Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MPK juz nie oszuka |
Kontrolerzy MPK podobno wlepiali ludziom mandaty za brak legitymacji. A potem nie mozna sie bylo odwolac. To teraz juz mozna: W związku ze zmianą ustawy Prawo przewozowe wchodzącą w życie z dniem 31 stycznia 2005 r. (Dz. U. z dnia 29.12.2004 nr 281, poz. 2780) przewidziany w Taryfie Przewozowej 3 dniowy termin do okazania przez pasażera dokumentu przejazdu tj. zapomnianego biletu lub dokumentu ulega przedłużeniu do 7 dni. Termin ten obejmuje 7 kolejnych dni i jest liczony od dnia następnego po dniu kontroli. Grzegorz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MPK juz nie oszuka |
Ja zawsze mam bilet.
|
|
Ale dobrze że weszla taka rzecz teraz w nasze życie ale jak ktos powie zapomnialem biletu to zawsze moze przecież go kupić.
|
|
Od każdego mandatu można zawsze się odwołać ,a poza tym to słyszałem że w MPK to można karę odrobić przy sprzątaniu autobusów lub przystanków co jest bardzo dobrym srodkiem wychowawczym ,zwłaszcza dla młodzieży która niszczy siedzenia w autobusach.
|
|
Kontrolerzy nie podlegają pod MPK to jest oddzielna firma z Warszawy lub z Ostrołęki. Można odwołać się jedynie do tej firmy!!! :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |