piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Służba w SW

Witam! Jest ktoś na forum kto przechodził w ostatnim czasie procedurę rekrutacyjną do służby w SW? Złożyłem w ostatnim czasie dokumenty o przyjęcie do służby w AŚ i chciałbym poznać jakieś opinie i pomocne rady odnośnie poszczególnych etapów rekrutacji.Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Służba w SW

a co to jest SW albo AŚ ?? coś jak SB czy co ??

SW-Służba Więzienna,AŚ-Areszt Śledczy

czyli inaczej stróżowanie...

chyba klawiszowanie;-DD

poprawnie to gad sie mowi na kogos w tym zawodzie

Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...

I chciałbyś być klawiszem??? A co rodzina na to ? bo chyba jeszcze się nie wyrzekli?

nie no chyba jesteś strasznym desperatem że idziesz do takiej roboty;-|

Pytanie w moim pierwszym poście jest konkretne i temat również,więc jeśli nie macie pojęcia ani nie potraficie pomóc to nie trollujcie i nie nabijajcie postów na darmo,ok? Niech wypowie się ktoś kto jest w temacie.

W służbie więziennej jest ciężko , ale są dobre zarobki. Ja służe w AS w Białymstoku i nie powiedziałbym że to aż taki akt desperacki mieć taką robotę. Praca jak każda inna , ale trzeba się nakręcić przy więzniach, no i oczywiście trzeba uważać aby nie dostać po łbie kosą. Jeśli ci się uda , to nie rezygnuj z tej pracy bo przynosi ona sama korzyści i dobrą pensję , a 15 lat szybko zlatuje .....

Dzięki.Odbyłem 12 miesięczną służbę kandydacką w Policji i mam nadzieję,że trochę mi to pomoże :-) A długo już pracujesz?Co możesz powiedzieć o tych całych testach kwalifikacyjnych?

P.S - Z tego co czytałem na necie wynika,że zarobki wcale nie są takie wysokie.Wychowawca ma ok.3 tys na rękę,a strażnik na start dostaje ok.2 tys ,tak więc szału nie ma...

Ja jestem oddziałowym więc mam trochę wiecej niz oni...

podlasiak1978

A co myślicie o kobietach jako strażniczki? Trochę sobie o tym poczytałam i myślałam, żeby złożyć papiery. Próbowałam 2 razy do policji, 2 razy odrzucili mnie na multiselect:-(

Sorry za byka;) co myślicie o kobietach jako strażniczkach?

Podlasiak ,a długo już w tym robisz? Dawno temu przechodziłeś te testy kwalifikacyjne? Miałbyś jakieś rady? P.S-Do Policji próbowałem i przeszedłem pozytywnie całą rekrutację,ale niestety musiałem zrezygnować i stąd ten pomysł z SW.

September z całym szacunkiem i bez urazy,ale kobiety nie nadają się do żadnej mundurówki(chyba,że za biurko do papierów).Testy są banalne,a psycholożki solidarne i dużo kobiet puszczają,ale potem w służbie wychodzi wszystko i same utrapienie potem z tymi babami.W więzieniu zamiast zbójów to trzeba było by Ciebie pilnować...

Fazzi z całym szacunkiem, ale ja uważam inaczej, myśle, że niekiedy kobiety są w stanie wiecej pomóc niz jak ty sądzisz zaszkodzić, ale wiem, jakie jest ogólne postrzeganie kobiet w mundurze. Prawdę mówiąc, chciałam pokombinować, dostać sie do SW, a po czasie spróbować do policji, zawsze by inaczej patrzyli. Teraz muszę i tak czekać do czerwca, żeby znowu kandydować:/ po raz 3. Nie zrozygnuje, muszę się przekonać, jak to jest;)

Powiem ci, że psycholożki wcale nie są takie solidarne;) są jeszcze gorsze niż faceci, ale to moja opinia.

15 lat moze i zleci szybko tylko co z tego? marna emerytura i robić w purzeczko trzeba będzie dalej... Nie mówiąc już o tym że ten zawód skraca życie i to drasdtycznie o czym mówią statystyki. Ciągać się z bandziorami to żadna przyjemność...

może i tak ... pozdrawiam

podlasiak1978

15 lat to jednak jest kawał czasu. Tym bardziej że po tym okresie masz prawo do 40%,to nie wiele,trzeba pracować jeszcze z 10 żeby było ok.Wytłumacz mi chłopaku jakiej ty chcesz podpowiedzi?Co chcesz oszukać pania psycholog i powiedzieć że nie bedziesz znecał sie nad słabszymi wiezniami,nie będziesz pokazywał że ty jako mundurowy jestes ich panem?a najprawdopodobniej tak sie stanie!przesiakniesz tym syfem,znieczulica cie ogarnie,a rzadzić bedziesz chciał i w domu,a może i cie poniesie i jak se popijesz z kolegami gadami to po długiej bedziesz szedł śpiewajac wszyscy klawisze to jedna rodzina.Masz mówić prawde i wszystko.
Ja nie krzycze hwdp czy jebać gada bo taka zasada,ale jeśli pójdziesz do mundurowki i zapomnisz że jestes człowiekiem,i zapomnisz że reszta to też ludzie,to jebać cie.Jeśli kariera bedzie ważniejsza od ludzi to jebać cie,a tak bedzie na 99%.Podlasiak napisał że trzeba uważac na więżniów,a ja ci powiem uważaj na kolegów z pracy

Mylisz się.Robiłem już rok w policji i nie zgadzam się z Tobą.Mowisz,ze ci z mundurówki zapominają o tym że są ludźmi?Otóż nie!To społeczeństwo zapomina o tym :-) Ale nie zamierzam się w to wgłębiać,bo nie po to zakładałem ten temat... I dalej mam nadzieję,że wypowie tu się na temat jakiś f-jusz SW.Pozdrawiam

o to powodzenia w pracy,jak społeczeństwo zapomina o policji że sa ludżmi,to żle zaczynasz,pewnie bys też kolegom mandaty pisał żeby punktów sobie nabić bo pan komendant każe?
w jakiej ty policji pracowałeś?odsłużyłeś rok zamiast wojska?i to była twoja praca w policji?nie rozsmieszaj mnie,bo w dupie byłeś...
a ja ci mówie na testach mów prawde-będe katował więzniów jak zajdzie taka potrzeba,bede słuchał poleceń przełożonych chocby były najgłupsze,a oni sami totalnymi ułomami.bede oddanym klawiszem.
życze powodzenia
ps.policji społeczeństwo nie szanuje,bo oni swoimi czynami nie zasługuja na ten szacunek

większość normalnych ludzi policje szanuje... jedynie podrostki, jakies niedojrzałe typy co mandat dostały i udają że niesłusznie mają do nich pretensje.

:)))) fedor swieta prawda :))))) a zwlaszcza jak przechodzi testy w B-stoku :))

bagrmosen

fedor:) ty chyba masz jakiś głęboki uraz, tyle ci powiem...

to ja ci tez cos powiem,nie mam nic stricte do formacji jako jest policja,sw,wojsko,kościół,ktoś to musi robić.Ok.
Ale te formacje w tym wydaniu,zasługuja na moja dezaprobatę,ze wzgledu na to jak wykonuja swoje obowiazki,jak przeprowadzana jest selekcja,i co kieruje ludzi wstepujacych do tych grup.
Szczerze,ludzie tam wstepujacy nie robia tego ze szlachetnych pobudek,nie ida tam żeby stać na straży.....i nie wiem jak tam ta regułka dalej leci,ale mniejsza o to.Ida żeby znależc ciepła posadke,15 lat emerytura i wszystko.To jest zrozumiałe,każdy chce usadzic sie jak najlepiej
Mówi sie zawsze jak coś gorszacego zrobił któryś z mundurowych,że czarna owca wszedzie sie znajdzie.Ja uważam że teraz jest tam wiekszośc czarnych owieczek,a uczciwi sa odstawieni na boczny tor.
Selekcja?to banał,spójrzcie na ludzi w patrolach,ilu z nich to ludzie którym nie dałbym straszaka w reke a co mowiac o ostrej.
Wstepujac tam musisz krakać jak wszyscy,i srać na reszte z góry,innaczej bieda chłopaku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org