasie tego niżu pójdą do pracy, bezrobocie się zmniejszy, gdyż więcej ludzi odejdzie na emeryturę niż przyjdzie nowych chętnych. Mając zapewnione środki do życia, rodziny znów będą decydować się na dzieci i trzeba będzie tworzyć nowe gimnazja, bo wcześniej się polikwidowało. ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |