poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zapotrzebowanie pracodawców na specjalistów w konkretnych branżach?!?!?!

Witam,

Chciałabym prosic o pomoc w odpowiedzi na nastepujace pytania:

- na jakie stanowiska w "Waszych" branzach i firmach ciezko znalesc "dobrych", wykwalifikowanych pracownikow?,
-na jakich stanowiskach jest najwieksza rotacja w Twojej firmie?,
- jakiej branzy dotyczy dzialalnosc Twojej firmy?,
- jaka liczbe pracownikow zatrudniasz?,
- czy myslisz o zwiekszeniu liczby etetow w swojej firmie?,
- czy zgadzasz sie i umozliwiasz swoim pracownikom podnoszenie kwalifikacji (kursy, studia, itp..)?

Naprawde bede wdzieczna za udzielenie odpowiedzi na ponizsze pytania. Zaznaczam, ze nie trzeba podawac nazw swoich firm :-) Serdecznie pozdrawiam

magia_2

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zapotrzebowanie pracodawców na specjalistów w konkretnych branżach?!?!?!

ankieterka się trafiła.))
A gażę przewidujesz jakoś?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Niestety odpowiedzi na w/w sa potrzebne dla celow naukowych i zadnej gratyfikacji nie przewiduje.

Badana jest mobilnosc, elastycznosc i potrzeby pracodawcow.
Mam nadzieje, ze uda sie zaprzeczyc opiniom o rynku pracodawcow na naszych terenach pojawiajacych sie w wiekszych aglomeracjach.

magia_2

magia_2 napisał(a):

>
> - na jakie stanowiska w "Waszych" branzach i firmach ciezko znalesc
> "dobrych", wykwalifikowanych pracownikow?,
Na wszystkie stanowiska

> -na jakich stanowiskach jest najwieksza rotacja w Twojej firmie?,
Firma nie jest Moja, ja tylko w niej pracuję. Największa rotacja jest na stanowiskach biurowych, gdzie wymagania są duże, a płaca słaba.

> - jakiej branzy dotyczy dzialalnosc Twojej firmy?,
Transport

> - jaka liczbe pracownikow zatrudniasz?,
Nie ja zatrudniam

> - czy myslisz o zwiekszeniu liczby etetow w swojej firmie?,
Nie ma takiej opcji, raczej wrzucanie obowiązków z kilku etatów w jeden etat.

> - czy zgadzasz sie i umozliwiasz swoim pracownikom podnoszenie
> kwalifikacji (kursy, studia, itp..)?
Znajomym ,,królika" to i owszem, szeregowym pracownikom niekoniecznie.

róbmy swoje

gondoljerzy

dzieki za odpowiedzi... Zapomnialam dodac, ze pracownicy tez moga odpowiadac na w/w pytania. W przypadku kazdej odpowiedzi bylabym wdzieczna o zaznaczenie tego czy odpowiedzi udziela pracodawca czy pracownik :-)

Ps. Mam nadzieje, ze jednak zwiekszy sie liczba odpowiedzi na te pytania, bowiem moga Nam wszystkim pokazac faktyczna sytuacje pomiedzy pracodawca a pracownikiem oraz Naszym dosc specyficznym rynkiem...

magia_2

magia - ta ankieta to do podstawówki? Mam nadzieję, że nie na jakimś wyższym poziomie kształcenia, bo takie błędy ortograficzne to lekka kompromitacja dla licealistki, nie mówiąc już o sposobie przeprowadzenia "ankiety".

Drogi realisto,

Jesli potrafisz czytac ze zrozumieniem (a chyba jednak nie) to prosze przeczytaj jeszcze raz i znajdz mi wzmianke o tym, ze jest to ankieta?
Jak zapewne powinienes wiedziec istnieja rozne formy badania opinii spolecznej na dane tematy. Oczywiscie najbardziej powszechnymi sa ankiety ze wzgledu na niskie koszta. Istnieja jednak wywiady, lecz nie tylko. Poza tym bardzo prosze o wskazanie mi bledow ortograficznych jesli jakies zauwazyles, a zapewniam, ze poprawie :-P

Ciekawe jakie to sa bledy ortograficzne, bo mam nadzieje, ze posiadasz tak wysoka inteligencje, by domyslec sie, ze moja osoba nie stosuje "altow" w klawiaturze piszac na forum.

magia_2

"znalesc"
Ja tam sie nie czepiam, ale strasznie mnie zaciekawilo w jaki sposob poprawisz :)

Dran

szczerze to nie widze bledu ortograficznego w tym slowie, ale byc moze swoja elokwencja postarasz sie wskazac w jaki sposob powinno byc poprawione :-P Poza tym jesli nie masz zamiaru pomoc w udzieleniu odpowiedzi na w/w pytania to prosze zachowaj swoje bezpodstawne uwagi dla siebie i swoich mlodszych kolegow...Licze jednak na wskazanie poprawki dla slowa "znalesc" :-) Pozdrawiam

magia_2

magia_2 napisał(a):

> Dran
>
> szczerze to nie widze bledu ortograficznego w tym slowie, ale
> byc moze swoja elokwencja postarasz sie wskazac w jaki sposob
> powinno byc poprawione :-P Poza tym jesli nie masz zamiaru
> pomoc w udzieleniu odpowiedzi na w/w pytania to prosze zachowaj
> swoje bezpodstawne uwagi dla siebie i swoich mlodszych
> kolegow...Licze jednak na wskazanie poprawki dla slowa
> "znalesc" :-) Pozdrawiam

Oj lol. Może zrób na ten temat ankietę?

Witam,

Chciałabym prosic o pomoc w odpowiedzi na nastepujace pytania:

- na jakie stanowiska w "Waszych" branzach i firmach ciezko znalesc "dobrych", wykwalifikowanych pracownikow?, -
-na jakich stanowiskach jest najwieksza rotacja w Twojej firmie?,
- jakiej branzy dotyczy dzialalnosc Twojej firmy?,
- jaka liczbe pracownikow zatrudniasz?,
- czy myslisz o zwiekszeniu liczby etetow w swojej firmie?,
- czy zgadzasz sie i umozliwiasz swoim pracownikom podnoszenie kwalifikacji (kursy, studia, itp..)?

Naprawde bede wdzieczna za udzielenie odpowiedzi na ponizsze pytania. Zaznaczam, ze nie trzeba podawac nazw swoich firm :-) Serdecznie pozdrawiam

magia_2

- po znaku zapytania przecinek? Od kiedy tak się robi???
- po co cudzysłów? I to dwa razy niepotrzebnie użyty,
- dlaczego "waszych" z dużej litery?
- poniższe pytania zapisane u góry - kobieca logika?
- "etetow" - literówka? Brak polskich znaków w programie? Chyba jednak możesz wcisnąć alt. Nie obchodzi mnie skąd się wziął błąd ortograficzny (z nieużywania mózdgu, czy z nieużywania alta) ważne, że wyraz jest niepoprawnie napisany. No ale to da się wybaczyć, jednak reszta "wpadek" jest dla gimnazjalistki kompromitująca.

Nie kompromituj się dalej z tym "znaleść". Sprawdź w słowniku albo zastanów się, czy pochodzi to słowo od "znalazłem", czy od "znalasłem".

magia_2

Nie wiem do czego ma tu byc potrzebna elokwencja...
A co do podstawnosci moich uwag, to mysle, ze moglas sobie zadac minimum trudu i sprawdzic odmiane tego slowa w slowniku...
Poprawnie powinno byc nie "znaleść", a "znaleźć".

Dran,

nie kompromituj sie pouczajac mnie w sprawach dotyczacych poprawnej pisowni ... Pamietasz moze swoja wypowiedz z dnia 09.10.2009?? Jesli nie to pozwol, ze ja przytocze:

"No tak... Pewnie, ze warto... Ile osob przeczyta, ze lomzyniacy to rasisci w mediach ogolnopolskich?
A ile osob przeczyta artykulik na jakims blogu? Faktycznie... oplacilo sie jak jasna cholera... jest sie czym podniecac..." , druga wypowiedz rowniez ciekawie rokujaca:
"Bo do czego porownac wykorzystywanie prokuratur i innych sluzb do walki z polityczna konkurencja?" (04.08.2006r.)

Sorry wielkie, ale jak na osobe pouczajaca innych sam w pisowni nie jestes lepszy, ale czy widzisz u siebie bledy??? Jesli nie to moge podpowiedziec, ze dotyczy on mianowicie slowa "lomzyniacy", poprawna forma jest lomzanie. Ciekawie rowniez rozpoczales drugie zdanie... Hyyym o ile mi wiadomo od "Bo" nie rozpoczyna sie zdan...Ups, a moze sie myle?

realista,

widze, ze idziesz w slady kolegi,

oto Twoja wypowiedz z dnia

"anarchy men - z twego nika wnioskuję , że jestes zwolennikiem anarchii- czyli prawa dżungli - przeżyje ten kto jest silniejszy. Myślisz, że Muzułmanie nie obetną ci głowy?
Popatrz co dzieje sie we Francji - Muzułmańce leją Francuzów i nikt nic nie może poradzić. Myślisz, że w Polsce będzie inaczej?
Zasiłki rozdawane na lewo i prawo rodzą patologię"

"Muzułmańce" zastanawiajace... czyzby to byla poprawna pisownia... ? Odpowiedz sobie sam. Zapewniam, ze to nie jedyny blad w tymze zdaniu. Zdazylam zapoznac sie z pierwszymi lepszymi Waszymi wypowiedziami zamieszczonymi na forum i juz natknelam sie na bledy. Czyzby to brak kompetencji z Panow strony sie ujawnia w zakresie poprawnej pisowni?

Reasumujac Wasze nic nie wnoszace do tematu uwagi uwazam temat za zamkniety. Niestety brak osob kompetentnych, ktore moga udzielic mi odpowiedzi na postawione pytania, wiec nie zamierzam sobie strzepic nerwow, by z Wami dyskutowac na temat poprawnej pisowni zwlaszcza, ze sami nie jestescie kompetentni.

magia_2

Ha Ha Ha Ha szukałaś specjalnie moich wypowiedzi? Pochlebia mi to, że się tyle naczytałaś, żeby błędy znaleźć, ale muszę Cię zmartwić "muzułmańce" to jaknajbardziej prawidłowa forma. Tak się mówi, gdy chcesz wyrazić swoją pogardę dla tych fanatyków. Mogłabyś się postarać bardziej, bo nie znalazłem żadnych poważnych błędów typu "znaleść", albo ",?", albo pisania bez umiaru zaimków z wielkiej litery. No i kwestia, że ja nie wypieram się, że często na tym forum robię literówki a czasem gdzieś nie postawię przecinka. Ty upierasz się, że po znaku zapytania stawia się przecinek, że jest takie słowo "znalaslem", że zaimki piszemy z wielkiej litery.

No i kwestia, że moje posty nie aspirują do czegokolwiek związanego z nauką.

robicie takie bledy, ze az sie wlos na glowie jerzy...

;]

magia_2

Po prostu jeden wielki smiech. Musialas wygrzebac posty sprzed 3 lat, zeby znalezc cos do przyczepienia sie? :) Czy to juz nie graniczy z jakas obsesja? :)

"bardzo prosze o wskazanie mi bledow ortograficznych"
"byc moze swoja elokwencja postarasz sie wskazac w jaki sposob powinno byc poprawione"
"Licze jednak na wskazanie poprawki dla slowa "znalesc" "

Najpierw piszesz, zeby Ci wskazac bledy, a jak Ci ktos wskazuje, to zaczynasz sie ciskac o "bezpodstawne" albo "nic nie wnoszace" uwagi...
Wiec sie zastanow czego chcesz... Prosisz o poprawki, ale pozniej nie potrafisz sie przyznac do bledu? Moze bys sie tak zdecydowala?

Zabawne, ze siedzialas wyszukujac moje posty, tylko zmartwie Cie pewnie, bo ja nigdy nie twierdzilem, ze nie popelniam bledow. W dodatku jesli juz ktos mi wytknie blad, to potrafie przynajmniej sam sprawdzic poprawna forme.

"Lomzyniacy" to bardzo popularna forma, uzywana rowniez w tekstach pisanych, nawet Hanka Bielicka spiewala o "Łomżyniakach". Ze słownika:
"łomżyniak
znaczenie: mieszkaniec Łomży; łomżanin; łomżynianin (rzadko)
występowanie: Słownik poprawnej polszczyzny - PWN 2004 - L. Drabik, E. Sobol"
Wiec chyba jednak "ups, a moze sie myle":)

Zaczecie zdania od "bo" mozna uznac najwyzej za blad stylistyczny, ale ok... nie powinno sie tak zaczynac zdania.

I czego dowiodlas tymi wywodami?

Nie musze juz dodawac, ze moja pierwsza wypowiedz miala byc lekko zartobliwa, bo bardziej chodzilo mi o to, w jaki sposob poprawisz te bledy, nie majac mozliwosci edycji... Dlatego tez nie wyszukiwalem wszystkich bledow, a podalem pierwszy przyklad z brzegu... Przy czym zaznaczylem, ze nie czepiam sie bledow, ale widac ktos nie potrafi sie do pomylki przyznac...

Dran,

niestety masz racje, nie moge swoich bledow poprawic, ale poprostu zapomnialam o tym...

realista,

nie pochlebiaj sobie otworzylam pierwszy lepszy temat, ktory mnie zaciekawil, a ze akurat to byl ten to coz...

Na koniec jestem tylko ciekawa czy ktos procz Was odpowie na moje wczesniej postawione pytania...?

Chcialam sie dowiedziec, czy w firmach x (na terenie lomzy) istnieje rzeczywisty problem ze znalezieniem specjalistow z danego zakresu? Niestety nie znalazlam odpowiedzi na w/w pytania i w zwiazku z tym bede musiala uzyc innych sposobow pomocnych w znalezieniu odpowiedzi na nie.
Pozdrawiam i postaram sie znalezc odpowiedzi w bardziej kompetentnych zrodlach niz lomzynskie forum heh :-p

Ps. Mam nadzieje, ze zrozumiecie przeslanie umieszczone w pogrubionym wyrazie :-P

magia_2

ludzi, ależ Wy upierdliwi jesteście - zamast pomóc - utrudniacie dziewczynie pracę....

*ludzie

jak widać KAŻDEMU zdarzają się literówki, bez przesady.

Naprawdę myślałaś, że na tym forum siedzą sami pracodawcy i przedsiębiorcy?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org