Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża- Miasto lepsze dla Czeczeńskiego uchodzcy niż Polaka |
List który jest poniżej chciałbym wysłać do redakcji programu UWAGA emitowanego w stacji telewizyjnej TVN. Prosze o uważne przeczytanie go dopisanie czegoś od siebie ja go poprawie i poparcia go jesli macie zdanei takie jak moje: Dzień dobry. Nie wiem czy Państwa zainteresuje problem Nasz czyli Łomżyniaków. Opisze go w wielkim skrócie: Od paru lat Łomża przeprowadza jakiś projekt który ma na celu zapewnienie pomocy Czeczeńskim uchodźcom. Na początku każdy z Nas nie miał nic przeciwko bo przecież sami wiemy jaka była nasza sytuacja podczas wojny. Lecz od jakiegoś czasu Uchodźcy zwani w Łomży "Czeczeńcami" poprostu nie robią nic dobrego a samo zło. Dla przytoczenia ich warunków życia w Łomży podam to iż dostają Oni na start pobytu u nas nie mała kwotę (prawdopodobnie około 10 tys. złotych) i w zależności od wielkości rodziny np na 5 osób maja nawet 6 tys złotych do tego miejsce zamieszkania za które nie płacą, środki żywności a nawet jedzenie, co ciekawsze Czeczeni jeżdżą samochodem którego może pozazdrościć nie jeden Polak im a także posiadają telefony o których nam się nawet nie śniło . Dla porównania Polska rodzina zasiłku rodzinnego na jedno dziecko uzyskuje "AŻ" 46 złotych. Rozumiem pomoc lecz rodziny Czeczeńskie nie podejmują się żadnej pracy. Lecz problem największy jest w tym iż są oni jak gdyby nie do ukarania. My łomżyniacy szczególnie mieszkańcy ulicy Wesołej (niedaleko której znajduje się hotel Czeczeński) boimy wychodzić się z domów. Ponieważ grupki Czeczeńskich uchodźców nocami szlajają się ulicami Łomży i mają przy sobie broń, noże itp. Wiele razy dochodziło pomiędzy uchodźcami a mieszkańcami Łomży do bójek lecz później wszystko jest opisywane w sposób następujące:"Rasistowksa napaść na czeczenów". Strach z wychodzenia na miasto przez Nas Łomżyniaków wynika także z tego że już nie raz Czeczeni próbowali okraść czy zgwałcić polskie Kobiety. Nie raz wracając ze szkoły przez park gdzie ławeczki oblegane są przez Uchodźców słyszę osobiście łamaną Polszczyzną obraźliwe słowa ze strony Czeczeńców kierowane w moją stronę. Lecz nie jestem w stanie nawet zwrócić im uwagi ponieważ ich jest 60 a ja sam. Nazwałem Czeczeńców wcześniej nietykalnymi ponieważ zwykły Polak nawet za siusianie w parku dostaje mandat w wysokości ok. 100 złotych ale tych Uchodźców nie każe się w żaden sposób. Prosił bym w imieniu Swoim oraz Łomżyniaków o zainteresowanie się tą sprawą dopóki nie doszło do wielkiej tragedii i można zrobić jeszcze coś aby załagodzić konflikt. Jeśli chcą Państwo zapraszam na stronę www.4lomza.pl i poczytanie forum a możecie ujrzeć tam wiele różnego typy problemów z Owymi Uchodźcami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża- Miasto lepsze dla Czeczeńskiego uchodzcy niż Polaka |
juz widze jak tvn sie tym zajmie, to telewizja politycznie poprawna
|
|
Zajmą się i pokażą jaka to bieda dzieje się Czeczenom, jak łomżyńscy rasiści sieją nienawiść. Pokażą jakiegoś brudnego małego czeczeniaka jak łamaną polszczyzną sepleni "jeden gros i doblo powlaca" wpłać datek na fundację "TVN Czeczenom". 8 osobowa rodzina dostaje około 4000 zł, jedzenie, mieszkanie za darmo i inne dodatkowe profity dla zainteresowanych - http://pokazywarka.pl/poc1nd/ - tam jest fragment rozporządzenia. To nie Łomża prowadzi projekt - pomoc uchodźcom zapewnił Minister, pewnie pod wpływem UE. Nie jeżdżą jednym samochodem - mają wiele samochodów.
|
|
bravo wysylaj, JESTEM ZA !!!
|
|
Masz racje. Dostają bardzo duże pieniądze, wystarczy tylko popatrzeć jakimi samochodami wożą sie po mieście (z kąd wzieli na nie pieniądze?), telefony najnowsze, najlepiej to nic nie robić a dobrze żyć. Wzamian za to że im się pomaga, to i oni by mogli jakoś się zrewanżować np zamiast szlajać się po mieście to by mogli zrobić coś pozytywnego dla miasta. Z nudów to im już głupoty do głowy przychodzą, jakos praco by się zajęli.
|
|
Środki żywności a nawet jedzenie? Popracuj trochę nad tym listem. Używanie takich słów jak szlajają nie jest zbyt trafne. Postaraj się opisać problem sucho i bez emocji bo nikt Cię poważnie nie potraktuje w tej sprawie.
|
|
... robią samo zło... Wujek Samo Złoooo :D Po pierwsze nie umiesz budować zdań. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i popraw bo wysyłając list w tym stanie najesz się wstydu. Po drugie musisz dysponować jakimiś dowodami bo bez nich zostaniesz posądzony o rasizm (słusznie zresztą). Udowodnij że noszą broń i noże. Oraz to że dostają tyle kasy ile piszesz. "już nie raz Czeczeni próbowali okraść czy zgwałcić polskie Kobiety." To też udowodnij... ten list nie może opierać się na plotkach... Po trzecie jeżeli napiszesz " wracając ze SZKOŁY" nikt nie potraktuje cię serio. Poza tym lepiej będzie brzmiało oddawanie moczu lub załatwianie potrzeb fizjologicznych niż "siusianie"... Krótko mówiąc jeżeli tvn się tym zainteresuje to myślę że jako pierwsze sprawdzi fakty. Jeżeli większości z tego co napisałeś nie da się udowodnić(a myślę że tak będzie) to zyskamy miano rasistów w szerszym gronie... _____________________________________________________
|
|
Podstawa porównanie zasiłków Mops Uchodzca 900 zł na jednego ,na dwóch 1800 i kolejno po 500 na każde dziecko+posiłki dodatki z różnych fundacji itp. Polak 351 zł jak spełnia kryteria (i to na całą rodzine nieważne ile osób)
|
|
Dodaj również że Polacy są dzieleni pieniędzmi które zostają w kasie po podziale uchodzców i nie każdy z Polak ma gwarantowaną to sumę podaną powyżej
|
|
A czym bliżej konca roku to te sumy są coraz niższe ale o dziwo tylko dla Polaków.
|
|
boimy wychodzić się z domów hehe myslalem ze padne ja osobiscie czuje sie bezpieczny w tym miasteczku i przechodzilem kilkakrotnie obok grupy uchodzcow i jakos nic mi sie nie stalo nawet zadnego pogardliwego spojrzenia w moja strone i odwrotnie broń, noże pokaz udowodnij zrob zdjecie z ukrycia :) wtedy bedziesz mogl sobie pisac juz fakty a nie opisujesz tu jakies brednie i plotki a także posiadają telefony o których nam się nawet nie śniło no tym to juz mnie naprawde rozje.les posiadaja telefony z przyszlosci czy jak bo nie bardzo wiem ocb, skad wiesz ze posiadaja super wypasione bajeranckie telefony na wypasie jesli nawet ich nie widziles bo przeciez boisz sie podejsc do w/w grupy ludzi, kuwa zal mi was Mi osobiscie uchodzcy nie przeszkadzaja bo nie jestem zazdrosnikiem i rasista jak wiekszosc z was na tym forum PEACE
|
|
To co wcześiej napisałem to są fakty jak do ciebie to nie przemawia to ty jesteś rasistą bo jak na razie to w tym mieście dyskryminowany jest obywatelm Polski a nie odwrotnie zobacz różnice w wypłacie zasiłków.Ale ciebie to zapewne nie rusza pewnie masz szmal i jesteś kozak ,nie daj Bóg stracisz swoje dochody,będziesz miał wypadek zobaczę co powiesz......nie pozdrawiam.
|
|
Nie róbcie jaj i nie ośmieszajcie Łomży pisząc takie głupoty. Dziecinada.
|
|
Dla ciebie to są głupoty to powiedz to matce samotnie wychowującej 3,4 dzieci .......................
|
|
A co może poczekamy jak ich bracia będą nas straszyć jak Niemców.......................
|
|
"JESTEM ZA" wysyłaj.zgadzam się z tym że my mamy jakieś śmieszne grosze zasiłku rodzinnego a oni tyle pieniędzy biorą.Może zaczną coś robić z tym bo to śmiech żebyśmy my polacy brali jakieś ogryzki co zostaną w kasie miasta bo reszta na uchodzców jest wydana.Przesada.A trąbią że polki dzieci nie chcą rodzić że niż demograficzny itd.niech im obywatelki czeczeni rodzą bo dostają tyle kasy że mogą se pozwolić na 3 lub 4.
|
|
Popieram.
|
|
"jak do ciebie to nie przemawia to ty jesteś rasistą" wes dzieciaku sprawdz sobie kto to jest kuwa rasista a nie piszesz mi tutaj jakies kacapoly h.jku ooo w wikipedi jest nawet zdanie o niektorych popiepszonych Łomżyniakach Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce na rynku. prawda w oczy kole co?
|
|
No właśnie widze żę panicho nie zrozumiało ironii-to chyba ty napisałesMi osobiscie uchodzcy nie przeszkadzaja bo nie jestem zazdrosnikiem i rasista jak wiekszosc z was na tym forum PEACE ,a jak nazwiesz tych cio dyskryminują biedaków.........
|
|
podkreślam-asista jak wiekszosc z was na tym forum-kto tu kogo nazywa rasistą /?I daj mi tu przykład rasizmu na tym forum.
|
|
podkreślam-rasista jak wiekszosc z was na tym forum-kto tu kogo nazywa rasistą /?I daj mi tu przykład rasizmu na tym forum. hbhlok
|
|
Ja nie dostrzegam obcych jako potencjalnych wrogów w walce na rynku ponieważ oni jako tacy nie są żadnymi konkurentami oni jak na razie nie garną się do pracy tylko siędzą na zasiłkach ...............pojoł.Zabierzesz im zasiłki to sami wyjaa szukać lepszego bytu .Przejdz się do PUP lub poczytaj art. to się dowiesz jak im się chce pracować i kultury trochę .
|
|
hm proszę Panie Strażak trochę się opamiętać bo list ten w treści jest dość śmieszny i operujący tylko ogólnikami. Efekt wysłania tego listu będzie dokładnie odwrotny pomimo Pana intencji. Chyba ,że Panu zależy na zrobieniu rozróby to będzie Pan ją miał ale skutki dla miasta będa co najmniej nieprzyjemne. Proszę dać szansę na działanie posła Kołakowskiego jemu w tej dośc trudnej sytuacji nie jest potrzebna kolejna awantura. Do wszystkich pozostałych w tym temacie to więcej merytorycznej dyskusji a nie bicia piany i niezdrowego wzajemnego podniecania. Dina
|
|
Pani Diano ja uważam że taki list jest bardzo potrzebny(tylko troszkę w innej formie)ja już nie wierzę żadnym politykom ,pozdrawiam.
|
|
Zgadzam się w stu proc. ze stanowiskiem autora postu , to jest fatalnie że ta sprawa zamiatana jest pod dywan . Kolejny nonsens w naszym Łomżyńskim żywocie . Jedynie telewizja może sie zainteresować faktem co sie dzieje. Zaraz zapewne pojdą w moja strone uwagi o rasizm ALE.... sorry wielkie wole menela leżącego na ulicy ALE NASZEGO niż obcokrajowca który za naszą kase chleje piwsko na starym rynku , zaczepia ludzi , i pali faje oczywiscie malboro bo jakby inaczej. Przecietna rodzina nie ma prawa do otrzymania chociażby 2000 zł. Dlaczego? a bo dlatego że musi dochód na rodzine nie przekraczać 351 zł chyba , a nonsen kiedy odmawia sie pomocy komuś , przykład mojej kolezanki mama .... jesje dochód na osobe to było 364 zł he i co i nic. Strażak masz u mnie pełne poparcie . Mailem niewiele można działać ale telefonem do redakcji bardzo wiele. Oni nie omijają takich spraw. W razie pomocy pisz... jestem gotów pomóc Ci w tej inicjatywie . Odrzucmy drogi adamosie chociaż na ten moment anomalie polityczne i złączmy się w jednej słusznej sprawie proponował bym załozenie sądy na 4 łomża zobaczymy jak wyglądałby rozkład % . Bo w referendum szczerze wątpie. żeby udało sie to zrobic . Chyba że inicjatywą obywatelską . ...Zaufanie to potega....
|
|
Mam odmienne zdanie niż Ty, niemniej wtrące kilka swoich uwag. 1.Błędy stylistyczne i merytoryczne. Sprawia to, że nikt nie potraktuje tego pisma poważnie. Bardziej to przypomina bełkot jakiegoś nastolatka niż pismo dorosłego człowieka. Proponuję do zredagowania takiego pisma poprosić kogoś bardziej biegłego. Na pocieszenie dodam, że sam mam problemy ze stylistyką, ortografią i interpunkcją. 2.Pieniądze. Wysokość pomocy reguluje ustawa, a nie sami Czeczeni. To ile oni dostają pieniędzy jest w gestii ustawodawcy. Dlatego nikt nic na to nie poradzi, czy się to komuś podoba czy nie. Tutaj zwyczajnie trzeba zmienić ustawę, która jest krzywdząca. 3.Mniej plotek więcej faktów. Jeśli stawiasz komuś jakieś zarzuty, poprzyj je dowodami. Na jakiej podstawie stwierdzasz, że chodzą uzbrojeni w noże i inną broń? Ktoś Ci o tym powiedział a może sam widziałeś? Tak czy inaczej to trochę za mało by stawiać takie tezy w dodatku uogólnione. Ale nawet gdyby Ci się udało to udowodnić, to jestem pewien, że po tym pobiciu Czeczenek, każdy z nich powie, że nóż nosi ze strachu, a jego widok ma studzić zapędy agresywnych Polaków. Dlatego jeśli policja nie potwierdzi tych sensacji to wyjdzie, że opierasz się na plotkach i pogłoskach. 4.Jakie drogi wykorzystałeś. Tego rodzaju programy traktuje się jako ostateczność. Dlatego, nim się powiadomi taki program, dobrze jest wykorzystać wszelkie możliwe i dostępne drogi. Piszesz pismo do władz miasta do różnego rodzaju innych instytucji jak choćby MOPS, nawet jak wiesz, że nikt się tym nie zajmie. Ale wtedy masz „podkładkę”. Jako obywatel wykorzystałem wszelkie możliwości i drogi, jednak nikt mi nie pomógł i pozostałem osamotniony ze swoim problemem. Dlatego program np. Uwaga, traktuję jako ostatnią deskę ratunku. 5.Występujesz w imieniu ogółu. Można z tego wnioskować, że zostałeś niejako oddelegowany przez mieszkańców Łomży, do reprezentowania ich racji. Pamiętaj, że wielu łomżyniaków nie podziela Twojego poglądu. Dlatego może lepiej będzie jeśli ograniczysz się do określonej grupy np. mieszkańców ulicy Wesołej, których to najbardziej dotyczy z racji bliskość ośrodka. Dobrze by też było gdybyś zebrał podpisy popierające to o czym piszesz. Jednocześnie takie podpisy uwiarygodniłyby iż to co piszesz nie jest problemem jednostkowym a dotyczą szerszej grupy ludzi. 6.Nie wysyłaj. W takiej formie i o takiej treści zapewne poleci to pismo do kosza i wątpię by się ktoś tym zainteresował. 7.Nie ubarwiaj. 60 Czeczenów na ławeczkach? Bez przesady trochę przekombinowałeś. Do tego nie każda bójka z Czeczenami opisywana jest tak jak Ty to przytoczyłeś. W ostatniej napaści na Czeczenki, niestety były elementy rasistowskie i nie czarujmy się była to napaść na tle narodowościowym. O ile sobie przypominam (choć mogę się mylić) to prasa lokalna opisała tylko pobicie tych właśnie czeczenek. O żadnych innych rasistowskich napadach nie czytałem. 8.Popieram zdecydowanie. Tego rodzaju postawy popieram jak najbardziej. Puste gadanie starasz się obrócić w czyn. Dostrzegasz problem więc zamiast gadać i jęczeć, chcesz skutecznie zadziałać. Osobiście choć nie podzielam poglądu o „czeczeńskim problemie” w Łomży, to jednak muszę przyznać, że jest to chyba pierwszy pomysł na tym forum, który ma na celu rozwiązanie tego ”problemu” a przynajmniej zwrócenie szerszej uwagi na tę sprawę. Wszystko inne sprowadza się do ględzenia o niczym. Bo choć wielu narzeka, to jednak nikt nic nie robi. A może właśnie nie robią nic bo tak naprawdę nie ma problemu? To tyle ode mnie. Moje uwagi możesz przyjąć lub nie, decyzja należy do Ciebie.
|
|
wspomnij też o jasiu śmietaie w tym liście! a kto umarł ten nie żyje
|
|
Ja już powtórzę to któryś raz z kolei to my jesteśmy we własnym kraju . Dlaczego te organizacje nie pomagają Polakom tylko ściągają tu uchodźców . Mało mamy swoich problemów i biedy ??? Ja tego nie mogę pojąć . To jest kompletnie pojebane .
|
|
http://3bf50c.mojasonda.pl ...Zaufanie to potega....
|
|
Nie można zaczynać petycji od tego, że dostają tutaj za dużo kasy, bo nikt tego nie potraktuje serio, tylko zapyta: A co, zazdrościsz? Trzeba wykazać, że skupienie wielkiej ilości czeczeńców w mieście powiatowym rodzi konflikty i niepotrzebne nikomu niesnaski. Wówczas każdy szmatławiec pochyli się nad losem biednych dzieci Kaukazu. A póki co, to opcje mamy dwie: 1. Pogadać z naszymi radnymi? Niech wystąpią z jakąś petycją na sesji do wojewody, żeby inne, większe miasto ich przygarnęło. 2. Wezwać SPECNAZ.
|
|
A ja popieram ten pomysl:) Tylko, tak jak juz Ci napisano, list musisz poprawic i poprzec dowodami. Ale nie zniechecaj sie, bo to jest wazna sprawa dla wielu Lomzyniakow. Nanies sugerowane przez innych poprawki i wysylaj. Tylko moze jeszcze wrzuc tu, na forum, wersje ostateczna, abysmy mogli Ci wspolnie cos doradzic, poprawic;) Gratuluje pomyslu;)
|
|
A mi się wydaje że o te zasiłki dawane czeczenom a podobno zabierane polskim rodzinom (haha) najgłośniej krzyczą dzieciaczki z dobrych domów które mają żarcia dostatek ciepełko w domku a o biedzie nie mają pojęcia. Zazdrościsz że ma fajny telefon bo co? bo mama nie chciała ci takiego kupić a zawsze o takim marzyłeś? I z jakiej racji on ma mieć jak ty nie masz? Zastanówcie się... Każdy kto przeczyta te wasze pretensje stwierdzi po prostu że przemawia przez was zwykła zazdrość. Wymyśliliście sobie pretekst żeby podrzeć się troszkę że niby raptem tak dbacie o swoich rodaków. A wcześniej interesowało was co się dzieje z ludźmi żyjącymi za grosze? Mieliście to gdzieś bo wam było dobrze. A jeszcze w szkole na pewno kozłem ofiarnym był ten co nie miał butów nike... A teraz chcecie im koniecznie pomóc? Bez jaj... opanujcie się troszkę... _____________________________________________________
|
|
PROTESTUJE !!! Nie życzę sobie, Strażak, wysłania w imieniu mieszkańców Łomży, czyli też moim, liścików formą i treścią budzących zażenowanie. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
FrEsHpOwEr Weź ochłon bo cie samozapłon czeka.
|
|
http://8cb3c6.mojasonda.pl funky - moja sonda ma więcej opcji. Prosżę o głosowanie.
|
|
Hehe no to machina ruszyła... Teraz wszyscy w Polsce śmieją się z miasta Łomża.Teraz wszystkim Polakom Łomża będzie się kojarzyć z zazdrośnikami i nie umiejącymi sobie poradzić w życiu ludźmi.Przepraszam ,że was nazywałem rasistami.Oczywiście nimi nie jesteście.Jesteście ciut gorsi od rasistów. Cała ta nagonka jest warta czapkę śmiechu.Teraz nie będzie kawałów o Polakach złodziejach tylko o Łomżyniakach zazdrośnikach. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Jak ktoś ci z kieszeni wyciąga portfel to pewnie się tylko uśmiechasz i mówisz - proszę, bardzo złodziejaszki - bierzcie, ja tam nie jestem zazdrośnikiem. Jak ktoś ci porywa córke i gwałci ją to pewnie się uśmiechasz i mówisz - bierzcie ją i tak jej nie lubiłem. (we Włoszech gwałty dokonywane przez muzułmańskich imigrantów to plaga). Jak podchodzi do ciebie pięciu śniadych zakapiorów i mówią wyskakuj frajerze z komórki - mówisz - proszę panowie - ja obędę się bez telefonu. Jak ktoś ci sika w twarz uśmiechasz się pedalsko i mówisz - jaki miły deszczyk! Może w sojej opinii jesteś nowoczenym, tolerancyjnym, politycznie poprawnym produktem tefałeny, dla mnie jesteś naiwniakiem, który sam kładzie głowę pod siekierę kata i jeszcze mówi - ostrożnie, proszę się nie zachlapać - może trysnąć nieco krwi.
|
|
Nie znasz nie oceniaj.Od 2 lat nie oglądałem TV co najwyżej mecze.Więc nie pitol mi tu o produktach tełaenu.Wszystkie sytuacje które opisałeś w zupełności zgadzają się z moim wyobrażeniem Ciebie.Chociaż nie ,ty to pewnie widząc czeczenów przechodzisz na drugą stronę ulicy. Chcieliście reklamy miasta to ją macie. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
realista Która z wymienionych przez ciebie sytuacji zdarzyła się w Łomży? Nasikali ci na twarz? Ukradli komórkę? Zgwałcili siostrę (ty pewnie nawet siostry nie masz...) Czy opisujesz to co podobno dzieje się we Włoszech? A jeżeli żadna z nich się w Łomży nie zdarzyła to po co używasz takich argumentów? Bo innych nie masz? Najlepiej wszczynać dym i buntować dzieciaki na tym forum samemu siedząc w domu i nie wytykając z niego nosa. I myślę że jeśli będą jakieś zamieszki w mieście to tylko dzięki tobie i twojemu koledze z forum adamosowi. Obaj najgłośniej krzyczycie nie mając żadnych prawdziwych dowodów... Buntujecie smarkaczy czytających to forum bo nimi najłatwiej manipulować i wiecie że jakby co to wy macie czyste rączki bo tylko piszecie a jest przecież wolność słowa.... _____________________________________________________
|
|
Autor: akasha (---.dip.t-dialin.net) Data: 06-10-09 23:18 A mi się wydaje że o te zasiłki dawane czeczenom a podobno zabierane polskim rodzinom (haha) najgłośniej krzyczą dzieciaczki z dobrych domów które mają żarcia dostatek ciepełko w domku a o biedzie nie mają pojęcia. Zazdrościsz że ma fajny telefon bo co? bo mama nie chciała ci takiego kupić a zawsze o takim marzyłeś? I z jakiej racji on ma mieć jak ty nie masz? Zastanówcie się... Każdy kto przeczyta te wasze pretensje stwierdzi po prostu że przemawia przez was zwykła zazdrość. Wymyśliliście sobie pretekst żeby podrzeć się troszkę że niby raptem tak dbacie o swoich rodaków. A wcześniej interesowało was co się dzieje z ludźmi żyjącymi za grosze? Mieliście to gdzieś bo wam było dobrze. A jeszcze w szkole na pewno kozłem ofiarnym był ten co nie miał butów nike... A teraz chcecie im koniecznie pomóc? Bez jaj... opanujcie się troszkę... Odpowiem Ci:1-Ja krzyczę i będę nadal krzyczał może ktoś w końcu usłyszy,nie twierdzę tu że ktoś komuś coś zabiera(zasiłki). 2-Pochodzę z biednej rodziny(mama samotnie wychowała nas 4)-nie korzystała nigdy z potrzeby pobierania zasiłków,ale to były inne czasy. 3-Niczego im nie zazdroszczę tylko domagam się równego traktowania obywateli Polskich i Czeczeńskich,to chyba nie za dużo?. 4-Faktem jest to że dopiero co niektórzy dostrzegli biednych w naszym mieście ,ale lepiej póżno niż wcale. 5-Zastanowiłem się i myślę że trzeba to lepiej zredagować-a nic nie zrobienie w tym zakresie będzie błędem,wiec uważam że bardzo dobrze strażak robi.
|
|
I jedno mnie zastanawia czemu "komuś"tak bardzo zależy żeby ludzie nie dowiedzieli się prawdy???
|
|
akasha thomas - trzeba być niezłym baranem, żeby nie załapać, że to o sikaniu w twarz to taka metafora (sprawdź w słowniku co to). Poczytajcie o tym co dzieje się we Francji, Szwecji - jak będziemy czekać aż naprawdę zaczną gwałcić, mordować to już będzie za późńo. Pozostanie nam jedynie ucieczka. 20 lat temu we Francji też wam podobni socjaliści przekonywali, że imigranci są milutcy, biedni i nieszkodliwi - teraz żałują swojego debilizmu. Opowiadacie o rasizmie, zazdrości - podajcie jeden przykłąd wypowiedzi rasistowskiej w moich wypowiedziach. Zawsze podkreślam, że nie przeszkadza mi inna rasa, inna religia - PRZESZKADZA MI,ŻE MUSZE UTRZYMYWAĆ BANDĘ AGRESYWNYCH CZECZENÓW, przez których Łmoża stała się niebezpiecznym miastem. Kto tu komu czego zazdrości??? Dlaczego nikt nie żywi nienawiści do naprawdę bogatych Polaków lub naprawde bogatych cudzoziemców? Chińczycy mają czasem na koncie kilka milionów zł, nikt im tego nie wypomina, bo ZAROBILI TO WŁASNĄ CIĘŻKĄ PRACĄ nie wyciągneli tego z mojej kieszeni. Obrona swojego mienia to nie zazdrość!!! Strach przed agresywnymi fanatykami religijnymi z nożami to nie rasizm!!!! Czy tak trudno to załapać?
|
|
Realista ,a co ty jasnowidz?Oczywiście nie załapałem tej metafory.Musze się chyba jeszcze sporo do edukować.Baran to jest z Ciebie i to niezły.Nosz kiurwa nie moge. %-) czekist widzisz cały problem polega na tym ,że większość nie obchodzą biedne rodziny.Nie obchodziły i nie będą obchodzić.Tu chodzi o to ,że czeczen ma lepszy telefon,auto,ciuchy itp. To jest zwykła zazdrość ,a nie chęci do wyrównania zasiłków.Teraz zrobiło się mnóstwo dobrych samarytaninów.To jest oczywiście śmieszne, a zarazem przykre.Widać co pieniądz i ludzka głupota robi z ludzi. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
W szwecji jest tak jeżeli przyjezdrza jakis obcokrajowiec np. polak to odrazu zostaje rejestrowany i płaci podatki, bo jeżeli pracodawca tego nie zrobi i pracuje on na czarno to sąsiad idzie i "donosi" i sa duże kary, z jednej strony to jest bardzo nie lojalne wobec sąsiada ale z drugiej strony jeżeli ludzie nie pracuja na czarno kazdy płaci podatak, to i wiecej ma państwo pieniędzy a co z tym idzie może zrobic podatki dla reszty niższe, więc donosząc na sąsiada zyskuja wszyscy a szczególnie ty bo nie musisz utrzymywac kogs.
|
|
domi1701 ja spędzając sporo czasu we Szwecji nie zauważyłem czegoś takiego.Wręcz odwrotnie jeśli chodzi o obcokrajowców. Chociaż gdy ktoś widzi ,że dzieje się komuś krzywda (ewentualnie ktoś demoluje państwowe bądz prywatne mienie) dzwoni od razu na Policję ,a nie przechodzi obojętnie jak to w Polsce zazwyczaj bywa. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas - mam propozycję - dawaj mi co miesiąc 100 zł.OK? Czemu nie chcesz się na to zgodzić? Zazdrościsz? A pisałeś, że nie jesteś zazdrośnikiem - czemu nie chcesz mi co miesiąc 100 zł dawać? Albo jesteś zazdrośnikiem, albo nie wiesz co znaczy słowo "zazdrość" - sprawdź w słowniku.
|
|
Jesteś śmieszny i nie odsyłaj mnie coraz do słownika.Sam byś zajrzał raz na jakiś czas ,bo mylisz pojęcia. Ja już kończe tą dyskusje ,która nie ma sensu.Sam widzisz ,że z Tobą nie da się dyskutować.Tak jak Cejrowski kiedyś w rozmowie z Gronkiewicz Waltz powiedział. Ty i adamosxxx robicie niezłą reklamę miastu. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Sam jesteś śmieszny - nie wiesz co to jest "rasizm" a rzucasz oskarżenia na prawo i lewo. Sko nie chcesz mi dawać kasy, to dlaczego ode mnie wymagasz, żebym płacił agresywnym pasożytom?
|
|
Z trudem się powstrzymuję od chamskich tekstów ,ale jeszcze jestem cierpliwy. Wytłumacz mi co to jest rasizm skoro jesteś tak oblatany.Z jakiego słownika korzystasz?Z ruskiego?Ruskie też rasistami nigdy nie byli. Jaką ty kase płacisz czeczenom?Puknij się w zryty beret bo już majaczysz.100zł miesięcznie Tobie zabierają by przekazać czeczenom? Opamiętaj się chłopie bo do Choroszczy trafisz. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Aleś ty bystrzak. Nie korzystam ze słownika, bo w przeciwieństwie do ciebie rozumiem podstawowe pojęcia. Rasizm to dyskryminowanie jednej rasy (lub wielu ras) a wywyższanie innej. Biologiem nie jestem, ale wydaje mi się, że mamy 3 rasy ludzi (biała, żółta i czarna) wiec określanie rasizmem braku sympatii dla Czeczenów to kompletny idiotyzm (oni też należą do rasy białej). A myślisz, że kto płaci na Czeczenów? Allah? NIe! Ja płacę, ty płacisz, my wszyscy płacimy na to, żeby agresywne pasożyty wygodnie sobie żyły. Zryty beret to masz ty - gdyby tak nie było to umiałbyś czytać ze zrozumieniem - nigdzie nie napisałem, że zabierają mi 100 zł na czeczenów. Zabierają mi o wiele więcej i CZĘŚĆ z tego co mi zabierają przeznaczone jest na Czeczenów.
|
|
Żebyś łatwiej zrozumial, bo wątpię, żebyś załapał to co wyżej napisałem. Taki przykład - miesięcznie płacę dużą składkę zdrowotną - idzie ona na leczenie Czeczenó, którzy nigdy żadej składki nie płacili. A jeżeli ja chcę iść do lekarza to muszę czekać rok, albo dłużej, bo w pierwszej kolejności załatwiani są Czeczeni. Jeżeli Czeczen musiałby czekać na wizytę u specjalisty to byłby rasizm - takie bystrzaki jak ty płakałyby, jaka to bieda tym sympatycznym brodaczom. Jeśli Polak musi czekać na wizytę (bo w tym czasie lekarz bada Czeczenów) to jest to jedynie skutek nieprawidłowości w NFZ. To był jedynie przykład - podobnie jest z innymi kwestiami (lokale socjalne, kursy zawodowe - (Cyganie za darmochę mogą zrobić prawo jazdy, itp - Polak musi płacić) , przedszkola - Polak musi płacić , Cyganie (więc pewnie wkrótce Czeczeni mają je za darmo). Pamiętaj - nic nie ma za darmo - za wszystko ktoś musi zapłacić.
|
|
Realista myślę że jednak powinieneś zacząć korzystać ze słownika... Poza tym dawanie czy też nie dawanie 100 zł wynika z zazdrości? Dlaczego bo nie rozumiem... ? Jestem też ciekawa ile to ci na tych czeczenów zabierają? Wylicz nam to i pokaż bo naprawdę mnie ciekawość zżera ... Poza tym jeżeli tak cię to boli że ta wielka częśc twoich pieniędzy jest przekazywana na czeczenów to podpowiem ci co możesz zrobić. Przy rozliczeniu podatku możesz odpisać 1%. Przekaż go na biedne polskie rodziny wtedy czeczeni tej kasy nie dostaną. Bo wiesz jak nie odpisujesz to wtedy ta kasa automatycznie idzie do nich... Myślę że wtedy będziesz spokojniejszy... Oczywiście żeby to zrobić musisz pracować... _____________________________________________________
|
|
akasha - nie masz pojęcia jak działa polski system podatkowy. Skąd Ci do głowy przyszło, że ten jednen procent idzie do Czeczenów? Ile kasy idzie na nich? Bardzo dużo - na członka rodziny dostają 600 zł , do tego koszty leczenia, porodów - koszty pobytu w szpitalu są ogromne, dolicz do tego, różne programy integracyjne - wycieczki, szkolenia itp. Ja wolałbym, żeby te pieniądze szły na polskie dzieci. Odpowiedzcie mi na jedno pytanie - dlaczego nie chcecie dawać pieniędzy polskim dzieciom, niepełnosprawnym, emerytom (oni naprawdę często przymierają głodem, mieszkają w ruderach) Dlaczego tak chętnie dajecie kasę silnym, zdrowym, agresywnym Czeczenom? Oni mieszkają w ośrodkach, dostają jedzeie jak w restauracji, jeżdża BMW - naprawdę im niczego nie brakuje. Dlaczego dyskryminujecie biednych Polkaów i liżecie dupska Czeczenom?
|
|
Popracuj akasha nad czytaniem ze zrozumieniem.
|
|
No porażka.Ja się za bystrzaka nigdy nie uważałem ,ale w przeciwieństwie do Ciebie takich pierdół nie pisze. Rzeczywiście z podatku który oddajesz państwu wydawane są zasiłki dla czeczenów.Tylko gumisiu zauważ ,że są to kwoty po które nawet na ulicy byś się nie pochylił.Nie chce mi się szukać kwot przeznaczonych dla czeczenów i kwot jakie wpływają do skarbu państwa z naszych kieszeni.Było by prosto obliczyć ile dokładnie zwykły kowalski przeznacza $ na rodzinę czeczeńską. Jeśli jesteś kumaty to zajarzysz ,jeśli nie to dalej żyj w przedświadczeniu ,że wydajesz myljony na czeczeńskie rodziny.Tylko nie zatruwaj powietrza innym normalnym ludziom ,którym te twoje nowe tematy o czeczenach po prostu irytują. Według Ciebie i adamosxxx'a czeczeny to całe zło.Czeczeny są winni twojej nie poradności w życiu.Oni mają samochody ,a ty nawet na rower nie możesz się dorobić.Czeczenów się wygoni z Łomży i pan Realista będzie mógł spokojnie żyć.Wkońcu zarobi na swój pierwszy rower ,a może w przyszłości na jakieś auto. Pamiętaj ludzie mają większe problemy niż zasiłki dla czeczenów.Więc się ogarnij i nie pisz głupot. Pozdrawiam i przepraszam za post ,ale już nie mogłem. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas - dlaczego sądzisz, że nie mam samochodu? Naprawdę nie schyliłbyś się po kwotę rzędu 150000? Tyle, jak nie więcej wydaje Łomża miesięcznie na Czeczenów. Dlaczego uważasz, że polski inwalida niezdolny do pracy zasługuje na 400 zł zasiłku a rodzina silnego, zdrowego Czeczena zasługuje na 4000? Odpowiedz na pytania i nie wypisuj głupot. Fantazjujesz zamiast trzymać się faktów. Czekam na odpowiedź na te 3 proste pytania.
|
|
"Naprawdę nie schyliłbyś się po kwotę rzędu 150000? Tyle, jak nie więcej wydaje Łomża miesięcznie na Czeczenów." Twierdziłeś ,że tak dużo potrącają ci z podatków na czeczenów.Więc odpisałem Tobie jak to wygląda.Jeśli jesteś w miarę rozgarnięty to załapiesz o co chodzi. "Dlaczego uważasz, że polski inwalida niezdolny do pracy zasługuje na 400 zł zasiłku a rodzina silnego, zdrowego Czeczena zasługuje na 4000?" Oczywiście pragnąłbym ,aby polski inwalida dostawał nawet 20 000zł na miesiąc i to jest normalne.Każdy by chciał dla swoich lepiej.Tylko ,że ty wytykasz czeczenów jako winowajców takiej sytuacji.Z tym się nie moge zgodzić.To jest wina Polskiego rządu a nie czeczenów ,że tyle dostają.Więc nie zwalaj winy na nich bo oni są niczemu winni. "Odpowiedz na pytania i nie wypisuj głupot. Fantazjujesz zamiast trzymać się faktów. Czekam na odpowiedź na te 3 proste pytania." Prosze bardzo. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
realista: Ten 1% podatku to było IRONIA. Szybko leć po słownik zobacz co to oznacza żeby wiedzieć co odpowiedzieć. Wyobraź sobie że w Polsce wybucha wojna. Uciekasz z kraju przed tą wojną do innego państwa dostajesz status uchodźcy i kasę. Nie znasz języka bo nie chciałeś tam jechać. Była to siła wyższa i okoliczności cię do tego zmusiły. Dostajesz sporo kasy i stać cię i na komórkę i na samochód. Nie kupisz ich? Dlaczego skoro cię stać. Jako że nie znasz języka i w miesiąc nie jesteś w stanie się go nauczyć nie idziesz od razu do pracy. Czy uważasz się za darmozjada? _____________________________________________________
|
|
akasha - gdyby było tak jak piszesz... Prawda jest zupełnie inna - tylko nielicznie Czeczeni to uchodźcy polityczni - obecnie w Czeczenii jest bezpiecznie - pogadaj z Czeczenami. Ja rozmawiałem o tym i większość przyznaje, że chce jechać na Zachód, bo tam wyższe zasiłki. Znajomy opowiadał mi jak jego jakaś tam ciotka zaproponowała kiedyś Czeczenom skopanie ogródka za 50 zł (4 - 5 godzin roboty) Wyśmieli ją. ONI NIE CHCA PRACOWAĆ. Dlaczego prawie żaden z nich nie pracuje i nie szuka pracy? Języka nie chcą się uczyć. Dlaczego Chińczycy mówią po polski a CZeczeni nie? W Chinach też trudna sytuacja - ludzie są mordowani. Czeczeni nie są tu miesiąc tylko od 7 lat!!!! Już w rok można co nieco nauczyć się języka. Oni wolą zaczepiać Polaków na ulicy niż się uczyć. Pewnie, że nie kupię komórki za 1500 zł jeżeli miałbym rodzinę na utrzymaniu. Wyobraź sobie, że w POlsce wybucha wojna - myślisz, że Czeczenia by cie przyjęła? W żadnym wypadku, oni bardzo nie lubią niemuzułmanów. Jakby wybuchła wojna - armia CZeczenów by szabrowała i mordowała Polaków. Naprawdę myślisz, że Czeczen by ci pomógł? Chcesz zobaczyć filmik jak Czeczeni obcinają głowę rosyjskiej kobiecie- niewinnej cywilnej kobiecie, przy tym się śmieją - ciekawe ilu "uchodźców" ma krew na rękach. Thomas - nie odpowiedziałeś czemu myślisz, że nie mam samochodu i co cię obchodzi mój stan majątkowy??? To nie twoja sprawa co mam a czego nie mam, bo na wszystko co mam sam zapracowałem - nic za darmo nie dostałem i nie masz prawa mi wytykać mojego majątku. Oczywiście, że mamy debilne prawo - dlatego uważam, że należy znieść zasiłki dla Czeczenów - nie będą tu przyjeżdżali i po problemie. Winą Czeczenów jest to, że zaczepiają Polaków, są agresywni i kradną. To nie jest niczyja wina - tylo ich włąsna.
|
|
Thomas - czyli jednak przyznajesz, że Czeczeni powinni dostawać tyle co Polacy - 350 zł na całą rodzinę?
|
|
Uwzieliście sie na realistę a on ma poniekąd 100% rację!
|
|
http://8cb3c6.mojasonda.pl
|
|
A ja wole nasze pieniądze szły na pomoc Polakom, i myślcie sobie co chcecie ,nasi też potrzebują każdej pomocy.To moje prawo żeby wspierać swój naród.(patriotyzm,rasizm)każdy niech to nazywa po swojemu.
|
|
powiem tak mi nie przeszkadza żaden uchodziec, problemów nie robią jak narazie :)
|
|
baznałogowy - nie sądzisz, że jak zaczną robić prawdziwe problemy będzie juz za późno ja reakcję? Czy nie powinniśmy wyciągnąć wniosków z Francji, Szwecji? Mądry Polak po szkodzie? Naprawdę są naiwni, którzy myślą, że u nas będzie inaczej, że nie będą podpalać samochodów, kraść i bić ludzi? I u nich i u nas są wyznawcy islamu, tyle, że unas o wiele bardziej agresywni niz ci z Francji.
|
|
realista odpowiedziałem Tobie na wszystkie pytania jakie zadałeś.Przeczytaj jeszcze raz mój post. "Thomas - czyli jednak przyznajesz, że Czeczeni powinni dostawać tyle co Polacy - 350 zł na całą rodzinę?" Tak przyznaje.Nawet więcej dodam.Polacy powinni dostawać więcej.Jednak upieram się ,że czeczeni nie są niczemu winni.I chciałbym abyś nie siał zamętu na forum ,że to czeczeni są problemem do większych zasiłków dla Polskich inwalidów.Jarzysz? Piepszenie ,że to zwykli bandyci to jakieś nie porozumienie.Miałeś jakąś sytuacje konkretną z czeczenem?Wnioskując z twoich postów wynika ,że nie.Łykasz wszystko co ci ludzie napiszą,powiedzą. Twoja nienawiść do czeczenów nie jest dlatego ,że są uchodźcami którzy szybko się nie asymilują.Twoja nienawiść jest dlatego bo cie w oczy kole ,że jezdzą beemkami i mają lepsze telefony od Ciebie.Zmień tok myślenia bo pewnie sąsiadowi też zazdrościsz piękniejszej żony,dziewczyny,mieszkania czy auta. Zwykła zaściankowość. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
http://www.mysl.pl/?m=69&art_id=1190&more=more&type=local
|
|
Myślę,że niedługo doczekamy się nowego określenia,a mianowicie""łomżyńskiego ksenofoba""czytaj:Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec uchodźców wojennych i politycznych ) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce o zasiłki. Nikt tu nie popiera swoich racji konkretami,jedyne co o racji ma świadczyć to kasa...ileż to luksusów ma Czeczen na zasiłku,żyjący w jednym pokoju z całą rodziną albo na wynajmie u Polaka,do którego cały ten zasiłek spływa za czynsz,bo dla Czeczenów drożej,w końcu to nie nasi... Nie życzę nikomu być w takiej sytuacji jak oni,nawet za dużo większe zasiłki nie chciałabym się tułać od miasta do miasta,od jednego ośrodka do drugiego,żyć bez perspektyw na jutro,bez stabilności i pewności,że jurto też obudzę się w tym samym miejscu i wśród tych samych ludzi. Nie ma czego zazdrościć tym ludziom,bo żaden zasiłek nie jest wart utraty swojej ojczyzny,domu,rodziny,przyjaciół,języka...Żaden zasiłek nie wynagrodzi dzieciom utraty dzieciństwa zastąpionej tułaczką od miejsca do miejsca,gdzie ludzie cię nie chcą,nie akceptują i patrzą na ciebie z pogardą. Chcecie większych zasiłków dla Polaków,to piszcie petycje do Sejmu,Rządu,Rzecznika Praw Obywatelskich o zmianę ustawy o zasiłkach socjalnych,o podwyższenie wysokości minimum dochodów potrzebnych do uzyskania świadczeń socjalnych...Zróbcie coś naprawdę konstruktywnego,jeśli te zasiłki są wam potrzebne a nie napadacie na kogoś,kto w tej kwestii nic dla was uczynić nie może,a jak mu dają to po prostu bierze. Sprawdźcie na co idą fundusze z MOPS w Łomży,jak ludzie umieją się bawić za fundusze socjalne,np.w Olszynach(aż niektórzy przypłacają te zabawy życiem),wycieczki do teatru i kina w Warszawie,obozy szkoleniowe dla pracowników i ich znajomych...To jest problem i to dlatego potrzebujący nie mogą doprosić się pomocy,bo urzędnicy dzielą jak chcą i dla kogo chcą...Sprawdźcie ile dzieci z biednych rodzin było na wakacjach nad morzem,które organizował MOPS... Nie Czeczeni was okradają ale ten ustrój i bezkarność urzędasów i do nich powinniście kierować swoją złość i rozgoryczenie,że ten kraj jest tym czym jest,"wielkim korytem"przy którym tylko świnie się zmieniają a naród jak żył biednie,tak teraz żyje jeszcze biedniej...
|
|
Domagam się takich samych zasiłków dla najbiedniejszych ,nic więcej.
|
|
ustrój i bezkarność urzędasów i do nich powinniście kierować swoją złość i rozgoryczenie,że ten kraj jest tym czym jest,"wielkim korytem"przy którym tylko świnie się zmieniają a naród jak żył biednie,tak teraz żyje jeszcze biedniej...----------z tym zgadzam się w 100%
|
|
Autor: IwaSara (---.elomza.pl) Data: 08-10-09 19:32 Myślę,że niedługo doczekamy się nowego określenia,a mianowicie""łomżyńskiego ksenofoba""czytaj:Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec uchodźców wojennych i politycznych ) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce o zasiłki. ----Wczesniej ktoś prawie identycznie pisał tylko zamiast potencjalnych konkurentów w walce o zasiłki chodziło o potencjalnych konkurentów w walce na rynku(chodziło o pracę)tylko nikt ich nie postrzegał jako konkurentów w walce o prace gdyz na przykładach widzimy że oni pracować nie chcą. Osobiście postrzegam ich jako potencjalnych konkurentów w walce o zasiłki ,ale podkreślam że zaslki powinny byc po równo dla wszystkich,powiedz mi czy to jest ksenofobia,bo ja uważam że nie.
|
|
Ja nie chcę im odbierać zasiłków tylko chcę żeby każdy otrzymywał tyle samo,powiedz co w tym złego??Czym my zasłuzyliśmy żeby żyć gorzej od nich,nasze dzieci mają takie same żołądki.
|
|
czekist wkońcu załapałeś czy jeszcze nie do końca?Prześledz swoje wcześniejsze posty. Myślę ,że IwaSara wyczerpała temat.Właśnie o to chodziło. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
TPrześledzilem ,zauwazcie tylko jedno ze zwykly czlowiek dowiadując sie o takich rzeczach konkretnie mówiąc o wys.zasiłków dostaje nerwicy i pierwsze co wyżywa się na kim na tym co ma lepiej,tylko że winny temu nie jest ten co ma lepiej lecz władze,o tym już wcześniej pisalem. A co do innych spraw w tej chwili nie chcę sie wypowwiadac,tylko chciałbym żeby oni troszkę okazali nam szacunku w koncu oni są gośćmi i myslę że jezeli oni będa odnośic sie do nas z szacunkiem to w koncu i my zrobimy to samo ale jak na razie jest jak jest czyli każdy wie.
|
|
thomas a co chcesz mi zarzućic ?stwierdzeniem prześledż swoje posty/Przytocz mi to chętnie postaram sie ci odpowiedzieć i wytłumaczyć.
|
|
argument taki, że ktokolwiek miałby się śmiać z mieszkańców Łomży z powodu ich niby niezaradności jako przyczyny sprzeciwu wobec masowego osiedlania tutaj ludnosci muzułmańskiej jest płytki i pozbawiony kontaktu z rzeczywistością. We Francji, Niemczech, Holandii czy UK większosc tubylców zapłaciłaby naprawde duże pieniądze, żeby uwolnić się od nieasymilujących się, pogardliwych wobec zachodniej kultury i agresywnych przybyszów z krajów islamskich. tam świat zachodni chyli się na naszych oczach ku upadkowi. nie ma oficjalnie zadnego problemu, bo panuje polityczna poprawnosc. pod jej skorupą jednak kipi. niedaleko polski w malmoe w szwecji uchodzcy muzulmanscy stanowia juz 25 procent mieszkancow. sa dzielnice do ktorych boi sie wkraczac policja. rzadzi tam nieoficjalnie islamskie prawo szariatu, przeniesione do europy z pustyn i stepow arabskich. demokracja to one man one vote czyli jeden czlowiek jeden glos, przy obecnym tempie mnożenia się przybyszów z krajow islamskich juz niedlugo bedą mogli tworzyć własne partie, by za parenascie lat upomieć się o władzę, vide niemcy 1933. ktoś moze zapytać, co mają z tym wspólnego czeczeńcy. otóż oni sami byli jeszcze 300 lat temu chrześcijanami, ale pod wpływem najazdów muzułmańskich zgodnie z zasadą, zostań wyznawcą Allaha lub zgiń, przyjeli wiarę muzułmańską razem z zaletami i wadami
|
|
Autor: czekist (---.lom.netster.pl) Data: 08-10-09 20:07 Ja nie chcę im odbierać zasiłków tylko chcę żeby każdy otrzymywał tyle samo,powiedz co w tym złego??Czym my zasłuzyliśmy żeby żyć gorzej od nich,nasze dzieci mają takie same żołądki. Czekist...może nie żyjemy lepiej niż oni,ale my żyjemy u siebie i mamy prawo się domagać od naszych władz,które w końcu sami sobie wybraliśmy głosując na nie bądź nie głosując;aby władze te w końcu zajęły się problemami szarego obywatela a nie tylko napełnianiem własnych kieszeni i obsadzaniem lukratywnych stanowisk znajomkami i rodzinką. Obywatel powinien mieć pracę za którą mógłby godnie żyć a nie użerać się o zasiłki z ludźmi,którzy stracili dom i ojczyznę.Każdy kto może pracować powinien mieć za pracę zapłatę a nie jałmużnę,która ledwo starcza na opłaty a później"fiukane",bo jak chcesz się najeść do syta to wcześniej czy później wylądujesz na ulicy za nieopłacone rachunki...błędne koło! Każdy chory i emeryt powinien być otoczony opieką państwa,tak aby mógł godnie żyć w swojej ojczyźnie,to nam gwarantuje Konstytucja-szkoda,że tylko na papierze! A co z polityką prorodzinną? Rozmnażajcie się a może Bóg wam pomoże,bo Państwo ma was gdzieś...co najwyżej przed wyborami znów wam coś naobiecują! Masz rację Czekist,nasze dzieci mają te same żołądki,niczym nie zasłużyliśmy aby żyć gorzej niż inni ale też nic po za gadaniem nie robimy aby to zmienić. Poseł Kołakowski rzucił "kiełbasę wyborczą" i ruszyła lawina,nagonka na Czeczenów,którzy to rzekomo odzierają naród polski (czytaj-łomżyński) z zasiłków,a tak naprawdę to tacy jak Pan poseł pracują nad ustawami i dzięki takim jak on (politykom) mamy w tym kraju to co mamy...bezprawie zgodne z prawem!!!
|
|
crusader01, Dokladnie! Jak widze, co sie dzieje w UK, to naprawde tylko sie modle, aby u nas ludzie otworzyli oczy zanim bedzie za pozno, bo za pozno bedzie szybciej niz myslicie... U mojego znajomego syna w szkole, mimo ze wiekszosc muzulmanskich dzieci to drugie lub trzecie pokolenie w UK i od malego mowia rowniez po angielsku, to jest wielki konflikt miedzy Muzulmanami a reszta dzieci (biali, czarni i zolci trzymaja ze soba). Muzulmanie sie nie integruja, trzymaja sie w grupach tylko z innymi Muzulmanami, nie sa zainteresowani funkcjonowaniem w spoleczenstwie zroznicowanym etnicznie, a tylko wsrod 'swoich'. Dla nauczycieli to jest tragedia (uczniowie nie chca obok siebie siedziec, nie chca wspolpracowac, wszczynane sa bojki itd.). Moi znajomi, Anglicy, mowia, ze to juz nie jest Anglia. U nas bedzie to samo... Wszyscy zwolennicy i obroncy Czeczencow zobaczycie - wspomnicie moje slowa... Ja nie twierdze, ze czepianie sie Czeczencow jest dobre, ale sytuacje trzeba zmienic dopoki jeszcze nie jest za pozno. Ja chce, zeby Polska pozostala Polska i nie chce widziec za kilka lat Czeczenow u wladzy!
|
|
crusader01 ale po kiego dajesz przykłady tych państw?Wiesz jaki procent "wyznawców islamu" tam jest?Porównaj teraz chłopcze z Polską.Jest chociaż 1% muzułmanów żyjących w Polsce?Będziesz robił chłopcze nagonki na czeczenów to będą się na Ciebie krzywo patrzeć.Będziesz im obrabiał tyłek będą się na Ciebie krzywo patrzeć.Zaczepisz któregoś ,odwet będzie taki sam jak u Polaków.Robicie zbędny zamęt na forum.Cyganów się kiedyś czepialiście bo kradną,bo mają kase.Teraz jak czeczen dostaje $$ z pieniędzy europejskich też problem bo Polacy mniej dostają.Jaki jest procent tych ludzi czeczeńskich którym się pomaga?Jest chociaż 1% w skali na całą europę?Bo na pewno z twojej kieszeni nie idzie nawet 1gr(tu chyba pan Realista załapał bo się nie udziela).Piszecie o rozbojach,kradzieżach itp. a Polak za granicą jaki jest?Czy to nie Polak okradał sąsiadów z aut?Czy to nie Polak wynosił ze sklepów z odzieżą 10 par spodni?Czy to nie Polak grabił niemieckie drogerie?Czy to nie Polak sprzedawał swoje koleżanki do europejskich burdeli?Czy to nie Polak robił z Polaków niewolników we Włoszech?Czy to nie Polak Polaka zabił w Rzymie za 1 euro jałmużny? Cudze chwalicie ,a swego nie znacie. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Bejbe wszystkiego dobrego w Anglii.Tylko nie wracaj do Polski. Ciesze się ,że jakiś odsetek dziewczyn wyjechało z Polski.Nie mylcie z Kobietami. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Dlaczego mowisz mi, abym nie wracala do Polski? Nie znasz mnie, nie oceniaj! Do Polski wroce kiedy zechce, a Twoje zdanie na ten temat mnie nie interesuje! Kocham moja Ojczyzne i chce dla niej jak najlepiej, mimo ze chwilowo nie moge tam byc! Czeczenom zycze jak najlepiej, ale wole, aby podatki, ktore placi moja rodzina, ktore placilam kiedys ja i ktore bede kiedys znow placic, szly na potrzebujace POLSKIE dzieci i na potrzebujace POLSKIE rodziny!!!!!!!!! Naszego kraju nie stac na utrzymywanie uchodzcow, a juz w szczegolnosci takich, ktorzy nie chca sie integrowac ze spoleczenstwem! To tyle. A Tobie, Thomas, wroze, ze sie kiedys przejedziesz na tym, co piszesz...
|
|
szczera prawda popieram
|
|
Uhh Bejbe sorry za mocno Tobie pojechałem.Teraz widze swój błąd.Masz racje nie znam Ciebie i nie będe oceniał. Ty też postaraj się nie przenosić stereotypów z Anglii do Polski. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Spoko, nie ma sprawy. A jesli chodzi o stereotypy, to po prostu widze jakie sa realia w kraju, gdzie jest wielka mieszanka etniczno-kulturowa i wcale dobrze to nie dziala, a chcialabym, aby Polak byl tez czasem madry PRZED szkoda, a nie dopiero PO...
|
|
ja bym wolał ,żeby Polak się nie zmieniał... Byle by nie zazdrościł bogatszemu i nie gardził biedniejszym.Reszta może być. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Ludzie w Polsce są z roku na rok coraz bardziej agresywni i prostaccy. Narkomania w szkołach, pijaństwo, przestępczość na ulicach, seks w parkach. Materializm, brak tolerancji, zanik duchowości. Taka jest Polska. Wystarczy kliknąć w internet i poczytać komentarze pod artykułami o islamie. Fora zieją nienawiścią. Ludzie piszą tam anonimowo i myślę, że dzięki temu mówią to, co naprawdę chcą powiedzieć. -To rasizm. Na tym buduje się nienawiść. A tak nawiasem mówiąc, jakżeż drażni nas to, kiedy słyszymy, że Niemcy mówią o nas, że jesteśmy leniami i bałaganiarzami. Polskim problemem jest to, że większość mediów kreuje negatywny wizerunek muzułmanów. W efekcie przeciętny człowiek postrzega ich jako terrorystów albo facetów bijących żony. A jakie wyobrażenie ma o nas Polakach jakiś muzułmanin,który np.przeczytał w gazecie,że w Łodzi rodzice zabijali swoje dzieci, a potem wsadzali je do beczek. Przeciętny muzułmanin myśli - co to za straszny, makabryczny kraj ta Polska?! My też wyobrażenia o krajach islamskich kształtujemy w oparciu o takie doniesienia. Nasza kultura europejska jest oparta coraz bardziej na materializmie. A pozytywne cechy człowieka wynikają z kultury ducha. Zachowajmy swoje człowieczeństwo,bo nie pieniądz czyni nas wartościowymi,ale współczucie,tolerancja i dobroć okazywana innemu człowiekowi.
|
|
Thomas - Czeczenów znam badzo dobrze i wiem co to za ludzie. Nie opowiadaj bajek o zazdrości bo nikomu nie zazdroszczę. Owszem - wkurza mnie, że muszę płacić na nierobów i bandytów - to zwykła kradzież. Są ludzie - jak Ty - którzy cieszą się jak im się sika w twarz - móią, że to deszczyk. Ja (tak jak każdy normalny) nie lubę być okradany. Jak nazwać to, że nam - uczciwie pracującym zabiera się pieniądze i daje nierobom? Miałeś odpowiedzieć co cie obchodzi moja sytuacja materialna? Czego wciskasz nos w nie swoje sprawy? Jesteś wścibski jak drobnomieszczańska dewotka. To co mam i czego nie mam to nie twoja sprawa. Nie wiem czy jesteś takim zazdrośnikiem, że kole cie w oczy co ktoś ma? Odpowiedz na pytanie - co cie obchodzi mój majątek??? To po prostu nie twoja sprawa - jeśli coś mam - mam to dzięki swojej pracy - napewnie nic od ciebie nie dostałem, więc pilnuj swojego nosa i nie bądź taki wścibski.
|
|
mnie drogi kolego nie obchodzi co masz.Możesz mieć i słonia w mieszkaniu. "Owszem - wkurza mnie, że muszę płacić na nierobów i bandytów - to zwykła kradzież. Są ludzie - jak Ty - którzy cieszą się jak im się sika w twarz - móią, że to deszczyk." Ja natomiast nie lubie jak ktoś pisze takie bzdety.Sikać to Tobie mogą w końcu ty tylko byłbyś w stanie wypłakać się na forum. "Ja (tak jak każdy normalny) nie lubę być okradany. Jak nazwać to, że nam - uczciwie pracującym zabiera się pieniądze i daje nierobom?" Kiedy zrozumiesz człowieku ,że to polski rząd Cię okrada nie czeczeni?Czy aż takim kretynem trzeba być ,żeby tego nie zauważyć? "Miałeś odpowiedzieć co cie obchodzi moja sytuacja materialna? Czego wciskasz nos w nie swoje sprawy? Jesteś wścibski jak drobnomieszczańska dewotka. To co mam i czego nie mam to nie twoja sprawa. Nie wiem czy jesteś takim zazdrośnikiem, że kole cie w oczy co ktoś ma?" Ten tekst to chyba o sobie pisałeś?Nie wmawiaj mi ,że ja ci czegoś zazdroszczę bo nie mam czego. "Odpowiedz na pytanie - co cie obchodzi mój majątek???" Pokaż mi fragment w którym napisałem ,że obchodzi mnie twój majątek? "To po prostu nie twoja sprawa - jeśli coś mam - mam to dzięki swojej pracy - napewnie nic od ciebie nie dostałem, więc pilnuj swojego nosa i nie bądź taki wścibski." Właśnie nic od czeczenów nie dostałeś i sam im nie wiele dałeś.Więc "pilnuj swojego nosa i nie bądź taki wścibski". Nie zazdroszczę Tobie ani nie współczuję.Albo jest się normalnym ,albo trzeba do tego dorosnąć. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Cały czas piszesz, że nie mam komórki, nie mam samochodu - co cie obchodzi co mam a czego nie mam? Nie twoja sprawa. Czeczeni z budżetu Polski dostają ogromne pieniądze, wieć nie bredź, że oni nic nie dostają od Polaków. Jakim młotkiem trzeba być, żeby nie zrozumieć wypowiedzi. Skup się mocno: 1 -KRYTYKUJĘ POLSKI SYSTEM SOCJALNY ZA NIESPRAWIEDLIWY PODZIAŁ ZASIŁKÓW, ZA PRODUKOWANIE PATOLOGII PORZEZ ROZDAWANIE WYSOKICH ZASIŁKÓW ZDROWYM I ZDOLNYM DO PRACY CZECZENOM. 2 - KRYTYKUJĘ CZECZENÓ ZA ICH AGRESJĘ I NIENAWIŚĆ DO POLAKÓW, ZA ICH BRAK POSZANOWANIA NASZEGO PRAWA I ZA BRAK CHĘCI INTEGRACJI. Przeczytaj te duże literki ze 3 razy - może załapiesz. No i kolejne pytania do ciebie: Czy jesteś świadom problemów, jakie mają inne kraje UE z muzułmańskimi imigrantami? Dlaczego uważasz, że muzułmańscy imigranci u nas nie będą wszczynać burd, popełniać przestępstw?
|
|
niestety prawda jest taka ,że ci panowie z brodami i panie z hustami na głowie są tak obcy kulturowo ,że nigdy nie zaadoptuja się w naszym społeczeństwie a raczej założą wyodrębnione enklawy żadzące się własnym prawem koranicznym. Głupcem lub złoczyńcą jest ten kto usiłuje przekonać nas że będzie inaczej. Odnoście funadacji Ocalenie chiałabym powiedzięć ,ze w tej konkretnej sprawie która tu miała miejsce porzez nieodpowiednie wypowiedzi swoich przedstawicieli zrobiła więcej zła w ciągu paru dni dla integracji niż dobrego. Czasami warto Panowie z fundacji się zastanowić co się mówi i w żadnym wypadku nie przeginać pały. Dina
|
|
Dina ...byłaś gdzieś za granicą i widziałaś tam asymilację polaków z innymi narodami i kulturami??? Nasi rodacy też żyją(bo tak wolą);w pobliżu innych polaków i w wielu krajach są całe dzielnice,w których zamieszkuje społeczność polska.To naturalne zjawisko,że na obczyźnie człowiek ma potrzebę bycia z przedstawicielami własnego narodu i bez znaczenia jest fakt,czy nosi się chustkę czy kapelusz,czy nosi się brodę czy wąsy.Polacy nawet za granicą mają domy polonijne,gdzie mogą się spotykać,mówić własnym językiem i pielęgnować polską kulturę.W wielu krajach odprawiają się msze w języku polskim i co niedziela wierni mogą się tam spotkać,pomodlić,wymienić informacjami na temat pracy,mieszkań do wynajęcia,szkołach z językiem polskim,itp... Pytam więc,dlaczego wszystkich tak boli,że ludzie innego wyznania chcą się też modlić,że ludzie o innej kulturze też chcą zachować własną narodowość i język...Dlaczego to co dla nas jest normą dla innych tą normą ma już nie być??? ""Tam, gdzie kończy się głupota, powinna zaczynać się mądrość - a jednak tak nie jest. Oto podstawowy przykład na niezgodność teorii z praktyką.""-Władysław Grzeszczyk
|
|
kochana to są dzielnice a nie enklawy żadzone prawem koranicznym a to jest bardzo istotna różnica oj bardzo istotna. Dina
|
|
Dina....kochana to są dzielnice rządzone chrześcijaństwem-czytaj enklawy chrześcijańskie:)) Jeśli członków jakiegoś wyznania nazywasz enklawą,to my jesteśmy enklawą chrześcijańską-wszystko zależy od nazewnictwa... Pozdrawiam:)))
|
|
iwasara - nikt im nie broni się modlić. Przeszkadza nam, że Polacy są zastraszani we własnym mieścieprzez brodatych nożowników. Poza tym - Polacy chętnie wiążą sie z cudzoziemcami, nie są wobec nich agresywni (Polak jest bardziej agresywny wobec Polaka niż wobec cudzoziemca - czego przykładem jesteś ty i inne bystrzaki). Czeczeni, Muzułmańce - akceptują tylko swoich - każdy inny to dla nich wróg.
|
|
-we Francji w pewnym mieście jest tam dzielnica(blokowisko)arabów,całymi dniami siedza (bez różnicy na wiek)pod blokami,nie daj boże żeby tam wszedł obcy ,przejezdżałem tam kilkaset razy zawsze w towarzystwie szefa Araba lub Arabskich pracowników (kierowcy) ,którzy sam twierdzili żebym tedy sam nie chodzil bo mogę dostać baty.Miałem kilka dni wolnego i chodziłem po barach wiekszość klijentów barów to byli własnie Arabowie no i kilku francuskich staruszków,więc nasuwa się myśl że duża większość z nich nie pracuje ,ale kasę mają żeby siedziec po barach.
|
|
realista ...a skąd Ci się wzięło,że ja jestem Twoim wrogiem??? To,że na niektóre tematy mamy inne zdanie i różnimy się w poglądach na niektóre sprawy,wrogów z nas nie czyni,bo normalni ludzie pomimo różnicy zdań zawsze mogą ze sobą dyskutować na poziomie i znaleźć kompromis. Sztuką jest rozmawiać i przede wszystkim wyciągać wnioski z rozmowy,zastanawiać się nad tym dlaczego ktoś myśli inaczej i znajdować wspólne mianowniki a nie przypisywać sobie wrogów tam gdzie ich nie ma.
|
|
A myślisz, że w okolicach ośrodków dla Czeczenów to inaczej jest - zawsze stoją tam brodacze i patrzą się z nienawiścią na przechodniów. Jakby szukali pracy to nie staliby tam od rana do wieczora.
|
|
realista ...masz rację,jakby mieli pracę to by tam nie stali...ale tu znów wróciliśmy do ustawodawcy,który przyjął uchodźców a nie stworzył odpowiednich programów,które prowadziłyby do ich zatrudnienia,chociażby przy pracach interwencyjnych o czym pisałyśmy już z "Viverą"....dać im łopaty niech odśnieżają,miotły niech zamiatają...cokolwiek,aby tylko mieli zajęcie.
|
|
IwaSara - dlaczego pomagać obcym a nie Polakom? Polak sam musi znaleźć pracę i przeważnie znajduje. Z Czeczenami jest taki problem, że im duma nie pozwala pracować za małe pieniądze i w mało prestiżowych zawodach. Na budowie za 2500 - jeszcze popracuje, ale gdyby miał pracowac przy sprzątaniu, czy za pieniądze rzędu 1000 zł to nigdy w życiu. Pewna pani z Wesołej zaproponował Czeczenom skopanie ogródka za 50 zł - to ją wyśmieli. Oni nie chcą pracować. Dlaczego bezrobotni Polacy nie stoją pod blokami? Nie myl z blokersami - blokersów jest stosunkowo mało, natomiast pod ośrodkami stoją zawsze prawie wszyscy mężczyźni, często kręcą się tam ich dzieci.
|
|
realista ...byłeś kiedyś wewnątrz ośrodka,że pytasz dlaczego oni stoją przed??? Wejdź tam i zobacz a więcej pytał nie będziesz... Nasi bezrobotni(nie mylić z bezdomnymi),siedzą sobie w domu,oglądają TV,piszą na forach z nudów a co ma robić taki Czeczen,na dodatek w obcym kraju???Stoi i się gapi,może nie całkiem z nienawiścią w oczach ale z zawiścią,że tak jak inni nie może posiedzieć w swoim domu.
|
|
Wiesz jaką pierwszą rzecz kupuje Czeczen po przyjezdzie do Polski? Ogromny telewizor i antenę satelitarną - przejdź się koło ośrodka - w prawie każdym oknie talerz. Nie opowiadaj, że oni tacy biedacy. Prawdziwy bezrobotny nie stoi pod blokiem, bo szuka pracy - i to było sedno mojej poprzedniej wypowiedzi. Czeczeni pracy nie szukają. Uważasz, że to dobrze, że Czeczeni terroryzują Polaków? Czy może uważasz, że takie incydenty jak spychanie z chodnika, blokowanie drogi samochodom, przeganianie Polaków z miejsc siedzących w autobusach, natarczywe nagabywanie kobiet nie mają miejsca? Przyznaj się - jesteś w Łomży? Spotkałaś kiedy Czeczena, czy piszesz z wyobraźni?
|
|
realista .....uśmiałam się nawet:)))) ""Przyznaj się - jesteś w Łomży? Spotkałaś kiedy Czeczena, czy piszesz z wyobraźni?""" Muszę przyznać,że wyobraźnie to Ty masz niesamowitą...mogę zadać Ci te same pytanie na temat-gdzie Ty żyjesz?-bo wydaje mi się,że nie w tej samej Łomży co ja:))) Nigdy nie miałam problemów z Czeczenami,znam wielu osobiście...żaden mnie nigdy nie zaczepiał,moje dzieci uczą się z czeczeńskimi i również nie przynoszą żadnych rewelacji ze szkoły.Jestem w trójce klasowej,mam często kontakt z nauczycielami i również nie słyszałam żadnych skarg z ich strony na Czeczenów,innych niż na polską młodzież. Skończ przekonywać ludzi do wytworów swojej wyobraźni,a jeśli Ty osobiście stykasz się z atakami na swoją skromną osobę ze strony Czeczenów,to zgłoś to na policję albo podaj ich do Sądu. Jestem łomżanką od urodzenia i jak już żyje sporo lat w tym mieście to jakoś nie słyszałam,nie czytałam nigdzie w prasie,nie widziałam w TV ani nie spotkałam osobiście żadnej zgwałconej przez Czeczenów,z kosą czeczeńską w brzuchu lub plecach...nikt mi nigdy nie zajeżdżał drogi,nie spychał z chodnika ani nie ubliżał. Nie pochwalam chuligaństwa i bandytyzmu w żadnej postaci,ani polskiej ani czeczeńskiej....ale,proszę wyluzuj,bo to co próbujesz tu przedstawić to tylko Twoja wybujała wyobraźnia. Czeczeni żyją tu już parę lat i do tej pory nikt przez nich zabity nie został,dlaczego miałoby się to zmienić??? Co niektórym to kubeł zimnej wody by się przydał na ostudzenie ich własnych fantazji...
|
|
"nie słyszałam" , "nie czytałam" , "nie widziałam" To albo nie wychodzisz z domu albo mieszkasz w domku jednorodzinnym w Konarzycach... Czeczeni żyją tu już parę lat i do tej pory nikt przez nich zabity nie został,dlaczego miałoby się to zmienić??? Dlatego że z dnia na dzień jest ich w naszym mieście coraz więcej i czują się coraz pewniej. Tak trudno to zrozumieć ??? Nie słyszałaś o ich zamiłowaniu w wymachiwaniu bronią białą ??? Incydenty jakie miały miejsce do tej pory z udziałem Czeczeńców w Łomży to małe piwo przy tym co może nas czekać za kilka lat jeżeli nie rozwiążemy tego problemu. Niechybnie za jakiś czas czekają nas "przedmieścia Paryża" może nie na taką skalę jak to miało i ma miejsce we Francji ale na pewno będzie u nas "gorąco". Osobiście nie chcę i nikomu tego nie życzę aby dożył czasów gdzie będzie z trwogą odbierał swoje dziecko ze szkoły, z myślą czy aby to czasem nie jego pociecha została dziś "pocięta" przez muzułmańskich rówieśników. Lepiej się w porę opamiętać i zacząć WSPÓLNIE działać nim będzie za późno... _________________________________________________________
|
|
Co niektórym to kubeł zimnej wody by się przydał na otrzeźwienie. Jestem pewien, że 10 -20 lat temu we Francji też takie Iwy i Sary przekonywały, że Marokańcy i Albańcy to tacy mili ludzie, że JESZCZE nikogo nie zabili i nie wolno być ksenofobem. Ciekawe co teraz te osoby myślą widząc jak śniade bandziory podpalają samochody. Kwintesencją takiego nowoczesnego podejścia jest Szymon Mole i jego kurwiszony - najpierw mówiły "nie można być rasistką, ten Simon to taki uczciwy i prawy człowiek - jak można twierdzić, że Murzyni to bandyci! Wy ksenofoby! Jak czarny to od razy niby HIVa ma mieć? Bzdura! Czarny to taki sam człowiek jak inny. Zwalczajmy stereotypy! Muwszę mu dupkę wystawić, bo jeszcze pomyśli, że jestem rasistką. Prezerwatywa? Po co? Jestem nowoczesną kobietą sukcesu i żadne stereotypy mnie nie dotyczą" Wiem, że to niewiarygodne, ale tak właśnie one wtedy uważały (czytałem wywiad z jedną). Proponuję - na pierwszym miejscu postawić rozum i dbanie (za przeproszeniem) o własną dupę a w następnej kolejności troskę o polityczną poprawność.
|
|
realista...ja Ci już mówiłam abyś do sejmu startował,a ja na Ciebie oddam głos:))) serio!!! Wczytaj się dokładnie w to co ja tu piszę i pisałam,a jak zrozumiesz po przeczytaniu to dopiero wysil się na jakąś odpowiedź,ale proszę na temat tym razem:)) A jeśli chodzi o rozwiązywanie problemów w tym mieście to chyba mamy tu władzę i jeśli problem jakiś istnieje,to niech się władza w końcu do roboty zabierze... Pokrzykiwanie o zasiłkach i przestępstwach,których nikt nie odnotował sytuacji nie poprawi. """Wiem, że to niewiarygodne, ale tak właśnie one wtedy uważały (czytałem wywiad z jedną). Proponuję - na pierwszym miejscu postawić rozum i dbanie (za przeproszeniem) o własną dupę a w następnej kolejności troskę o polityczną poprawność."""---czytałeś wywiad z jedną a piszesz"one",w dodatku jest to zupełni inny temat nie mający z Czeczenami związku.Jak ktoś lubi z każdym i na luzie bez gumki-jego sprawa! Masz rację,trzeba stawiać na rozum,ale najlepiej na własny i nie podążać za szarą masą krzykaczy,pieniaczy i nieudaczników,którzy nie widzą u siebie w oku koła a u sąsiada widzą pyłek na kołnierzu z odległości mili.
|
|
Zgadzam sie z Toba "realista" a "IwaSara" niech nieopowiada glupot ze zna Czeczenów to nieznaczy ze każdy z nich jest taki fajny jak sie jej wydaje. Niejetem Rasistą i nigdy nim niebylem a jak juz pisał "realista" co do czepiania sie Czeczenow do Łomżyniaków to ma on racjie jak "IwaSara" taka jesteś przyjazna wobec nich to przejdz sie na TRÓJKAT do parku w nocy to zobaczymy czy niezmienisz zdania. ja na TRÓJKACIE mieszkam od dziecka i widze co sie dzieje Czeczeni raz sie pruli do mojej dziewczyny i nieraz bylem swiadkiem jak oni czepiali sie do innych dziewczyn. z kosami tez lataja chodz niektórzy gadaja ze nie.... wiec "IwaSara" niebroń ich bo któregos dnia jak Cie napadął to zobaczymy co zrobisz. Przyjechali do Łomży i sie zaczeli kozaczyc niemaja szacunku do Łomży ze pozwoliła im uciec do nazego miasta i kraju. Popieram to zeby ich wywalili z tąd bo wojna już sie zkonczyła i moga wracac tam z kad przybyli w niektorych miastach w Polsce Czeczeni niesa wpuszczani mamy swoje problemy a oni jeszcze to pogarszaja. dostaja kase za free a my musimy ciezko charowac. Dla mnie smieszne jest to ze kolesia który pobił 2 Czeczenki okrzykuja rasista a jak oni by pobili lub zabili Łomżyniaka to by na nich niepowiedzieli rasisci tacy ludzie jak "IwaSara" maja nasrane we łbie! Pozdrawiam Cie "realista"
|
|
albinoski...noc jest od spania a nie od łażenia po "Trójkątach"...a jeśli ktoś tu ma gówno we łbie,to Ty i to rozrzedzone...nie twierdziłam i nie twierdzę,że Czeczeni są lepsi od Polaków,że są tylko dobrzy!Wszędzie są dobrzy i źli co widać na każdym kroku.A jeśli mówisz o kozaczeniu,to Polaczki też lubią po kozaczyć i wcale nie koniecznie tylko u siebie w kraju. Jest mi obojętnie czy Czeczeni zostaną w Łomży czy ich gdzieś przeniosą,bo od tego ani kasy ani pracy nam nie przybędzie...a i strach pozostanie,bo blokersi,dresowcy i inne męty społeczne też wraz z nimi nie zginą.
|
|
...noc jest od spania a nie od łażenia - tako rzecze Koran! Teraz już jestem pewien, że bujasz w obłokach: liczysz na naszą władzę? Myślisz, że im zależy na czymś oprócz własnej kieszeni? Simon Mol i Czeczeny mają wiele wspólnego. A co? Zderzenie stereotypów, politycznej poprawności i RZECZYWISTOŚCI. Odpowiedz szczerze- gdybyś nie znała sprawy Mola i gdyby jakaś panna pisała, że poznała takiego wrażliwego czarnego poetę (całe forum 4lomża ostrzegałoby ją przed nim, że do brudas, leń, oszust, cwaniak, ruchacz afrykański i pewnie ma HIVa) Ty byś go broniła, że nie wolno tak oceniać ludzi, jak się ich nie zna, że to stereotypy, że to niepoprawne politycznie, że czytałaś w Wybiórczej, że Polacy to rasiści, a to, że oskarża się go o nosicielstwo HIVa to zwykłe skurwysyństwo. Prawda? Myślę, nawet, że napisałabyś do tej laski, żeby nadstawiła mu dupki, żeby biedny Murzynek odzyskał wiarę w siebie i nie czuł się dyskryminowany. Tak samo jest z Czeczenami - ludzie ci piszą jaka jest prawda, podają przykłady ich zachowań a Ty ciagle swoje (wy rasiści, wy ksenofobi, Czeczeni to takie słodkie słodziaki, tacy mili i pracowici)
|
|
realista....poczytaj sam siebie we wcześniejszych postach...komu to władza ma dawać zasiłki i kto jej bardziej potrzebuje..."Dupki"też może ta laska powinna nadstawić władzy,ale mnie to mało interesuje kto komu daje i co kro od kogo bierze. Każdy człowiek ma prawo do własnego życia i do własnych błędów!!! Jeśli jesteś realistą to powinieneś to wiedzieć,że nikt nie jest wolny od ich popełniania!!!
|
|
Masz rację - popełniać błędy zdarza się każdemu, ale nie słuchać rad od osób, które wiedzą więcej, nie uczyć się na (czyichś ) błędach to kompletny debilizm. Nie interesuje Cie co ktoś wyciąga z Twojej kieszeni ? Czy Ty masz 4 lata, że myślisz, że te zasiłki daje im państwo? Te pieniądze są z naszych podatków. Mogłyby iść na szpitale a idą na agresywnych Czeczenów.
|
|
czasem chce zeby jednak czeczeni jeszcze zostali szczegolnie czytajac taka iwasare czy innego nie dotyczy. niech jeszcze zostana to tym panstwu niedlugo sami skopią dupy to chyba by bylo najlepsze rozwiazanie a i nauczka dla pseudotolerancyjnych
|
|
realista...wyjadą Czeczeni nasz władza zaprosi innych,więc tak czy siak i tak nasze podatki ktoś zje....a tak szczerze,to wole aby je jedli bezdomni niż nasze notable z "opuchlizną głodową" i 50.tys.co m-c za nabijanie narodu w butelkę. Mówiłam już,że mi to "lotto" czy oni tu są czy wyjadą,bo za naszą biedę i brak pracy nie oni odpowiadają,ale przecież na kimś złość rozładować trzeba i dlaczego właśnie nie na kimś,kto "stoi i patrzy z nienawiścią a w kieszeni nóż mu się otwiera"" Trochę luzu chłopaki,bo mężczyźni bardziej na zawały i wylewy są podatni:)) ps...Pozdrawiam:))))
|
|
IwaSara gówna we łbie nie mam bo ja w przeciwieństwie do Ciebie ich nie bronie. zapomniałem napisać wczoraj że moja Ciotka mi opowiedziała jak wracała z roboty i 2 Czeczenów specjalnie pchnęły na nią Czeczenkę żeby ja zaczepić wiec nie wmawiaj ludziom ze oni są dobrzy. a o dresach i innych to się nie wypowiadaj bo nie znasz tych ludzi bo niektórzy z nich maja zasady i wartości co niejeden człowiek chciał by je mieć niektórzy są pojebani ale nie wszyscy. Zawału my nie dostaniemy więc się o nas nie martw... skoro ''realista'' dobrze rozkminia to czemu ich dalej bronisz?? jak są dla Ciebie tacy fajni, milutcy i słodsi to się z jednym ożeń o pieniądze się martwić nie będziesz :D
|
|
albinoski...super pomysł z tym ożenkiem,ale w przeciwieństwie do innychja czeczeńskich zasiłków nie potrzebuje... Mówisz,że niektórzy Polacy " są pojebani ale nie wszyscy."...ja to samo mówię o Czeczenach,ale czy to znaczy,że bezkrytycznie ich bronię? W przeciwieństwie do "realisty"widzę ro co złe u wszystkich a nie tylko u wybranych a idealizuje innych...
|
|
zadam dostepu do broni, problem sam sie rozwiaze
|
|
"je jedli bezdomni niż nasze notable z "opuchlizną głodową" - iwasara - no ręce opadają.... Czyś Ty z tych lepperowatych? Taka ufna w dobroć władzy? Ciągle podkreślasz, że władza rozwiąże nasze problemy.... władza niedopuści do islamizacji.... władza to i władza tamto. Nie rozpłacz się, ale prawda jest taka, że WŁADZA MA NAS W DUPIE. Władza chce napchać swoje kieszenie. Myślisz, że dlatego, że są u nas Czeczeni władza zarabia mniej i ma mniejszą opuchliznę głodową? O sancta simplicaris. Wiedz, że pobyt Czeczenów w Łomży to żniwa dla cwaniaczków. Wiesz jaka kasa idze na kretyńskie programiki integracyjne? Myślisz, że kto się na tym bogaci? Nie zauważyłaś, że te programy nie są w ogóle skuteczne? Myślisz, że te fundacyjki nie zarabiają? Nie ciągną kasy z UE? Rozmawiałem kiedyś z chłopakiem z Caritasu (zajmował się Czeczenami z racji dobrej znajomości rosyjskiego). Poznał wielu Czeczenów, więc wiedział co to za ludzie. Mówił, że bardzo trudni petenci - roszczeniowi, leniwi, bez żadnej inicjatywy, postawa "DAJ" i "A POCZEMU TAK MAŁO", jak go zapytałem czy szukają pracy to się roześmiał. Te fundacje też ich nie lubią, ale muszą mówić o nich dobrze, żeby zgarniać dotacje. Na Czeczenach zarabia każdy (i oni sami), politycy robią kariery a tracą mieszkańcy Łomży.
|
|
Potwierdzam to co napisał realista - pobyt Czeczenów jest na rękę "wielu" ludziom. Z ich pobytem związane są pieniądze z których można i to w sposób jak najbardziej legalny, pod płaszczykiem fundacji, stowarzyszeń i innych zgromadzeń ukroić niezły kawałek tortu. te "wielu" to kilkadziesiąt osób ale usadowionych gdzie trzeba w gremiach podejmujących decyzje a pozostali niech się bujają, jest ich tylko kilkadziesiąt tysięcy zwykłych mieszkańców na których nie da się już ukręcić żadnej kasy
|
|
Pozdrawiam realistę - nieświadomego następce Hitlera propagującego rasizm, faszyzm i ksenofobię!!!
|
|
Pozdrawiam lunatyka - nieświadomego następce Józefa Fritzla, potwora z Siemiatycz i wampira z Bytowa.
|
|
obudzicie się z przysłowiową ręką w nocniku, wy politycznie poprawni marzyciele, poplecznicy ściągania wszystkich ludów świata do europy, będziecie na równi z psami u swoich muzułmańskich panów. choć znając waszą odwagę lub raczej jej brak większość z was zapewne szybko porzuci wiarę przodków i przypodobni się do swoich nowych brodatych panów. tylko dlaczego inni mają cierpieć za wasz brak rozsądku? nie piszcie, nie mówcie tylko czynem pokażcie jak można po sąsiedzku współżyć z obcymi kulturowo, agresywnymi przybyszami, a nie chować się w swoich willach i pieprzyć dyrdymały. andrzej
|
|
bardzo mocno zinteresowani pieraniem przyjmowania emigrantów sa wszelkiej masci lewacy o korzeniach wmocno komunistycznej przeszłości. Oni mają w tym swój cel. W chwili obecnej nie mają możliwości rozpieprzenia istniejącego systemu społeczno - gospodarczego więc w rzowijajaaej się za pomoca emigracji islamizacji europy upatruja siłę ktora rozpieprzy obcny system. Dlatego tak zaciekle bronią islamistów a jednoczesnie atakują europejczyków zarzucając im rasizm - bardzo proste. ZA tymi zarzutami o rasizm stoi bolszewicka kumuna. Dina
|
|
bardzo mocno zinteresowani wspieraniem przyjmowania emigrantów są wszelkiej masci lewacy o korzeniach mocno komunistycznej przeszłości. Oni mają w tym swój cel. W chwili obecnej nie mają możliwości rozpieprzenia istniejącego systemu społeczno - gospodarczego więc w rozwijającej się za pomocą emigracji islamizacji europy upatrują siłę która rozpieprzy obecny system. Dlatego tak zaciekle bronią islamistów a jednocześnie atakują europejczyków zarzucając im rasizm - bardzo proste. Za tymi zarzutami o rasizm stoi bolszewicka kumuna. Dina
|
|
Lunatyk obudź się!!! :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |