Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nazwy ulic |
Kto wymyśla nazwy ulic w Łomży? Polotu to w tym za wiele nie ma.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwy ulic |
wole zwykłe nazwy zaslużonych ludzi niż Kubusia Puchatka czy Lenina Łomża leży na Mazowszu !
|
|
tak bardzo dobry temat. jest w lomy wiele nazw ulic bez sensu a wiele popularnych nazw brakuje. np. szosa zambrowska nazwa bez sensu o wiele lepiej pasowala by tam np. wspolna czy aleja europejska.
|
|
szosa zambrowska czyli droga prowadzaca do zambrowa co w tym dziwnego w innych miastach tez tak jest np warszawska w bialymstoku lub krakowska w warszawie
|
|
Aleja Europejska bświetny pomysł.Szosa zambrowska od zawsze nie przepadałem za tą nazwą ;/ Pomysłowo.
|
|
Ja proponuję nazwę Patałachowska, to tak w formie hołdu dla wielu forumowiczów.
|
|
Nie chodzi mi o nazwy ulic, które są od "zawsze": kiedyś chcieli wymienić Radziecką, niektórym źle kojarzy się Jatkowa - ale to ich problem. Ja mam na myśli takie jak Wronia, Bazowa, Torfowa, Stawowa, brakuje tylko błotnej i gnilnej.
|
|
ul. Jasia Śmietany? ;-)
|
|
A ja ZAMIAST POLIGONOWEJ , Brunona lub Prezydencka
|
|
Brunona Prezydenta - na przestrogę dla przyszłych pokoleń
|
|
Od Kieszkowej na polach rodziny Bielickich powstało nowe małe osiedle a w środku jego jest krótka uliczka. Mam nadzieję że RADNI nadadzą jej imię Hanki Bielickiej.
|
|
161RDC30 popieram, jestem za jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |