Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dobra pedikiurzystka do wrastającego paznokcia |
witam prosze o pomoc w znalezieniu fachowej pomocy do wrastajacego paznokcia u nogi, chirurg odpada bo panicznie się boję, a palec boli ze nie można buta założyc slyszałem że dobra pedikiurzystka może pomóc zakładając klamrę może ktoś miał podobny problem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dobra pedikiurzystka do wrastającego paznokcia |
a ile ty masz lat, ze sie boisz chirurga? Ja miala zabieg w wieku 13 lat a jestem dziewczyna, dostajesz znieczulenie, 15 minut i po bolu, a nic nie boli, bo nic nie czujesz, a powiem ci, ze wrastajacy paznokiec to nie byle co, bo m i lekarz powiedzial,ze jakbym przyszla miesiac pozniej to trzebabyloby obiac palec...wiec wiesz zastanow sie co bardziej ci jest potrzebne: palec czy ciagly strach? zabieg NIE BOLI!!!!
|
|
WITAM.TU POMOŻE TYLKO CHIRURG . akapulko12
|
|
Miałam zabieg u chirurga w Łomży, obydwa paznokcie - klinowe wycięcie, po pół roku problem powrócił. I tym razem znalazłam kosmetyczkę, która zakłada metalowe klamry, spory koszt, ale od 1,5 roku nie mam problemów, chociaż paznokcie najpiękniej nie wyglądają. Ja znalazłam gabinet w Białymstoku, w łomży 2 lata temu nie udało mi się znaleźć takiego gabinetu. Lista gabinetów: http://www.zdrowe-nogi.pl/gabinety.php Nie wiem czy to metoda dla wszystkich, mi pomogła i nauczyłam się dbać o taki paznokcie.
|
|
do mandrzejczuk : Od kiedy to wrastający paznokieć moze być wskazaniem do odjęcia palca.... Mi też kilka razy się zdażyło że wrastał mi sie paznokieć u duzego palca u nogi.. a to przez głupotę bo podczas obcinania zaokrągliłam paznokieć - czego u nóg robić się nie powinno - zamiast obciąć prosto.. Fakt, diabliło mi się pół roku a może i dłużej, ale jakoś samo się stopniowo zagoiło i mam spokój.. Natura jest sprytniejsza niż nam sie wydaje..:)
|
|
no wlasnie co ma obciecie palca do wrastajacego paznokcia
|
|
do infek czy byłaś u pani marty paszkiewicz na św rocha salon rebeca
|
|
green: od wtedy kiedy paznokiec od wrastania jest juz zgnily i zielony w srodku i wtedy wdaje sie zakarzenie i infekcja powodujaca takie oto skutki, tobie diablilo sie pol roku, a mi 3 lata wiec pomysl co sie moze wytworzyc przez 3 lata. i do twojej wiadomosci kazde powazne zaniedbanie moze prowadzic do utraty czegos, nie leczysz zebow to w koncu trzeba bedzie je wyrwac proste, ja bylam u lekarza to wiem, ty nie bylas wiec nie wiesz. Ty mialas szczescie ze samo sie zagoilo, ja tego szczescia nie mialam
|
|
Ja bym jednak sugerował chirurga, ile można sobie zaoszczędzić bólu, kłopotu... Kilka razy pomogła mi też taka "kuracja" - maść Detreomycyna (na receptę) i częste i długie okłady z Rivanolu (można skruszyć tabletkę na miał, dodać odrobinę wody i zrobić papkę, nałożyć tam gdzie boli, przyłożyć jeszcze wilgotny bandaż żeby za szybko nie wyschło i owinąć na całą noc. I tak na zmianę Rivanol i Detreomycyna (najlepiej 2%).
|
|
przykłaałem detromycynę i rivanol tez i nic, nie wiem tylko czy w łomzy jest jakis porzadny chirurg bo byc moze w ostatecznosci bede musiał sie do niego udac a nie chce trafic na jakiegos laika
|
|
do mandrzejczuk : aaa...no aż do takiego zaniedbania to nie doprowadziłam..ani do zakażenia..od tego są chyba też jakieś maści czy coś.. u mnie było zwykłe wrastanie paznokcia z boku..gdybym zauważyła że zaczyna puchnac i gnić to zaraz bym poszła z tym do lekarza i nie czekała aż 3 lat.. No ale współczuje cierpienia..:(
|
|
czy ktos wie czy założenie klamry jest bolesne
|
|
Mnie założenie klamry bolało okropnie, niestety jest to bez znieczulenia, trwało to ponad godzinę, gdyż klamra się zsuwała, ale miałam paznokcie w okropnym stanie i myślę, że to sprawa indywidualna, z tego co wiem kosmetyczka dopiero zaczynała robić takie zabiegi i pewnie trochę na mnie się uczyła :). Ale minęło już prawie 2 lata, więc pewnie nabrała doświadczenia... Teoretycznie nie powinno to boleć, ale jak masz ranę i duży stan zapalny to każda próba dostania się pod paznokieć boli. Najważniejsze, że pomogło. Tylko musisz się nastawić, że na wyleczenie jednego paznokcia potrzebna będzie zmiana przynajmniej 2-3 klamr - najlepiej taki zabieg przeprowadzić latem, albo nastawić się na super luźne buty. No i tylko pierwszy zabieg (w moim przypadku) był bolesny. Byłam w tym salonie o którym piszesz. Co do chirurga, może warto jednak też spróbować, znajomy miał zdjęty cały paznokieć i u niego nawrotów nie było, więc może ten zabieg też czasem jest skuteczny.
|
|
a kogo z chirurgow polecacie
|
|
NIE POTRZEBNA JEST TU WCALE INTERWENCJA CHIRURGA. DOBRZE WYKONANY ZABIEG PEDICURU WYSTARCZY. ZGŁOŚ SIĘ NA 3-GO MAJA JEST TAM NOWY SALON, DZIEWCZYNA ZNA SIĘ NA RZECZY.
|
|
TEL 500-817-400
|
|
TO JEST SALON NAPRZECIWKO BIBLIOTEKI DLA DZIECI, WEJŚCIE OD ULICY. NAZWA CHYBA COŚ Z FRANCUSKIEGO
|
|
dla zainteresowanych tematem stosowałem maść tribiotyk oraz robiłem z waty wałeczki i wkładałem pod paznokiec i jest naprawdę duzo lepiej, mogę chociaż buty założyć pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi
|
|
green nie zaniedbanie tylko rodzaj i stopien problemu, bo nie u kazdego ten sam problem wyglada tak samo, a jak cos jest w srodku to tego nie widac
|
|
http://szort.pl/ognistelaseczki El cóndor pasa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |