czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Targowisko

Mieszkam w tym mieście od urodzenia.Lubię to miasto i zawsze chętnie tu wracam.To piękne miasto, pięknie położone.Mamy blisko rzekę i las,okolice cieszą oko,ale.........
Jest coś co budzi odrazę i obrzydzenie.To nasze Tagowisko sąsiadujące
z Dworcem PKS.Budy gorsze niż w psiarni, poobijane niebieską folią, stragany zrobione z tego czym dany człowiek dysponował.
Jesienią i wiosną - błoto po kostki,latem kurz.W takich nieludzkich warunkach ludzie handlują , a my kupujemy.
To wizytówka naszego miasta, tu przyjeżdżający stawiają pierwsze kroki
i przykro ,że takimi nas widzą.Jednak my Łomżyniacy musimy głowy podnosić do góry i " podziwiać " ozdoby świąteczne, których co roku przybywa.Czy te ozdoby były aż tak potrzebne miastu, czy nie można było tych pieniążków przeznaczyć na rzeczy bardziej potrzebne, chociażby porządne targowisko, na utwardzonym podłożu z prawdziwymi straganami.
Jak nas widzą ,tak..............

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Targowisko

Te targowisko o którym piszesz jest prywatne. Zwróć się do właściciela że robi wiochę. A zresztą co to znaczy: "ludzie handlują , a my kupujemy"?
Pisz może że ty kupujesz. Bo ja np. nie.
___________________________________-

... & vice versa!

no a co robio za farmalem tym sklepem z farbami ?? chyba nowo wiate czy to mini sklep ?

to jest magazyn Farmala... sklepu zadnego tam nie bedzie. jest to informacja z pierwszej reki...
a odnosnie tego targowiska to macie racje... to jest paskudne... nie nawidze tam chodzic... i nie chodze... ale najgorsze wcale nie jest bloto czy kurz, tylko ten tlum ludzi, ktory sie pcha, tloczy..... blee... uwazam ze powinni te targowisko przeniesc, nawet na stary "manhatan" na Nowogrodzkiej.

Pozdrawiam

a ja już myślałem ze to bedzie targówka :( a mam pytanie co bedzie z Jednostko wojskowo na Al.Legionów chodzi mi o byłą jednostke .

Gala a co się dziwisz że w środku miasta jest targowisko!Czy nie widzisz że w naszym mieście nie ma Gospodarza,nawet Urząd Miasta znajduje się na peryferiach więc w środku jest targowisko i proponuje w te miejsce przniesienie AUTO SZROTU z Nowogrodzkiej i innych śmietników do kompletu!Wtedy będzie ciekawie!!!POZDRAWIAM.

Już koło targowiska jest Auto-Szrot ... nazywa się PKS .... hehe. te autobusy juz dawno powinni wycofac z uzytku (strasznie kopca i zatruwaja srodowisko)....
a odnośnie jednostki wojskowej faktycznie ciekawe co zamierzaja z tym zrobic??
juz to widze (wojskowa Pizza Hut, wojskowa Stokrotka, wojskowa Biedronka, 4 apteki i wojskowe kolko rozancowe)....

nie kupujcie na targowisku i OK. niech zostaną tam ruski i handlarze fajkami i spirytem, im nie przeszkadza że brudno - oni mogą handlować w takich warunkach bo nie płacą podatków. A takie targowisko to kicha, zamknąć, albo za miasto. dziwię się że nikt nie dobrał się do DUPY właścicielowi terenu, ( kim by nie był)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org