Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
7 kier dziadowski klub!!!! |
wczoraj odbył się tam półmetek klas 2. Nie dość że do jedzenia nic nie było, to jeszcze dziś właściciel kazał posprzątać. Ciekawe na co poszła kasa,od łebka było po 50 zł? Ciekawe czy właściciel wystawił rachunek ? A może działalnością tego klubu zainteresuje się US? I prokuratura bo młodzieży nieletniej (z resztą) był sprzedawany alkohol
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 7 kier dziadowski klub!!!! |
Trzeba było doprecyzować warunki na jakich impreza miała być zorganizowana no i przede wszystkim spisać umowę. Wtedy jesteś na górze, a tak możesz jedynie pisać do w/w instytucji, ale dobrej zabawy nikt Ci poniewczasie nie zapewni.
|
|
Chujowy organizator = chujowa impreza
|
|
No tak na moj rozum to samo wynajecie sali juz kosztuje... Wiec kwestia jak sie dogadywaliscie z wlascicielem i co mial zapewnic w ramach umowy, a co nalezalo do organizatorow...
|
|
Na mój gust jak coś ci nie pasowało w tym klubie to mogłeś go sobie zmienić.. i gdzie indziej zorganizować półmetek..
|
|
A właściciel klubu załatwiał wszystko związane z półmetkiem czy inny organizator. Miej pretensję do tego co zbierał kasę i wszystko załatwiał,a nie do człowieka wynajmującego lokal.
|
|
50 zł ?!?!?! no to chyba było do przewidzenia za taką cene... ;p
|
|
a co ty ośle chciałeś za 50 zł ? koks wódka dziwki ? hehehehe
|
|
Trzeba było iść do MC Donalda,mi rodzice takie urodziny zrobili ,że hohooo.Był tort i świeczki.
|
|
50 zł możne i mało...ale za 100 ludzi daje 5 tysięcy zl i już za tą sumę można coś ciekawego zrobić, możne nie cuda ale przyzwoitą zabawę. A jak się idzie bawić do lokalu to obsługa sprząta a nie imprezowicze. To świadczy o lokalu.
|
|
a co ci kazali posprzatac ? organizator ugaduje sie na zasady z wlasicielem klubu pretensje do tego kto to organizowal ..... a pieniadze poszly na prac ... i w piatek impreza zamknieta to strata dla wlasciciela wiec z czego takie zdziwienie ? chciales tanio masz tanio .... najlepiej za darmo i by jeszcze ktos za wiocha posprzatal
|
|
znajomy mial polmetek za 35zl :P i obsługa sprzątała więc z was zdarli troche : D
|
|
Nadal nie napisales, co mial zapewnic wlasciciel lokalu, a co organizator... To bylo 50zl od osoby, czy od pary? Bo nie wiem, czy kazdy uczen placil po 50zl i mogl przyjsc z osoba towarzyszaca, czy placil dodatkowe 50zl za osobe towarzyszaca, czy byli tylko uczniowie? Poza tym, czy wy wynajeliscie sale od wlasciciela i organizowaliscie tam zabawe, czy wlasciciel mial organizowac cala impreze w ramach tej oplaty, wlacznie z obsluga itd? Zglaszasz pretensje, tylko jak je ocenic, skoro nie piszesz co bylo zawarte w umowie... I czego oczekiwales po tej imprezie? A najbardziej to smieszy mnie, ze teraz wolasz o pomoc US i prokuratury bo wam alkohol sprzedawali... Masakra... Za moich czasow, jak sobie gosc wypil na STUDNIOWCE, to go wywalili ze szkoly, moze szkola powinna sie w takim razie tez zainteresowac jak sie bawiliscie...
|
|
Dran,widzę ,że nie piłeś na studniówce.
|
|
_maly_ no wyobraz sobie, ze nie pilem na studniowce, mialem inne okazje w zyciu, zeby sie napic.
|
|
a tak apropo po studniowkach po sobie tez sie sprzata .... no to mowisz 5000 zl za wynajecie sali w piatkowy wieczor to czy ja wiem czy to tak drogo ..... straty wlasciciela bo nie zarobil bo w piatki najwiecej klientow oplata za prad ... przed impreza sie dowiaduj co oferuja w cenie a nie pozniej .... a rachunek za wynajecie sali tez pewnie do wystawienia wiec nie wiem o co placzesz ?
|
|
Za samo wynajęcie sali 5000zł ?! To bardzo drogo ;] jak na taki lokal ,którym jest 7 Kier i jak na łomżyńskie realia .
|
|
Ogulnie 7kier to speluna jakich mało , za 5tyś to ty byś rysia wynajął (wiem bo pytałem i było mniej niż 5tys.)
|
|
impreza półmetkowa była organizowana przez młodzież z klas 2. I ich wycięli, albo oni młodzież. ciężko teraz dojść. Imprezka była po 50 zł od łebka. W tym miała być sala jedzenie i napoje (niealkoholowe). Była sala, napoje i gdzie nie gdzie talerz kanapek, światło ujrzały chipsy i wafelki (na początku). To może by i uszło, ale żeby klient miał po sobie sprzątać? Tego jeszcze w żadnej knajpie nie grali. Teraz to się prawdziwych kosztów nie dojdzie, bo właściciel to jakiś znajomek jednego z organizatorów. Jednym słowem jedne wielkie g****Studniówką już się zajmą rodzice, i na pewno za ten lokal podziękują.
|
|
Teraz to się prawdziwych kosztów nie dojdzie, bo właściciel to jakiś znajomek jednego z organizatorów No i wszystko jasne... Swoja droga, kiedys polmetki i studniowki byly organizowane w szkolach, mlodziez wszystko sama zalatwiala i przygotowywala i nie bylo takich problemow... Nie wiem po jaka cholere wynajmowac na to kluby?
|
|
Święta racja, i dlatego studniówka będzie na auli.
|
|
ale wy gadacie głupoty aż zal mi was słuchac ktos tam mial półmetek za 60 zł od osoby w co wchodzo sala 3 posiłki itp wiec uwazam ze 50 zł za samo wejscie to zdzierstwo a do 7 kier i tak nikt nie chodzi wiec strat zero :) ktos przywalil w ch*a i to najpewniej ten co organizował a nie pan który na tym forum sie juz przewijal nieraz he Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Sam wynajmowałem 7kier i właściciel brał za sale 1500zł ,a nie 5000zł . Myślę że pretensje kieruj do organizatora bo to on musiał umawiać się na konkretne warunki i jeśli umówił się z właścicielem że po imprezie sprzątają Ci co nabrudzili to tak było. Za jedzenie na pewno także był odpowiedzialny organizator bo wiem że właściciel 7kier nie bawi się w catering.Trzeba było tam nie iść , a nie wylewasz teraz swoje żale na forum . No cóż są ludzie i taborety.
|
|
czytaj moje późniejsze posty. I to nie chodzi o te 50 zł a o fakt że po imprezie zapłaconej musieli sprzątać płacący. Sama impreza jak impreza, bywały lepsze.
|
|
gdzie robia te bale po 60pln z 3ma posilkami? prosze o kontakt!
|
|
Narzygałaś/eś to sprzątałaś/eś i ****. Trzeba było zachować sie jak ludzie a nie jak bydlo ktore nigdy nie widzialo wodki. Jebac was w te swinskie ryje;p:)
|
|
HHH****to po coś im sprzedawał tą wódkę? Widziałeś że to nieletni gnojku. Malo ci kasy, na małolatach chcesz zarobić? Jak słyszałem sam ledwie od ziemi odrosłeś szczylu....
|
|
Za 60zł robiliśmy półmetek w nowogrodzie, w tym dwa ciepłe posiłki, napoje i jakieś zakąski typu chipsy, koreczki itp, a o sprzątaniu nie było mowy. Za sale płaci się w granicach tysiąca złotych. Więc sorry, ale sobie z was ostro zakpili i zdarli po te 50zł :P
|
|
No z tym sprzataniem tak dla scislosci, to jesli sala faktycznie zostala zarzygana, to jako wlasciciel tez kazalbym posprzatac.
|
|
No tyle, że jako właściciel kiedy bierzesz kasę i nie mówisz, że każdy sprząta po sobie nie powinieneś tego żądać, bo to tylko świadczy o twoim podejściu do klienta i nie umiejętnym załatwianiu spraw. Na żadnej imprezie w klubie, czy 18, czy innych nie spotkałem się z tym, że ludzie płacąc mają po sobie sprzątać. Taki biznes.
|
|
P.A. chcesz mi powiedziec, ze jak pojdziesz do klubu, wypijesz i narzygasz, to powiedza Ci "prosze sie nie martwic, wszystkim sie zajmiemy"? No sorki, ale zarzyganie lokalu raczej nie miesci sie w kanonie ogolnie przyjetych zachowan?
|
|
za 50 zl to gowno nie pieniadze,a ty dziadzie bys chcial ch*ujwie co
|
|
Nie pomyśleliście że ktoś to może robił dla zarobku a nie dla dobrej zabawy?
|
|
a co tam poszedłeś żreć ? myślałeś że będzie jak na bankiecie z amerykańskiech filmów? albo się umie bawić, albo się nie umie bawić :)
|
|
czytam te posty i pekam ze smiechu hahahaha zdaje mi sie ze czyjas mamusia sie wkurzyla. a smieje sie dlatego ze sprzedala wlasnego syna,bo do sprzatania wzialem 4 osoby,z czego 3em moge zaufac,zostaje jeden delikfent,proste nieprawdaz?? ha ha to tak od siebie powiem,50 zl to gowno nie pieniadze,ale mysle ze jak rodzice zrobia studniowke to za taki zajebisty szmal zrobia nam impre z dziewczynami na rurkach,ziolem,zarciem,10 osobowa ochrona,pewnie jeszcze na dj Tiesto zostanie. i dodam cos jeszcze jak sie syna wychowalo takiego sie ma,jak nie ma umiaru w piciu i jedzeniu jak swinia wpieprza wszystko,to nie jest moj problem. ja pilem i zgona jakos na kanapie nie zaliczylem,ani ze szczalem i zygalem pod siebie. widocznie jestem bardziej cywilizowany niz pani synek. co do umowy,to kazdy wiedzial doskonale co bedzie,za ile itd, to ze pani syn zamisat piwo wkrecil pani ze beda soczki,kasza manna i budyn... to tez nie jest moj problem. no a ze sprzatac musial...hmm...wszyscy wiedzieli ze kazdy po sobie sprzata.no a ze straszna z niego malpa i narozrabial to szczota w reke i arbeit!!! aaa i podobo jedzenie bylo zamalo,nikt nie narzekal,jemu jednemu bylo malo. ale prosze wybaczyc,inni tez chcieli zjesc,a ze on troche moze to mogl sie w domu najesc przed wyjsciem,podsejzewam ze zjadlby rownowartosc tej wielkiej sumy 50 zl. dodam jeszcze ze ostatnio w stanie nietrzezwym robil pompki pod biedronka, mnie przy tym nie bylo,ciekawwe kto go zmusil do picia,biedak ;) pozderko wszystkim normalnym ludziom ;))
|
|
i te kalkulacje w dupe se mozecie wsadzic,bylo 70 osob,a nie ***** 100,weic nie 5000zl tylko 3500zl,w tym wynajem,jedzenie,piwo,wodka,ochrona.
|
|
szanowny sołtysie więc poproszę o rachunki za wsio tak na marginesie w środę na wywiadówce... byłbym wdzięczny
|
|
Turboszyman Twoje dziecko powinno się wstydzić za Ciebie
|
|
zawsze musi się znaleźć jakiś maruda
|
|
za 60 zł za os hmmm Zacisze Piatnica bylo 130 os Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Mogę przynieść rachunek za tą rozwaloną kanapę która Pani/Pana syn pod wpływem alkoholu rozwalił
|
|
trzymala mama dziecko na smyczy i sie zerwalo,a teraz zale na lomzynskim forum,wstydz sie kobieto. naprawde jest sie czym chwalic. kazdemu kto byl na polmetku odpowiadalo,jeden poszkodowany sie znalazl. ten co przystawial sie do pani obslugujacej i dostal po mordzie....
|
|
hmm z tego co tu wypisujecie widze dosc dziwne rzeczy. Od razu co narzucilo mi sie namysl to fakt, iż z tego co widze to spotkanie mlodziezy (bo tak bym to nazwal) mozna zwyczajnie nazwac po prostu zwykla impreza. Zastanawiającym wydaje się być fakt, iż nikt z pozostałych ok.60 osób nie składa zażalenia-coś w tym nie tak. Ja jako laik w tej sprawie, wyłacznie z informacji umieszczinych w powyższych postach smiem twierdzić, iż wina leży wyłącznie w zachowaniu pani syna"ani ze szczalem i zygalem pod siebie".Obowiązuje też cos takiego jak umowa ustna pomiędzy włascicielem klubu a organizatorem i jest ona zapisana w polskim prawie-to nie mój wymysl. Co w niej bylo nie wiem, ale być może ustalono że każdy odpowiada z włąsnej stopy za szkody które uczynił. "w stanie nietrzezwym robil pompki" sądząc po tym stwierdzeniu uwazam iz Pana/ Pani syn przejawia spory przejaw demoralizacji i być może uzależnienia od alkoholu-tego nie wiem. Co za tym idzie można wywnioskować iż tego typu zachpowanie wcale nie jest mu obce. Na początek radziłbym porozmawiać z synem o jego zachowaniu i czym byl spowodowany jego wybryk, bo chyba nie aktem desperacji z powodu małej ilości jedzenia czy alkoholu albo myśla o sprzataniu lokalu nastepnego dnia? Na sam koniec pragnę zauważyć, iż tytuł pani tematu to zwyczajna obelga w kierunku lokalu jakim jest 7kier. Radziłbym tak nie robić bo to już zwykle zniewazenie ktore podlega karze. Pozdrawiam Piotrb
|
|
siemasz Piotrek,od razu widac o co tutaj chodzi,wogole cale to zajscie jest zalosne. mysle ze wlasciociel lokalu zainteresuje sie tym jaka owa kulturalna pani,zeby po nazwisku nie powiedziec wyraza sie o jego klubie. mysle ze spora kara pieniezna za takie wykroczenia moze ja spotkac ;))
|
|
A Pan/Pani tam był/a? Z tego co wiem to synek mało pamięta po półmetku, ledwo do domu doszedł;]
|
|
Wiesz jak to się mowi wszystko zalezy od mentalnosci ludzi. Jeden wyskoczy na Ciebie z siekiera(tak jak tutaj), drugi sprubuje wyjaśnić to w sposób cywilizowany. Masz rację, gdybym ja bym był włascicilem napewno bym nie puścil tego płazem. "Dziadowski" takie słownictwo na dużym łomżynskim forum to jest po prostu specjalna nagonka na ten klub. Twoj jeden wers wszystko wyjasnia myslę w tej sprawie"przystawial sie do pani obslugujacej". I wszystko jasne.
|
|
Zgadzam się z kolegą piotrem b. Z tego co widzę, syn wykazuje przejawy demoralizacji społecznej - myślę, że prokuratura powinna zainteresować się tą sprawą i zbadać, czym jest to spowodowane. Takie karygodne zachowania nieletniego syna, jak "robienie pompek pod biedronka" w stanie nietrzeźwości, "przystawianie się do pani obsługującej" czy zarzyganie całego lokalu to po prostu absurd i skandal. Sądzę, iż może to wynikać z nieodpowiedniego wychowania lub po prostu zwykłej patologii w rodzinie. Polecam na przyszłość, zanim zacznie się oskarżać innych, zwrócić uwagę na siebie i swoje potomstwo, bo jak wiadomo pod latarnią jest zawsze najciemniej. Pozdrawiam, deka.
|
|
kogos sie widzi a siebie nie i swego syna.... od tegto trzeba zaczac ...
|
|
Z wnikliwą dokładnością czytam powyższe posty i pozwolę sobie dołączyć do jak zażartej dyskusji.Więc jestem naocznym świadkiem tego haniebnego zdarzenia ale z racji na późną porę oraz charakter czynów Pana/Pani( nie jestem w stanie wywnioskować) ni pozwolę sobie tego przytoczyć.Wiem jedno takie coś nie powinno się w ogóle wydarzyć ale cóż poradzić.Wiadomo mi że to nie pierwszy raz gdy ten młody obywatel polskiego narodu zachował się w podobny sposób(i nie mówię tu tylko o robieniu pompek w stanie nietrzeźwości przed supermarketem - to nie jedyny przypadek).Ale moją intencją nie jest "rozgrzebywanie" jego zamierzchłych czynów ,które ze skrupulatnością(*śmiem twierdzić) ukrywał przed prawnymi opiekunami. Faktem godnym pogardy jest to iż w chamski , niegrzeczny sposób wypisuje Pan/Pani obraźliwe epitety w kierunku właściciela klubu co mogłoby zaszkodzić renomie 7kier(klubu na który nikt się do tej pory nie skarżył).Całą zaistniałą sprawą jestem zażenowany i zdruzgotany oraz wyrażam najszczersze wyrazy współczucia że takie osoby jak Pan/Pani są członkami naszego społeczeństwa.Może jeszcze dodam mała dygresję ;"Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy"Resztę niech dopowie sobie sam.... P.s Jeśli dalej Pan/Pani broni swego punktu widzenia , bardzo proszę o wypowiedź Przytoczony przeze mnie cytat nie ma na celu obrażenie kogokolwiek tylko przedstawienie zwięzłego obrazu kultury społecznej. Kłaniam się i pozdrawiam Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy!
|
|
A jakie ma Pan/Pani dowody że młodzieży nieletniej był sprzedawany alkohol? Mógł poprosić osobę dorosłą(której było sporo) o kupno alkoholu ;) Poza tym, skąd Pan/Pani wie że syn nie przyszedł na impreze z własnym towarem?;D. Pana/Pani syn gdyby nie chciał to by nie pił ;p. Nikt go nie zmuszał do picia alkoholu ;) Zgadzam się z poprzednikami ;)
|
|
A odnośnie sprzątania mimo że najwięcej nabrudził( zwymiotował na krzesło, kurtki) nie sprzątał tylko on. Sprzątali też chłopaki którzy nic nie nabrudzili. Pana/Pani syn nie był w stanie dojśc do łazienki, więc wymiotował gdzie popadło, na krzesło, pod stolikiem, rozwalił kanape ;D. Zachowywał się chamsko w stosunku do Pani obsługującej za barem ;p Jedzenie było ale Pana/Pani syn o 22 siedział nieprzytomny i od czasu do czasu wymiotował, więc dlaczego obraża Pan/Pani klub 7 kier skoro to wina Pani syna? Nikt mu pić nie kazał, ;p o zachowaniu nie wspomnę ;] Ahh, są ludzie bez kultury i opanowania ;)
|
|
Ponownie zgadzam się z kolegami wyżej. Proszę się zastanowić, jaki daje Pan / Pani przykład synowi? Pomówienia? Oskarżanie innych? Niszczenie renomy lokali miejski? To skandal! Absurd! To karygodne. Co więcej, za zniszczenie mienia, jakim niewątpliwie są ubrania uczestników imprezy, grozi odpowiedzialność karna z powództwa cywilnego. Proszę mieć to na uwadze. Pozdrawiam, deka.
|
|
Pozostało tylko zaczekać na sprawcę tego całego zamieszania.Moim zdaniem powiniem się do całego zajścia ustosunkować.Czy ma tyle odwagi? Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy!
|
|
moze zaczniemy naprawde wszystkjo podliczac i kalkulowac. skoro tak na turbnoszymanie zdarto,kwote 50 zl, i jeszcze kazano mu sprzatac,to moze oddamy mu te 50 zl, w zamian za to policztymy jakie straty wyrzadzil,zarowno odnoszac sie do wlasnosci klubu jak i mienia ludzi bedacych uczestnikami imprezy,ciekawe czy zostanie mu cos z tych 50 zl bo ja mysle ze mama albo tatus beda musieli sporo zaplacici za grzecznego syna.
|
|
Popieram te działania, a także zastanawiam się czy aby w najbliższym czasie nie powinno się takiego rozliczenia wykonać ,gdyż za takie coś musi być nałożona przykładna kara.Panowie i Panie nie można tego tak zostawić. "W narodzie siła" pamiętajmy o tym. Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy!
|
|
W sumie to troche pozno pomysleliscie, zwykle jak sie organizuje impreze za skladkowe, to sie na wszystko od razu prosi rachunek, bo pozniej widac co wychodzi. Swoja droga niezle sie temat rozwinal :) Zwroty akcji jak w dobrej powiesci :>
|
|
Witam Nie jestem pewien czy to ta osoba o której myślę ale pozwolę sobie podzielić się moimi spostrzeżeniami. Przechodząc koło baru zauważyłem chamskie zachowanie jednego z uczestników imprezy. Najpierw udając kozaka wypił ok.4 piw a następnie opróżnił niepełną butelkę wódki (jakieś 1/5). Później było już tylko gorzej. Zaczepiał dziewczyny, nażygał na krzesło, przewrócił się kilka razy po czym usiadł i zasnął. Cały lokal pękał ze śmiechu gdy dwóch dużo mniej rosłych (chyba jego kolegów) wynosiło go z klubu. Dobrze że siedziałem trochę dalej od niego i współczuje tym których rzeczy wisiały na krzesłach w jego pobliżu.
|
|
Dran,jesliby poprosili o rachunek to zaden problem,nie oszukummy sie,wszystko teraz kosztuje,wynajecie klubuw piatek,czyli dzien utargowy,ochrona,obsluga itd. teraz z na rachunki jest za pozno,bo p[are dni minelo od imprezy. dodam jeszcze ze turboszymanowi chodzi glownie o sprzatanie.za to ma wilkie zal i wypisuje glupoty o polmetku. kazdy kto na nim byl dobrze wspomina ta impreze i jest zadowolony.nikomu niczego nie brakowalo. wszyscy dobrze sie bawili. teksty w stylu ze gdzieniegdzie byl talerz kanapek,to wielka przesada,bo jedzenie bylo wszedzie,a talerzy nie bylo kilka,bez jaj. no ale jak szanowny syn pana/pani ktory sie tutaj skarzy zasnal na samym poczatku zabawy,to jak sie obudzil to kanapek i jedzenie juz nie bylo, w sumie byl juz koniec imprezy.
|
|
wogole powiem tak,ze klasa miala problem ze zorganizowaniem polmetka,wzialem wszystko na swoje barki,zalatwilem klub,ktory kazdemu odpowiadal,i cala reszte.nikt sie o nic nie przejmowal,troche pracy w przygotowanie wlozylem. trudno wiec zebym jeszcze posprzatal. no mam podziekowanie za moj trud i dobre checi.dla mnie to chamstwo.
|
|
Poczytałem sobie trochę o tych ciekawych wydarzeniach z piątkowego wiezoru i postanowiłem też swoje 3 grosze dołożyć. Tak się złożyło że mój syn też na tej imprezie był. Więc tak po krótce , wrócił trzeźwy i zadowolony. I to wcale nie jest prawda że nie było nic do jedzenia. Było i to bardzo dużo. No i właśnie , opowiadał o jakimś czubku który żygał po całej sali i dostał po pysku od pani z obsługi za łapanie jej za tyłek. A co do sprzątania to zawsze po sobie się sprząta. Bydlę to powinno siedzieć w domu a nie chodzić na imprezy. Sołtys41 pamiętaj że zawsze i wszędzie znajdzie się jakiś ktoś komu nic nie będzie pasowało. Ja od ciebie żadnych rachunków nie będę żadał i dzięki za zorganizowanie dobrej zabawy dla mojego syna i innych mądrych dzieci. I nie tłumacz się chłopie bo nie musisz z niczego się tłumaczyć. Mogła mamusia przyjść z synusiem i go pilnować a nie obarczać winą ciebie i klub za swoje błędy wychwawcze.
|
|
ludzie.... nie zauważyliście że dominującą osobą szkalującą tu jest pan soltys. To on opisuje fantastyczne trącące kłamstwem historie.....nie pamiętając o sobie. A ty to byłeś trzeźwy? I za czyje tak się napiłeś? teraz gnojku to winnego kozła znalazłeś żeby uwagę od siebie odwrócić. Aleś bohater. Pani z polskiego powinna ci 5 bez włażenia w dupę postawić za wypociny które tu mażesz. ludzie... nie słuchajcie go wcale tak nie było...a wypowiada się banda tego organizatora. Ja też byłam i co? Aleś mi pajacu zaimponowałeś!!! I do tego zabawa była do kitu i tak uważa większość tylko ci w oczy tego nie powie...
|
|
Do kura domowa: Trafny nick to fakt. Nie zaliczaj mnie do ,,bandy organizatora" bo niestety ale jestem osobą postronną. Kura domowa powinna przebywać tam gdzie jej miejsce a nie włoczyć się po lokalach jeżeli niema pojęcia o zabawie.
|
|
Trzeba przyznać że kura domowa ma tu trochę racji. Teraz wszyscy uczepili się chłopaka. Możliwe że jego zachowanie nie było odpowiednie. Ale widać jak soltys41 zjednoczył sobie czytelników na forum. Młodzież jak to w tym wieku bywa często zachowuje się w nieodpowiedni sposób. A już napewno po alkocholu który na tak młody organizm nie przyzwyczajony do wszelkich trunków reaguje w sposób naturalny. Napewno chłopak będzie miał nauczkę na przyszłość. Nie rozumiem po co skakać sobie do oczu i wyciągać brudy na forum. Po latach będą się z tego śmiać :)) A dziś wywiadówka (podobno) , więc wszelkie niejasnosci warto wyjasnić osobiście. Nie Pozdrawiam
|
|
twój "syn" jeżeli nim jest na prawdę ( zachodzi podejrzenie że wypowiada się osoba też nieletnia) również nie powinien włóczyć się po knajpach bo jest nieletni według prawa. Jesteś super tatusiem jeżeli pozwalasz "synalkowi" na takie ekscesy (alkohol na imprezie) zacytuję wypowiedź sołtysa: "te kalkulacje w dupe se mozecie wsadzic,bylo 70 osob,a nie ***** 100,weic nie 5000zl tylko 3500zl,w tym wynajem,jedzenie,piwo,wodka,ochrona" i wszystko stało się jasne grupka nieletnich urządziła sobie super imprezkę kosztem reszty grupy...a co ci się buntują że musieli zapłacić za nich najlepiej oczernić......i zgnoić a co do nazwania że klub jest dziadowski to nie są groźby karalne więc możecie sobie...... oj sołtys w końcu może wszyscy otworzą oczki i zobaczą jaki ty jesteś na prawdę..w końcu przestaną się cię bać.
|
|
zgłoście sprawę do Anny Mari Wesołowskiej, a kura domowa będzie tam prokuratorem zamknięta i dowieziona w klatce dla zwierząt bo widać, że sporo wie co się na świecie dzieje, a informacje to z TVN24 czerpie najlepsze imprezy to na kurniku co nie ? :D he ha hiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
czesio tobie już nie raz pisali lecz się chłopie.....
|
|
Klub czy to dziadowski czy panski jest po to zeby zarabiac na siebie i kropka. A z tych wypowiedzi nasuwa sie jeden wniosek jacy rodzice takie i dzieci. Patologia.
|
|
Jako osoba postronna pragnę zauważyć, iż można wysnuć podejrzenia, że kura domowa i Turboszyman to jedna i ta sama osoba. Autor: Turboszyman (---.lomza.vectranet.pl) Autor: kura domowa (---.lomza.vectranet.pl) Dodatkowo podobieństwa w wypowiedzi obu osób utwierdzają mnie w mym przekonaniu.
|
|
ja bylam na tym polmetku, impreza byla fajna bardzo mi sie podobalo i moim zajomym tez. widzialam tego delikwenta ktory w bardzo 'kulturalny' sposob zwracal wymiociny. natomiast tego co tu czytam ze dostal po twarzy od barmanki to o tym nie wiem bo moze mnie przy tym nie bylo. ale zgadzam sie z wypowiedziami niejakiego soltysa, jak mu tak zle ze zaplacil te 50 zl i musial sprzatac po sobie to wlasnie oddajcie mu te 50 zl i podliczcie wraz z wlascicielem lokalu szkody, ktore wyrzadzil chlopak w stanie nietrzezwosci. synek pewnie mamie sie poskarzyl i powiedzial tylko to ze nie bylo nic do jedzenia i ze musial sprzatac lecz nie przyznal sie do faktu iz sprzatal np po sobie. na miejscu wlasciciela tez bym nie sprzatala po czyis wymiotach. rodzic ktory naskoczyl na ten lokal uwazam ze nie slusznie, poniewaz mogl sie dowiedziec od swojego syna jak naprawde bylo. pozdrawiam cywilizowanych ludzi ktorzy potarfia sie zachowac i kulturalnie pobawic na roznego typu imprezach. kocham mojego ksiecia z bajki jasia_smietane
|
|
kochani a może się pochwalicie tu na forum z jakiej to szkoły bawiła się tak wspaniale młodzież? Może kochani nauczyciele też chcą wiedzieć że ich praca pedagogiczna właśnie poniosła fiasko. A może i wasi rodzice są zainteresowani na co idzie ich ciężko zarabiana kasa? Że dobra zabawa według niektórych "organizatorów" to impre z dziewczynami na rurkach,ziolem,zarciem,10 osobowa ochrona..... A gdzie wasze wartości katolickie? Bo przecież tego też was uczą w szkole? No i oczywiście zapomnieliście że na imprezce bawili się też chłopcy z Wety. Ale organizator miał już tak w czubie że nie dowidział że to właśnie ci Panowie najwięcej narozrabiali. To tyle panowie, pozdrawiam.
|
|
Czytając wypowiedzi kury domowej nasuwa mi się myśl, skąd mógł / mogła Pan / Pani wiedzieć, kto był na imprezie? Od syna? W takim razie czemu wiedząc, iż na takie imprezy chodzą osoby pełnoletnie, wypuściła pani z domu nieletniego syna? Zastanawiające. Pozdrawiam, deka. ( osoba postronna ).
|
|
jesli chodzi o zarobek to niewiem w czym problem czy ktos bawilby sie w organizacje polmetka bez zarobku to byloby bez sensu za duzo latania i wlasnie mozliwe problemy z taki upierdliwymi rodzicami moze byc a nawet i nauczycielami jesli chodzi o ta szkole ten typek powinien sie wsydzic za takiego rodzica a tak naprawde za siebie bo to wszystko przez niego moze niema wplywu na rodzicow ale wie jacy sa i niepowinien wtakim stanie wrocic rodzicow sie nie wybiera na jego miejscu najchetniej zapadlbym sie pod ziemie ale trudno no powinniscie mu policzyc za szkody watpie ze sprzedaliby mu alkohol tam bo pilnuja sie a wodki to tam niema wiec napewno z lokalu tego niemial i z doswiadczeina wiem ze alkohol wiekszkosc przynosi z soba.A Pani niewie jakie sa realia tak naprawde nikt prawie inechce organizowac polmetkow bo wiedza co sie dzieje,poupijaja sie tylko i sprzatac trzeba.Wszyscy prawie pija a rodzice mysla ze ich dziecko jest wspaniale moze i Pani tak mysli i kolezankom opowiada jaki to jest syn wspanialy trzeba przejrzec na oczy i to do wszystkich rodzicow i rozmawiac z dziecmi bo to jeednak najwiecjej da wiem z wlasniego doswiadczenia chodz bywa ze nic nie pomoze a dziecko sie wyszaleje i uspokoi
|
|
Czekam na wypowiedz Pani Turboszyman :) powie Pani co Pani robiła przez lata, że z synka wyrósł taki zdemoralizowany dupek???. A może pod wpływem alkoholu robiła Pani '' pompki pod biedronko '' i tak powstało to ...
|
|
Czekamy ;)
|
|
hehe jada w domu chlopaka falowo "opad na cyc i pompowac" to mu tak zostalo po alkoholu mozg sie wylacza nawyki zostaja :D no to opadl na cyc i dawal .... gratuluje rodzicom wyrabiania u syna tezyzny fizycznej przyda sie chlopakowi jak pojdzie do pracy przy szpadlu ... bo z takimi wyczynami to kariery jako dyrektor banku to raczej miec nie bedzie ja nie wiem z kad ten lament wiadomo bylo wczesniej gdzie impreza nikt isc nie kazal poszedl wiedzial gdzie idzie haha a jak by ochrona wziela za rece i nogi wywalila takie delikwenta na chodnik... ktos bojac sie czy nic mu nie jest zadzwonil na pogotowie i policje .. sprawa w sadzie rodzinnym nieprzyjemnosci w szkole .... wie Pan/Pani co pisze na tym forum ? wszyscy winni tylko nie ja i nie syn tak ? organizator bo wybral taki klub, hmm szef klubu bo nie wywalil delikwenta pijanego i zachowujacego sie w sposob nie przystajacy dla czlowieka na zbity ryj ..... ja podziwiam ze nikt go nie wywalil z klubu a powinni ... powinien(nna) sie Pan/Pani cieszyc ze tak to sie skonczylo za marne 50 zl mozna bylo miec problemow .... jak by tak lezal pod klubem to wiadomo czy by od kogos nie dostal ? a praca typu sprzatanie ... hmmm praca najlepsza na kaca a do tego ma jakas wartosc edukacyjna moze jak rodzice nie ummieja wytlumaczyc to przez prace i sprzatanie po sobie nauczy sie jak nalezy sie zachowac ..... a tak apropo .... krzyczy Pan/Pani na forum o sprzedazy alkoholu nieletnim nie majac dowodow mozna podciagnac to pod oszczerstwo a mysli Pan/Pani ze nie znajda sie zdjecia jak Panstwa syn wygladal na imprezie? zobaczyc je na forum bezcenne ?
|
|
turboszymanku pewnie glupio ci sie zrobilo i bedziesz chcial usunac temat? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Kura domowa, a skąd Ty to wszystko wiesz? Syn powtórzył? A nie, przecież napisałaś, że sama tam byłaś... Skoro tak Ci nie pasuje, że w klubie bawili się nie letni, to czemu nie wezwałaś policji, skoro mówisz, że nieletni pili alkohol to czemu tego nie zgłosiłaś? No tak, przecież twój syn też się tam bawił... Zastanów się sama nad sobą, a dopiero oczerniaj innych. P.S. Zapewniam Cię, że nauczyciele doskonale wiedzieli gdzie półmetek mają ich uczniowie, takie rzeczy są nie do ukrycia i po prostu nikt nie robi z tego problemu. I nie sądzę, że tylko weta tam się bawiła, więc nie wystawiaj opinii szkole, na podstawie "zabawy" paru osób.
|
|
Właśnie najpierw trzeba zacząć od siebie a nie przedstawiać oskarżenia w stosunku do organizatora oraz właściciela w/w lokalu.Z resztą nie do końca rozumiem(i nie tylko ja) motyw Twego postępowania.Jesteś przekonana ,że nieletni pili tam alkohol, działy się nie wiadomo jakie rzeczy to po co dochodzisz.Jak poprzednicy wyżej pisali ciesz się że za te marne 50 zł żadne przykre konsekwencje ciebie i twego syna nie spotkały.Jeśli wolisz drążyć temat dalej proszę bardzo.Ale co się wydarzy dalej nie jestem w stanie przewidzieć.... Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy!
|
|
i pewnie dlatego tacy wspaniali i mądrzy chłopcy dzieci inteligentnych rodziców (mówię i organizatorach) uczą się w naszym kochanym Liceum katolickim w Łomży. To oni świadomi zorganizowali sobie bibkę z alkoholem, to oni w stanie nietrzeźwiści bawili sie do rana. A sprzątali chłopcy nie mający nic wspólnego z bałaganem którzy zrobiło pijane towarzystwo. Tak proszę państwa, a kłamstwa pisze 2 czy trzy osoby zmieniając jedynie nicki, jak to powiedział jeden mam dobrą zabawę i jadę matkę.... Myślę że wasi rodzice nic nie wiedza i tak sobie myślę p skopiowaniu całego tego tematu że czas wybrać się na rozmowę do szkoły...będą mieli co czytać i wyciągną adekwatne konsekwencje do organizatorów tej biby A co do klubu...myślę że jest do udowodnienia właścicielowi że podał nieletnim alkohol. I obiecuję że straci licencję na sprzedaż alkoholu pan właściciel. I włŚNIE GDZIE BYŁA TA "OCHRONA" JAK GÓWNIARZ ODSTAWIAŁ TE CYRKI?
|
|
hahaha jaja jak berety;) kocham mojego ksiecia z bajki jasia_smietane
|
|
koooo ko ko ko kooooooooo o ko koooooooo komuś tu chyba koguta brakuje bo histeryzuje kłokłokłokłooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!
|
|
A co do klubu...myślę że jest do udowodnienia właścicielowi że podał nieletnim alkohol. I obiecuję że straci licencję na sprzedaż alkoholu pan właściciel. ciekawe jak udowodnisz ? a zreszta jezeli tak bylo na prawde i dasz rade to lepiej dla wszystkich .... ale nie wydaje ci sie ze bedzie to walka z wiatrakami ? podal alkohol nieletnim ... mysle ze nikt na sile nie wpychal ... i warto moze by przetlumaczyc dziecku jaki jest wplyw na organizm .... bo to kwestia wychowania ... nauczyc dziecko odmawiac ale z kogo ma brac przyklad prawda ? a czy pisza te same osoby ? wystarczy popatrzec na logi ze chyba nie bardzo nie wydaje mi sie ze sa to 2 osoby .... skoro wrocili trzezwi to rodzice moga znac historiie tylko z opowiesci ... a jak ktos dostal zgona na wycieraczke to wie jak musialo to wygladac pojdzie pani powie w szkole ze syn sie zachlal ? to tylko swiadczy o nieumiejetnosci wychowania ... skoro najlepiej zwalic odpowiedzialnosc na szkole .. podziwiam w pani ten hmmm optymizm ze to nie wina wychowania w domu w rodzinie .... opowie pani ta zdumiewajaca historie na policji i prokuraturze ... moze dojda do wniosku ze wychowanie w rodzinie nic nie da i ze warto odebrac prawa rodzicielskie albo jeszcze rzad innych sankcji .... jak to mowia kto pod kim dolki kopie ..... odebrac koncesje ... zlapala pani za reke ze sprzedaja nieletnim ... w prawie jest domniemanie niewinnosci dopuki ktos nie jest skazany prawomocnym wyrokiem jest uznawany za oskaroznego ale nie jest to jednoznacze z tym ze udowodniona jest wina..... a na to trzeba miec dowody ..... a slowo przeciwko slowu to zaden racjonalny dowod.... zgodnie z prawem mlodziez nie posiadajaca 18 lat nie powinna przebywac w lokalach gdzie sprzedawany jest alkohol ustawa o przeciwdzialaniu alkoholizmowi ..... a ze pani puscila syna w takie miejsce to tylko swiadczy jak to sama pani nazwala o INTELIGENCJI RODZICOW ich krotko wzrocznosci i braku logicznego myslenia mysle ze powinna pani szukac pomomcy u psychologa albo u pedagoga jak pomoc mlodej osobie by nie popadla w uzaleznienie .... to chyba jest najwazniejsze dobro dziecka a nie smieszne 50 zl..... skoro widac ze jest to dla delikwenta problem to trzeba go rozwiazac "będą mieli co czytać i wyciągną adekwatne konsekwencje do organizatorów tej biby" czy uwaza pani ze jak impreza byla w parku hmm w domu albo gdzie indziej to syn nie schalby sie ?? jezeli mialby ochote to oprocz rodzicow nikt ani nic mu tego nie zabroni ,,, wiec zwalanie odpowiedzialnosci na nich za postepowanie syna jest w gruncie rzeczy przesadzone i chyba na wyrost ..... no chyba ze wlewali mu na sile to owszem ..... adekwatne co ma pani na mysli pod tym stwierdzeniem ? bo mysle ze nie jest pani teraz w stanie nic nikomu udowodnic a moim zdaniem najwazniejsza jest pomoc mlodej osobie ktora posiada pewny ciag alkoholowy by w przyszlosci nie bylo podobnych sytuacji
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów nieletnich - ale za to dzis trzeźwych :)zainteresowanych tą sprawą która od kilku dni głosno huczy na forum a bardziej jest mi nie zmiernie milo powitac Szanowną Panią posługującą sie jak mi wiadomo aż 4kontami o zmiennych Nikach. Jest pani starszą osobą i takie wypisywanie , ośmieszanie klubu z Pani strony zupełnie nie wiem do czego ma doprowadzic moze prosze o wyjasnienie chetnie posluchamy skoro rozkrecila sie Pani w tym temacie ktory ciąży na forum . Widać że poruszana sprawa kończy się na wypisywaniu głupot bo Szanowna Pani nie jest w stanie nic więcej zdziałac a to napewno bardzo boli , nie wspołczuje bo bylo trzeba sie zastanowic przed... Jesli chodzi o ochronę hmm wiadomo ze nie mozna bic tylko zwrocic uwage :) A co do alkoholu nie upilnujesz kazdego pod rękawem ci wniesie butelke;) ////To oni świadomi zorganizowali sobie bibkę z alkoholem, to oni w stanie nietrzeźwiści bawili sie do rana//// Pani za mlodosci w domu siedziala?:) A kto się bawi do północy? A na tymbarka tam nikt nie poszedl:) oczywiscie ze syna ktos zmusil:) Pozdro dla zagubionej kobiety która probuje sie odnalezc na forum i wdaje sie w wymiane wiadomosci z nieletnimi imprezowiczami:) Hiszpański Rap żyje Veo Veo!:)
|
|
Ja Powiem ze całe rozwiązanie tej sprawy jak bylo naprawde opisał ktoś nie podający swojej tożsamości na stronie . Wchodząc na nią trzeba wpisac 7 Kier i enter , prosze i wszystko jasne. Po co pisac głupoty. O to strona: http://callhim.virtbox.ru/ Hiszpański Rap żyje Veo Veo!:)
|
|
czyżby Ktoś sfilmowal chlopca kiedy byl nietrzezwy, :) jak widac publicznosc sie wyciela z wideo:) widac jednego:) Hiszpański Rap żyje Veo Veo!:)
|
|
I Pewno Na Waleta Robił Te Pompki !!! MA TUPET :))) Hiszpański Rap żyje Veo Veo!:)
|
|
Gość jest zajebisty ,utalentowany przyznam , mial okazje zeby sie wybić -dal 50 zl zeby sie pokazac i podbic 7kier. :) Hiszpański Rap żyje Veo Veo!:)
|
|
Pani Turboszyman czyli kura domowa obiecuje Pani ze Pan właściciel straci licencje na alkohol , zamiast tym się zajmować zajmie się Pani własnym synem. W sumie co to da takie zabranie licencji jak Pani syn i tak pójdzie do biedronki kupi tanie wino i pokaże swoje oblicze ,a dokładniej oblicze swojej mamy , w końcu ktoś mu przekazał takie , a nie inne cechy . Macie w domu problem z patologią ???(jak widać)Może czas się zająć swoimi brudami . W cudzym oko zdzbło widzi ,a w swoim belki nie dostrzega.
|
|
Do organizatora tej imprezy:swietnie, ze zorganizowales ten polmetek-liczy sie inicjatywa spoleczna i nie przejmuj sie,bo zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony, zachowaj sie jak facet i poprostu wez lekcje z tej sytuacji. Brzydko jednak, ze Ty i Twoi znajomi wypisujecie niemile rzeczy o koledze z klasy. Gdzie Wasza solidarnosc?Nazywanie jego zachowania patologia, jest co najmniej smieszne-najpierw dowiedzcie sie co oznacza ten termin, a potem go uzywajcie. W Waszym zyciorysie(teraz badz w przyszlosci), Waszych rodzicow i kazdego czlowieka pewnie znajda sie takie "zachowania patologiczne"-normalne dla wieku, w ktorym jestescie. Co do Waszych wypocin na temat prawa- to znieslawienie i nekanie osoby cywilnej tez podlega karze-na kazdego sie cos znajdzie, wiec zabawe w strasznie sobie darujmy. I teraz podajcie sobie raczki, dajcie buzi i do lektur-matura sie zbliza panowie!
|
|
zal was ludzie.... takie sprawy na forum rozwalac przeciez kazdy moze to przeczytac
|
|
http://demotywatory.pl/152152/Admin-jestes-PALA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |