wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polskie prawo a działania policji - jak to jest?

Wracałem dzisiaj z Wawki i w Konarzycach zauważyłem rozstawiony fotoradar przenośny, obok granatowy golfik 4. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie drugi fotoradar w odległości dosłownie 50m od pierwszego ustawiony w tym samym kierunku razem z nieoznakowaną astrą. Przecież nie można dostać 2 mandatów za to samo wykroczenie, więc moje pytanie jest proste: po co to? Po co marnować kasę, naszą kasę, którą kładziemy na podatki? Przecież 1 fotoradar by tam w zupełności wystarczył, a ten drugi można by ustawić w innym miejscu. Polska rzeczywistość?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polskie prawo a działania policji - jak to jest?

jest to tzw kaskadowa kontrola prędkości ;P czasami z suszarkami tak się ustawiają.

hm to taka chyba taktyczna zabawa policji z kierowcami lub też pokazanie ,że się coś robi dla bezpieczeństwa na drogach podczas gdy tak faktycznie niewiele sie robi. Ale oto tu właśnie chodzi robic niewiele ale tak aby było głośno. Pokazać się raz a konkretnie oj żeby mówili jakie to z nich spryciule.

Pozdrawiam Panów Policjantów drogówki w tych nowych dresach paradujecie jak modele od Gianni Versace .

Dina

Jak taka cwana jesteś to podejdź i powiedz to któremuś z nas w twarz :)
A odnośnie tematu to nie macie pojęcia,a wypowiadacie się... żal...

masa pozdrow tych 2 mlodych lepkow co jezdza lodówa , głównie tego łysego ;) wielki kozaczek ha

HA HA HA HA HA

MasaViV bez urazy ale ja Ciebie chłopie nie rozumiem. Gdy tylko ktoś skrytykuje słusznie czy nie jakieś działania policji, Ty piszesz za każdym razem, powiedz im to w twarz.
Czy Ty naprawdę uważasz, że cywile tak się boją policji, że nie powiedzą? Z tej Twojej krótkiej wypowiedzi można wywnioskować, że „ośmielając” się odezwać do policjanta stojąc face to face, narażamy siebie na … no nie wiem na co, na spałowanie, zamknięcie, mandat?
Może niesłusznie ale za każdym razem jak Ciebie czytam to odnoszę wrażenie, że jesteś przedstawicielem tej grupy policjantów, którzy się jedynie mundurem i odznaką dowartościowują. Chcący pokazać jaką to ja mam władzę, ile to ja znaczę i że w końcu ktoś mnie słucha, a nie moczy mi łeb w szkolnym kiblu.
Policjant to taki sam zawód jak każdy inny, praca policji podlega takiej samej krytyce społecznej jak wszystkie inne zawody. Szczególnie gdy jej działania są dla ogółu niezrozumiałe. Więc zamiast się napinać nie lepiej wyjaśnić cel takiego działania tym którzy go nie rozumieją? Dwie radary obok siebie to nie jest jakaś szczególnie tajna, objęta tajemnicą państwową akcja, więc może pokusisz się o wyjaśnienie zamiast pisać żal.

a może ten drugi nie był policji?:)

Domorosły prawnik - oczyma wyobraźni widzę Cię jak pędzisz swoim BMW, zatrzymuje Cię Policja:
- Dobry wieczór, będzie mandacik za przekroczenie prękości..
- Jak to, nie macie prawa, nie wolno wam!!! Przecież nie można dostać mandatu za to samo przestępstwo a ja w tamtym tygodniu już dostałem mandat za przekroczenie prędkości. NIe macie prawa!!! NIe!!! Nie!!!

ah ta policjanty ... na foróm to co to nie ja

spliter25 po prostu nie lubię jak ktoś napina się tylko na forum za osłoną komputera,a w realu jest za przeproszeniem zwykłą ciotą...
To wasze posty wołają o pomstę do nieba.Co jakiś czas wypisujecie jakieś bzdety czego to wy nie widzieliście i jak to wobec was były interwencje przeprowadzane itp itd.
Czy ja kiedyś napisałem na publicznym forum o jakiejś interwencji,którą przeprowadzałem wobec którego z was? Nie! A uwierzcie ,że w wielu przypadkach byłoby z czego boki zrywać :D
Ja nie skrytykowałem ubioru żadnego z was(tak jak zrobiła to Dina),nie kazałem pozdrowić żadnego łysego obywatela wobec którego podejmowałem interwencję(tak jak zrobił to JP) itp.
A tu ktoś jechał,zobaczył policję z radarami i już zakłada temat na forum 4lomza i jak zwykle polewka z łomżyńskiej policji :) Ludzie popatrzcie na siebie,na wasze zawody,na wasze zachowanie,ubiór itp i z siebie się pośmiejcie.Trochę samokrytycyzmu...
Jak jeździsz jeden z drugim przepisowo to nawet jakbv stało 10 radarów to powinieneś mieć to w dupie,a jeśli nie jeździsz przepisowo i boisz się mandatu to idź pod Sejm i namów Tuska,żeby zmienił ograniczenie z 90km/h na 190km/h.
P.S. - Pani Dino,a Pani jeśli chce wyrazić opinię o naszym umundurowaniu bądź przesłać nam pozdrowienia to jak najbardziej proszę to robić,ale nie pod przykrywką nicku tylko w twarz. Z pewnością Pani sugestie i opinie odnośnie umundurowania zostaną przekazane przełozonym,którzy może kiedyś coś zrobią w tym temacie ;)
Jakiś czas mieliście nawijkę o czeczenach,a teraz znowu nie ma o czym to jeden idiota zobaczył radar,założył temat,a pozostali idioci mają radochę.... ech ludzie,ludzie...
pozdrawiam

Fakt jest faktem trzeba jeżdzić przepisowo ,a jak się nie jeżdzi przepisowo to niestety trzeba zapłacic za swoją głupotę a nie żalić sie na policajów.Bo jak ktoś jadący z dużą prędkością nie daj Bóg zabije dzieciaka to wtedy będą krzyki że ,policaje za mało kontrolują itp itd.

kurna...

jest jeden fotoradar, zauwazysz go i zwolnisz jesli bedziesz zapier dalal za duzo, normalne...
i jak chcesz szybciej pojechac to po minieciu radaru dasz w piz de na gaz... dostaniesz mandat i kur wa zaplacisz kaske, skoros demon predkosci ;)

A co do nawijki o Czeczenach to o co ci chodzi ,bo ja nadal uważam że biedni Łomżyniacy są gorzej od nich traktowani i tak dalej.............To jest bardzo poważny temat .

POLICJA w Łomży to jedne wielkie............................................................... TYLE NA TEN TEMAT.

Pan policmajster z forum ma troche racji.
Dina napisała:
"hm to taka chyba taktyczna zabawa policji z kierowcami lub też pokazanie ,że się coś robi dla bezpieczeństwa na drogach podczas gdy tak faktycznie niewiele sie robi. Ale oto tu właśnie chodzi robic niewiele ale tak aby było głośno. Pokazać się raz a konkretnie oj żeby mówili jakie to z nich spryciule."

Dina jestem ciekaw co ty byś zrobiła by poprawić bezpieczeństwo na drogach.Jakieś sugestie?

Policjanci z woj.podlaskiego nie są tacy cacy.Sam miałem kilka zdarzeń z Policmajstrami i nie były wcale miłe.Jednak tak jak wszędzie są lepsi i gorsi.
Szkoda ,że przez jedno zdarzenie nie którzy obsmarowują całą to formację.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

a ja nie wiem co to za nowość. kontrole kaskadowe były są i będą. może rzadziej spotykane ale zawsze.

MasaViV widocznie źle interpretowałem Twoje posty, ale takie odnosiłem wrażenie. O nowych mundurach nie będę się wypowiadał bo ja w nich nie chodzę choć są wg mnie bardziej „europejskie” i chyba wygodniejsze.
Do postów typu CHWDP nie ma się co odnosić, bo piszą je zapewne smarkacze. Niemniej kilkakrotnie pojawiały się na tym forum uwagi, które były (przynajmniej dla mnie) zasadne.
Osobiście chciałbym i myślę, że wielu z nas też, widzieć w policjantach przyjaciela. Człowieka miłego, sympatycznego, z poczuciem humoru, pomocnego obywatelowi i jednocześnie zdecydowanego w działaniu wobec przestępców. Natomiast policjanci głównie są nie wiedzieć czemu „nadymani” tacy poważni, jakby chcieli sobie dodać grozy i majestatu władz. Do tego w wielu przypadkach straszni służbiści.
Przypomina mi się zamieszczony tu kiedyś artykuł, z okazji odejścia na emeryturę osławionego „Nagła Śmierć”. Kiedy to policjanci podkreślali iż znalazł się godny następca w postać policjantki, nakładającej za wszystko największe mandaty. I taki jest myślę wizerunek, oczywiście nie słuszny i uogólniony ale jednak o policji. Ludzie, którzy czekają i wypatrują okazji by dać mandat. Byle za co, byle komu ważne by wysoki.
Napisałem wcześniej o poczuciu humoru. Nie chodzi byście się śmieli jak głupi do sera ale o zwykły dystans do siebie i świata. Przykład. Zatrzymuję się kiedyś na Al.Legionów na światłach. Obok mnie stoi radiowóz z wyjątkowo poważnymi dwoma Panami. Więc robię przygazówkę swoim rupieciem i z uśmiechem pytam się czy ścigamy się do ronda. W odpowiedzi słyszę – jak ci się pościgam to ci się źle zrobi. Zamiast obrócić to w żart i rozjechać się sympatycznie, jeden z Panów musiał zademonstrować swoją naturę służbisty i ponurą stronę stróża prawa. Niemniej innym razem i w innym miejscu ten sam żart został potraktowany jak żart i moje „wyzwanie” zostało przyjęte z uśmiechem i jedną małą uwagą, że na mecie płaci pierwszy nie ostatni.
Podzielam uwagę Thomasa i sam staram się nie uogólniać, bo prawda jest taka, że gdyby nie policja to mielibyśmy Grozny. Choć adamosxx i tak stwierdzi, że już jest bo tylu Czeczenów chodzi po mieście.

przerost ambicji nad treścią jest typowym objawem patologi intelektualnej na które cierpi tez jak widze ten reprezentant MasaVIV. Bardzo ograniczone i ukierunkowane postrzeganie świata tekst "nowych dresach paradujecie jak modele od Gianni Versace " pozwala mu tylko w jeden sposób zrozumieć to atak , na niego. No tak trzeba czytać i to dużo, rozmawiać z innymi ludzmi a nie tylko pstrykać radarem to może coś w końcu pod tą pieczarką zacznie logicznie funkcjonować.

A tak wogóle nie sądze aby ten MasaVIV był policjantem to nie jest możliwe tam pracuja inteligentni ludzie.

Dina

ej no co wy ludzie przecież jest AKCJA ZNICZ i zgodnie z zapowiedziami jest dwa razy więcej radiowozów na ulicach:P widocznie nie wszyscy zrozumieli że dwa razy więcej to nie znaczy dwa obok siebie heh

ja powiem ze nawet dobrze że tak ustawiają radary... bo każdy cwaniak minie pierwszy i od razu ciśnie.... i powinno stać tam nawet 10 bo to nie jest tor wyścigowy!

;)

Dina sondze irz w ostatnim zdaniu masz racje a nawet jestem pewien ;))

*X*X* popieram ja Cię

Pan MasaViV napsisał:

"spliter25 po prostu nie lubię jak ktoś napina się tylko na forum za osłoną komputera,a w realu jest za przeproszeniem zwykłą ciotą..."

he ja tez nie lubię jak ktoś napina się pod osłoną mundurka :)

Dina skończ oceniać ludzi.Ludzie popełniają błędy.Nie generalizuj.
Wszędzie są dobrzy i źli.Czy w przypadku czeczenów czy policmajstrów czy Polaków.Trzeba być mocno ograniczonym by tego nie widzieć.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

haŁ haŁ

http://darmowe-doladowania.com/user/946f4fbd6bd762952fd007e37c09230e

CZY TO DZIALA????

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org