wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dobra pedikiurzystka do wrastającego paznokcia

witam
prosze o pomoc w znalezieniu fachowej pomocy do wrastajacego paznokcia u nogi, chirurg odpada bo panicznie się boję, a palec boli ze nie można buta założyc slyszałem że dobra pedikiurzystka może pomóc zakładając klamrę
może ktoś miał podobny problem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dobra pedikiurzystka do wrastającego paznokcia

a ile ty masz lat, ze sie boisz chirurga? Ja miala zabieg w wieku 13 lat a jestem dziewczyna, dostajesz znieczulenie, 15 minut i po bolu, a nic nie boli, bo nic nie czujesz, a powiem ci, ze wrastajacy paznokiec to nie byle co, bo m i lekarz powiedzial,ze jakbym przyszla miesiac pozniej to trzebabyloby obiac palec...wiec wiesz zastanow sie co bardziej ci jest potrzebne: palec czy ciagly strach? zabieg NIE BOLI!!!!

WITAM.TU POMOŻE TYLKO CHIRURG .

akapulko12

Miałam zabieg u chirurga w Łomży, obydwa paznokcie - klinowe wycięcie, po pół roku problem powrócił. I tym razem znalazłam kosmetyczkę, która zakłada metalowe klamry, spory koszt, ale od 1,5 roku nie mam problemów, chociaż paznokcie najpiękniej nie wyglądają. Ja znalazłam gabinet w Białymstoku, w łomży 2 lata temu nie udało mi się znaleźć takiego gabinetu. Lista gabinetów:
http://www.zdrowe-nogi.pl/gabinety.php
Nie wiem czy to metoda dla wszystkich, mi pomogła i nauczyłam się dbać o taki paznokcie.

do mandrzejczuk : Od kiedy to wrastający paznokieć moze być wskazaniem do odjęcia palca....

Mi też kilka razy się zdażyło że wrastał mi sie paznokieć u duzego palca u nogi.. a to przez głupotę bo podczas obcinania zaokrągliłam paznokieć - czego u nóg robić się nie powinno - zamiast obciąć prosto.. Fakt, diabliło mi się pół roku a może i dłużej, ale jakoś samo się stopniowo zagoiło i mam spokój.. Natura jest sprytniejsza niż nam sie wydaje..:)

no wlasnie co ma obciecie palca do wrastajacego paznokcia

do infek
czy byłaś u pani marty paszkiewicz na św rocha salon rebeca

green:
od wtedy kiedy paznokiec od wrastania jest juz zgnily i zielony w srodku i wtedy wdaje sie zakarzenie i infekcja powodujaca takie oto skutki, tobie diablilo sie pol roku, a mi 3 lata wiec pomysl co sie moze wytworzyc przez 3 lata. i do twojej wiadomosci kazde powazne zaniedbanie moze prowadzic do utraty czegos, nie leczysz zebow to w koncu trzeba bedzie je wyrwac proste, ja bylam u lekarza to wiem, ty nie bylas wiec nie wiesz. Ty mialas szczescie ze samo sie zagoilo, ja tego szczescia nie mialam

Ja bym jednak sugerował chirurga, ile można sobie zaoszczędzić bólu, kłopotu... Kilka razy pomogła mi też taka "kuracja" - maść Detreomycyna (na receptę) i częste i długie okłady z Rivanolu (można skruszyć tabletkę na miał, dodać odrobinę wody i zrobić papkę, nałożyć tam gdzie boli, przyłożyć jeszcze wilgotny bandaż żeby za szybko nie wyschło i owinąć na całą noc. I tak na zmianę Rivanol i Detreomycyna (najlepiej 2%).

przykłaałem detromycynę i rivanol tez i nic, nie wiem tylko czy w łomzy jest jakis porzadny chirurg bo byc moze w ostatecznosci bede musiał sie do niego udac a nie chce trafic na jakiegos laika

do mandrzejczuk : aaa...no aż do takiego zaniedbania to nie doprowadziłam..ani do zakażenia..od tego są chyba też jakieś maści czy coś.. u mnie było zwykłe wrastanie paznokcia z boku..gdybym zauważyła że zaczyna puchnac i gnić to zaraz bym poszła z tym do lekarza i nie czekała aż 3 lat.. No ale współczuje cierpienia..:(

czy ktos wie czy założenie klamry jest bolesne

Mnie założenie klamry bolało okropnie, niestety jest to bez znieczulenia, trwało to ponad godzinę, gdyż klamra się zsuwała, ale miałam paznokcie w okropnym stanie i myślę, że to sprawa indywidualna, z tego co wiem kosmetyczka dopiero zaczynała robić takie zabiegi i pewnie trochę na mnie się uczyła :). Ale minęło już prawie 2 lata, więc pewnie nabrała doświadczenia... Teoretycznie nie powinno to boleć, ale jak masz ranę i duży stan zapalny to każda próba dostania się pod paznokieć boli.
Najważniejsze, że pomogło. Tylko musisz się nastawić, że na wyleczenie jednego paznokcia potrzebna będzie zmiana przynajmniej 2-3 klamr - najlepiej taki zabieg przeprowadzić latem, albo nastawić się na super luźne buty. No i tylko pierwszy zabieg (w moim przypadku) był bolesny.
Byłam w tym salonie o którym piszesz.
Co do chirurga, może warto jednak też spróbować, znajomy miał zdjęty cały paznokieć i u niego nawrotów nie było, więc może ten zabieg też czasem jest skuteczny.

a kogo z chirurgow polecacie

NIE POTRZEBNA JEST TU WCALE INTERWENCJA CHIRURGA. DOBRZE WYKONANY ZABIEG PEDICURU WYSTARCZY. ZGŁOŚ SIĘ NA 3-GO MAJA JEST TAM NOWY SALON, DZIEWCZYNA ZNA SIĘ NA RZECZY.

TEL 500-817-400

TO JEST SALON NAPRZECIWKO BIBLIOTEKI DLA DZIECI, WEJŚCIE OD ULICY. NAZWA CHYBA COŚ Z FRANCUSKIEGO

dla zainteresowanych tematem stosowałem maść tribiotyk oraz robiłem z waty wałeczki i wkładałem pod paznokiec i jest naprawdę duzo lepiej, mogę chociaż buty założyć
pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi

green nie zaniedbanie tylko rodzaj i stopien problemu, bo nie u kazdego ten sam problem wyglada tak samo, a jak cos jest w srodku to tego nie widac

http://szort.pl/ognistelaseczki

El cóndor pasa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org