Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poszukuje pracy KUSY? SZKOLENIA? |
Od bardzo dawna chodzie i szukam pracy. Jak jest z praca, to chyba wiemy i nie ma co o tym duzo rozmyslac. Pytanie tylko co zrobic, aby zdobyc choc psi etat? W urzedzie pracy "mile panie" wiele nie potrafia pomoc mlodemu czlowiekowi, takiemu jak ja. Dowiedzialem sie, ze uczelnia jonskiego organizuje jakies kursy i szkolenia za darmoche. Moze ktos cos o tym slyszal, lub ktos sie zapisal, albo cos na ten temat wie. Telefonowalem tam 2 razy, ale kobieta w dziekanacie nie byla zorientowana o co biega. Pomocy!! ----------------------------------------------- Czekam, zawsze na Ciebie czekalem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poszukuje pracy KUSY? SZKOLENIA? |
Największe szanse możesz mieć jako przedstawiciel handlowy przeróżnych firm , których ofert jest na necie dużo.
|
|
Mój niezawodny sposób na znalezienie pracy: kupić 20 kopert i 20 znaczków napisać CV i porządny list motywacyjny (list to podstawa). Wybrać firmy, gdzie chciałbyś pracować - i wysłać te CV z listami do tych firm. A najlepiej osobiście je zanieść. WAŻNE : dowiedz się kto jest decydentem w sprawach zatrudnienia i do niego skieruj korespondencje. Całość powtarzaj kilkukrotnie w odstępie 1-2 tygodni (pilnuj by dwukrotnie nie skierować korewspondencji do tej samej firmy). I zawsze zamieść dopisek z zezwoleniem na przetwarzanie danych osobowych. Jeśli nawet nie odpowiedzą - to zatrzymają Twoje podanie z którego może kiedyś skorzystają. Jak do tej pory ten sposób mnie nie zawiódł - kilkukrotnie wykonywałem poszukiwania pracy według tego schematu i zawsze się udawało - a co najważniejsze, nie zdając się na przypadek - zawsze pracowałem tam - gdzie chciałem. Urząd pracy sobie daruj - oni Ci nie pomogą. A jeśli chodzi o kursy i szkolenia?! w to zawsze warto zainwestować. Certyfikatów, dyplomów nigdy za wiele. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.
|
|
zyzce powodzenia, ph to na dzien dzisiejszy nahjabrzdiej poszukiwany zawod przez mlodych ludzi, bez znajomosci daje 1% szans
|
|
Praca i kursy tylko dla znajomych
|
|
Ja bardzo przepraszam kolege Kelsope ale kolega bardzo dokładnie wyjasnił jakiej pracy kolega szuka .Skończyłem szkołe(duuuuzy plus)mała dyslekcja(post z innej bajki)z matematyki sor nas zwalniał bo dobrze w kosza gralismy.Szukam pracy pomocy!!!Sie mi wydaje ze w NBJ nowej kadry poszukuja.A tak poważnie moze kolega napisac co i gdzie i za jakie pieniadze mógłby robic i co umie rzecz jasna.W obecnej chwili duzo ludzi poszukuje pracy i trzeba sie z góry okresłic na co kogo stac i co sie potrafi.To jest dobre pole do tego jednak trzeba cos wiecej o sobie napisac.Z tego mogło by być niezłe forum
|
|
Idż do zieleni miejskiej tam napewno będziesz pracowal 6-miesięcy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |