Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża stolicą Czeczenii |
Z całym szacunkiem... dlaczego uchodźcy czeczeńscy, przebywający w naszym pięknym mieście, korzystający z gościnności i pomocy naszej oraz panujących nam włodarzy, nie zrobią czegoś pożytecznego? Zamiast tracić czas na szwędanie się po Łomży, pijańskie rozróby na osiedlach, powiększanie swoich rodzin, mogliby np. zaangażować się w propagandę na rzecz Czeczenii, zapoznanie nas Łomżan z ich kulturą (np. przez utworzenie zespołu ludowego śpiewającego czeczeńskie pieśni), a może nawet utworzenie czegoś na kształt rządu na uchodźctwie? Mogliby zacząć od skromnych ulotek, notatek w miejscowej prasie. Któryś łomżyński Czeczen mógłby stworzyć na początek specjalną, informacyjną stronę internetową... I ja bym im na to przyklasnął, a jeśli mógłbym - bym pomógł.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża stolicą Czeczenii |
Na pewno jest to jakiś pomysł. Ale rząd na uchodźctwie i to w jakiejśtam Łomży ? Tyle że aby mieli coś zaczynać na poważnie jest potrzebna kasa. I znowu będzie że oni to dostają a my nie.... Ale faktem jest że powinni coś robić skoro już tu są ! Bo to że dostają kasę nie od nas, tylko z Unii nie obliguje do nicnierobienia. ________ Malachit
|
|
Dla nich Polska jest tranzytem na zachód i nic pożytecznego tu nie zrobia bo tylko czekaja na wizy.
|
|
choroba.... oczami wyobrazni widzialem juz polsko-czeczenska granice na uralu.... :/ ;]
|
|
P.Malachit-Tylko to my jesteśmy w unii a nie oni i to my kasę dajemy do unii,czyli to my ich utrzymujemy( miedzy innymi,)czemu kłamiesz.A jeżeli by im zalezało aby coś zrobić dla siebie samych tonie martw się kasę by znależli.
|
|
Nie mogą tworzyć rządu na uchodźctwie, ponieważ już mają rząd- jego premierem jest Władimir Putin. Czeczenia nie ma bytu politycznego, jest "riespubliką". Nie opłaca im się robić natomiast żadnych imprez przybliżających ichnią kulturę. No bo co, dzihad czy zemstę rodową będą prezentowali? A może porywanie panny młodej czy gardzenie kobietami? Oni wiedzą, że "słaby" Zachód takich "wartości" nie szanuje, więc lepiej jest grać biedne dzieci wojny wybryki spychając na konieczność odreagowania. Jeśli Czeczen chce zrobić coś pożytecznego, to najlepiej nabyć bilet w jedną stronę do mateczki Rosji.
|
|
nie,tak ale to nie tak działa. :) ________ Malachit
|
|
Ale przeciez organizowali cos takiego... Pamietam, bo niektorzy tu sie odgrazali, ze pojda ;)
|
|
Łomża jest takim pięknym katolickim miastem.Ludzie często chodzą do kościoła dają na tacę, modlą się gorliwie. I wepchną Ci nóż w plecy tylko dlatego, że jesteś inny. Pseudo katolicy skąd w Was tyle rasizmu i nienawiści, czemy ci wszyscy o faszystowskich poglądach nie umieją pokazać twarzy. Jak smiecie mówić o sobie ludzie kto was tego uczy, wyssana z mlekiem matki religia? Chyba nie ! Chrystus na którego się czesto powołujecie ,że bardzo wierzycie wybaczył nawet swoim oprawcom i wszystkich traktował równo, a wy rasistowskie tchórze staracie się stawiać ponad nim ?
|
|
Następny nie w temacie,poczytaj a pózniej nazywaj ludzi rasistami,nie jaki szanowny uchodzca wyzywa Polki od dziwek,pisze że Polaków powiesi na drzewach ,itp i itd.A Ja domagam sie równości w podziale zasiłków to jestem rasistą???Najpierw poczytaj ,bo to nie jedyny temat a póżniej oceń.
|
|
A i w przeciwienstwie do ciebie nie jestem sympatykiem żadnej partii, ale jak się czyta tylko urywki to się nazywa ludzi rasistami co jest największym błędem akurat w tym przypadku,poczytaj bo to jest tylko jeden z tematów-jest ich wiele na tym forum .
|
|
nie,tak chyba sam jestes nie w temacie, a raczej piszesz nie na temat... Czy ten temat jest o podziale zasilkow? Albo poprzedni w ktorym dyskutowalismy? Zreszta zadalem Ci tam pytanie, czy uchodzcy maja pierwszenstwo w otrzymywaniu zasilkow z MOPS? Nadal nie dostalem odpowiedzi.
|
|
A ty mi odpowiedz czy jesteś za równym podziałem zasiłków ,jeżeli nie to nie dyskutuję z tobą ,ponieważ mam wątpliwości co do tego że ci zależy na dobru Polaków.Jak już ci ktoś wcześniej napisał te i inne zasiłki idą z unii więc powinny być dzielone po równo a nie że dla Polaków już nie ma,i nie ma to znaczenia jak się dany "płatnik nazywa"jeżeli wiesz co mam na myśli.
|
|
A co do bycia nie bycia w temacie to jak najbardziej w nim jestem,ale widzę że jesteś zbyt krótkowzroczny by dojrzeć że to wszystko ma ze sobą związek.
|
|
Jak to nazywasz "dyskusja" to dla mnie mozesz sobie nie dyskutowac. To ja pisalem, ze te zasilki ida z Unii, a twoje pretensje co do podzialu srodkow sa nieco dziwne. Z jakiej racji Polacy maja dostawac kase z funduszu dla uchodzcow? Czy my jestesmy uchodzcami? Czy Polska nie dostaje pieniedzy z innych funduszy na inne cele? Czy pozostale panstwa otrzymuja z Unii jakies srodki na wyplaty zapomog dla swoich obywateli, ktorych Polska nie otrzymuje? A twoje pytanie na ktore niby mam odpowiedziec, wymagaloby najpierw twojej odpowiedzi na moje, moze sprawa by sie sama wyjasnila... Nie dostrzegles, ze dotyczy tego samego tematu? Twierdzisz, ze Polacy sa dyskryminowani przy podziale zasilkow, wiec pytam cie w jaki sposob? Czy uchodzcy maja pierwszenstwo w otrzymywaniu srodkow z MOPS o ktorych pisales?
|
|
nie,tak przestan mnie obrazac, bo zaraz moze tu zaczne pisac o ociepleniu klimatu? W koncu jak sie postarac, to wszystko ma ze soba jakis zwiazek.
|
|
Ty już nie musisz odpowiadać ,ja już wiem już odpowiedziałęs ty chcesz by Polacy otrzymywali mniej ,przyznaj się po co tu kręcić.. -czy uchodzcy mają pierwszenstwo to też sobie odpowiedz to nie takie trudne do zauważeniaotuż: Skoro dla Polaków nie ma żadnych pieniążków a dla uchodzców są ...to jak muśliśz?????
|
|
Gazeta Współczesna . Czeczeni są najliczniejszą mniejszością narodową w Łomży – mniejszością, która ma coraz więcej do powiedzenia, bo korzysta z tej samej puli pieniędzy, która została przyznana na pomoc dla rodowitych łomżyniaków.
|
|
Lol, wez gosciu ochlon troche, bo cie ponosi i nie wmawiaj mi jakichs bredni, do ktorych mam sie podobno przyznac. Masz taki wielki problem z konkretna odpowiedzia na proste pytanie? Pytam konkretnie o srodki z MOPS, nie o zasilki dla uchodzcow. Czy Czeczeni maja pierwszenstwo w przyznawaniu srodkow z MOPS, czy nie? Chcialbym dostac jasna odpowiedz, bo z tego co do tej pory napisales nic jasno nie wynika.
|
|
Bez komentarza.Niech ktoś inny oceni....
|
|
Wiesz co, zrobiles sie juz smieszny w tym momencie. Przez cala dyskusje, w ktorym temacie jej nie zaczniesz, chrzanisz tylko jakies ogolniki i zglaszasz pretensje, ale jak sprobowac przejsc do konkretow, to nie potrafisz udzielic najprostszej odpowiedzi, tylko migasz sie i zaczynasz obrazac ludzi. Jedno banalne pytanie, od odpowiedzi na ktore zalezy dalsza dyskusja, i napisanie Tak/Nie cie przerasta...
|
|
Kolego to ty i tobie podobni obrażaja ludzi nazywając ich rasistami,choć to nic wspolnego z rasizmem nie ma,a jeżeli twierdzicie że ma to czemu bronicie kogoś kto opluwa,ubliza waszym kobietom a"was" i nas najchętniej widziałby wiszących na drzewach ....ja się od niczego nie migam tylko to ty się migasz i nie tylko w tym temacie ,jesteś żalośny ,krótkowzroczny nie widzisz sedna problemu ????Ja ci dokładnie opisałem o co mi chodzi lecz nie wiem czym ty jestes zaślepiony ,dlaczego jakaś anty Polskość od ciebie bije ,nie wiem i juz nie chcę wiedziec .
|
|
Po pierwsze "kolego" to ja to jestem ja, a nie "mi podobni", wiec sobie nie zycze, zebys mi przypinal jakies latki i odpowiedzialnosc za to, co mowia inni. I nie przypominam sobie, zebym nalezal do jakiegos ugrupowania nazywajacego ludzi rasistami. Wiec zakoncz swoje zalosne insynuacje, ktore tu ciagniesz od jakiegos czasu. Ty sie od niczego nie migasz? Kolejny post w kolejnym temacie i wciaz brak odpowiedzi na jedno banalne pytanie. Z toba nie da sie dyskutowac, bo nie masz zadnych argumentow, tylko plujesz na ludzi i wypisujesz jakies farmazony. Naucz sie, ze na forum pisze sie na temat, podpowiem ci jak to dziala... Jesli widzisz temat o tym, ze Czeczeni sie spili i sie awanturowali, to sie wypowiadaj na temat pijacych i awanturujacych sie Czeczenow, a nie o systemie zasilkow spolecznych w Polsce... Jak masz ochote o tym podyskutowac, to zaloz stosowny temat. Z twojego "dokladnego opisu o co ci chodzi" to wynikalo jak do tej pory, ze twoje rozumienie zasilku obejmuje wszelkie formy przeplywu pieniedzy miedzy Polska i UE, wiec probowalem sprecyzowac problem, ale ciebie to przeroslo, wolisz ublizac i pisac ogolniki. "Anty Polskosc" ode mnie bije hehehhe. Dobry jestes... Akurat ja zyje tu caly czas, nie wyjezdzam zyc na zachodzie poki co, nawet z Lomzy nie mam ochoty wyjezdzac bo mi tu dobrze, w przeciwienstwie do calej masy wiecznie narzekajacych i plujacych na to miasto na tym forum. Ale ja jestem anty-polski. Za to ty jestes wielkim patriota, bo wyklocasz sie ze dostajesz za male zasilki i swiadczenia, to cie uczynilo wielkim Polakiem... Daj juz sobie na luz, bo faktycznie mnie tez przestalo interesowac, co masz do powiedzenia...
|
|
Bez komentarza,niech skomentuje ktoś bezstronny,ps,nie ośmieszaj sie masz mnóstwo argumentów.
|
|
A ty mi odpowiedz czy jesteś za równym podziałem zasiłków ,jeżeli nie to nie dyskutuję z tobą ,ponieważ mam wątpliwości co do tego że ci zależy na dobru Polaków.
|
|
No dobra to dlaczego ty mnie dyskryminujesz???Twierdzisz że ja cię obrażam i to ci strasznie przeszkadza tak? A dlaczego nie przeszkadza ci jak uchodzca nazywa twoje i inne kobiety dziwkami a ciebie między innymi chce "wieszać?" Co ty na to???
|
|
Nie dyskutowalismy do tej pory o wyzywaniu kobiet... Nie jestem w temacie, nic mi nie wiadomo o "wyzywaniu od dziwek i straszeniu wieszaniem na drzewach". Nie wiem, co ma obrazanie kobiet do zasilkow? Potrafisz sie skupic na jednym temacie? I czemu niby ma mi nie przeszkadzac, ze mnie obrazasz? Ja cie dyskryminuje??? Mozesz mi to wyjasnic? Bo naprawde dosc mam pustoslowia, chcialbym wreszcie uslyszec cos konkretnego... W jaki sposob ja cie dyskryminuje czlowieku ?? Mam ci odpowiedziec, czy jestem za rownym podzialem zasilkow? Oczywiscie, ze jestem. Tylko ty do tej pory nie potrafiles mi odpowiedziec na pytanie, czy ten podzial nie jest rowny? Czy Czeczeni maja pierwszenstwo w dostepie do srodkow z MOPS? I przestan mnie wkur.wiac z ta moja "anty polskoscia" i tym, ze mi nie zalezy na "dobru Polakow". Zacznij przedstawiac argumenty, a nie mnie obrazac, bo nic tym nie udowadniasz, no w kazdym razie nic pozytywnego.
|
|
No skoro jesteś za równym podziałem zasilków to wiele wyjaśna,wiem z kim dyskutuję.Jeżeli cię obraziłem PRZEPRASZAM. Jak przeczytałbys co nasz "gosc" napisał to bys zrozumiał co ma obrażanie kobiet do zasilków nie tylko to lecz całą wyp. Nie bedę gorszy więc ci odpowiem :Tak Polacy są dyskryminowani przez Mops nie tylko pod wzgledem zasiłków ale również pod wzgledem rozdawania bonów żywnościowych(prz.z tamtego roku ,gdzieś tu na forum znajdziesz).
|
|
No to jesli sa dyskryminowani i uchodzcy dostaja w pierwszej kolejnosci, to powinni to zmienic jak najszybciej i to chyba tyle w tym temacie, co mam do powiedzenia.
|
|
Postaram ci się bardziej wytłumaczyc jeżeli ktoś nie dość że obraża mnie,ciebie ,straszy powieszeniem ,naśmiewa się z nas,oraz twierdzi że oni w tydzień zarabiaja 1000zł to wlaśnie to jest podstawą azeby takiego czy innego pana dokładnie sprawdzić i jeżeli to okaże się prawdą wstrzymać mu zasiłek,ponieważ są przeciez jakieś kryteria wymagane w Mops ażeby to taki zasiłek otrzymać ,no chyba że to nie dotyczy uchodzców i to by była dyskryminacja .
|
|
A z tego co ten "gośc" twierdzi i wcale sie z tym nie kryje to nie mam powodu aby mu nie wierzyć..
|
|
Uszczelnienie systemow pomocy spolecznej i wyplaty swiadczen to podstawa i juz dawno powinno to byc zrobione i w odniesieniu do wszystkich. Tylko jakos nie widze, zeby sie to predko mialo zmienic. W rzeczywistosci malo wazne jest, czy beda uchodzcy, czy nie beda, tych pieniedzy i tak zawsze zabraknie przy takim rozdawnictwie. Ja jeszcze nie slyszalem, zeby mnie ktorys obrazal, nie sledze tematow, nie wiem o co chodzi. Jesli faktycznie jest taki kozak, to niech go posla skad przyjechal i tyle, nie wiem nad czym sie rozwodzic. Nigdy nie popieralem tego, zeby wladze nic nie robily i laly na wszystkie przestepstwa i wynaturzenia.
|
|
No i w koncu się z toba zgadzam....
|
|
No może by tak Czeczenki zacząć podrywać xD Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|