czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pobili się Czeczeni do obrońsów Czeczenów

Po pierwsze oprosze zapoznać się z artykułem:

link: http://4lomza.pl/index.php?wiad=20370

a dla legatów:

Czterech mężczyzn, obywateli Rosji narodowości czeczeńskiej, zatrzymali nocą łomżyńscy policjanci. Mężczyźni wszczęli burdę przy. ul. Księcia Janusza. Jak informuje kom. Sławomir Dąbrowski, oficer prasowy KMP w Łomży, wszyscy byli pijani, jeszcze trzeźwieją...
Czytaj dalej

Dąbrowski informuje, że policjantów wezwał jedne z mieszkańców okolicznych bloków uskarżając się głośno zachowujących się i przepychających się ludzi. Funkcjonariusze, którzy dojechali na miejsce dostrzegli czterech ciągających się mężczyzn, który zatrzymano.
- Wszyscy to obcokrajowcy. Obywatele Rosji, narodowości czeczeńskiej – mówi Dąbrowski.
Wszyscy byli pijani.
- Po badaniu okazało się, że każdy z nich miał po około 2 promile alkoholu w wydychanym powietrzu – dodaje policjant.
Mężczyźni, zostali zatrzymani, a gdy wytrzeźwieją będą prowadzone z nimi dalsze czynności. Czeczeńcy mają odpowiadać za zakłócanie ładu i porządku publicznego.

A oto moje pztanie do obro}cw CyecyenwŁ

Cyz nadal wieryzcie w bardyo dobre wzchowanie i manierz obcokrajowcw

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pobili się Czeczeni do obrońsów Czeczenów

Przepraszam za chwilowe bledy

A oto moje pytanie do obroncow czeczenow

Czy nadal wierzycie w bezkarnosc bardzo dobre wychowanie i maniery obcokrajowcow

A za zasiłki mogą kupić sobie alkohol ,gdzie nasza polskie rodziny w tym samym czasie nie mają na chleb.

Pytanie dla tych co sprowadzają Czeczenów . Dlaczego nie wolicie pomóc Polakom ,którzy żyją we własnym kraju i klepią jeszcze gorszą biedę ???

Ja też tak chce się najeb@ć za darmo i jeszcze mnie taxówko zawieść do ciepłego pomieszczenia w którym wytrzezwieje żeby żona nie krzyczała a rano zawiezść pod dom ;D

Deportować ich !!! Wkońcu to rosjanie a w rosji nie ma wojny :)

Zastanów się co piszesz za bzdury to co Czeczeni się troszkę po przepychali to już skandal , zobacz co nasi wyrabiają za granicami pijaństwo złodziejstwa po sklepach napady i bijatyki aż mi wstyd za Ciebie zasrany strażaku i nikogo nie prowokuj patrz na swój naród

smoleń ty sie zastanów co piszesz i przeczytaj sobie co nie jaki tyson sądzi o tobie ,znajdziesz na tym forum...

APELUJE!!!!!!!!!!!!!

RADNI ITP...

NIEKTORE RODZINY SA BARDZO POTRZEBUJACE I NIE DOSTAJA TAKICH KOKOSOW MOZE RUSZCIE **** ZZA BIURKA I POMOZCIE RODAKOM A NIE OBCOKRAJOWCOM!

muszę sprostować,
NIEKTÓRE RODZINY SA BARDZO POTRZEBUJACE I NIE DOSTAJA ŻADNYCH PIENIĄŻKÓW MOZE RUSZCIE **** ZZA BIURKA I POMOZCIE RODAKOM A NIE OBCOKRAJOWCOM! (bo mops ich nie ma).

Hehehe...

A mowiliscie, ze nie probuja sie integrowac i wtapiac w nasza kulture...

"(bo mops ich nie ma)." nie,tak co ty wygadujesz.Widac twoj poziom inteligencji. Poprostu przykro jest idac ulica widzac matke, ktora z 5 dzieci lezie i widac ze bieda az piszczy. A idzie ci 10 czeczenow zadowolonych od ucha to ucha i sie smieja z nas..

co ty powiesz....

Dran, celne ;) spostrzeżenie :).
Ciągali się pomiędzy sobą i byli pijani, czyli Koran nie ma tu zastosowania... może są innego wyznania ?...
Takich co zakłócają ład i porządek powinno państwo polskie deportować do adekwatnego kraju, w tym wypadku do Rosji.
Zapewne nie byli by szczęśliwi ;)

________
Malachit

A myślisz że o co mi chodzi o to wlasnie ze dyskryminuje sie najbiedniejszych ,potrzebujących ,schorowanych ,bezrobotnych Polaków a nadomiar tego Mops nie ma środków finansowych dla tych ludzi.Jeżeli poczytasz wcześniejsze moje wyp. to zauważysz że caly czas domagam sie pomocy dla najbiedniejszych .

A ja zaczynam ich lubić. Mówili, że oni nie pijące, a tu proszę! Wprawdzie do nas to im po 2 promile na łeb jeszcze za mało (do ruskich to jeszcze drugie tyle), ale to już coś. Dziwne tylko bo piszą, że się awanturowali a ja słyszałem, że ich dwusobowy patrol otoczył i zabrał na komendę.
A tak naprawdę to szkoda chłopaków - pomieszkają u nas jeszcze trochę to nie tylko pić ale i kraść się nauczą!

jeszcze troche i trzeba będzie sie zmobilizować i skorzystać z prawa nadanego nam przez konstytucje "Obywatelska inicjatywa ustawodawcza"

http://konstytucja.wieszjak.pl/omowienie-konstytucji/81977,Obywatelska-inicjatywa-ustawodawcza.html

Niestety. Polska zawsze 'słyneła' w Europie jako kraj pijaków i złodziei.
Wiem że to stereotyp ale skądś się to wzięło...

________
Malachit

Nie tak jest jeśli chodzi o Polskie rodziny biedniejsze to mają braki i mają za małe dodatki z opieki , nasze opieki dają tym co są zdrowi mają dobre zawody ale nie chcą pracować , no bo i po co jeść dostanie zasiłek , węgiel , dary , kursy różnego zawodu jeszcze się kursantowi dopłaca a on i tak pracę nie podejmnie , aby tylko miał ten potrzebujący ale i legaty pobierają Wszytko się robi po znajomości zasiłki ,byłem w biurze MOPS pytałem się człowieka który pobiera zasiłek a on nie może pobierać , żona i córka jego jest za granicą ,mają pracę a on zasiłek pobiera i ma zawód kierowca zawodowy , spawacza , mechanika sam itd nie sprawdza się dokładnie rodzin w MOPSIE jest wszystko w tajemnicy nasi biedaki więc mają na alkohol zrobić w naszym kraju inwentaryzację i na prawdę dać którzy są w potrzebie , to i Czeczeni i inny nie będą przeszkadzać

P.smolen to co pan pisze to wszystko prawda,cieszy mnie że ma pan podobne zdanie ,tylko że ja juz to kilkarazy przerabialem na tym forum.Ja domagam sie niczego więcej jak równego traktowania nnajbardziej potrzebujących Polakówi uchodzców czy to tak wiele,juz dawno pisałem że jeżeli Polacy i Czeczeni bedą po rowno otrzymywać zasilki to ten problem choć po części zniknie.

A politpoprawni idioci powtarzają, że Muslimy to tacy porządni - nie piją, nie palą.

Takich zdarzeń będzie coraz więcej. Oni rzadko biją się między sobą - znacznie częściej będą bili Polaków.

Agresywne pasożyty zaczynają pokazywać prawdziwą swoją twarz.

smolen masz racje zgadzam sie z tobo to przykre ze u kogos sie widzi wady a u siebie nie ,przez jakis czas mieszkalam w niemczech i na wlasne oczy widzialam jak polacy sie zachowujo wchodzo do sklepow i jedzo nawet nie zaplaco albo upijajo sie i robia awantury i policji interweniują .A jesli chodzi o zarobki albo pomoc tu na dziecko dostane 48 zl, a w niemczech 200 euro tak samo jest z czeczenami u siebie w kraju dostano mniej a u nas wiecej taka polityka .Duzo polakow szuka lepszego zycia po za polsko a czeczeni po za rosjo kazdy ma do tego prawo zeby rodzinie dac dach nad glowo wiekszosc rodzin w polsce sami dzieciom biede sponsorujo przepijo kase a pozniej na chleb prosza albo dzieciom kaza zebrac

Znam tylu ludzi co pobierają zasiłki z MOPSU choć nie powinni , maja płatnę zawody ale po co im pracować są zdrowi mordy maja jak tataraki po co wstawać do pracy , państwo da . Ja wiem ze naprawdę są ludzie biedni dużo dzieci chorzy to tym dać nawet dwa razy tyle,ale nie zdrowym obibokom , trzeba sprawdzić komu ta opieka potrzebna

Należy deportować agresywnych pasożytów .Brak mi słów na to wszystko .

smolen bez wdawania się w szczegóły i tak baardzo ogólnie to masz rację.
Tylko weź chłopie przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, tylko zwróć uwagę na interpunkcję i ortografię.
Właśnie tacy ludzie narzekają jak to im źle, ale wziąć się za siebie to już nie.
Znam wokół siebie ludzików którzy tracą pracę (nie ze swojej winy) i za chwilę mają inną. Bo szukają aktywnie ! A nie jak ta piz.a, stanie w kolejce i płacze że pracy dla niego państwo nie ma. Czas się obudzić, czasy PRL'u już minęły.
Piszesz że 'spawacz i mechanik'. Toć teraz tacy kasę drą. Do mechaników kolejki. A Łon roboty 'nima'. Widocznie taki spawacz i mechanik.

A zapewne prawda jest taka żeś z nikim nie rozmawiał boś małoletni jeszcze...;)

________
Malachit

dzisiaj o godzinnie 15-tej czeczeni zostali zatrzymani za próbe kradzieży w Galeri Stokrotka

ernest37 chetnie bym poparl takie rozwiazanie, nie wiem tylko ktory kraj by ich wszystkich przyjal?

Kilku sie pobilo miedzy soba i juz krzyczycie zeby ich deportowac (najlepiej wszystkich). Ostatnio w Niemczech mlody dwudziesto kilku letni chlopak (polak) zamordowal kobiete. czy uwazacie ze w zwiazku z tym nalezy deportowac z niemiec wszystkich polakow? czy nie potraficie pojac ze bez wzgledu na to jaka narodowosc zawsze sie trafi jakis idiota? Ze w kazdej narodowosci sa ludzie ktorzy potrafia tylko nienawidziec ale sa tez tacy ktorzy sa zyczliwi i nie maja zadnych zlych zamiarow? Dlatego nie wolno uogolniac. Kazdy czlowiek to odrebna jednostka...
W sprawie tego pobicia zostala wezwana policja i bardzo dobrze. Tak powinno byc. Jezeli ktos cos zrobi zlego powinien poniesc kare. Niewazne czy polak czy czeczen...
Jezeli chodzi o ten post napisany po rosyjsku jestem na 99% pewna ze napisal go polak jakis kolejny prowokator... Moze uznal ze temat o czeczenach za bardzo przycichl...
Mi osobiscie juz sie kompletnie nie chce czytac postow o czeczenach... ani ich komentowac... Przeraza mnie ze mlodzi ludzie czytajacy to forum nie potrafia samodzielnie myslec i potulnie daja sobie wpajac nienawisc. Wiekszosc z Was nie miala z czeczenami do czynienia... nic wam nie zrobili a powodem waszej nienawisci jest chocby to ze siedza na lawkach w parku. To jest przykre ze w czasach kiedy polacy masowo wyjezdzaja za granice gdzie sa mile przyjmowani sami niepotrafia okazac chocby odrobiny zyczliwosci obcokrajowcom. I nie wazne czy jest to czeczen czy murzyn czy jeszcze jakas inna narodowosc. Kazdemu najlepiej wpieprzyc i poslac do szpitala albo od razu po przekroczeniu granicy deportowac...
Pod wzgledem tolerancji jestesmy niestety jeszcze daleko daleko za krajami rozwinietymi...

Który kraj Ich przyjmie ?
Ich własny, Rosja.

A za tą próbę kradzieży powinni zostać ukarani, tak samo jak i masa innych łomżyńskich gówniarzy na tym złapanych.

________
Malachit

Malachit hmm, ale czemu akurat Rosja? Ja myslalem, ze mowimy o agresywnych pasozytach, a nie Czeczenach ;) I tak sobie pomyslalem, ze chyba trudno kogos deportowac z Polski do Polski ;)

HAHAHA
niemozliwe to nie mogli byc czeczeni, to napewno polacy przebrani za czeczenów
juz sie zaczeło, i wcale nie powiem a nie mówilem, meczcie sie teraz z nimi polit poprawni idioci, moze idzcie do tej fundacyjki ocalenie haha

Sorry Dran, masz całkowitą tację.
Pozdrówka :)

________
Malachit

Panie smoleń pan tutaj pisze o dokładniejszym sprawdzaniu Polaków przy przyznawaniu zasiłków z mops,ale ani słowa o sprawdzeniu uchodzców ...
Jedna pani wrzuca gadki o tolerancji,tylko gdzie się podziała ta tolerancja przy rozdzielaniu zasiłków między uchodzcami a najbiedniejszymi Polakami.?

A i zaznaczam ,bo juz się pisze ile to Polacy dostawali za granicą,na pewno nie wiecej niż rodowity mieszkaniec danego kraju.

policja raz sie przydała i zrobiła co trzeba a tych czeczenów deportować a nie piją i sie leją za nasze a polacy głodują ...

Nikt ku@#$ z tych cwaniaczków co mają dobrze płatną pracę tego nie rozumie,bądz nie chce zrozumieć ,nie zastanawiacie się jak by to było gdy byś TY stracił to pracę ,miał wypadek itp.Naśmiewacie się z tych ludzi ,fakt częśc z nich to pijusy,ale żeby panństwo zapewniło pracę to tych pijusów było by znacznie mniej.Nie chrzancie o tym ile to jest pracy ,jest ale jaka?na czarno?lub legalnie za mniejsze pieniążki niż otrzymuje 1 uchodzca przykłady "kamp.ziemniaczanej"900zl.Nie twierdzę tu że nie należy pracować za te groszę bo trzeba .Ale ludzie opamiętajcie się w koncu do czego to prowadzi .Wyzysk,złodziejstwo i sk@#$%o.

za tą kradzież zostaną ukarani bo rąbneli kurtkie za 290pln, zostali złapani i odebrani przez Policje w branzoletkach

I bardzo dobrze !, karać jak wszystkich.

A co do "...Nikt ku@#$ z tych cwaniaczków co mają dobrze płatną pracę tego nie rozumie..." - a kto komu broni znaleźć dobrze płatną pracę ??
Ci co takową mają jakoś potrafili znaleźć, lub nawet "se załatwić" - bo i takie głosy się pojawią.
Tylko trzeba chcieć, a nie peerelowskie "państwo ma dać".

________
Malachit

Co z tobą nie tak ,czemu ty nienawidzisz Polaków,ja wyrażnie napisałem że tu chodzi o ludzi POTRZEBUJACYCH w szczególności .Człowieku zastanów się ale dobra niech będzie że masz rację niech sobie zalatwią moze wtedy któryś ciebie wygryzie><Masz zlość do Polaków ale nie denerwuje cie że nasi goście nie chcą pracować,czemu???Przecież ty jawnie dyskryminujesz Polaków.

Co z tobą jest Malachit ,czemu ty nienawidzisz Polaków,ja wyrażnie napisałem że tu chodzi o ludzi POTRZEBUJACYCH w szczególności .Człowieku zastanów się ale dobra niech będzie że masz rację niech sobie zalatwią moze wtedy któryś ciebie wygryzie><Masz zlość do Polaków ale nie denerwuje cie że nasi goście nie chcą pracować,czemu???Przecież ty jawnie dyskryminujesz Polaków.

To nie ze mną jest nie tak.
Mam po prostu dość biadolenia wszystkich naokoło jak to im lub ich bliźnim jest źle. A własna inwencja to gdzie ?! Same biadolenie wokół.
A bo to bida w kraju, a to Czeczenia nas najechała, a to ukradł ktoś coś w hipermarkecie Stokrotka, albo inni dostają a ja nie.
Weź się za robotę to nie będziesz miał czasu na biadolenie w mamusiną kieckę.

________
Malachit

widziałem całą akcje z balkonu,paliłem papierosa,kiedy to zamykali pub ''browarek''było tam około trzydziestu osób,różne frakcje.nie wnikałem jakiej narodowości.owszem moze było troche głosno,ale meritum sprawy było zupełnie inne.otuż cała akcja działa sie przy latarni,na ktorej zawieszona jest kamera monitoringu,to gdzie był w tym czasie oficer dyżurny policji?-pewnie znęcał sie i wyładowywał frustracje na jakimś zatrzymanym. wszyscy sie rozeszli,a został tylko jeden starszy wiekiem człowiek siedzący na barjerce,przy sklepie żabka.(wróciłem do domu)słysząc dzwięk alarmu samochodowego wyszedłem ponownie na balkon,by sprawdzic czy to nie mój samochód przypadkiem wyje.i właśnie wtedy widziałem całą akcje.(kamera tez powinna była to wychwycic,o ile nikt nie manipulował przy tasmach)ów człowiek był wyrażnie przestraszony,gdy zobaczył osobowe audi ,schował sie troche głębiej w cień,gdzie nie sięgało swiatło okolicznej latarni.następnie upewniwszy sie ze nic mu nie grozi wyłonił sie z cienia i zaczął przebiegac przez ulice.na jego nieszczęście nadjechał patrol naszej (ukochanej)prewencji,biedak miał naprawde pecha.policjant wybiegł na przeciw niego i z okrzykiem POLICJA NA GLEBE przywitał delikfenta,ten zas zatrzymał sie w srodku kałuży na środku chodnika(brawo dla wykonawców,i tych co kontrolowali jakość tegoże chodnika)podiósł ręce do góry,nie stawiał zadnego oporu,a to że sie nie położył,to miał racje bo ja sam też nie zamierzałbym sie kłaść w tę kałuże.następnie dwuch policjantów,w tym jedna młoda kobieta podbiegło do niego,i ni z tąd ni z owąd nasz bohater otrzymał cios od wspomnianego wczesniej ormowca.od razu znalazł sie w tym zimnym basenie,przykryty własnymi nogami.wtedy to nasz dzielny policjant krzyknął LEŻ, BO CIE ZASTRZELE!!!!!!!!!!!!!po czym dobiegł do tej dwójki trzeci pan władza.i zaczęło sie deptanie przygniatanie,biedak ten tylko jęczał,nie miał nawet najmniejszych szans. wtedy to główny dowodzący dał rozkaz tej młodej niewiaście:IDZ I SPRAWDZ CZY CZEGOS NIE WYRZUCIŁ.zgodnie z rozkazem młoda dama zaczeła szukac,czego?????????????????? nie wiem,bo z precyzją jaką to robiła nie znalazłaby nawet 60'' telwizora,czy lodówki.(po co im kupują latarki jak ich nie używają,czyżby oszczędzali na bateriach)w tym samym czasie dwuch pozostałych stróżów prawa w strasznych jękach prowadziło naszego biednego bohatera do radiowozu.i tu pojawiła sie moja pierwsza refleksja:gdybym to ja biegł,gdyby biegł ktos inny,i niósł leki np.dla chorej matki?z pewnoscią został bym tak samo potraktowany.dodam jeszcze ze zrobiłem kilka fotek tekefonem,ale były bardzo złej jakości,wiec skasowałem.pytanie tylko,kto daje policji prawo bicia??bo to zdarzenie wyglądało jak zwykłe pobicie,gdyby nie mundury.kto im daje prawo do takich zachowań,na tym forum wypowiadacie sie o deportacjach ,ja bym tych policjantow zesłał do czeczenii,wtedy zobaczyliby w jakich realiach ludzie ci zyją.ciekawe czy i tam by wydawali takie waleczne okrzyki?podejrzewam ze jedyny okrzyk jaki byloby słychać z ich ust,to byłoby MAMO JA CHCE DO DOMKU.wiec nalezałoby bardziej zastanowic sie nie nad problemem czeczenów,a nad bezkarnoscią policji,prokuratury,i sądu.bo nikt ich poza nimi samymi nie kontroluje.wiec niech kazdy z was przemysli zanim powie cos głupiego ,bo kazdy z nas moze stac sie ofiarą przebiegającą przez ulice.

Ty koleżko nie obrażaj mnie bo ja zapierd......miałem niezle płatna prace i niestety mialem wypadek ,i bedac na wszystkich św.zus widzę to troche inaczej,człowiek jest pozostawiony sam sobie i żeby nie jakies tam oszczędności to bym juz dawno piach gryzl.Wiec mi tu nie pier@##l bo człowiek płacil podatki a panstwo go dyskryminuje,ciekaw jestem koleżko co ty bys powiedział....

Mo praprapra dziadek tez to widzial tylko to wygladalo całkiem inaczej,mam opisać ze szczególami,a zapomniałem na kamerce jest wszystko....

obejrzą nagranie z kamery i wszystko sie wyjaśni,no więc w czym problem/

ludzie polska rodzina dostaje 700-800zl ma opłaty jedzenie dla dzieci i inne wydatki czeczen zjedzie do polski ma wszystko darmowe jedzenie spanie oraz kieszonkowe ale oni są biedni a co mają powiedziec ludzie co nie maja co jeść, dzieci podręczników ale poco polakom pomagac

nie,tak i to zapewne wina Czeczenow, ze cie tak ZUS potraktowal?
Jakby tu nie bylo zadnego z nich nawet to i tak g....no wiecej bys dostal. Wiec chyba szukasz przyczyn swojego nieszczescia pod zlym adresem.

@@@@ ty przeczytałeś co napisałes,z tego kompletnie nic konkretnego nie wynika:
otuż cyt.:widziałem całą akcje z balkonu,paliłem papierosa,kiedy to zamykali pub ''browarek''było tam około trzydziestu osób,różne frakcje.nie wnikałem jakiej narodowości.owszem moze było troche głosno,ale meritum sprawy było zupełnie inne.otuż cała akcja działa sie przy latarni,na ktorej zawieszona jest kamera monitoringu,to gdzie był w tym czasie oficer dyżurny policji?-pewnie znęcał sie i wyładowywał frustracje na jakimś zatrzymanym. wszyscy sie rozeszli,a został tylko jeden starszy wiekiem człowiek siedzący na barjerce,przy sklepie żabka.
-no więc o co ci chodzi z tym oficerem dyż.co on miał zrobic bo z tego nie wynika że tam zaszło jakieś przestępstwo.Jaka akcja?
@@@@cyt.:słysząc dzwięk alarmu samochodowego wyszedłem ponownie na balkon,by sprawdzic czy to nie mój samochód przypadkiem wyje.i właśnie wtedy widziałem całą akcje.(kamera tez powinna była to wychwycic,o ile nikt nie manipulował przy tasmach)ów człowiek był wyrażnie przestraszony,gdy zobaczył osobowe audi ,schował sie troche głębiej w cień,gdzie nie sięgało swiatło okolicznej latarni.następnie upewniwszy sie ze nic mu nie grozi wyłonił sie z cienia i zaczął przebiegac przez ulice.
- jaski ma zwiazek te osobowe audi z tym czlowiekiem?jeżeli nic nie zrobil a z tego co napisałes wynika że nic nie zrobil to po co się chował?Co mu miało grozić?
i można by tak dalej ,nic z tego nie wynika.....

Ty czytaj dokładnie o czym byla dyskusja,jak nie wiesz to sie nie udzielaj.Nigdzie nie napisałem że to wina Czeczenów.

Natomiast napisałem że Polacy są dyskryminowani ,co może nie prawda????

Czytam o czym byla dyskusja, a ty najwyrazniej piszesz nie na temat. I nie mow mi co mam robic.

Polacy sa dyskryminowani? Nie, wedlug mnie nieprawda.

Jakby uszczelnili system zasilkow, to by starczylo moze dla wszystkich, a jak nie uszczelnia, to chocby tu nie bylo zadnego Czeczena, to i tak nie starczy. Czeczeni dostaja wiecej kasy jako uchodzcy, bo dostaja po stawkach unijnych, o ile wiem z funduszy unijnych. A jak im sie konczy, to sie ubiegaja o takie same zasilki jak Polacy, wiec gdzie ta dyskryminacja?

A ja o ile wiem to nasze podatki również idą do unii,no więc nasze władze powinny chyba postawić unii jakieś warunki,jeżeli mamy utrzymywać uchodzców ,zapewnić im mieszkania to powinni rządac takich samych praw dla potrzebujących Polaków.No i podstawa dokładniejsze weryfikacje i Polaków i uchodzców przy rozdzielaniu zasiłków.I dlatego uwazam ze Polacy sa dyskryminowani dzielic to po rowno -czy to tak trudno zrozumieć.Nie obwiniam uchodzców za tą sytuacje obwiniam naszych RZADZACYCH.

dran madry czlowieku, to ja bym chcial byc uchodzca

Obawiam sie, ze twoje myslenie jest mocno zyczeniowe...

A poza tym co dzielic po rowno? Nie wiesz o tym, ze w UE kasa dzieli sie na rozne fundusze? Kazdy jest przeznaczany na co innego, wiec nie wiem o co chodzi...

Zauwaz że Mops Łomża nie ma pieniedzy dla potrzebującychPolaków.I wytłumacz im że to nie jest dyskryminacja no więc co???

adamosxx to zostan uchodzca... pomodl sie, moze wybuchnie u nas wojna, bedziesz mogl wyemigrowac i starac sie o status...

BTW. Mielismy juz takie mozliwosci, ale sie spozniles na ten swiat, trzeba bylo uciekac po '39... Zreszta za komuny tez mozna bylo probowac...

nie,tak no ale wzgledem kogo Polakow dyskryminuja? Czy Czeczeni maja pierwszenstwo w przyznawaniu srodkow z MOPS?

2 promile? to jak na ciapatych musialo byc po dwa piwa z Lidla na jeden ciapaty łeb.
buehehe

dran przyjma nas w czeczenii? to sie pomodle jak na takich warunkach nas przyjma

ta dyskusja znowu zaczyna byc bez sensu-sa osoby za i osoby przeciw i za chwile bedziecie sie wyzywac i obrazac jeden drugiego.

ja wtrace tylko male sprostowanie-w Niemczech zasilek na 1 dziecko wynosi okolo 170 euro a nie 200 jak tam ktos napisal.
jednak podstawowa sprawa to to ze za granica zasilki i pomoce socjalne sa rozdawane tak samo dla kazdego-obojetnie czy to rodowity krajowiec czy tez tylko krajowiec.

nas ruscy z prawej atakowali, niemcy z lewej. wcześniej tatarzy od południa i inni zewsząd. i sie nie dalismy.
a czeczenow banda samych (i to podpitych) ruskow rozwalila.
szakunec..... ;PP

Kłania się jeszcze coś takiego jak status uchodźcy.

________
Malachit

adamosxx powaznie bys sie pomodlil o wojne w kraju, tylko po to zeby dostac status uchodzcy? No, powiem zaskoczyles mnie... jak na takiego "patriote" zwlaszcza...

te, malachit, w ten banner w swoim podpisie, zamiast naszej flagi, wpisz swoje nazwisko.
powinienes za tę profanacje dostac publicznie karę chłosty na starym rynku, a potem zostać eksmitowany z domu i zasiedlony na wesołej.

statusy uchodzcow i pomoc z tym zwiazana (zapewnienie mieszkania,oplaty za prad,wode...itp) to jedna sprawa a zasilki rodzinne i socjalne to zupelnie inna sprawa.

zasilki rodzinne i socjalne za granica sa dawane jednakowo wszystkim.

mysle ze wlasnie to ze u nas te zasilki i pomoce nie sa dawane po rowno kazdemu wywoluje w wielu ludziach taka niechec i oburzenie.
w wielu sytuacjach trzeba przyznac tym ludziom racje-przecietna polska rodzina ma duzo mniej srodkow z mopsu niz taka sama rodzina z Czeczenii.

oczywiscie a co to za kraj kto nim rzadzi ? przekret tusk i jego mafiozi, sady wypuszczaja obcinaczy palców, min spraw wydaje wyroki przed wszystkimi to bur...l a nie panstwo
a jako uchodzca mialbym zasilek nic nie robil chodzil sobie dniami i nocami po miescie gral w automaty popijal piwko, czego wiecej?

trackone a zadałeś sobie chociaż minimum trudu by sprawdzić co to za banner, z jakiej okazji powstał ?
Widzę że nie. Wstydź się 'Polaku'.

________
Malachit

nie wiem co poeta miał na myśli. widzę banner o dość płytkiej wymowie.
że coś miałeś na myśli to już tylko ty wiesz.
przykleić do tego można cokolwiek, wg poglądów (jeden przeprosi za traktat lizboński, drugi za wałęsę, trzeci za coś innego).
jednakże w obecnej formie nie niesie nic dobrego....

Aha, trackone zapomniałeś jeszcze o gotach, atakowali nas z północy od morza. Dawno to było więc możesz nie pamiętać ;)

________
Malachit

Może za swoja glupotę,żegnam...................................

Dodam dla ułatwienia iż nie ja ten banner zrobiłem, a swego czasu sprawa była w Polsce często omawiana.
Ale jeśli dla Was może być i za moją głupotę. Jak to w jakimś poście wychwyciłem "wisi mi to". A czym wisi to już niech każdy sam sobie dopowie.

________
Malachit

Dokładnie Malachit wypierdalaj z tym banerem .

Tylko czekać momentu kiedy Czeczenów będzie dostatecznie dużo i wyjdą oni na ulicę szukać zaczepki na poważnie. Zobaczycie że ostre walki przeniosą się na ulicę jeśli nikt nie zareaguje na napływ brudasów. Ale chociaż okażę się ilu jest tu krzykaczy a ilu przeszłlo by do czynów:) Brudne ruskie czeczeny do Rosji!

to jak będą szukać zaczepki to się po chłopaków z Woli zadzwoni i bedzie dym i skończą się narzekania

Ich bin fur Berlin...

Panowie nie piszcie tak bo z pewnością zaraz zaczną was wyzywać od rasistów,ale jak oni obrażają nas,powiem więcej grożą nam śmiercią to dla tych pol.pop.idiotów jest ok.dla nich to tylko nie winne nie porozumienie kulturowe.I jeżeli nic w tym "temacie"się nie zmieni i za kilka lat dostaną w p>>>>>.to może do tych pol.pop.idiotów w końcu coś dotrze.choć wątpie bo oni mają tak zryte mózgi,przesączone nienawiścią do Polaków.

kiedyś miałem nieprzyjemność być w gettcie jugolów, gdy była wojna w jugoslavii masowo takich "uchodźców wojennych" przyjmowały Niemcy,
przez dziwny zbieg okoliczności w Hamburgu trafiłem na wielkie blokowisko,osiedle jugoli. Jak zobaczyli,że na "Ich" teren wjechał "obcy",wsiedli w auto w 5, jechali za mną,wyprzedzili i nagle ostro zahamowali. Dobrze,że miałem trochę lepsze auto i zdąrzyłem nie wjechać im w zad. Gdybym nie zdążył zahamować pewnie cienko bym śpiewał, ale szybko uciekłem....Nie muszę dodawać,że kije bejsbolowe walały im się po samochodzie
Oby taki scenariusz nie dotknął naszego miasta, czeczenów będzie przybywać, siłą rzeczy są spychani (na własne życzenie, nie integrują się) na margines, powstaną "ich"osiedla i wtedy nosa nie wsadzisz a ulica wesoła napewno już tak się nie bedzie nazywać...

Ich bin fur Berlin...

to wszystko żle wygląda nie chodzi mi tylko o Łomże ale o polityke naszego kraju co do pseudo uchodźców. No ale my zawsze jakos dawaliśmy rade. Teraz jesteśmy wyposarzeni w internet i łatwiej mozna ludzi uświadamiać,wymieniac poglądy i chociażby stworzyc jakąs inicjatywe obywatelską.

Autor: piotr20 (82.139.164.---)
Data: 13-11-09 18:29

policja raz sie przydała i zrobiła co trzeba a tych czeczenów deportować a nie piją i sie leją za nasze a polacy głodują ...
POWIEM WIĘCEJ...deportować wszystkich pijących i przepijających kasę,za którą można nakarmić głodne dzieci!!! Jak myślicie ilu chłopów by w Łomży zostało???
Deportować łajdaków,pijaków i oprawców domowych a podejrzewam,że bardzo nam się wyludni Łomża.......CUDZE GANICIE A SWEGO WIDZIEĆ NIE CHCECIE?!!!!!!!!

"Głupcy są genialni w niedorzecznościach. Żaden mędrzec nie przewidzi swym rozumem, co ich głupota wymyśli."

Odnalazła sie bidulka,a czemu to szanowna pani nie odpowie na wyzwiska p.tysona,czyżby prawdę mówil?

Głupcy są genialni w niedorzecznościach. Żaden mędrzec nie przewidzi swym rozumem, co ich głupota wymyśli."

Chociaż z tym co pani napisala zgadzam sie w 100%.

Odnalazlem post tego calego tysona i zakladajac ze to jest prawda, to nie rozumiem, czemu tego jeszcze nikt nie zglosil? Takich debili nalezy stad z miejsca wywiezc.

Wiesz chciałem to zgłośić anonimowo lecz policyjny tel.zaufania jakoś nie działa,poważnie spróbuj...

nie,tak....Ty myślisz,że kogoś to obchodzi co jakiś dupek sobie myśli....Osobiście mam to"gdzieś",bo na chleb mi nikt nie daje i zasiłków też nie potrzebuję,więc niech sobie jakiś debil pisze co chce udając Czeczena.Dla mnie może on sobie nawet udawać inteligentnego i cieszyć się,że wpadł na tak genialny pomysł co nie zmienia faktu,że jest to zwykły głupek i prowokator i nic więcej.........W gruncie rzeczy to chyba zwrócę się osobiście do łomżyńskiej prokuratury niech sprawdzą ID osób,które pod przykrywką niby bezpiecznych nicków bawią się w prowokatorów i napuszczają jednych ludzi na drugich......Myślę,że wszyscy tu piszący zgodzą się ze mną,że ta głupota powinna mieć swój kres w końcu!!!

"Głupcy są genialni w niedorzecznościach. Żaden mędrzec nie przewidzi swym rozumem, co ich głupota wymyśli."

No i znowu sie z panią muszę zgodzić,powiem więcej BRAWO...

Tylko niech to prokuratura najpierw sprawdzi a nie z góry pani zakłada ze prowokacja,bo równie dobrze można powiedzieć ze tamte dwie panie pobite przez jakiegos malolata to również byla prowokacja i z tym chyba się pani zgodzi???

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org