Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto ma neta w INTROLAN-ie niech napisze o tym zdanie |
Ludzie ja wiem ze o necie w łomży już się tu pisało dużo, ale prosił bym o opinje o tej firmie i jak to jest z tą nielimitowaną prędkością. Z góry dzieki piekne
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto ma neta w INTROLAN-ie niech napisze o tym zdanie |
maro ja kożystam z usług tej firmy od roku i jestem bardzo zadowolony zwłaszcza gdy przeczytałem wypowiedzi o innych firmach tego typu działających w Łomży. Szczególnie podoba mi sie obsługa jeśli są jakieś problemy z połączeniem (co zdaża sie niezwykle rzadko) można zadzwonić do administratora o każdej porze ( ja dzwoniłem koło północy) a on nie tylko naprawi, ale i przeprosi za niedogodności. Co prawda w dzisiejszych czasach takie zachowanie powinno być standardowe, ale różnie to bywa. Co do nielimitowanej prędkości to gdy ja podpisywałem umowe nie było czegoś takiego ale prędkość mam wystarczającą
|
|
jest ok
|
|
dla mnie tez jest ok ale czasami te spowolnienia są dobijające a tak ogółem, to predkośc jest dośc wysoka, bo średnio ok.256-512 kbs no i jeszcze źle, że nie maja strony, gdzie moznaby się wypowiedziec i zgłaszać problemy(budująją ją od chyba roku albo i dłużej) no i otoczenie mi znowu zniknęło, pół roku temu miałem to samo i musieli m ipodac nowe numery bram czy cośtakiego o: jak byscie mogli to podajcie swoje parametry (nr bramy maski itp) o ip nie proszę
|
|
ja także mam Introlan ,ale zauważylam zmiane od lipca znikł mój nr. IP a (---.internetdsl.tpnet.pl) i to mnie sie nie podoba, ponadto coraz częściej zdarza się i o wiele częściej od lipca ze bardzo spowalnia lub nawet nie można uruchomić internetu bagrmosen
|
|
Napiszę prawdę: dla mnie ta szybkość (100Mb/s) jest dobijająca. Jak zakładałem połączenie obiecywano mi, że niebawem będzie szybciej. W pracy mam neostrade. Prawie trzy razy wiecej... Jeśli INTROLAN się nie zmieni, ja zmienie INTROLAN... Nie mam tyle cierpliwości. Chociaż jest tanio- to fakt.
|
|
madaj teraz to mnie zabiłeś tymi 100Mbit/s porównując to do neostrady, pewnie masz w tej pracy 256 ? co, ale 256 Kbit/s. Drobna różnica w sumie, jakieś 1000 razy :). Jednostki ci się pomyliły chłopie. Ave
|
|
luudzie 100 Mb/s to tylko w sieci osiedlowej taka predkość a poza nią czyli w strefie internetu to jak mówiłem ok.512 kbps
|
|
zgadza się ! Ave
|
|
Widać, że ktoś się zna na rzeczy :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
mi tez predkosc netu wystarcza chociaz czasem zalicza zwiechy :( nawet niezle pingi są przy grze po necie ( od 40-80 a to dobry wynik ) Jedyne irytujace mnie w tej firmie to obsluga klienta. W grudniu mialem przypadek ze bez podstawy odcieli mi neta na 3 dni :/ ehhh Po za tym w umowie mam napisane iz za kazdy dzien w ktorym nie mialem sygnalu moge sobie odliczyc 1/30 stawki miesiecznej. Srednio co miesiac wychodzi mi okolo 3 dni bez netu. Odliczam więc sobie i przez rok uzbierało mi sie 30 dni więc cały miesiąc :). Introlan jednak postanowil wyslac do mnie upomnienie ze wisze im 55 zl. hmmm Bardzo ciekawe dlaczego. Sprawe załatwiłem u nich w biurze i sie odczepili. Od razu z owym upomnieniem przyszedł do mnie bodajże 9 stycznia papierek że nie zapłaciłem za styczeń, a tym czasem termin opłat mam do 20 stycznia. hmmm Może sobie myślą że im zapłace dubeltowo :/ . Poważni z nich kolesie hehehe Właśnie skończyła mi sie umowa i sie poważnie zastanawiam nad założeniem netu z ATA*NETU (kafejka w lasku za Leader Price) podobno tam jest wypas transfer i normalna obsługa. Przynajmniej tak słyszałem są ludzie i stołki a nie którzy rodzą się jako fotele bujane...
|
|
Ja mam internet w Interneo.... postanowiłem sobie podłączyć jednak neostradę - jak mi po kilku dniach oczekiwania na skrosowanie linni powiedzieli, że moja centralka nie obsługuje neostrady to myślałem, że się popłaczę... Chcę zrezygnować z interneo... mieszkam na osiedlu Maria...(dokładnie przy szkole podstawowej nr 5) doradzcie co mogę założyć, by się więcej nie denerwować... Nie używam P2P, nie potrzebuję oszałamiających prędkości (starczy solidne 64 lub 128 kb/s). Potrzebuję niezawodności sieci i niskich rachunków.... Pozdrawiam
|
|
To ciekawe mi też przysłali wiadomość że im jakieś pieniądze wisze i trzeba było sprawe załatwiać. Rodzice powiedzieli że sprawdzą wyciągi z przelewów bankowych i tak sprawa została rozwiązana. Zadzwonili za jakiś czas, przeprosili i powiedzieli że nic im już nie wisze. To ciekawe myślałem że tylko u mnie takie coś sie przytrafiło. Pilnujcie ludzie swoich rachunków i kwitków za opłaty. on_25
|
|
To ile wreszcie w Łomży jest sieci bezprzewodowych? Dwie?
|
|
ostatnio z kumplami sprawdzalem to jezdzac z laptopem po miescie... bez problemu z wbudowana karta Wi-Fi polaczylem sie z 4 sieciami...a ogolnie znalazlem ponad 20.... z tym ze czesc to sieci tej samej firmy (np 5 czy 6 sieci inetu itp)...
|
|
Ja mówie tak nie czytam waszych postów bo nei mam czasu ale słuchajcie ~!! Ja mam neta w inecie jest to straszne gówno co tu duzo gadac...co mi byscie zaproponowali na zamiane zamiast tego szajsu o neostradzie nie mówicie bo to wiem ale Łomzynskie firmy :) "Zmotywowani by walczyc,zdolni by wygrywac..."Najwierniejsi fanatycy ŁKS 1928-2005
|
|
DoPrze - czytasz w moich myslach, ech?;P No nic, trzeba bedzie sprawdzic. ;)
|
|
Bosh... jak chcesz sie podlaczyc do kogos za free - to polecam Telepunkt na Placu Kosciuszki, WSA, w okolicach starego szpitala na sz.Zambrowskiej - neonet, na Małachowskiego - cos tam (nie pamietam) i jeszcze gdzies sie laczylem. Najleszy transfer mialem (zaznaczam ze na bezprzewodowce Wi-Fi wbudowanej w laptopa) z Telepunktu i WSA (parking obok "starej auli"-czyli od strony ul. Poznanskiej). Do reszty rowniez sie mozna podlaczyc, gdyz sieci nie sa szyfrowane (WEP), podaja same SSID, jedynie czego brakuje to znajomosci adresow MAC... ale i na to sa sposoby :)
|
|
ŁKS_ŁOMŻA... to zależy gdzie mieszkasz...
|
|
DoPrze - w TP maja niezabezpieczonego hot-spota? ;) Heh.
|
|
jasne... i całkiem przyjemnie chodzi... będąc po drugiej stronie ronda bez problemu otwierało mi stronki www (biorąc pod uwagę, że to TP to aż dziwne)...
|
|
dowiedziałem się, że ten hotspot w Telepunkcie nie jest oparty na rozwiązaniach TPsy... hehe... sprzedają produkty TP a sami nie korzystają z tego (zresztą nie dziwne - jeśli chcą mieć stabilny internet :) ). Jedyny komputer wykorzystający internet z TPsy to ten przy drzwiach reklamujący działanie neostrady...... Dziwny ten świat... hehe
|
|
To raczej nie jest 'hotspot'. Bardziej by go rozreklamowali chyba. ;)
|
|
To jest HotSpot. A dokładniej HotSpot Idei. Nawet SSID podawany automatycznie to hotspot.idea Pozdrawiam
|
|
O. Pewnie na potrzeby salonu... Szkoda, że z domu tam nie sięgnę (conajwyżej do SSID ATA.net a to dosyć blisko). No i po szybkim skanowaniu widzę pełno NEONET INET* i INTERNEO APów, niestety tylko na niektóre można się wbić. ;) No i tylko ATA.net dba o klientów szyfrując transmisję...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |