niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nabór Policja..Kiedy zmiany zasad?

Kiedy zmiany zasad naboru ? Już 3 raz składam papiery i odmowa, bo komendantowi się ilość mandatów nie spodobała, przecież ja nie chce do drogówki a tu odmowa bo przez 10 lat mam 14 mandatów z RD.

Znam typa co miał za pobicie sprawę, został ukarany i pracuje w KMP. Więc jak działa nabór? Szczęście ? czy ciągniemy losy ?

To jest już przegięcie norm, przecież większość ludzi co pracuje w policji miała mandaty wcześniej, a co w przypadku gdy pracuje w policji i dostanę mandat od jakiegoś tam policjanta z innego miasta, bo i takie przypadki bywają. Przecież w momencie wystawienia mandatu jestem już osobą karaną, więc tracę pracę ?????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nabór Policja..Kiedy zmiany zasad?

zasady się zmienią, jak już wszyscy kuzyni i znajomi znajdą tam pracę. Potem reszta.

Dziwne, myślałam. że mandaty się w to nie wliczają, to w sumie bez sensu i naprawdę dziwne, czyli jak dostane mandat za przekroczenie prędkości to już na zaświadczeniu o niekaralności będę widniała jako osoba karana? To głupie!

Inaczej.....jeśli sprawdzą twoją niekaralność i będziesz czysty to sprawdzą mandaty :)
Jeśli miałaś sprawę w sądzie, nie przyjęłaś mandatu i było to 5 lat temu u nich w systemie figuruje to jako karalność, wyślą Cię do sądu żeby wziąć wypis czego dotyczyło wykroczenie, w sądzie powiedzą Ci że nie dostaniesz czego dotyczyło bo dokumenty po 5 latach są niszczone. !

przeczytaj na wikipedi o przedawnieniu karalnosci

Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...

Ja już miałam nadzieję, że zmiany dotyczą tego, że multiselect bedzie co pól roku;)

to właśnie przedawnienie też negatywnie wpływa, bo w systemie w policji figuruje jako karany z RD że np. nie przyjąłem mandatu 5 lat temu Komendant będzie chciał wiedzieć z jakiego powodu miałeś sprawę. Poda Ci nr. sygnatury, udajesz się z sygnaturą do sądu a tam powiedzą Ci że takiego odpisu nie dostaniesz bo 5 lat tylko trzymają akta. I już lipa, bardzo źle patrzą na to.

to nie jest tak ze Cie to wyklucza .....

juz Ci pisze .....

jest wielu kandydatow ... i chcac wybrac jak najlepszych moga zawezyc sobie krag poszukiwan ... i patrza na mandaty ...
mowisz ze nie spodobalo sie komendantowi ... on ma mozliwosc wyboru ....
zmieni sie komendant albo bedzie mniej chetnych to bedzie latwiej sie dostac

ja skladalem papiery do ZK i nie spodobal sie moj wzrost ktory miescil sie w wymaganiach i normach i czesc co tam pracuje byla duzo nizszych jak ja

dowodca nie chcial nie mialem na to wplywu
ale co zrobic nie chcieli to zmienilem profesje wcale nie zaluje

ogolnie w sluzbach mundurowych z powodu kryzysu jest ciezko sie dostac

ale do policji nie poszedlbym w zyciu pracowac

sie nie umie jezdzic to sie do policji nie wybiera.

...a moze nie biora takich co maja prawko...

Nie wypowiadam sie na tematy o ktorych nie mam pojecia...

raczej nie o mandaty chodzi a o to że nie ma kasy na nabór i chyba nabór jest wstrzymany. Więc się nie unoś a czytaj na bieżąco informacje dot policji skoro chcesz się tam dostać. Kryzys jest w Policji jak i we wszystkich służbach mundurowych.

zmiany mają przyjść z nowym rokiem i z nową ustawa o Policji kwestia czy przyjdą :P ...

;)

*X*X* i co będziesz musiał przechodzić od nowa całą rekrutację czy jak? MSa będziesz miał ważnego?

Proszę podać mi w takim razie powód odmówienia.
Niekarany z KK
Wyższe niepełne wykształcenie (w trakcie)
Biegła znajomość języka angielskiego
Prawko kat. B
dodatkowo: znajomość systemu cyfrowego używanego w policji EDACS,TETRA,
znajomość zabezpieczeń transmisji mowy w paśmie rządowym potwierdzona dokumentami oraz szkoleniami i praktyką.
???????

Odmowa za mandaty: informacja dla człowieka powyżej który napisał że nie umiem jeździć. Umiem ale czasem każdy zapomina o pasach lub o ograniczeniu.

Przyjdzie czas ...

Brzeczyszczykiewicz : bez obrazy ale kryzys masz w rozumowaniu tego co napisałem.

Mi chodzi o konkretny fakt: nie dopuszczono mnie nawet do Multiselect ! Odnowa z góry była że nie i koniec

Wybij sobie z głowy szukac na komendzie pracy....

Łomża leży na Mazowszu !

prezes powodem odmowy jest to że nie ma naborum, czy to nie jest wystarczający powód? Jak nie ma naboru to choćbyś i był kryształowy to nic z tego.

Ale przecież co niektórzy przechodzą do MultiSelect a potem ewentualnie na psycho oblewają ..

MasaViV - Msa mam ważnego do 20 marca na wojewódzkiej powiedzieli że najwyżej pojadę se na sprawnościówkę i test wiedzy znowu, nie wiem tylko czy WZ też rok się liczy od zaliczenia ? ale WZ to luzik :) więc to mogę powtarzać... kwestia tylko czy wejdzie nowa ustawa o Policji ;/ bo jeżeli chodzi o czas to powiedzieli że dało by się ze względu na ten MS wyrobić do 20 marca

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org