Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dyslekcja |
Patrze ze sporo osób ma dyslekcje a większość to jest chyba młodzież co myślicie na ten temat ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dyslekcja |
Przede wszystkim: DYSLEKSJA.
|
|
Ja nic nie myśle bo nie myśle o tym ja nie mam dyslekcji no wiem ze durzo błefow robe na fogum ale tak to mam 4 z polaka i dobrze si e ucze i dobrze piche :D
|
|
Dysleksję wymyślił ktoś z rządu by chronić swoje dziecko bo mu pałkę chcieli postawić. Dysleksje biorą się z braku zainteresowania czytaniem książek. Najlepiej lekturę poznać na filmie , a prace zerżnąć z internetu i hajda do pisania cudo-postów.
|
|
autochton Popieram w 100%
|
|
No tak biorą niektórzy prace z internetu a potem nauczycielka mówi ze mam ci pisała bo masz dyslekcje
|
|
Dysleksja czy dyslekcja proszę panowie się zdecydować bo kiedyś to nauczyciel na takiego gościa mówił ty Baranie albo Ośle .A tak mówiąc to trochę książek ciągle się czyta i ciągle mimo wieku są z tym problemy .A czy z błędami nie można pisać na FORUM bo dla mnie i myślę że równierz dla innich to przyjmna żecz porozmawiać z innymi co mają inne zdanie. Bo oczym można z Kobiętą rmzmawiać cał dnie
|
|
Dyslekcja.
|
|
DYSLEKSJA- trudności w czytaniu (zaburzenia zarówno tempa i techniki czytania, jak i stopnia rozumienia treści) Mówiąc o dyslekcji właściwej, myślimy o trudnościach z czytaniem i rozumieniem tekstu. http://www.dysleksja.pl/ http://www.kki.pl/zszwol/opracowania.html
|
|
To nie jest do końca tak. Ja czytam b. dużo i mam dysleksję. Gorzej że nikt nie organizuje jakichśtam kursów czy czegoś podobnego, gdzie można by było się jej pozbyć. NiemoralnieNormalna
|
|
Bardzo dużo osób majacych dysleksję posiada bardzo wysoki iloraz inteligencji. Terapią zajmują się pedagodzy z odpowiednimi kwalifikacjami. Polega to na ciągłych ćwiczeniach, powtarzaniu...itd. Zapewniam, że są rezultaty. Osoba, która ma dysleksję, mimo iż może doskonale znać zasady ortografii to i tak popełnia błędy - a to już jest dysortografia. Bo moi państwo odmian dysleksji jest wiele....
|
|
To by miało sens. I ci inteligentni z dysortografią potrafią korzystać ze słownika, albo z Worda, a pozostali nie... ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
Jestem w stanie zrozumiec dysleksje: u zamiast ó, rz zamiast ż itp... ale jak wytlumaczyc np. to? autentyczny komentarz na ktory natknelam sie dzis w necie: "program naciagany Podejrzewam ze ten drugi kometaz z krakowa byl naciagniety bo naprzyklad on mug sie rozwiesc z ta kobiwta i zalegalizowac zwiazek z kturas z tyh dziewczyn przeciesz to nie ojciec tyh dziewczyn tylko ojczym a tu jest rurznica genuw takze w tym przypatku nie powino nic wystapic jak choroba genetyczna czy rurznica wieku to zbrodnia przeciesz nawet slawni ludzie takie zwiaski zawieraia i dzieci tesz maja . dzieki. ~samanta, 2005-01-31 13:51 °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
No i własnie w tym problem że nikt takich gości nie poprawia,jezeli bedziemy szli tym tropem to bieda naszemu jezykowi.Nauczmy sie wszyscy angielskiego wtedy na lekcjach bedziemy literować każde słowo i będzie ok.30%anglojezycznych "profesorów Miodków "nie potrafi przelterowac najprostrzego nazwiska, a my przy najmniej znamy swych poetów i muzyków.Małpy nauczono podstaw alfabetu ,także nie wierze ze przecietnemu Polakowi trudno zapamietac te 30-40 znaków i ich pisownie.LENISTWO,LENISTWO,LENISTWO I JESZCZE RAZ LENISTWO.Jesli mamy dyslekcję to zróbmy i dyspracęCzłowiek który nie jest w sranie zapamietac 40 znaków nie powinien byc kierowcą(ze 100 znaków do zapamietania i trzeba wiedziec kiedy je użyc)prace w robotach publicznych okreslanych jako drogowe(ten sam'paragraf")sekretarka(j w)itd i tp.Po co sie uczyc jak mozna załatwic wszystko badaniem lekarskim.Lódzie tosz to smieh w rzywe OCZY
|
|
Czasami tak jest jest jeszcze dysgrafia i dysortografia :D
|
|
zgadzam sie z tobą w 100% --> tyle matołów na tym świecie:)<--z tym to zartowałam.klaudiaa91 niuuniaa
|
|
hehe i dyslekcja i dyslekcja grzybek
|
|
sorry male przejezyczenie (za bardzo sie wczułem w role),ale ''dyslekcja ''dobrze by pasowała do szkoly
|
|
Jedni mówią inaczej a inni jeszcze inaczej
|
|
A jeszcze inni mówią jeszcze inaczej. Tego się nie spodziewałeś co? ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
No i proszę bardzo, z problemu z dysleksją, stał się nowy - ortografia. Przygania kocioł garnkowi że smoli. Pozdrawiam.
|
|
Wypowiedzi nie, których są trochę nie sprawiedliwe do osób posiadających dysleksje. Ja sam mam stwierdzone, że jestem dysortografem ( zostałem skierowany przez nauczyciela, a nie załatwiłem sobie sam) i jeśli ktoś nie wie, co to jest niech się nie wypowiada. Bo jeśli ktoś jest, np. dysortografem to nie znaczy, że jest jakimś leniem. Dysortografia w większości przypadków polega na tym przynajmniej u mnie, pisząc coś np. wypracowanie nie zauważam tych błędów i rzadko się zdarza, że sam jej znajdę w tekście, ale gdy ktoś się mnie zapyta o jakiś dany wyraz pisze no to powiem mu dobrze. To nie jest tak zupełnie zależne od nas samych. A książki lubię czytać i czytam!!!
|
|
ToMek25! Po Twojej wypowiedzi nie widać żebyś był dysortografem. Nie przejmuj się wszystkimi wypowiedziami. Przejrzyj wszystkie wypowiedzi i prównaj do swojej. Sądzę że nie jest wcale gorsza, a nawet dużo lepsza. Pozdrowienia.
|
|
Dysortografia to jest brzydkie pismo a na komputerze masz proste literki.
|
|
Drogi Ptysiu! Chyba pomyliły się Tobie pojęcia. 1. Dysortografia to - jesto zaburzenie w pisaniu, rozpoznajemy wówczas, gdy występuje od początku nauki szkolnej u dziecka o prawidłowym rozwoju umysłowym, którego pismo wykazuje różnego rodzaju odstępstwa od prawidłowego zapisu wyrazów, w tym błędy ortograficzne, pomimo znajomości podstawowych zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnrgo pisania. 2. Dysgrafia to - trudności w opanowaniu umiętności pisania poprawnego pod względem graficznym. To o czym Ty piszesz, jest to dysgrafia. Pozdrowienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |