Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
karta |
Witam .Czy każda karta graficzna pasuje do kompa ? ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: karta |
nie bardzo..
|
|
zalezy od procka ;)
|
|
antyjaga wiem o co Ci biega :) ale przekornie odpowiem tak: Nie, nie każda karta pasuje do kompa. Np. Joker nie pasuje, karta szczepień nie pasuje, karta praw człowieka nie pasuje.... Pasują karty graficzne, ale... Nie zależy to od procka, a od płyty głównej i od... obudowy. No i w obecnych czasach nie zapominajmy o mocy zasilacza.... ________ Malachit
|
|
antyjaga ja mam na pogonke radeona HD 2400xt PCI-E 256MB DDR3 HDMI,DVI za 70
|
|
po pierwsze karta musi byc kompatybilna z plyta glowna - w zaleznosci jakie masz gniazdo do grafiki -: PCI-e, czy starsze AGP lub PCI bo ISA to juz ciezko znalezc po drugie czy procesor jest kompatybilny po trzecie czy zasilacz w komputerze bedzie mogl pociagnac nowa karte - niektore potrzebuja sporo mocy aby poprawnie pracowaly po czwarte czy masz wystarczajaco miejsca wewnatrz komputera - lokalizacja komponentow na niektorycj plytach glownych nie pozwala na umieszczenie dluzszych kart graficznych
|
|
^ no wlasnie. widzisz, Malachit? mozna normalnie to samo powiedziec bez glupiego usmieszku jakbys mial h... w d....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |