poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hitchcockowskie "Ptaki" w Łomży - co na to magistrat ?

Wczoraj przechodząc Aleją Legionów przy Szkole Muzycznej odniosłem wrażenie, że biorę udział w zdjęciach do 2 części 'Ptaków" A. Hitchcocka. Tysiące, podkreślam tysiące wron, kruków na każdej możliwej gałęzi w parku i naprzeciwko, wszędobylski smród i brud (ptasie odchody) na chodnikach... Współczuje właścicielom samochodów z tamtych stron bo myjka ciśnieniowa co drugi dzień to chyba konieczność... Czy władze naszego miasta mają jakieś rozwiązanie na ten "kraczący" problem czy będą dalej zastanawiały się gdzie by tu umieścić kolejną fontannę ? Kochane władze miasta - Łomża to nie tylko Stary Rynek ale także Park Ludowy i okolice ! Takiego syfu na chodnikach jak tam nie ma chyba nigdzie indziej w Łomży. Zajmijcie się wreszcie tym !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hitchcockowskie "Ptaki" w Łomży - co na to magistrat ?

Fakt faktem.
Park to schronienie dla ptactwa i ich zakwaterowanie jednakże jest ich zbyt wiele popieram przedmówce przydało by się odstrzelić kilka ptaszków które za przeproszeniem srają gdzie popadnie. Strach założyć droższy ciuch i iść usiąść w ławce na parku bo zaraz ciebie ptak osra. Tagedia normalnie zastanawiałem się kiedy będzie robiony porządek z ptactwem no ale zastanawiam się już któryś rok z rzędu a nasze ukochane głowy w rządzie srają na nas cywili jak ptactwo na samochody :( biedny lakier i włosy kobiet które mają trwała a kopa wrony spoczywa między lokami...

Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS
(:Łomża moją weną:)

Hi hi ha ha...Odkąd żyję na tym świecie, a moja rodzina w Łomży , w "małpim gaju" ptaki były i srały. Żadna władza z nimi sobie nie poradziła. Ptaki srają i olewają wszystko i wszystkich! Bez względu na pochodzenie, wyznanie, wiek czy orientację seksualną. To się nazywa sprawiedliwość.

Ptaszki s-ją bo d-pcie mają ,nie tak jak człowiek do porcelany to jest natura ,wara od gawronów i kawek to jedyne miejsce gdzie mają w mieście schronienie i nawet najczystsze, najdroższe samochody nie dadzą nam takich wrażeń jak kraczusie ,przyroda sama umie sobie poradzić z takimi problemami,a człowiek tylko niszczyć umie w imię estetyki i wygody.

Malpi gaj to byl... teraz to tylko wspomnienie jak mi wiadomo. I nawer wrony nie sraja tak celnie jak dawniej...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

jankes - "małpi gaj" jest i ma się dobrze :)

Odkąd żyję na tym świecie, a moja rodzina w Łomży , w "małpim gaju" ptaki były i srały. Żadna władza z nimi sobie nie poradziła.

Zgoda, ale kiedyś ten problem występował na mniejszą skalę. Teraz namnożyło się tego ptactwa na potęgę - przejdźcie się chodnikiem przy byłym więzieniu, obok pomnika. Przecież tam nie ma nawet jak tego ominąć, nie wchodząc na trawę. Wstyd zaprosić znajomego z innej części miasta.

I jeszcze jedna rzecz - rozumiem, że Park Ludowy jest obiektem zabytkowym ale nie przeszkadza to chyba magistratowi w tym aby wyłożyć alejki kostką. Przy większym deszczu przejście z jednej strony parku na drugą jest praktycznie niemożliwe bez ubrudzenia sobie butów błotem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org