Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
przelewy |
Jak to jest z przelewami? Jeśli się np opłaca telef komórkowy w domu przelewem z własnego konta na konto operatora to po jakim czasie w historii rachunku pojawi się wypłata z mojego konta na to, na które dokonałam wpłaty? Dziś właśnie tak zrobiłam i na razie czekam, bo nie chcę żeby okazało się później że wpłaciłam dwa razy..:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: przelewy |
Nie uważasz że lepiej przedzwonić do swojego banku niż tu pytać? Ja w porze od 8-mej d0 18-tej mam na tychmiast w rubryce - zakładce przyjęte możność zobaczenia zdjęcia z mego konta przelanej kwoty.
|
|
przelewy pomiędzy bankami realizowane są sesjami ELIXIR. poniższa tabelka pozwoli sprawdzić kiedy pieniądze będą na koncie operatora (najpóźniej przelew jest następnego dnia roboczego): http://www.money.pl/banki/elixir/ aby to ustalić trzeba znać nazwy banków: nadawcy/odbiorcy oraz godzinę zlecenia przelewu.
|
|
To zależy od Twojego banku. Czasem pojawia się od razu, czasem trzeba trochę zaczekać ...ale zawsze to widać po saldzie konta!!!! Jeśli nie masz pewności wejdź w przelewy w zakładkę w której u Ciebie można wydrukować potwierdzenie i tam go odnajdziesz jeśli przeszedł. Historia często jest aktualizowana z opóźnieniem. Zresztą Franio11 dobrze napisał.. zadzwoń na infolinię swojego banku.
|
|
Jestem w banku PKO to może u mnie jest inaczej..:/
|
|
Dzięki za odp.
|
|
a nie jest przypadkiem tak że liczy się data wysłania przelewu?
|
|
Nexxxt chyba raczej nie... teraz wszędzie liczy się data wpływu. Zmieniły się przepisy w tej kwestii np. u ubezpieczyciela chcąc złożyć wypowiedzenie ubezpieczenia liczy się data wpływu, czyli jeśli wyślesz je pocztą data nadania niestety już niczego nie gwarantuje tak jak kiedyś. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |