piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cyfra+

Co sadzicie o Cyfra + i gdzie ją można zakupić ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cyfra+

Ja mam i jak dla mnie najlepsa telewizja cyfrowa;d liga angielska, hiszpanksa, polska francuska wloska;d super. U Ksepki kolo starego dworca na starym rynku a i na legionow jest punkt cyfry plus;)

a ja Ci powiem że to firma kant,Kiedyś u mnie sami sobie przdłużyli umowę bo wymówienie wysłałam normalnym listem a nie poleconym, kazali przedstawić dowody nadania listu , i kazali sobie płaćić jeszcze przez następny rok , straszyli karami itp. Zdać dekodera nie mogłam bo pomimo że odebrałam u Ksebki to przyjąć z powrotem nie chcieli dopiero po terbulacjach z krukiem umowę zakończyłam można powiedzieć po dobrej myśli ale krwi mi oszuszty napsuli dlatego wolę tą firmę omijać z daleka. Ponadto oni mieli kiedyś praktycznie monopol teraz jest większy wybór, ja radziła bym się zainteresować takim dekoderem na kartę nikt ci nie robi łaski i nie jesteś z nikim związany podchwytliwymi umowami, płacisz masz. Ponadto możesz oglądać kupę programów bezpłatnie.

Jeśli nie obchodzą Cie rachunki to jest to najlepsza telewizja na rynku.

Witam,
informuje Panią, iż od momentu powstania platformy Cyfry+, umowy zawierane były na okres minimalny m.in. 12, 13, 18, 24 m-ce. przy czym po tym okresie umowa automatycznie przechodzi na czas nieokreślony. Abonenta w okresie minimalnym obowiązuje 1 miesięczny okres wypowiedzenia w formie pisemnej bezpośrednio do Cyfry+ listem poleconym, w momencie kiedy umowa przejdzie na czas nieokreślony obowiązuje go 3 miesięczny okres wypowiedzenia również w formie pisemnej i bezpośrednio listem poleconym do Cyfry+, ten zapis jest zawarty w umowie od momentu powstania platformy, apropo zwrotu sprzętu to nie jest tak że ( nie Ksebka) Ksepka ma widzi mi się i akurat dzisiaj wyjątkowo od Pani nie przyjmuje sprzętu , są określone procedury w punktach dystrybucyjnych. Abonent ma czas 30 dni od daty rozwiązania umowy na zwrot sprzętu. Dystrybutor nie ma prawa przyjąć sprzętu do momentu rozwiązania umowy ze względów prawnych. Tu proszę o wyrozumiałość.
Też przy okazji chce poinformować wszystkich zainteresowanych , nikt po dwóch czy trzech latach od momentu podpisania umowy nie pamięta, o czym poinformował go konsultant czy pracownik punktu. Każdy w momencie kiedy nie chce już korzystać z danej platformy powinien udać sie do najbliższego punktu obsługi w celu uzyskania info jakie wypowiedzenie go obowiązuje, może również poprosić o regulamin w którym powyższe informajce są wyraźnie opisane.
Cyfra+ jako jedyna platforma na rynku posiada swoje punkty obsługi klienta , są to Centra Cyfry+ .
Informuje, iż na Starym Rynku znajduje się Centrum Cyfa+ , w tym punkcie uzyskacie wszelką pomoc jak również wszelkie informacje dotyczące swojej umowy czy też nowej oferty.

Do Zygi7,
po lewej stronie forum na głównej stronie, od dłuższego czasu ukazuje sie nasza reklama, po kiknięciu pojawia się adres, przeglądając wcześniejsze Twoje posty odnoszę wrażenie że chcesz albo sobie albo komuś tanim kosztem zrobić reklamę , proponuje Ci wziąć przykład z innych i pod swoim kolejnym postem podpisać się imieniem i nazwiskiem

pozdrawiam Wszystkich
Piotr Ksepka Centrum Cyfra+

No proszę sporo ludzi czyta nasze forum.

Prawdę mówi Pan Piotr wszystko jest w umowie a dodatkowo w punkcie na starym rynku jako abonent otrzymałem rozpiskę co kiedy należy zrobić ! wiec wystarczy pilnować terminów i cieszyć się z bogatej oferty programów;)

a panie piotrze zna pan plan wew cyfry bo ja doskonale i nie chcielismy nia handlowac-nastawione na wywalenie klienta w pow. a rozwiazanie umowy prawie nie mozliwe-prosze zadzwonic na inf linie i cos zalatwic-i nieswiruj pawiana chlopie bo nie tylko ty tosprzedawales

Ja tez mam cyfre od kilku lat i jest OK - polecam. Wczesniej mialem polsat i wypadl gorzej na tle Cyfry +.

to ze cyfra sponsoruje mlodemu ksepce lokal na starym rynku-to musi tak piszczec podpisal weksel inblanco to nie moze podskoczyc

@doctorr
>to ze cyfra sponsoruje mlodemu ksepce lokal na starym rynku-to musi tak >piszczec podpisal weksel inblanco to nie moze podskoczyc

a jakie to ma znaczenie w kontekscie oferty c+?

--------------------------
running with scissors

w cyfrze zeby miec pelny pakiet trzeba wydac pare stowek.mam polsat i tym tylko rozni sie od cyfry ze nie ma C+.ale za to ma polsat futball gdzie non stop nadawane sa mecze z roznych lig.i nie tylko.pelna oferta to 90zl i na dodatek pol roku gratis przy tej ofercie.

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

takie ze bedzie opowiadal takie bajki j/w w poscie

doctorr napisał(a):
Autor: doctorr (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 22-11-09 18:04
a panie piotrze zna pan plan wew cyfry bo ja doskonale i nie chcielismy nia handlowac-nastawione na wywalenie klienta w pow. a rozwiazanie umowy prawie nie mozliwe-prosze zadzwonic na inf linie i cos zalatwic-i nieswiruj pawiana chlopie bo nie tylko ty tosprzedawales
doctorr napisał(a):
Data: 22-11-09 18:08
to ze cyfra sponsoruje mlodemu ksepce lokal na starym rynku-to musi tak piszczec podpisal weksel inblanco to nie moze podskoczyc
doctorr napisał(a):
Data: 22-11-09 18:31
> takie ze bedzie opowiadal takie bajki j/w w poscie

W nawiązaniu do powyższych informacji pragnę poinformować autora w/w postów, iż nie jest prawdą informacja, że młodemu Ksepce lokal na Starym Rynku sponsoruje Cyfra+ , najemcą lokalu jest firma Sat Serwis Piotr Ksepka. Firma Sat Serwis Piotr Ksepka wynajmuje lokale również w Ełku i Białymstoku, firma Sat Serwis Piotr Ksepka współpracuje z Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o.

Kontakt z Centrum Telefonicznym Abonentów momentami bywa utrudniony ze względu na dobre oferty promocyjne jak również dużą liczbę abonentów, stąd projekt i powstanie Centrów Cyfra+
http://www.cyfraplus.pl/_abo_centrum-cyfra.html

Informacja dotycząca współpracy z Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o. z innymi firmami. Z tego co mi wiadomo były przypadki na rynku lokalnym gdzie firma Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o. w przeszłości z własnej inicjatywy zakończyła współpracę z Autoryzowanymi Punktami Sprzedaży lub też odmówiła Autoryzacji nowym z powodu działania na szkodę firmy Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o. poprzez nielegalne rozkodowywanie sygnału.
Pana wcześniejszy post z dnia 01.10.2008 (poniżej) utwierdza mnie w przekonaniu, iż były to dobre decyzje ze strony firmy.
doctorr napisał(a):
Autor: doctorr (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 01-10-08 10:51
kup sobie zaprogramowana zielonke lub funke czesc tematow fta czesc rozkoduje

Jednocześnie przestrzegam, jeżeli ponownie ukażą się informacje nieprawdziwe na mój temat będę zmuszony podjąć konkretne działania.

pozdrawiam Wszystkich

Kręciele i oszuści. Robią cholerne problemy z rozwiązaniem Umowy. Dla starszej osoby wziąłem tani pakiet , który był w promocji. Cena miała być niezmienna przez cały rok wg oświadczenia sprzedawcy (poza Łomżą). A jak , za parę miesięcy podwyżka. To ja wymówienie poleconym wysłałem. Mimo to otrzymywałem wezwania do zapłaty kar i należności. W odpowiedzi pisałem do Prezesa firmy iż ma niedouczonych pracowników , źle interpretujących regulamin usług. Oczywiście sprawę przejęła firma Kruk - wielki stempel na kopercie z wizerunkiem Kruka. Odpisałem im , że nie zapłacę ani grosza i niech kierują sprawę do Sądu. Od ponad roku zrobiła się cisza.
Radzę zawsze dokładnie czytać regulamin świadczenia usług , bo inaczej bezczelnie będą doić każdego naiwnego.

strach sie bac:)

firma kant i oszut nie polecam. Słaba oferta kanałow HD , za wszystkie dodatki trzeba płacić. Klientem zainteresowani są tylko do czasu podpisania umowy a potem to maja cie w głeboko w pewnej częsci ciała. Czesto zmnieniają regulamin i podnosza opłate. I uwaga -jak podpiszesz umowę to na 1 miesiąć przez rozwiązaniem musisz listem poleconym powiadomić ich ,ze rezygnuje bo jak nie to sobie sami przedłuża umowe na takich warunkach jak im pasują. Jak nie powiadomisz listem uwaga poleconym to potem możesz to zrobić tez listem poleconym tylko wówczas czekasz aż 3 miesiące , uwaga jak nie wyślesz listu poleconego dokąłdnie przez kazdym 1 m-ca to czekasz 4 misiace i bulisz czy ci sie podoba czy nie.

FIRMA KANT I OSZUST NIE POLECEAM

Dina

Chciałem kupic/zapozanc się z ofertą Cyfry+ ale po tym co tu widzę jednak mnie tam nie ciągnie :-) Chyba zostanę przy multimedii, bo nie mam czasu na "ciąganie" sie z Ksebkami, Ksepkami czy innymi tam...

typowe.... zero konkretów, tylko insynuacje...

ja uważam, że na ten moment oferta C+ wymiata, jak będzie za chwilę to nie wiem, bo może konkurencja się w końcu obudzi i zobaczy, że idą święta i warto pokusić klienta czymś konkretnym.

co do wypowiedzeń to sprawa jest prosta (sam miałem okazję to robić ze swoim kontraktem). wystarczy przeczytać umowę i wysłać rezygnację listem POLECONYM (co jest wyraźnie napisane w regulaminie) i wtedy w razie czego ma się też dowód i reklamacja musi być uwzględniona.

Pozdrawiam i życzę rzeczowej dyskusji

P.S. ciekawe co będzie jak w obecnej ofercie Polsatu klient po 6 darmowych miesiącach zapomni zmienić sobie pakiet na niższy (o ile oczywiście będzie chciał) i okaże się, że kolejne 2 lata ma płacić pełną kwotę bez możliwości zmiany... ciekawie się wtedy będzie czytało forum:)

Panie Ksepka to co napisałam dotyczy Cyfry + a nie Pana firmy zastrzegam. ,Mam platforme Cyfry + i pewne z nią doświadczenie i tak to oceniam. Natomiast zastrzegam nie jest to ocena salonu sprzedaż Pana Ksepki którego ,pozdrawiam serdecznie.

Dina

Autor: motoon (---.elomza.pl)
Data: 23-11-09 09:41

Chciałem kupic/zapozanc się z ofertą Cyfry+ ale po tym co tu widzę jednak mnie tam nie ciągnie :-) Chyba zostanę przy multimedii, bo nie mam czasu na "ciąganie" sie z Ksebkami, Ksepkami czy innymi tam...

>
A może warto wyrobić własne zdanie?:) warto tylko poczytać sobie umowę przy podpisaniu, a nie tylko wybierać na podstawie reklam i opinii osób nieobiektywnych (oczywiście po obu stronach barykady:)

pzdr

moi drodzy sposób konstrukcji rozwiazaniam uwmowy z Cyfra jest tak zrobiny aby uniemożłiwiść dokonanie tego w sposób szybki. Terminy wypowiedzenia są bardzo długe. Inne firmy powaznie traktujace swych klientów zawsze na dwa meisiące przed zakończeniem umowy telefonicznie dzwonia i pytają czy umowa będzie kntunuowana , starają sie zachęcic klienta nowa ofertą , promocją . U Cyfry + tego nie ma czekają cichutko aby klient przegapił ten termin i maja gamonia na następnie parę miesiecy w kieszeni. Potem nawet jak pójdzie i wyśle ten list to i tak za trzy lub nawet 4 miesiące buli chociaż na na sam widok Cyfry robi mu sie niedobrze. Wszytko w majestacie prawa . I tu właśnie pies jest pogrzebany , własnie w takim oszukińczym podejściu do klienta. Powiem więcej Cyfra + jak wysyła zmaniany cennika i regulaminu to nie wysyla tego listem poleconym tylko zwykłym a robi to specjalnie bo od terminy tego ma klietn czas 1 miesiac na wypowiedzenie umowy. często są przypadki ,ze kloient nie dostał powiadomienia o zmianie egulaminu i o tym dowiaduje sie po czasie , wówczas nikt nawet o tym nie chce rozmawiać. Inaczej mówiąc ty jak chesz rozwiązać umowę to tylko listem poleconym i w odpowiednim terminie , natomiast jak Cyfra zmienia regulamin to juz nie jest obowiazana tego robic listem poleconym i guzik im mozesz zrobic tylko zdrowia sobie napsujesz. Więc sumując po co sobie psuć newry , po co narażać sie na taki stres nie kupować Cyfry + . W tej chwili ta firma ma dużó abonentów i wali jej two problem ale jak ludziska pójda po rozum do glowy i przestaną to kupowac to może ich to zaniepokoi.

Dina

Jesli ludzie piszą takie rzeczy jak "FIRMA KANT I OSZUST NIE POLECEAM" to jakoś specjalnie mnie to nie przekonuje...

Zawsze byłem zdania ze nie ma to jak kablówka. Ostatnio przyszło mi do głowy zeby może sprawdzić tę Cyfrę, ale po tym co czytam wracam do swoich wczesniejszych przemyslen :-]

Poprostu nie mam chęci na ewentualne potyczki. Nie będe zmieniał tego co mi odpowiada bo mogę na tym więcej stracić niż zyskać...

A jeszcze jest sprawa anten które szpecą. Do domu może innej opcji nie ma, ale jesli chodzi o mieszkanie w bloku to nie ma to jak kablówka.

Autor: Dina (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 23-11-09 09:38

>firma kant i oszut nie polecam. Słaba oferta kanałow HD , za wszystkie >dodatki trzeba płacić.

co do kant i oszust to obecnie wszystkie kanały HD są gratis. Oferta HD słaba? 3 filmowe, 3 sportowe, 2 dokumenty i muzyka. N-ka ma faktycznie więcej (ale w tym np. TVN), o Polsacie nawet nie warto wspominać, bo Ci jako JEDYNI wciąż mają je płatne.

>Klientem zainteresowani są tylko do czasu podpisania umowy a potem to >maja cie w głeboko w pewnej częsci ciała. Czesto zmnieniają regulamin i >podnosza opłate.

Mnie to akurat cieszy, bo wtedy mogę rozwiązać umowę w trybie natychmiastowym i podpisać sobie z nową promocją:)

>I uwaga -jak podpiszesz umowę to na 1 miesiąć przez rozwiązaniem >musisz listem poleconym powiadomić ich ,ze rezygnuje bo jak nie to sobie >sami przedłuża umowe na takich warunkach jak im pasują.

To faktycznie dramat, bo pozostałych platformach trzeba to zrobić 3 MIESIĄCE przed. A przedłużają na warunkach ogólnych (czyli bez promocji) a nie na jakich chcą

>Jak nie powiadomisz listem uwaga poleconym

Gdyby nie było poleconym to za chwilę każdy by twierdził, że wysłał:)

>to potem możesz to zrobić >tez listem poleconym tylko wówczas czekasz >aż 3 miesiące , uwaga jak >nie wyślesz listu poleconego dokąłdnie przez >kazdym 1 m-ca to czekasz 4 >misiace i bulisz czy ci sie podoba czy nie.

skoro pamięć zawodzi to proponuje kupować karty Pre-paid. Mija termin ważności karty i po sprawie:)

>FIRMA KANT I OSZUST NIE POLECEAM

A może warto czytać umowę, i to najlepiej ze zrozumieniem, a unikniemy mnóstwa probelmów:)

pzdr

Data: 23-11-09 09:56

>Jesli ludzie piszą takie rzeczy jak "FIRMA KANT I OSZUST NIE POLECEAM" >to jakoś specjalnie mnie to nie przekonuje...

>Zawsze byłem zdania ze nie ma to jak kablówka. Ostatnio przyszło mi do >głowy zeby może sprawdzić tę Cyfrę, ale po tym co czytam wracam do >swoich wczesniejszych przemyslen :-]

>Poprostu nie mam chęci na ewentualne potyczki. Nie będe zmieniał tego >co mi odpowiada bo mogę na tym więcej stracić niż zyskać...

>A jeszcze jest sprawa anten które szpecą. Do domu może innej opcji nie >ma, ale jesli chodzi o mieszkanie w bloku to nie ma to jak kablówka.

Skoro jest tyle minusów w satelicie to nie rozumiem skąd u Ciebie ten pomysł, żeby coś zmieniać:) Ale cieszę się, że forum pomogło Ci utwierdzić się w Twoim wyborze.

Ja również jestem zdania, że każdy powinien wybierać to co najlepsze dla niego, lub dostępne, bo ja np. mimo, że wiem że są lepsze sposoby na dostarczanie internetu niż Orange musiałem wybrać właśnie to.

pzdr

Data: 23-11-09 09:56

>Jesli ludzie piszą takie rzeczy jak "FIRMA KANT I OSZUST NIE POLECEAM" >to jakoś specjalnie mnie to nie przekonuje...

A jakbym napisał tutaj na forum, że jesteś głupi (oczywiście tak nie twierdzę:) to też mielibyśmy się tym sugerować i wierzyć?

Trochę więcej dystansu do słów pisanych przez anonimowe osoby, które w żaden sposób nie biorą odpowiedzialności za to co piszą.

pozdrawiam

nie polecam tej paltformy Cyfrowej+ oferta jest nadroższa , technologicznie jest w tyle za innymi platformami. Mało kanałow HD a i tak rozrzucone ,ze nie wiecej jak dwa załapiesz w jednym pakiecie , powazne problemy przy rozwiazaniu umowy, częsta zmiana regulaminu bez powiadamiania listem poleconym.

przykład pakiem komfortowy opłata 68 złotych w Cyfrze+ a telewizja N olata 38 złótych ta sma ilośc kanałów w tym 7 kanałóow w wersji HD i do tego dekoder HD jeden z najnowoczesniejszych w europie. Jeżeli masz telewizor HD to tylko polecam telewizje N bo tylko oni daja gwarancje nowoczesnej technologi ciągłego rozwoju i staraja się klientom ciągle wprowadzac nowe rozwiazania techniczne. Dla przykłady to własnie dzięki telewizji N mamy teraz w Polsce telewizję wysokiej rodzielczości bo to ona pierwsza na polskim rynku z tym wystartowała inne firmy w tym Cyfra + prowwadzone przez o0bcokrajowca prezesa traktowała nas i traktuje jak trzecfi świat i dopiero jak grunt zaczął sie palić pod dupcią to powli wprowadzili telewizję HD

Dina

Do Martuchnam:

już poświecę się korzystając ze strony media2.pl (ZAZNACZAM, że to nie moje porównanie, ale ze strony www)

oferty CP, C+ w świątecznych promocjach:

Cyfrowy Polsat
pakiet familijny + relax mix + hbo
umowa 29 m-cy
dekoder 50zł
antena 50zł

jak wspomniałaś 6 m- cy gratis
29 m-cy -6 m-cy = 23 m-ce x 90zł miesięcznie = 2070 zł / 29 m-cy = 71,37zł miesięcznie

Cyfra +
pakiet komfortowy + Hbo + Canal+ + wszystkie kanały HD chyba 9 mają
umowa 24 m-ce
Tv LG full Hd 23 cali za 1zł
usługa Multiroom – możliwość oglądania niezależnych programów w dwóch telewizorach
dekoder 0zł
antena 50 zł ,

1- 6 m-ca 46,90 zł 281,40
7-11 m-ca 76,80 zł 384,
12-24 m-ca 108,30 zł 1407,90
razem 2073,30 / 24 m-ce = 86,39 zł miesięcznie

za 86,39zł jest pakiet Cyfra z C+ i Hbo i ze wszystkimi HD dodatkowo otrzymujesz Tv LG Lcd Full HD 23 cali za 1 zł i możliwość oglądania w dwóch telewizorach innych kanałów!
Piłka nożna
Canal+ - liga polska, liga hiszpańska (w przyszłym tygodniu real – barca) , liga włoska , liga francuska, liga angielska to wszystko na żywo i na wyłączność
Polsat Futboll – liga holenderska, liga rosyjska , powtórki ligi włoskiej,
liga szkocka, liga mistrzów itp.

A wyboru niech dokona każdy sam

nie polecam tej paltformy Cyfrowyj+ oferta jest nadroższa , technologicznie jest w tyle za innymi platformami. Mało kanałow HD a i tak rozrzucone ,że nie wiecej jak dwa załapiesz w jednym pakiecie , poważne problemy przy rozwiązaniu umowy, częsta zmiana regulaminu bez powiadamiania listem poleconym, brak zwyczaju telefonicznego przypomnienia klienta o zbliżającymn się terminie końca umowy i przedstawienie nowej ciekawszej oferty co często jest powodem przegapienia przez klienta tego terminu i zmuszenia do związania się ponownie z Cyfra+ na kolejne co najmniej 3 lub 4 miesiące czy ci się to podoba czy nie inaczje mowiąc bulisz kase.

przykład :
pakiet komfortowy opłata 71,90 złotego w Cyfrze+ bez kanałow HD a telewizja N opłata 38 złotych ta sama ilość kanałów w tym 7 kanałów w wersji HD bez żadnych dodatkowych dopłat i do tego dekoder HD jeden z najnowocześniejszych w europie. Jeżeli masz telewizor HD to tylko polecam telewizje N bo tylko oni daja gwarancje nowoczesnej technologi, ciągłego rozwoju i staraja się klientom ciągle wprowadzac nowe rozwiazania techniczne. Dla przykłady to własnie dzięki telewizji N mamy teraz w Polsce telewizję wysokiej rodzielczości bo to ona pierwsza na polskim rynku z tym wystartowała . Inne firmy w tym Cyfra + prowadzona przez prezesa francuza traktowała nas jak III świat , dopiero jak grunt zaczął sie palić pod dupcią to powoli wprowadzili telewizję HD. Ja nigdy nie zapomnę jak 4 lata temu gdy pospisywałam z nimi umowę to zapweniali mnie ,ze telewizja HD będzie za dwa meisiące jak nic. Potem po upływie tych miesięcy w rozmowie z panem z centrum obsługi klienetów dowiedziałam się ,ze chyba cos mi sie pod kopuła pomnieszało i ,żę telewizję HD to ja mogę sobie w głowy w Polsce wybić . O tak dołoswnie tak mnie potraktowano , po prostu oszukano i nic więcej. Co naj najbardziej śmieszne to nie minęło parę miesięcy i latem następnego roku wiadomość jak grom z jasnego nieba w Polsce będzie telewzja HD bo na rynku pojawiła się telewizja N . No i od tamtego momentu Panom z Cyfry+ w gaciach zrobiło się gorąco. Teraz mam telewizję N jestem bardzo zadowolona z treści programów i jakości obrazu. Jest po prostu niesamowita. W kanałach wysokiej rodzielczości mam TVN HD , TVP HD , kanał filmowy MGM, Discovery HD . NationalGeo HD , AnimalPalnet HD plus kupa innych kanałow w wersji polskojęzycznej o normalnej rodzielczości i płace tylko 38 złotych za wszystko plus gratis do tego nowoczesny prosty w obsłudze dekoder HD. I prosze niech mi któs to przebije ofertą Cyfry + lub Polsatu. Czekam niecierpliwie na oferte czekammmmmmm !!!!!

Dina

Panie shrekus bez takiej ściemy - to jest oferta świąteczna , niech Pan sprawdzi co było do tej pory. Czemu Pan nie podał oferty telewizji N bo bije Cyfre + na głowe.

Dina

>nie polecam tej paltformy Cyfrowej+ oferta jest nadroższa , >technologicznie jest w tyle za innymi platformami. Mało kanałow HD a i tak >rozrzucone ,ze nie wiecej jak dwa załapiesz w jednym pakiecie , powazne >problemy przy rozwiazaniu umowy, częsta zmiana regulaminu bez >powiadamiania listem poleconym.

Jak piszę takie posty to mnie trafia. To jest dopiero KANT I OSZUST.

1. Kanały HD dostępne od pakietu podstawowego w liczbie 5, a nie 2 (pomyliło Ci się chyba z N-ką, przy wyborze poszczególnych pakietów)
2. Problemów z rozwiązaniem nie ma jak się umie czytać ze zrozumieniem i dostosować do warunków zawartych w umowie.
3. Częsta zmiana regulaminu? Nie częstsza niż u innych (w tym roku zarówno N-ka i Polsat zmieniały swoje regulaminy - Polsat czyni to zresztą teraz - informacja dostępna na pierwszym lepszym forum o TV)

>przykład pakiem komfortowy opłata 68 złotych w Cyfrze+ a telewizja N >olata 38 złótych ta sma ilośc kanałów w tym 7 kanałóow w wersji HD i do >tego dekoder HD jeden z najnowoczesniejszych w europie.

Kolejny KANT i OSZUST, czyli porównanie pakietu w cenie standardowej do pakietu w promocji, zresztą nieaktualnej, bo w N-ce masz promocję za 48zł.
W Cyfrze pakiet komfortowy wychodzi 41,87zł z 6 Kanałami HD gratis i Filmboxem przez cała umowę i dodatkowo C+, HBO i Cinemax na 4 miesiące gratis (dla porównywalnych, czyli 13 miesięcznych umów).
Co do deka się nie odnoszę, bo nie używałem, a w odróżnieniu od Ciebie piszę o rzeczach sprawdzonych.

>Jeżeli masz >telewizor HD to tylko polecam telewizje N bo tylko oni daja >gwarancje >nowoczesnej technologi ciągłego rozwoju i staraja się >klientom ciągle >wprowadzac nowe rozwiazania techniczne.

Jakieś konkretne przykłady? Ta gwarancja to jest gdzieś w umowie zapisana? O ile pamiętam to N-ka wchodząc obiecywała klientom szybkie wprowadzenie oferty typu multiroom, i....?

>Dla przykłady >to własnie >dzięki telewizji N mamy teraz w Polsce >telewizję wysokiej >rodzielczości bo >to ona pierwsza na polskim rynku z >tym wystartowała

I dzięki im za to, bo po to jest konkurencja, żeby motywować innych do działań

>inne firmy w tym >Cyfra + prowwadzone przez o0bcokrajowca prezesa >traktowała nas i >traktuje jak trzecfi świat i dopiero jak grunt zaczął sie >palić pod dupcią to >powli wprowadzili telewizję HD

No teraz to upadłem... weź tylko pod uwagę, że gdyby nie Ci prezesi i firmy zagraniczne to nie byłoby u nas ani Wizji, ani Canal+, ani pewnie innych fajnych rzeczy, chociaż wolałbym żeby wszystko było nasze, polskie:)

Panie shrekus ja byłam klientem tej platformy Cyfra +. Jak sądze którą Pan reprezentuje lub jak sądzę prowadzi Pan z nią biznes. To co teraz piszę jest wynikiem moich doświadczeń ze współpracy z tą paltformą. Tak więc pogratulować należy tym którzy taką ocenę tej firmy w mojej świadomości wyrobili i co bardzo ważne - ja już w 4 miesiącu umowy uświadomiłam to sobie ,to co teraz tu napisałam. To naprawdę , jak to sie mówi zajebisty sukces markietingowy. I zdania nie zmienie.

Dina

A dlaczego mam porównywać przeszłość skoro odeszła? Co mi z oferty N-ki za 38zł skoro nie mogę jej teraz kupić? Co mi z oferty 12 miesięcy gratis w Polsacie skoro nie mogę jej teraz mieć? Co mi z oferty w Cyfrze z 12 miesięcznym Canal+ za 0zł skoro to również jest niedostępne?

Albo dyskutujemy na poziomie faktów, albo mitów i ballad.

A propos, to podobno kiedyś były smoki:)

Co do oferty N-ki to ma teraz propozycję 48zł miesięcznie za podstawowe pakiety z 7 kanałami HD, i po jednym miesiącu HBO, Cinemax i chyba kolekcje, oraz 6 miesięcy za 9,90 za nFilm.

Dodatkowo za 99zł pełną ofertę (umowa na 24 miesiące)

aha i jeszcze za 68zł pakiety tematyczne i HBO. Swoją drogą ciekawy zabieg marketingowy w podaniu info, że VOD jest za darmo (takie darmo to jest w połowie kablówek, bo za filmy i tak się płaci - to dopiero niezła ściema:)

Aha, teraz dodają też TV na kartę (bo im się pod dupą pali:). Zresztą chyba po raz pierwszy się przyznali, ze TNK jest ich:)

Porównanie z Polsatem wysłałem wcześniej.

Jeszcze jakieś pytania? (tylko proszę mnie nie zmuszać do zestawiania ofert sieci kablowych:)

Jak wspomniałem już niejednokrotnie mnie interesuje teraźniejszość. Być może za kilka dni to całe porównanie będzie o kant tyłka potłuc, bo firmy zmienią oferty i dyskusja rozpocznie się na nowo... i znowu będzie ciekawie:)

pzdr

ja powiem krótko doświadczenei nabyte w wyniku 4 lat współpracy z platformą cyfrową Cyfra+ skłania mnie do kategorycznego niepolecania nikomu tej platformy Ctfrowej+. Po prostu szkoda cennego czasu ,nerwów i zwyczajnie pieniązków.

Dina

odnosnie znajmości przez Pana ofernty N to powiem , że nie zna jej Pan bo tam nie ma pakietu podstawowego. Pakiet wyjściowy tworzy sobie klient według swoich upodobań i wynosi on w wersji podsatwowej 38 złotych w tym 7 kanałow HD

Dina

>Panie shrekus ja byłam klientem tej platformy Cyfra +.

A ja wciąż jestem:)

>Jak sądze którą Pan reprezentuje lub jak sądzę prowadzi Pan z nią >biznes.

Hmmm... ciekawa opinia. Czy wynika ona stąd, że opieram się na faktach, a nie na zasłyszanych rzeczach? Jak Pani widzi nieźle się orientuje we wszystkich tych platformach, bo mam internet i wiem jak go używać (nie twierdzę jednak, że Pani tego nei potrafi).

>To co teraz piszę jest wynikiem moich doświadczeń ze współpracy z tą >paltformą.

To akurat rozumiem, ale niech w dyskusji emocje nie przesłaniają nam faktów. To, że miała Pani problem w rozwiązaniu umowy było wynikiem Pani błędu, a nie firmy. Jak nie dopełni Pani podobnych formalności z telewizją N to za jakiś czas pewnie spotkamy podobne posty. Mam nadzieję jednak, że teraz jest Pani bardziej świadomym odbiorcą takiej usługi i będzie Pani wiedziała jak się rozstać w zgodzie z zapisami umowy.

>Tak więc pogratulować należy tym którzy taką ocenę tej firmy w mojej >świadomości wyrobili i co bardzo ważne - ja już w 4 miesiącu umowy >uświadomiłam to sobie ,to co teraz tu napisałam. To naprawdę , jak to sie >mówi zajebisty sukces markietingowy. I zdania nie zmienie.

Nie zależy mi na zmianie czyjegokolwiek zdania, a jedynie na merytorycznej dyskusji.

pozdrawiam

>Autor: Dina (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
>Data: 23-11-09 11:32

>odnosnie znajmości przez Pana ofernty N to powiem , że nie zna jej Pan >bo tam nie ma pakietu podstawowego. Pakiet wyjściowy tworzy sobie >klient według swoich upodobań i wynosi on w wersji podsatwowej 38 >złotych w tym 7 kanałow HD

Ok, zwracam honor co do oferty standardowej. Za 38zł możemy wybrać jeden z 5 pakietów tematycznych po 16zł każdy i pakiet informacja i rozrywka za 6zł. Tylko teraz napisz mi ile będę miał kanałów HD jak wybiorę pakiety:
-informacja i rozrywka
-dzieci
-style moda muzyka
w sumie za 38zł
i jak to się ma do porównywanego przeze mnie pakietu Komfortowego+ w Cyfrze?

Znam już ofertę, czy nadal nie?

pzdr

to jest opinia ze specjalistycznego forum osob zajmujących się telewizją HD na temat tej platformy : wklejam

Otóż wraz z rachunkiem dostałem dzisiaj informacje o tzw. "świątecznej promocji"
Jeżeli jesteś minimum 9 miesięcy ich abonentem i masz pakiet prestiżowy+. lub jeśli zmienisz na prestiżowy HD+ dostajesz telewizor za 1zł, a raczej telewizorek jakieś bździdło 23" LG full HD. Gdzie tkwi haczyk? Trzeba taki pakiecik za 168,90 opłacać przez 24m-ce!
Czyli jak ktoś ma jakiś tam pakiet podstawowy+ za 42,90 to musi wejść na ten najwyższy, czyli za 24m-ce wyjdzie mu do zapłaty o ponad 3000pln więcej. Tyle wyjdzie to małe g***o LG-23" za niby 1zł
No fakt, będzie więcej programów, ale dla mnie taka mtoda to zwykła podpucha...

polecam link to tej strony tam więcej ciekawych informacji na temat tej platformy http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=18836&st=0&start=0 :

Dina

tak więc widzicie moi drodzy jak ten Pan mówi dużo ładnie i nie do końca. A potem na koniec powie trzeba było czytać - "Mam nadzieję jednak, że teraz jest Pani bardziej świadomym odbiorcą takiej usługi i będzie Pani wiedziała jak się rozstać w zgodzie z zapisami umowy" - uświadomionym ba doświadczonym --- ha . Czym tym,że ktoś profesjonalnie wyprowadził nas w pole?

Dina

Data: 23-11-09 11:46

to jest opinia ze specjalistycznego forum osob zajmujących się telewizją HD na temat tej platformy : wklejam

Otóż wraz z rachunkiem dostałem dzisiaj informacje o tzw. "świątecznej promocji"
Jeżeli jesteś minimum 9 miesięcy ich abonentem i masz pakiet prestiżowy+. lub jeśli zmienisz na prestiżowy HD+ dostajesz telewizor za 1zł, a raczej telewizorek jakieś bździdło 23" LG full HD. Gdzie tkwi haczyk? Trzeba taki pakiecik za 168,90 opłacać przez 24m-ce!
Czyli jak ktoś ma jakiś tam pakiet podstawowy+ za 42,90 to musi wejść na ten najwyższy, czyli za 24m-ce wyjdzie mu do zapłaty o ponad 3000pln więcej. Tyle wyjdzie to małe g***o LG-23" za niby 1zł
No fakt, będzie więcej programów, ale dla mnie taka mtoda to zwykła podpucha...

polecam link to tej strony tam więcej ciekawych informacji na temat tej platformy http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=18836&st=0&start=0 :

:-)))))))))))))))))

A gdzie jest napisane, że trzeba z tego korzystać?
A poza tym nie trzeba zmieniac na pakiet za 168,90, bo wystarczy za 150,90, ale o tym już forumowicz nie napisał, bo 168,90 wygląda bardziej spektakularnie niż 150,90.

Poza tym ta kwota jest za pakiet, a nie TV, który jest dodatkiem jak np. nawigacja w TPSA

Zresztą kilka postów wyżej wkleiłem post z innego forum, gdzie widać, że wystarczy pakiet za 86zł i można skorzystać z oferty z TV i multiroomem.

Że nie wspomnę o tym, że nie bardzo rozumiem co ten post miał udowodnić i komu?:))))

pzdr

Panu ,że Pan kłamiesz

Dina

Chciałbym poinformować wszystkich , że nie zamierzam brać udziału w dyskusji ponieważ moje opinie mogą być odebrane jako nieobiektywne ze względu na współpracę z Canal+ Cyfrowy Sp. z o.o.

Jednocześnie 'wszystkie' osoby, które mają problem ze swoim kontraktem lub chcą dowiedzieć się więcej o nowej ofercie zapraszam do Centrum Cyfra+ na Starym Rynku, jedynie pozostaje mi życzyć Wam miłej i owocnej dyskusji.

pozdrawiam Wszystkich

>Data: 23-11-09 12:00

>Panu ,że Pan kłamiesz

>Dina

A mój ostatni post dowiódł, że ma Pani 4 ręce, 8 nóg i ogon. I dopóki nie wskaże Pani, w którym momencie niby kłamałem to obie te opinie będę traktował jako jednakowo prawdziwe.

pzdr

Zgadzam się posiadam platformę N i najnowszy dekoder n-box Turbo u mnie liczy się jakość stawiam na HD i na interaktywne usługi jakie daje platforma .

>Autor: ernest37 (---.elomza.pl)
>Data: 23-11-09 12:50

>Zgadzam się posiadam platformę N i najnowszy dekoder n-box Turbo u >mnie liczy się jakość stawiam na HD i na interaktywne usługi jakie daje >platforma .

Rozumiem, że miał Pan również pozostałe platformy (Polsat, TPSA, Cyfra+) oraz kablówki i na tej podstawie dokonał Pan porównań i zgodził się z czymś (chociaż nie do końca jasno wynika to z postu, ale jak się domyślam chodzi o ten ciągły rozwój N-ki itp). Przypominam jednak, że za pomocą N-ki nie można korzystać z internetu, więc kablówki mają zdecydowaną przewagę "technologiczną":)

Chociaż przyznam, że nowy dek N-ki wygląda ciekawie i chętnie bym go sam potestował (niestety nie dają go do pakietu za 38zł:( )

pzdr

znowu Pan kłamie bo można korzystać

Dina

Zaczyna mnie Pani irytować tymi swoimi inwektywami. Albo jest Pani taka głupia, albo celowo to Pani robi. Skoro Pani twierdzi, że można korzystać z internetu to niech Pani wyśle do mnie maila za pomocą N-ki, tylko wcześniej proszę odłączyć net z TPSA.

Ze strony N-ki:

"nPortal to nowatorskie rozwiązanie wykorzystujące odbiorniki telewizyjne do wyświetlania zawartości wybranych portali internetowych wprost na ekran Twojego telewizora. nPortal – dostępny po podłączeniu

>>>>>Twojego dekodera do Internetu<<<<<"

Specjalnie to zaznaczyłem, bo może dzięki temu uda się Pani zrozumieć co do Pani pisze, a czego najwyraźniej nie potrafi Pani pojąć.

Rozumiem, że brakuje Pani argumentów, ale nie upoważnia to Pani do obrażania mnie i rzucania oszczerstw!!!

pzdr

Wybierając TV trzeba zadaćsobie pytanie: Co mnie interesuje. JA naprzykład oglądam tylko sport i czasem filmy. Wybrałem C+. Liga polska, włoska, angielsak, hiszpańska, francuska. NBA. Żuzel GP. Od czsu do czasu filmy na CAnal +

to nie wie Pan co dam pisze. W jedno Pan tylko wiem Cyfra plus w każdym domu. Śmiechu warte.

Dina

to nie wie Pan co sam pisze. W jedno Pan tylko wiem Cyfra plus w każdym domu. Śmiechu warte

Dina

Przypominam jednak, że za pomocą N-ki nie można korzystać z internetu, więc kablówki mają zdecydowaną przewagę "technologiczną-- i zaraz nPortal to nowatorskie rozwiązanie wykorzystujące odbiorniki telewizyjne do wyświetlania zawartości wybranych portali internetowych wprost na ekran Twojego telewizora. nPortal – dostępny po podłączeniu.

Troche mniej piany szanowny Panie a więcej logiki i prawdy.

Dina

>Data: 23-11-09 14:49

>to nie wie Pan co sam pisze.

Ja akurat wiem. Szkoda, że Pani tego nie wie.

>W jedno Pan tylko wiem Cyfra plus w każdym domu.

Początek zdania totalnie niezrozumiały. Druga część jak zwykle kłamliwy i nawet nie będę sie do niego odnosił.

>Śmiechu warte

To akurat tyczy sposobu w jaki próbuje Pani prowadzić ze mną polemikę.

pozdrawiam

>Data: 23-11-09 14:51

>Przypominam jednak, że za pomocą N-ki nie można korzystać z internetu, >więc kablówki mają zdecydowaną przewagę "technologiczną-- i zaraz >nPortal to nowatorskie rozwiązanie wykorzystujące odbiorniki telewizyjne >do wyświetlania zawartości wybranych portali internetowych wprost na >ekran Twojego telewizora. nPortal – dostępny po podłączeniu.

>Troche mniej piany szanowny Panie a więcej logiki i prawdy.

Czy tylko ja mam wrażenie, że piszę z osobą pozbawioną umiejętności czytania ze zrozumieniem (chciałoby się napisać więcej, ale nie chcę się zniżać do poziomu adwersaża)???

Jak wół (specjalnie to DLA PANI zaznaczyłem) było napisane, że w N-ce można przeglądać WYBRANE strony w internecie po podłączeniu INTERNETU (dla osoby rozumującej logicznie oznacza, że należy mieć dostęp do internetu zapewniony przez innego dostawcę), bo N-ka sama w sobie takiego rozwiązania nie oferuje (co innego kablówki).

Każdy kolejny post coraz bardziej Panią pogrąża i sprawia, że dyskusja zaczyna przybierać dość komiczną formę.

ma Pan racje bo za każdym razem dyskusja wygląd tak. Pan mówi ,że jest tylko czarny kolor ja mówię ,że nie . Za chwile Pan mówi ,że owszem są inne kolory jak się spojrzy pod innym kątem , tylko zaraz dorzuca ,że ja chyba żle patrze bo nie widzę takich samych jak Pan a powinnam - właśnie to jest śmieszne proszę Pana i niech Pan się tak nie napina bo Panu cos pęknie. A z tym inwektywami to chyba ma Pan swoje posty na myśli .

Dina

dyskusja wygląda zdecydowanie inaczej:)

Pani zarzuca mi kłamstwo, ja proszę o argumenty. W odpowiedzi kolejny post, że niby kłamię, ale ani słowa o tym , w którym niby momencie i tak w kółko.

A porównując do kolorów (bo to chyba najłatwiej Pani zrozumieć) to jest tak: Pani mówi, że śnieg jest żołty, a ja że biały. W tym momencie Pani zarzuca mi kłamstwo nie argumentując niby czemu tak jest. Ja wiem, że jak się, za przeproszeniem, na śnieg "nasika" to bywa on żółty, ale chyba nie o takim przypadku tu rozmawiamy:)

śmieszny i żałosny . Wyjzmy od tego ,że ja byłam klientką tej Cyfry+ natomiast Pan jest jej przedstawicielem i wszystko jest jasne. Powodzenia i bardzo prosze się tak nie napinać.

Dina

O kurde nie spodziewałem się aż tylu postów, widzę że wywołałem mała burzę mózgów ;)
Właściwie to już się zdecydowałem na Cyfrę+ ze względu na Canal+ który ma najlepsze ligi europejskie (La liga, serie A, Premier League, Ligue 1 i nasza PL ;)) no i jest żużel, a także NBA, WNBA i boks no i tylko cyfra proponuje multiroom i to za darmo a telewizorek tez się przyda;)

Do alfik89
Byłem dziś na starym dworcu ale tam już niema Cyfry + a na legionów to w którym miejscu jest Cyfra+????

Do fanka bocianka, Dina
Trzeba czytać co się podpisuje i pilnować terminów ja już się nauczyłem miałem podobne perypetie u operatora GSM
A teraz interesuje mnie aktualna oferta a nie przeszłość

Do Piotr_Ksepka
Tak oczywiście ze widziałem nie da się nie zauważyć , ale chyba to nie jedyny punkt Cyfry+ w mieście
A poza tym to zawsze unikam zakupów na starówkach bo tam z reguły ceny są wyższe jak w każdym mieście
No i chyba to Pan robi sobie reklamę albo się usprawiedliwia nie wiem i mało mnie to interesuje bardziej zależało mi na opinii klientów

Do Dina i shrekus
To chyba była najdłuższa batalia ale w moim mniemaniu to shrekus pisze z sensem

Do Stefan01
Brawo Stefan kiedy nastepna impreza ?

Pozdro

ha ha pozdrawiam serdecznie i życze miłego odbioru Cyfry + "głupich nie sieją nie orzą sami się rodzą" - to stare przysłowie i nie powinien się Pan obrazić.

Dina

Trochę kultury dziewczyno. Zygi7, wybrał C+ ze względu na bardzo dobry kanał sportowy. Fajnie że ostrzegłaś go przed chwytami jakie stosuję cyfra, ale nie narzucaj Mu na siłę swojego zdania, i nie wyzywaj go od głupków.
To że Ty miałaś nieprzyjemności z cyfrą, nie znaczy że będzie je miał każdy.

to jest post kogoś kto był przedstawicielem Cyfry + mówi sam za siebie

wklejam " panie piotrze zna pan plan wew cyfry bo ja doskonale i nie chcielismy nia handlowac-nastawione na wywalenie klienta w pow. a rozwiazanie umowy prawie nie mozliwe-prosze zadzwonic na inf linie i cos zalatwic-i ..................................bo nie tylko ty tosprzedawales

Dina

Witam

Od razu przejdę do meritum, ja i moja rodzina ma C+ i powiem, że wybrałem ją właśnie ze względu na sport, oraz ciekawą ofertę filmów w Canal plus, to co wypisuje "szanowna" Dina urąga jakimkolwiek zasadom dobrego smaku, obraża mnie Pani jako użytkownika tej platformy cyfrowej ponieważ nazywa Pani głupią osobą tę która wybrała C+, osobiście pani opinia mi "wisi" i proszę zachować dla siebie swoje "przemyślenia"

chesapeake: Dobrze gada. Polać mu !!!!!

DO SHREKUS:
Cyfrowy Polsat
pakiet familijny + relax mix + hbo
umowa 29 m-cy
dekoder 50zł
antena 50zł

jak wspomniałaś 6 m- cy gratis
29 m-cy -6 m-cy = 23 m-ce x 90zł miesięcznie = 2070 zł / 29 m-cy = 71,37zł miesięcznie

Cyfra +
pakiet komfortowy + Hbo + Canal+ + wszystkie kanały HD chyba 9 mają
umowa 24 m-ce
Tv LG full Hd 23 cali za 1zł
usługa Multiroom – możliwość oglądania niezależnych programów w dwóch telewizorach
dekoder 0zł
antena 50 zł ,

1- 6 m-ca 46,90 zł 281,40
7-11 m-ca 76,80 zł 384,
12-24 m-ca 108,30 zł 1407,90
razem 2073,30 / 24 m-ce = 86,39 zł miesięcznie

za 86,39zł jest pakiet Cyfra z C+ i Hbo i ze wszystkimi HD dodatkowo otrzymujesz Tv LG Lcd Full HD 23 cali za 1 zł i możliwość oglądania w dwóch telewizorach innych kanałów!
Piłka nożna
Canal+ - liga polska, liga hiszpańska (w przyszłym tygodniu real – barca) , liga włoska , liga francuska, liga angielska to wszystko na żywo i na wyłączność
Polsat Futboll – liga holenderska, liga rosyjska , powtórki ligi włoskiej,
liga szkocka, liga mistrzów itp.
po pierwsze ja mam full pakiet za ta cene.i tez mam hd.po drugie z cyfra nie da sie wczesniej umowy rozwiazac bo kary daja.a po trzecie kazdy wie ze to badziewie.
to juz wole zostac przy polsacie i N-ce

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Nie no Dina, Ty to normalnie wszystko wiesz o tej Cyfrze! Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy na ten temat!
A teraz spytam w ten sposób:
-jeżeli chcę oglądać mecze piłki nożnej z takich lig jak: włoska, hiszpańska, polska, francuska czy angielska.
lub mecze koszykówki NBA? - a ja chcę to oglądać! to co mi polecisz? - N'kę? Polsat? Bo Cyfry+ nie polecasz nikomu! - Tylko że ja chcę oglądać ww. ligi! I co ja mam teraz biedny zrobić?
Jak ktoś zakłada temat na forum, to by chciał się dowiedzieć np. też takich rzeczy, co można zobaczyć na danej platformie cyfrowej, porównać miesięczne opłaty itd. i wtedy wybrać dla siebie odpowiednią! a Ty z Cyfry robisz jakiś gnój?! Zawsze i wszędzie są jakieś kary za zerwanie umowy, czy to telefon, czy telewizja, czy internet?
Jak jesteś taką znawczynią "polskich" platform cyfrowych, to podpowiedz ludziom co mają tu a co tu do oglądania a na koniec każ dobrze przeczytać umowę, bo np. masz złe doświadczenia z Cyfrą+.
Aaaa, i Twoje żale mnie nie odsunęły od decyzji co wybrać! Kto lubi dobry sport i to przeróżny, to zdecydowanie polecam Cyfrę+, kto właściwie z dobrego sportu tylko Ligę Mistrzów - to N'kę, a dla kogo sport nie jest najważniejszy, to nie czytajcie ze zrozumieniem Diny, tylko obskoczcie punkty Cyfry+, N'ki i Polsatu, weźcie sobie broszurki i w domku na spokojnie porównajcie ceny za bardzo podobne programy na każdej z platform.

polecam kanały sportowe tVsat N i to w HD

Dina

słuchajcie całkiem poważnie , telewizja N wystartowała z takiego poziomu o którym wówczas Cyfra+ i Polsat mogli tylko pomarzyć. Dynamiczny rozwój technologi HD który wprowadziła telewizja N dosłownie zmusił takich operatorów jak Cyfra + , Polsat do wprowadzenia tych nowych technologi. Praktycznie w zamyśle ci dwaj operatorzy zamierzali polskich klietnów traktować jak trzeci świat i doić z kasy ile się da pozostając przy tradycyjnej telewizji i obiecując HD jako gruszki na wierzbie.. To właśnie telewizja N zmusiła ich do zweryfikowania podejścia do klienta i dosłownie zmusiła do podjęcia prac w dziedzinie telewizji HD czyli wysokiej rodzielczości. Przystapili do tego tematu z wielki ociąganiem i na dzisiaj to co oni reperezentują technologicznie do telewizji N to jak Fiat 125 do wypasionego Mercedesa . Pa pozdrawiam taka jest moja i nie tylko opinia w tym temacie.

Dina

Ludzie trzeźwo myślący , o pewnym poziomie inteligencji , nie dadzą się wrobić w zbędne koszta przez Cyfrę. Zapłacą z reguły ci biedniejsi i na nich żeruje zagraniczny operator.
Jeżeli ktoś wybrał dziedziny sportu nadawane przez tylko jednego operatora , nie powinien szukać wrażeń w postach tego tematu. Dina chce tylko ostrzec przed pułapkami i szykanami opracowanymi przez operatorów w celu jak najdokładniejszego wydojenia przyszłych swoich klientów.
A generalnie "róbta co chceta".

Własnie troche kultury dziewczyno!!!
widze, że Dina jest bardzo gadatliwa i swoim gderaniem pewnie potrafi każdego wyprowadzić z równowagi.
Taki typ gaduły i plotkary niedośc że ma staroświeckie imię to i staroświeckie poglądy, no i lubi cytaty. Pewnie lubi też spać w bardzo prześwitujących koszulkach nocnych, ale przeważnie na podpuszczaniu się to kończy.

a z siarakiem to z checio wpadniemy na impreze do stefana moze i Ty Dina sie wybiezesz??

no a swoją drogą ciekawy jestem kto jako pierwszy wprowadzi TV trójwymiarową ???

autochton,

Dina nie chce przestrzec przed pułapkami operatorów, bo wtedy napisałaby:
uważajcie na zapisy w umowie, bo mnie kosztowało to dodatkowe 3 miesiące z platformą, a z którą chciałam rozwiązać umowę (patrz post, w którym sama się przyznała, że wysłała wypowiedzenie zwykłym listem zamiast poleconym)
Dina postanowiła wylać całą swoją frustrację a jednocześnie wmówić wszystkim jakie to cudo ma teraz. Proponuję wypowiadając umowę N-ce wysłać do nich np. sms'a i zobaczyć czy się uda:)

>autochton
>udzie trzeźwo myślący , o pewnym poziomie inteligencji , nie dadzą się >wrobić w zbędne koszta przez Cyfrę.

Jakieś konkrety, czy kolejny slogan?

>martuchnam
>po pierwsze ja mam full pakiet za ta cene.i tez mam hd.po drugie z cyfra >nie da sie wczesniej umowy rozwiazac bo kary daja.a po trzecie kazdy >wie ze to badziewie.
>to juz wole zostac przy polsacie i N-ce

Powinnaś dodać, że full pakiet jaki może zaproponować Polsat, czyli np. ze skromną ofertą filmową (ani Flimboxu, ani Nfilmów, ani Canal+), że nie wspomnę o braku dostępu do takich rzeczy jak VOD (chociaż podobno mają to za chwilę wprowadzić).
Poza tym w Polsacie Twoja promocja to 71zł zamiast 90 (umowa 24m-ce), a to jakieś 20% rabatu
N proponuje 99zł zamiast 215 (umowa na 24 m-ce), czyli 54% rabatu
C+ 86zł zamiast 150zł (umowa na 24 m-ce + TV i multiroom), czyli 43%

Jak widzisz słabiutko to wypada. A to że full pakiet jest tak tani wynika niestety ze słabej oferty, a nie dobrej ceny.

Szczerze mówiąc jeśli mam porównywać ofertę programową to Polsatu raczej nie biorę pod uwagę (chyba, że ktoś jest zwolennikiem samego Polsatu, lub konkretnych dyscyplin sportu dostępnych na tej platformie)

>Dina
>to jest post kogoś kto był przedstawicielem Cyfry + mówi sam za siebie

>wklejam " panie piotrze zna pan plan wew cyfry bo ja doskonale i nie >chcielismy nia handlowac-nastawione na wywalenie klienta w pow. a r>ozwiazanie umowy prawie nie mozliwe-prosze zadzwonic na inf linie i cos z>alatwic-i ..................................bo nie tylko ty tosprzedawales

A może zapytajmy pana Piotra, czy faktycznie ktoś to wcześniej jeszcze sprzedawał, bo nie pamiętam, czy był jeszcze jakiś punkt oprócz tego na starym dworcu, a nie podejrzewam, żeby właściciel tamtego punktu udzielał się na forum:)

>Data: 23-11-09 23:24

>śmieszny i żałosny . Wyjzmy od tego ,że ja byłam klientką tej Cyfry+ >natomiast Pan jest jej przedstawicielem i wszystko jest jasne.

równie jasne jak Pani wypowiedzi. Skoro ja jestem z Cyfry to Pani jest z N-ki

>Powodzenia i bardzo prosze się tak nie napinać.

Już o chyba kilka postów wcześniej Pani pisała... troszkę więcej kreatywności:)

Przepraszam, za długi post, ale zebrało się kilka zabawnych rzeczy do skomentowania

pzdr

Zygi7
>A poza tym to zawsze unikam zakupów na starówkach bo tam z reguły >ceny są wyższe jak w każdym mieście

A nie jest tak, że to operator narzuca ceny? Nie zauważyłem do tej pory różnicy między poszczególnymi salonami np. telefonii komórkowych (co innego jeśli chodzi o sklepy i knajpy:D)

Data: 24-11-09 16:19

słuchajcie całkiem poważnie , telewizja N wystartowała z takiego poziomu o którym wówczas Cyfra+ i Polsat mogli tylko pomarzyć. Dynamiczny rozwój technologi HD który wprowadziła telewizja N dosłownie zmusił takich operatorów jak Cyfra + , Polsat do wprowadzenia tych nowych technologi. Praktycznie w zamyśle ci dwaj operatorzy zamierzali polskich klietnów traktować jak trzeci świat i doić z kasy ile się da pozostając przy tradycyjnej telewizji i obiecując HD jako gruszki na wierzbie.. To właśnie telewizja N zmusiła ich do zweryfikowania podejścia do klienta i dosłownie zmusiła do podjęcia prac w dziedzinie telewizji HD czyli wysokiej rodzielczości. Przystapili do tego tematu z wielki ociąganiem i na dzisiaj to co oni reperezentują technologicznie do telewizji N to jak Fiat 125 do wypasionego Mercedesa .

>>>Pa pozdrawiam taka jest moja i >>>nie tylko opinia w tym temacie.<<<

Właśnie dało się zauważyć, że musiał to być czyjś cytat, bo wyjątkowo składnie i zrozumiale (chociaż nie do końca bezstronnie) jak na Panią.

Sorki, nie mogłem się powstrzymać. Jedyny post na poważnie i w dodatku jak cytat z ulotki:)

Bo sprawa wygląda tak: Dina handluje N'ką i reszta się po prostu nie nadaje. Jak napisała kilka postów wyżej, że chciała handlować Cyfrą, ale coś tam? - to teraz sprzedaje N'kę i wali reklamę na forum jaka to świetna telewizja. Np. Ja, taki sobie zwykły człowieczek, biorę to, co chcę, a taka sobie zwykła Dina, jedzie na Polsat i Cyfrę, zachwalając przy tym w niebiosa N'kę! No żeby nie miała w tym interesu, to by inaczej śpiewała - tak czuję!

owszem zawsze będe zachwalac telewizję N - bo jest to najbardziej zaawansowana technologicznie platforma telewizji cyfrowej w Polsce . Po drugie nie mam zwyczaju pozwolić sobie na to aby walono mnie w balona i jedna rączką podsuwano telewizor zz 1 złotych jakieś badziewi typu LG a drugą rączką w sprytny sposób wyciągano mi z kieszeni pieniążkii tak żeby mu sie to LG zwróciło.. Ja nikomu nic nie narzucam . Ja tylko myśle i się nie napinam.

Dina

odbiorniki telewizji cyfrowej N w tej chwili są jednymi z najnowoczesniejszych urządzeń do odbioru w standarcie wysokiej rozdzielczości - czym mogą się pochwalić inne platformy. N -ka wymiata ich smiechem.

Dina

shrekus napisał: ">autochton
>udzie trzeźwo myślący , o pewnym poziomie inteligencji , nie dadzą się >wrobić w zbędne koszta przez Cyfrę.

Jakieś konkrety, czy kolejny slogan?"

Nie , to nie slogan. Np. Ten LG to przestarzały monitor na najsłabszej matrycy TN z tunerem TV. Takie sprzedawane na Ceneo są po 937-938 zł.
Natomiast u tak wspaniałego zagranicznego operatora - Cyfra+ , jak ktoś wyliczył wcześniej , ten mierny sprzęt można nabyć do ok 3000 PLN. Tego typu haczyków można znaleźć więcej.
JAK DLA MNIE TO NIGDY WIĘCEJ CYFRY+ i będę ją omijał na 100 km.

>Nie , to nie slogan. Np. Ten LG to przestarzały monitor na najsłabszej >matrycy TN z tunerem TV. Takie sprzedawane na Ceneo są po 937-938 zł.
>Natomiast u tak wspaniałego zagranicznego operatora - Cyfra+ , jak ktoś >wyliczył wcześniej , ten mierny sprzęt można nabyć do ok 3000 PLN.
Jak już czytasz to dokładnie, a jak nie potrafisz zapamiętać to cytuj, będzie przynajmniej uczciwiej.
Oferta z TV jak to ktoś wyliczył to w ciągu 24 miesięcy koszt 2073,30, czyli już SKŁAMAŁEŚ.
Biorąc pod uwagę wartość gratisu, czyli 937zł to powiedzmy, że na ofertę zostało 1136zł. Dzieląc to na 24 miesiące wychodzi 1136/24=47zł za:
-pakiet komfortowy
-Canal+
-HBO
-Filmbox
-Kanały HD
i to w dodaktu z możliwością oglądania niezależnie na dwóch odbiornikach.

>Tego typu haczyków można znaleźć więcej.

Raczej takich kwiatków, ale w Twoim poście:)

>owszem zawsze będe zachwalac telewizję N - bo jest to najbardziej >zaawansowana technologicznie platforma telewizji cyfrowej w Polsce .

Co zresztą już nam udowodniłaś wklejając tekst z jakiejś broszury reklamowej:)

>Po drugie nie mam zwyczaju pozwolić sobie na to aby walono mnie w >balona i jedna rączką podsuwano telewizor zz 1 złotych jakieś badziewi >typu LG a drugą rączką w sprytny sposób wyciągano mi z kieszeni >pieniążkii tak żeby mu sie to LG zwróciło..

No nie mów, że do tej pory wierzyłaś, że ktoś coś daje za darmo. Oczywiście, że na każdej promocji mimo wszystko każda firma musi zarobić, bo byłaby to jej ostatnia promocja:)

>jakieś badziewi typu LG

To i na tym się znasz? Zaczynasz mi imponować:)

>Ja nikomu nic nie narzucam.

No, nie... skąd. Ty? W życiu... Przecież Ty pozwalasz każdemu wybrać co chce i nawet nie nazywasz głupcami tych, którzy wybrali inaczej niż Ty.

>Ja tylko myśle i się nie napinam.

Z tym myśleniem to bym nie przesadzał:)

hehe widzę, że dyskusja dalej trwa a własciwie to chyba walka o klienta
bo potym co tu przeczytałem to da sie wyczuć że najczesciej sie tu udzielają przedstawiciele poszczególnych firm a mi zalzezało na opinni klientów

no ale wyboru platformy nie zmienie dalej chce Cyfrę+ a właściwie to CANAL+bo to moim zdaniem najlepszy program sportowy, pozatym jako jedyni mają MULTIROOM a telewizor jak telewizor tez całkiem niezły "Lizak" jedynie z zakupem wstrzymam sie do grudnia bo jeszce pewnie cos dorzucą

objechałem całe miasto no i tak :

Cyfrę+ można kupić na Rynku i na AL. Legionów

jak ktos by chciał Polsat to mają go na Rynku i na starym dworcu

a n to chyba nawet nie ma własnego punktu, sprzedają ją tylko jako produkt uboczny w Playu i media-expert i mimo ze jest tak zachwalana przez Dine na forum to z serwisem pewnie jest problem

Ja juz zdecydowałem ale kazdy klient i tak ma inne potrzeby
a o gustach tez sie nie dyskutuje wiec kazdy wybierze co mu bardziej pasuje i na ile kieszeń mu pozwala ;)

pozdro ALLL

To nie telewizor ., to kiepski monitor na TN-ce. Co to znaczy - poczytaj w necie.

Pytanie do Diny - na N jakie ligi piłkarskie lecą na żywo ????? Pytam poważnie bo nie wiem.

ludzie po co wam telewizja heh;p ja mam juz dlugi czas TVP 1, TVP2, Polsat, TVN, TVP BIALYSTOK i jakos zyje:)

w nawiązaniu do odpowiedzi to jest trele morele firma pana bierze udział w waleniu klijentów w rogi , powiem tak ja umowę podpisywałam z panem Ksepką i dekoder odbierałam od pana Ksebki, i moim zdaniem powinno to też działać w drugą stronę, powinno się zawierać umowę z firmą i od nich pobierać sprzęt. Pan sprzedaje bilet w jedną stronę!!! I łapie jeleni których póżniej Cyfra odpowiednio obrabia.

Ponadto dobrze by było klijenta poinformować: Ja podpiuję z tobą umowę ale jak będziesz chciał z niej zrezygnować, to szukaj tatka latka (he he he )

Święta prawda!!! Celem tej firmy jest maksymalizacja zysków za wszelką cenę. To jak ze mną próbowali zagrywać , przeszło wszystkie granice przyzwoitości (łącznie z wielkimi pieczęciami wizerunku Kruka). Odczepili się gdy kazałem podać mnie do sądu. Swoją drogą bajzel w papierach też mają niekiepski.
To tylko moja , być może subiektywna opinia.

Dajcie se już spokój, po pierwsze to widocznie są takie umowy z Cyfrą+ dla firm korzystających z ich marki, że dekoder bierzesz w Łomży a zwracasz u głównego dystrybutora czyli w Warszawie, zawierasz umowę w Łomży rezygnacje wysyłasz do głównej siedziby. Wielkie mi tu halo, ja akurat nie potrzebowałem cudów typu PVR wypożyczalnie i inne duperele, nawet Canal + i HBO mnie nie podnieca, a ofertę z pakietu podstawowego mieli i mają najbardziej dla mnie odpowiadającą za dość małą kasę.
np. młoda ogląda mini-mini (tego to niestety nigdzie nie ma tylko w kablówce)
żona TVN Style, jakieś mody, muzyka (MTV itp)
oboje TVN, TVP1, TVP2, i inne polskie programy
ja np. TVN Turbo, Discovery (kilka jest) i mam umowę na 13 miesięcy 9 miesięcy 50% (czyli za 20zł) przez 4 miechy miałem na początku CANAL+ i HBO (trzeba pamiętać żeby na infolinii później odszczekać), dekoder SD na własność za 50zł całkiem znośny na LCD odbiera nie najgorzej.
W N są te powalone pakiety i jak patrzyłem to bym musiał brać chyba 3x16+6zł informacje= 54zł abonament oczywiście bulić za dekoder chyba jakoś kasę co miesiąc no fajna oferta.
Dla pasiła Cyfra i w niej już jestem 2lata.
Ale teraz mamy wolny rynek kiedyś była tylko cyfra (wizja) teraz jak nie pasuje można se bulić w N lub CP, co kto lubi i zależy co ogląda.

fanka bocianka

>w nawiązaniu do odpowiedzi to jest trele morele firma pana bierze udział >w waleniu klijentów w rogi , powiem tak ja umowę podpisywałam z >panem Ksepką i dekoder odbierałam od pana Ksebki,

No popatrz, a ja zawierałem z Canal+ Cyfrowy, a że za pośrednictwem jakiegoś punktu dystrybucyjnego to już nie ma dla mnie znaczenia.
Pamiętaj, że jak kupujesz np. telefon to punkt, gdzie go nabywasz tylko pośrednicy (oczywiście wyjątkiem są np. zamówienia bezpośrednie przez infolinie)

>i moim zdaniem powinno to też działać w drugą stronę, powinno się >zawierać umowę z firmą i od nich pobierać sprzęt.

Już widzę, jak jedziesz do siedziby firmy po dekoder i kartę, albo po np. wspomniany przeze mnie telefon.

Gratuluję pomysłu:)

>Pan sprzedaje bilet w jedną stronę!!! I łapie jeleni których póżniej Cyfra >odpowiednio obrabia.

Idąc Twoim tokiem myślenia to kupując jakąkolwiek rzecz stajesz się jeleniem dla firmy od której coś kupujesz.

pzdr

>Autor: autochton (---.lomza.vectranet.pl)
>Data: 26-11-09 22:29

>To nie telewizor ., to kiepski monitor na TN-ce. Co to znaczy - poczytaj w >necie.

Kupujesz telewizję, czy telewizor, bo się pogubiłem? Czy ktoś Cię zmusza do wybierania właśnie tej oferty? Czy ktoś Cię zmusza do odbierania telewizora? Czy ostatecznie ktoś Cię zmusza do korzystania z usług Cyfry?
Mam wrażenie, że chcesz coś udowodnić na siłę, tylko nie do końca sam wiesz co.

A skoro taki kiepski ten monitor to chyba cena 1zł nie jest zbyt wygórowana:)

pzdr

>Dajcie se już spokój, po pierwsze to widocznie są takie umowy z Cyfrą+ >dla firm korzystających z ich marki, że dekoder bierzesz w Łomży a >zwracasz u głównego dystrybutora czyli w Warszawie,

Sprzęt zwracasz w jakimkolwiek punkcie dystrybucyjnym w całej Polsce, niezależnie gdzie zawarłeś umowę, czego nie można powiedzieć o konkurencji (Dina powinna wiedzieć o tym najlepiej:)

pzdr

no cóz ja odsyłam do najnowszej reklamy telewizji satelitarnej N ona jest tak wymowna na temat oferty konkurencji ,że nic dodać nic ująć.
pozdrawiam Dina

Dina

Shrekus nie komplikuj, jeżeli firma pośredniczy w wciskaniu kitu to niech też pośredniczy w odbiorze tego kitu, jeżeli sprzedawca wprowadza w obieg towar to i on jest za to głównie odpowiedzialny i nie może cię wysyłać do kogoś innego, typu producent itp.

i tu jest problem konsumentów fanko bocianka.Trzeba znać swoje prawa ,a nie szastać bluzgami na prawo i lewo...

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org