niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rozłożenie mandatu na raty

witam!! chcialabym wiedziec gdzie załatwia sie formalnosci zwiazane z rozłożeniem mandatu na raty-czy sa juz gotowe wnioski czy trzeba pisac samemu podanie, gdzie sie sklada itp. z gory dzieki

Karo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rozłożenie mandatu na raty

Hej, ostatnio mój znajomy miał identyczny problem... Napisał chyba z 5 pism -zawsze odpowiedzą, że NIE, NIE MOŻNA, nie pozwalają, nie ma takiej opcji, odmawiają itp... Jedynie w naprawdę poważnych sytuacjach pozwalają.
Najlepiej odpuść sobie pisanie czegokolwiek tylko po prostu zacznij wpłacać na konto, które masz na mandacie np. po 50zł (czy ile tam wolisz) podając zawsze ten sam tytuł wpłaty. Pieniądze będą spływały i się sumowały. Też mam zamiar tak zrobić z zaległym mandatem. Pozdrawiam

Jeszcze nie słyszałem o sytuacji, żeby nie rozłożyli mandatu na raty ... zawsze na to się zgadzają, no chyba, że mandat jest w śmiesznej kwocie 50 lub 100zł, ale jeśli masz do zapłacenia 400,500 lub więcej złotówek to nie ma raczej z tym problemu

Regularnie wplacaj raz w meisiacu jakas kwote, mozesz nawet 2 pln wplacic i juz nic ci nie zrobia bo to nie jest tak ze niechcesz splacic mandatu tylko wplacasz ile masz :D w ten sposob blokujesz im wszelkie procedury - nie moga z tym isc do komornika ani w inny sposob od ciebie wyciagnac dlatego ze wplacasz cokolwiek (malo ale wplacasz).

masz 7 dni na opłacenie mandatu i to nie jest kwestia jak jakiś kloszard napisał że coś blokujesz jakieś procedury . Poczekaj aż nazbierasz kasę i wpłać całość , nie martw sie odsetkami bo są malutkie , ale jest jedno ale - jeśli jest to mandat powyżej 250 pln to licz sie z tym że można cie wciągnąć do BIK i kiedyś może zechcesz kredycik itp. a tu klapa .

Formalności związane z rozłożeniem mandatu na raty załatwia się w Podlaskim Urzędzie Wojewódzkim. Wnioski są gotowe.
Na stronie urzędu znajdziesz kontakt do pracowników odpowiedzialnych za postępowanie mandatowe i będziesz mógł dowiedzieć się szczegółów.

Istnieje mozliwosc rozlozenia na raty i rozkladaja, a wnioski sa juz gotowe.

Na zalatwienie formalnosci masz 7 dni od daty wystawienia mandatu w przeciwnym razie kieruja wniosek do np. zablokowania srodkow na rachunku i wplacanie w ratach i tak nic nie da!! To co napisal Kloszard to nieprawda! Przyjdzie albo komornik albo pismo i nic z tym nie zrobisz!!

Chciałeś nogę prostować to teraz beceluj a nie w dupie szukasz mózgu.

Jeśli jest tak jak piszecie to jest jakaś paranoja - kara powinna być odczuwalna - wtedy jest szansa, że będzie skuteczna.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org