niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MPK ZB w Łomży czyli gdzie się podziały tamte prywatki?

Witam,

piszę jako jeden z tych zdegustowanych (do granic możliwości) i rozwścieczonych mieszkańców pięknego miasta nad Narwią, który ma po prostu dość ciągłych problemów z wielkim, publicznym "gigantem" komunikacyjnym czyli po prostu MPK. To, co dzieje się w tej firmie i pozostaje od wielu lat bezkarne to po prostu zwykły, bezczelny skandal! Obserwując zachowanie zakładów komunikacji miejskiej w innych miejscowościach widać same konkrety - cena biletów jest dostosowana do poziomu i jakości świadczonych usług oraz ich dostępności czyli częstotliwości kursowania autobusów. A w Łomży? Bilety są jednymi z najdroższych w kraju, rozkład jazdy (oprócz tego, że to praktycznie fikcja bo kierowcy i tak jeżdżą jak chcą) to jawne nabijanie klienta w butelkę, bo nie widziałem jeszcze miasta, w którym nie byłoby kursów nocnych (chociażby co 2 godziny), a w niedzielę na głównych liniach autobousy jeździłyby co godzinę. Wszelkie "skargi i wnioski" to jedynie pobożne życzenia bo dyrekcja MPK w Łomży pozostaje głucha na tego typu zażalenia i utrzymuje, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powiem krótko: NIE BĘDĘ UTRZYMYWAŁ ZA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE LUDZI KTÓRZY ZUPEŁNIE NIE MAJĄ POJĘCIA O TYM CO ROBIĄ I JAK ROBIĄ! DOSYĆ OKRADANIA UCZCIWYCH OBYWATELI KTÓRZY RZETELNIE PŁACĄ PODATKI! JAKO MIESZKANIEC TEGO MIASTA CHCĘ ZOBACZYĆ, ŻE MOJE PIENIĄDZE SĄ PRZEZNACZANE NA NALEŻYTE CELE!

Pozdrawiam gorąco pracowników, dyrekcję i "założycieli"(...) firmy MPK w Łomży,

Zafir - nocny wiatr...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MPK ZB w Łomży czyli gdzie się podziały tamte prywatki?

Ma racje. Autobusy w weekendy to sie wogole nie trzymajo rozkladow. Sa poza tym nieogrzewane. Przynajmniej w weekendy to jakis nocny by sie przydal. Nawet w mniejszej od lomzy ostrolece sa nocne.

No panie Szczech, pora wyciagnac wnioski...

Grzegorz

Tak, rozkład jazdy, szczególnie w soboty i niedziele bez sensu. Moja bratanica aby dojechać z Kasztelańskiej na WSA na godz. 8.00 wstaje o 6.20, idzie na autobus linii "1" i jest tam kilkanaście minut po siódmej, ponieważ "13" jest spod Okruszka w sobotę o 7.45, w niedzielę o 7.40, uwzględniając ewentualne opóźnienia w kursowaniu (z różnych względów) na zajęcia nie zdąży. Zdaje się kierownictwo MPK zapomniało o tym, że nie wszyscy mają samochody i musza korzystać komunikacji publicznej. Powrót też nie lepszy z jedną przesiadką, albo spacer od pl. Niepodległości.

Na ul. Sikorskiego przy tartaku jest liceum gdzie uczy się w sobotę i niedzielę ok. 300 osób i z ul. Piłsudskiego, Stafa niema czym dojechać ósemka jest o 7.50h, a piątka o 7,58h więc proszę mi powiedzieć jak mamy zdążyć na 8.00h i wszyscy chodzimy pieszą i jak jestesmy już w szkole to autobusy jadą za nami puste. Czyżby chodziło o to aby puste jeździły.

PoZdRaWiAm:D

Wątpię żeby ktokolwiek z MPK tu zajrzał, a tym bardziej coś tym zrobił. Takie sugestie trzeba raczej kierować bezpośrednio do nich, bo rozkłady jazdy są faktycznie pozbawione jakiejkolwiek logiki.

Szanowni Państwo chyba zpomnieli gdzie mieszkamy-POLSKA!!!
Pieniędzy brakuje na poważniejsze sprawy niż nocne autobusy w naszym mieście,a może ktoś z własnej kieszeni sfinansuje nocny autobus który przewiezie po 24 może 4 osoby i to jadące na gape! ostatnio byłem świadkiem kontroli, około 20 na 6 sześć osób jadących linią nr :2 5 BEZ BILETU!!!WSTYD!!!
To skąd przepraszam mają być pieniądze na te luksusy w MPK?
A Propos nocnych w Ostrołęce, to owszem są ale ze względu na PKP i pociągi które jeżdżą całą dobe (wydaje mi się że od paru lat nie mamy w Łomży pociągów)
Najlepiej narzekać,a może wystarczy zacząć być bardziej wyrozumiałym,bo jak jest w Polsce każdy wie i widzi.
A tak na marginesie:"JESZCZE SIĘ TAKI NIE URODZIŁ CO BY WSZYSTKIM DOGODZIŁ"

Pozdrawiam!

TE MPK POTRAFI DOBIĆ CZŁOWIEKA.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org