niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powróćmy nad Narew ! cz. CIX

Po odzyskaniu niepodległości aktywność sportowa klubu wioślarskiego w znacznym stopniu wzrosła. Wydłużono trasę regat długodystansowych i odbywały się one na trasie Łomża - Siemień - Łomża. Nadal urządzano turnieje wioślarskie, regaty wewnętrzne, regaty z okazji "Święta Wianków". Rozpoczęto organizację regat propagandowych, regat z okazji "Dni Morza", wiosennych, jesiennych, międzyklubowych i regat o nazwie "Pierwszy krok" dla początkujących w wioślarstwie. Do regat wprowadzono biegi dla starszych i młodszych, a także organizowano biegi dla nowincjuszy, czyli dla zawodników, którzy
nie wygrali jeszcze żadnego biegu w regatach międzyklubowych.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CIX

Mam pytanie do autora postu. Ile zostało jeszcze częsci do końca?

Z ilości odpowiedzi na Twoje posty wnioskuję, że albo nikogo nie interesuje to o czym piszesz albo...?

Nie wiem czy forum jest odpiwiednim miejecem na takie "wypowiedzi", no ale nie mi oceniać.
Na forum przyjęło się zadawać konkretne pytania w celu uzyskania konkretnej odpowiedzi, pomocy. Napisz jaki jest Twój problem a być może inni spróbują udzielić Ci odpowiedzi na postawione pytanie. Nie wiem co ma reprezentować ten post?

Co sądzą o tym inni? I gdzie jest Admin?

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

no ja też tego nierozumiem po co czlowiek sie męczy ?? stukać w klawiature.

A ja go popieram (dla torche mniej inteligentnych: popieram czesława). Fajnie jest sie dowiedzieć coś o historii miasta nie tlkyo typu w 1930 wybudowali kościół itp.

Ale prawie nikt sie tym nieinteresuje.

Zwłaszcza ludzie z towim poziomem inteligencji...

Napewno nie

Popieram Czesława! Z przyjemnością czytam te posty i są one potrzebne (choćby dla mnie tylko). Jak pięknie by było gdybyśmy mogli sobie popływać na łódkach na Narwi. Pięknie by było!

Pozdrawiam.

Jest dobrze, jak jest dobrze.

Ja tez popieram czeslawa. Koles opowiada o wydarzeniach, ktore kiedys byly normalna czescia rzeczywistosci tego miasta. Odgrywaly duza role w zyciu mieszkancow. Przeciez kideys Towarzystwo Wioslarskie w Lomzy bylo jednym z najprezniejszych w kraju. Rzeka Narew zyla i pod wzgledem sportowym i rekreacyjnym. Teraz tego nie ma i trzeba o tym mowic i wspominac tamte czasy.
SxxxK tez ma racje - czeslaw opowiada historie miasta od zupelnie innej strony. Dlatego to jest wlasnie ciekawe...

Grzegorz

Sugestia do Admina aby w porozumieniu z czesławem stworzył oddzielną zakładkę na stronie 4lomza - tam mogłyby być publikowane kolejne fragmenty Studiów Łomżyńskich

Pozdrawiam

T i g e r

Popieram tigera

Już sporo wcześniej wypowiadałem się w sprawie celu tej publikacji. Jej celem jest zwrócenie uwagi na niewykorzystane walory rekreacyjne płynącej nieomalże w centrum miasta Narwi. Chciałbym także przez ukazanie dziejów sportowych na tle historii Łomży zwrócić uwagę na walory wychowawcze i zdrowotne istnienia takiego stowarzyszenia. Publikacje te współistniały na forum równolegle z wątkami - postami dotyczącymi zagospodarowania nabrzeża Narwi. Były to chyba najbardziej popularne tematy na forum. Mam też nadzieję, że moje wpisy przyczynily sie do trwania działań, nacisku łomżyńskiej opinii publicznej na rozwinięcie w dobrym kierunku tematu zagospodarowania nabrzeża. Czerpać też możemy z doświadczeń naszych poprzedników, aby życie w Łomży było lepsze i bardziej atrakcyjne.

czesław

Czesławie doskonale pamiętam kiedy zacząłeś temat "Powróćmy nad Narew" bo śledzę każdy Twój post z tej serii od samego początku. Niemniej jednak moim skromnym zdaniem są to na tyle ciekawe zagadnienia że powinny mieć swoją własną zakładkę na 4lomza - dziwię się, że do tej pory nikt Ci tego nie zaproponował.

Pozdrawiam

T i g e r

Drogi Kolego Markac , jak widać, temat Czesława, wzbudził zainteresowanie wielu dyskutantów i warto stukaćw klawiaturę komputera Drogi Ptysiu, bo to są rzeczy potrzebne nie tyle dla nas, co dla naszych dzieci. Nie jeden z Was którzy krytykujecie ten pomysł, popływał by kajakiem, łodką czy poopalał się na pięknęj nadnarwiańskiej plaży. Rzeka i to dosyć czystą mamy blisko. Panie Czesławie tak trzymać.

Ja jak widzę temat Hip Hop w Łomży , to na niego nie wchodzę , a tym bardziej nie krytykuję , bo są tego zwolennicy. Natomiast zawsze czytam Powróćmy nad Narew. Pozdrawiam Czesława.

Autochton - Witam serdecznie!
Masz słuszność, trzeba popierać dobre pomysły, a nie krytykować je zanim zobaczą światło dzienne. O ile piękniej wyglądałaby Narew, gdyby zostały zagospodarowane jej okolice, a co weekend w lecie można by było obejrzeć jakieś zawody na rzece.

Pozdrawiam.

Odwzajemniam pozdrowienia , jak się nie mylę współbranżystę.
Kocham Narew , kocham ciepło , plażę i pływanie. Na kajakach też można pływać , jest wypożyczalnia.

Ja bym podziwiał czeslawa żeby on pisal o calej Łomży a nie tylko rzeka narew.

Ptysiu!
Czy Łomża nie leży nad Narwią. Jest wpisana w krajobraz Łomży. Czy wyobrażasz Sobie Łomżę bez Narwi.

Pozdrowienia.

Dzięki za życzliwe slowa. Cieszę się, że moja kilkuletnia kwerenda - "drążenie" sprawy w celu odtworzenia dziejów towarzytwa - w tym i Łomży wzbudza zainteresowanie.

czesław

Z tego co widzę, dużo osób się oburzyło, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Czesław, masz wsparcie wśród forumowiczów, więc dalej czyń swoją powinność :).
Dalej jednak uważam, że to nie jest odpowiednie do tego miejsce.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Czesław ja bede cie podziwial ale pisze jeszcze o Łomży calej a nie tylko o narwi.

Ptysiu!
Czy mało masz napisane na łamach tego forum na temat Łomży, a czy Łomży i jej mieszkańcom nie potrzeba trochę rozrywki, a Czesław przecież pisze o tym, żeby reaktywować towarzystwo wioślarskie, które funkcjonowało po wojnie, dzięki zaangażowaniu wielu ludzi i to społecznie. Dlaczego, nie moż by było utworzyć czegoś takiego i teraz, przy okazji i młodzież miałaby jakieś zajęcie. Ale do tego potrzeba trochę poparcia społeczeństwa, bo u nas co nie przynosi korzyści materialnych, to się nie opłaca. Czesławie, walcz dalej o to.
Pozdrawiam.

Niekażdy lubi przebierać wiosłem.

Ptysiu!
Wysil się się i napisz trochę dłuższy komentarz i uzasadnij go, bo widać że i nie każdemu chce się pisać.
Pozdrawiam.

Co to sie dzieje na tym forum? Wlasnie dopiero wrocilem z tygodniowej przerwy i co mnie zaskoczylo to wlasnie te ‘nagonki’ – najpierw na ta jedna z najbardziej dynamicznych uczestniczek tego forum, ryskago, a pozniej – powtarzajace sie juz ‘ataki’ na ten specyficzny watek p. Czeslawa.

Jesli chodzi o p. ryskago, to mam nadzieje i zaciskam kciuki, ze ona zastanowi sie jeszcze raz i powroci na to forum, nie tylko w roli obserwatorki, ale takze, jak to bylo dotychczas - jako ‘active and prolific contributor’.
Jezeli bym mogl posluzyc rada p. ryskago, to jedynym chyba wyjsciem w takich sytacjach jest najlepiej starac sie ignorowac to wszystko, biorac po prostu pod uwage z kim sie ma do czynienia, czyli: ‘please consider the source’.

Wracajac do watku p. Czeslawa i tych sugestii aby tak troche bezceremonialnie oddelegowac go to jakiejs specjalnej kategorii kylko po to aby nim nie irytowac naszych mlodszych przyjaciol, to ja bym podszedl do tej sparawy calkiem inaczej. Czyz nie bardziej odpowiednim rozwiazaniem tej i podobnych sytuacji bylo by utworzenie nowej kategorii poswieconej tematom, ktore szczegolnie interesuja ta wlasnie grupe wiekowa?

Mam tez nadzieje, ze mimo ponownych negatywnych komentarzy p. Czeslaw bedzie nadal kontynuowal ten watek i ‘oswiecal’ nas tymi historycznymi urywkami. Moze wlasnie ten watek pozwoli tak i mieszkancom jak i wlodarzom naszego miasta otworzyc wreszcie oczy i walsciwie docenic te walory i ten potencjal jaki Narew przedstawia dla naszego srodowiska. Oby tylko jak najszybciej.
Pozdrawiam,
wychu

Wychu!
Czy ludzie, którzy wyrośli z młodzieżowych lat, nie mogą dyskutować z młodymi, a może tematy poruszane przez to grupę są zbyt poważne dla Was. Spotykam się na tym forum już z drugim takim zastrzeżeniem, dla tej grupy wiekowej.

Pozdrawiam.

Oczywiscie, zgadzam sie, ze wlasciwie nie ma wielkiej potrzeby aby tworzyc juz teraz ta trzecia kategorie i to odnosi sie tak do tych np. postow p. Czeslawa jak i tych stwarzanych przez naszych ‘teens’.
Zawsze przeciez mozemy omijac albo specyficzne tematy albo posty autorow, ktorzy nas nie interesuja.

To byla tylko sugestia z mojej strony, tak na wszelki wypadek, jezeli by ktos ta nowa kategorie bral juz tak na serio, a po drugie, przez pewien czas duzo bylo tu krytyki, ze wlasnie niektorzy mlodzi ludzie 'zasmiecali' to forum mnostwem malo przemyslanych i 'trywialnych' postow. Moze taki odzielny dzial dal by im wieksza swobode w interakcji ze wspolwiesnikami i jednoczesnie nie byl by tym przyslowiowym ziarnem w oku dla reszty.

Pozdrawiam,
wychu

Wychu! Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz!
Oczywiście, przecież można pogodzić posty Czesława i posty Ptysia, zależy kto ma jakie zainteresowania, i takie będzie czytał. Dzięki za komentarz wprowadzający spokój. Zresztą to są sprawy na inny temat.Odbiegliśmy od tematu Czesława.

Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org