Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brykiet |
Chciałbym kupić tonę brykietu drzewnego do kominka.Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie w Łomży można go kupić. Byłbym wdzięczny za informację.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brykiet |
w kownatach bagrmosen
|
|
Brykiet najczęściej robią z drzew iglastych które wydzielają dużo sadzy dlatego nie polecam do kominka. W kominku najlepiej palić dębem, brzozą, koniecznie przeschniętym wtedy estetyczniej wygląda kominek i mniej roboty ze zdzieraniem sadzy.
|
|
Brykiet można kupić u gościa z Nowogrodu - dowóz do domu . podaje tel. 600770454. Brałem w tamtym roku i teraz tez kupiłem jest ok Brykiet nie do kominka chyba że jako rozpałka . Ja mam piec w którym pale brykietem.
|
|
słaby lans.)) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Robią też z drzew liściastych(dąb, buk,grab, brzoza). Kupiłem cztery opakowania takiego brykietu i estra się w kominku pali, oczywiście jako dodatek do drewna.
|
|
brykiet daje taką temperaturę że nie usiedzisz ale niestety na krótki czas polecam kownaty stolarnia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |